Skoči na vsebino

 

- - - - -

Prodaja vozil BMW v Sloveniji - november 2010

Statistika
Slovenija

V mesecu novembru je BMW v Sloveniji prodal skupno 109 novih avtomobilov ter 4 nove motocikle, hkrati pa je bilo novembra uvoženih (prvič registriranih) 75 rabljenih avtomobilov znamke BMW in 2 rabljena motocikla. V primerjavi z novembrom 2009 je bilo letos prodanih kar 80 novih avtomobilov manj, saj je lanski november novega lastnika dobilo 189 novih BMW avtomobilov (padec za -42,33%).

 

Objavljena slika

 

Kljub temu je na celoletni ravni pri prodaji novih avtomobilov prodaja BMW-ja v porastu (+18,33%), saj je v letu 2009 od januarja do konca novembra novega lastnika našlo 1080, letos pa že 1278 novih BMW-jev. Še večji padec je opaziti pri uvozu rabljenih avtomobilov znamke BMW, saj je bilo v lanskem letu novembra uvoženih (prvič registriranih) 146 avtomobilov, letos pa le 75.

 

Pri motociklih novembrski mesec ni znan po visokih prodajnih številkah, zato statistika beleži samo 3 nove modele R 1200 GS in en model R 1200 RT.

 

Objavljena slika

 

Med posebnostmi meseca je vredno omeniti registracijo kar 14 modelov 320d cabrio, kar je že samo po sebi nenavadno za ta letni čas, še bolj pa je zanimivo, da so bili registrirani na isti dan in pri isti izvajalni enoti za registracijo vozil. Enako (isti datum in izvajalna enota) je bilo registriranih tudi 10 modelov 116d, 15 modelov 316d touring in 7 modelov 320d touring. Pojasnil za te posebnosti je lahko več, od flotnih nakupov, obnove testnih vozil pri salonih ali pa enodnevnih registracij za navidezno višanje prodajnih številk. Pri naštetih modelih se namreč iz VIN številk, ki si sledijo v zaporedju, lahko sklepa, da so bila naročila v tovarno oddana naenkrat.

 

Pri rabljenih avtomobilih, ki so bili prvič registrirani v Sloveniji, posebnosti ni, je pa vredno omeniti, da se je slovenskemu voznemu parku pridružil praktično nov M3 cabrio (letnik 2010). Za konec morda še podatek za premislek. Od 109 novih avtomobilov, ki so bili registrirani v novembru, so imeli le trije bencinski motor (en 320i cabrio in dve seriji 535i), vsi ostali pa so dizli.

 

Objavljena slika

 

Ker podatki, ki zajemajo samo številke enega meseca niso popolnoma merodajni, bomo v začetku novega leta pripravili podoben članek, ki bo zajel podatke za celotno leto 2010. Če želite, da v članku pozornost namenimo specifičnemu podatku ali primerjavi, nam svoj predlog pošljite preko obrazca za kontakt.
Pravi BMW ljubitelji komentirajo! 

0 komentarjev

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.