Domov Novice

Noč belih rokavic v muzeju BMW

Munchen , 21.11.2011

Prepovedani sadeži so vedno najslajši. Ravno zato bo BMW muzej že četrtič priredil dogodek imenovan »Noč belih rokavic«.

25.11.2011 od 19 ure dalje bodo obiskovalci BMW muzeja prejeli par belih rokavic in z njimi prejeli dovoljenje, da se vseh razstavljenih vozil dotaknejo, ne samo z očmi, kot je to običajna praksa, pač pa tudi s prsti.

Preberite celoten članek >>

Novi član družine MINI - roadster!

Mini družina se vztrajno širi v obliki novih modelov. Zadnji, šesti član družine MINI je novi roadster, ki je hkrati prvi dvosedežni brezstrešnik v zgodovini MINIja. Variacija na temo torej. Kompaktni, dvosedežni športnik z ročnim odpiranjem platnene strehe je hkrati prvi in edini v tem segmentu, torej segmentu premium vozil. Specifični in unikatni paketi ciljajo predvsem na zahtevne kupce, ki si žele športne elegance, spontane vožnje zgoraj brez in neustavljive privlačnosti oblikovanja. Navdušujoča vozna dinamika, zmogljivi agregati in sofisticirana tehnologija pri izdelavi šasije ter neprekosljiv spekter možnosti individualizacije ostajajo glavni atributi znamke MINI.

Preberite celoten članek >>

Novi BMW serije tri!

Danes, 14.10.2011, točno ob 16:00h je BMW v Munchnu odmevno predstavil novo, že šesto generacijo serije tri, paradnega konja prodajne palete BMW.

Preberite celoten članek >>

Mille Miglia 2011

V maju je potekala legendarna dirka starodobnikov, Mille Miglia. BMW je leta 1936 prvič postavil na štartno črto BMW 328, za katerega takrat nihče ni pomislil, da bo avto postal prava legenda. 75 let kasneje je BMW Classic ponovno poslal 12 primerkov 328-ice na razburljivo pot med Brescio in Rimom ter nazaj. Zelo lepa številka, glede na to da so model 328 proizvajali le med leti 1936 – 1940 in jih skupaj naredili zgolj 464. ''Mille Miglia je dirka, ki definira ugled BMWja 328 do današnjih dni,'' je pojasnil Karl Baumer, direktor BMW Group Classic. ''Zato smo tokrat pripeljali rekordnih ducat primerkov v Italijo.''

Na štartno črto so poleg standardnih produkcijskih avtomobilov postavili tudi dirkalne različice, na čelu z lanskoletnim skupnim zmagovalcem dirke Mille Miglia – BMWja 328 Touring Coupe. Po praznovanju svoje premiere na ''Milji'' v letu 2010, se je dolgo izgubljeni BMW 328 Coupe Kamm ponovno prijavil v kategoriji ''izven konkurence''.

Preberite celoten članek >>

Avto klub BMW Slovenija | GE39BMW.si
BMWslo © 2001-2012. Portal BMWslo ni v povezavi s podjetjem BMW AG ali BMW Group Slovenija.
BMWslo je zasebna ljubiteljska stran namenjena ljubiteljem avtomobilov znamke BMW.