Skoči na vsebino

 

* * * * -

BMW Welt Šimanovci

Skrit dragulj v Srbiji

Približno 30 km izven Beograda se nahaja mestece Šimanovci z malo več kot 3.000 prebivalci. Ta podatek sam po sebi ni nič posebnega. Kaj pa če vam povemo, da je v Šimanovcih dom zbirke BMW-jev, ki se je ne bi sramoval niti oddelek BMW Classic, ki pri BMW-ju skrbi za dediščino znamke?

 

Uradno ime ustanove je muzej avtomobilov Šimanovci in je bil ustanovljen junija 2010. Sprva stisnjen na 280 kvadratnih mestih je pridno rasel ter letos svoje poslovanje razširil v nove razstavne prostore.

 

Jedro zbirke tvorijo veliki BMW-jevi coupeji 503, 2000CS, 3.0 CS, E24 635CSi in E31 850CSi. V kratkem se bo zbirki pridružil še model 503 s platneno streho, ki je bil proizveden v samo 413 primerkih. S tem bo to postala ena redkih zbirk, v kateri se nahajata obe karoserijski različici tega modela z V8 motorjem.

 

V novih razstavnih prostorih so se zgoraj naštetim avtomobilom pridružili še BMW 502, 2002, E32 735i in Z1 ter trije moderni bavarci E46 M3, E63 M6 in Z4 Coupé, ki je bil kupljen nov z namenom vključitve v zbirko in je v 8 letih nabral samo 1.200 km.

 

Poleg BMW-jevih oldtimerjev in BMW motociklov sta v zbirki še dva Jaguarja in dva Porscheja. Načrti vodstva so ambiciozni in predvidevajo še dodatne razširitve, visokoleteče ideje pa so vidne v maketah, ki so na ogled v muzeju.

 

Muzej ni odprt za javnost, saj se je treba za ogled predhodno napovedati.

 

A dovolj besed, naj govorijo slike. Toplo priporočamo obisk spodnjih povezav z bogatim foto materialom muzeja.

 

http://www.autoslavi...d/#.V13ed7t97X5

 

http://www.simanovci...zej-automobila/

 

Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-01.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-03.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-06.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-07.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-09.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-12.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-22.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-33.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-35.jpg Pripeta slika: muzej-automobila-bmw-welt-11.jpg Pripeta slika: bmw_muzej_simanovci_14.jpg Pripeta slika: bmw_muzej_simanovci_04.jpg


  • sssimon, grahinho, jefk in 4 ostalim je všeč


Pravi BMW ljubitelji komentirajo! 

8 komentarjev

Hudo :D zanimiva kolekcija, ni kaj. Kapo dol
Prikaži več možnosti

Superca, da je nekaj takega tudi v "naših" krajih :) tole bi lahko BMWklub Slovenije organiziral kakšen izlet dol. Tale muzej in še kaj zraven. Mislim da bi bilo kandidatov za bus nafilat

Prikaži več možnosti

Sheem city, mestece, kjer živi največ mojih najbližjih sorodnikov...še ena manjša zanimivost spodaj

 

"Trimo" Slovenija
"JUB" Slovenija
"IKA" Slovenija
"Kovinoplastika Lož" Slovenija
"Pink" International Company
 
Slovenska podjetja ( razen Pink  :ok2  ) v Šimanovcih, naselje, ki beleži porast prebivalstva in enormno rast gospodarstva vsako leto. Naj bi bilo to področje investicijsko najbolj zanimivo za vlaganje v "greenfield" investicije na področju Srbije. Mestece se prvič omenja leta 1385.
Prikaži več možnosti

Ma kaki avtobus, BMW tura v Srbijo. Kaki petrolheadi ste to, da bi se sam z avtobusi vozli :( 

Prikaži več možnosti

Ma kaki avtobus, BMW tura v Srbijo. Kaki petrolheadi ste to, da bi se sam z avtobusi vozli :( 

Dol z avti, nazaj z avtobusom. :ok2

Prikaži več možnosti

hehe...gremo mi raje z busom dol. Naročimo bus (npr.Mrgole) in gremo. Jaz sem za

Prikaži več možnosti
Zadnja novica: 13.06.2016 - srsly?
Prikaži več možnosti

Oranzen je lajf!

Prikaži več možnosti