Skoči na vsebino

 

Pogoji uporabe portala BMWslo.com

1. Splošno o obnašanju in pisanju na forumu
1.1 Obnašanje in način izražanja
Potrudite se, da bodo vaši prispevki na zastavljeno vprašanje koristni in povezani s samo temo. Odgovarjanje samo z ikoncami za čustva ni zaželjeno.
Ko odgovarjate v določeni temi, bodite vljudni in prijazno odgovorite na zastavljeno temo. Svoj odgovor napišite v dobronamernem tonu.

Žaljivo obnašanje, provociranje in primitivnostni izpadi bodo kaznovani najprej z opozorilom, v primeru ponavljanja ali resnejših kršitev pa z odstranitvijo uporabnika s foruma. Uporabnik bo ob resnejši kršitvi vedno obveščen po privat sporočilu in opozorjen. Nadaljne kršitve se bodo obravnavale posamično in kaznovale z začasno ali permanentno prepovedjo dostopa do foruma. V skrajnih primerih je mogoča tudi neposredna izključitev uporabnika s foruma brez opozorila.

1.2 Odpiranje novih tem
Preden odprete novo temo, se vprašajte ali je za vaš prispevek res potrebno odpreti novo temo. Uporabite iskanje, da ugotovite, če je kdo že načel podobno temo in lahko svoje sporočilo navežete na že odprto debato.

1.3 Uvrščanje teme v pravilen podforum
Prosimo, da svoje sporočilo ali temo uvrstite v pravilen podforum ter da v naslov teme vpišete vsebino teme. Naslovi tem kot so "Poglejte si to", "Kaj je to?", "Ali je to možno?", "Pomoč!" in podobno niso zaželjeni, saj ne povedo nič o sami vsebini teme. Prav tako niso zaželjene VELIKE črke v naslovih tem. V kolikor bo kdo pisal z velikimi črkami, bo dodatno otežil delo moderatorski ekipi.

1.4 Odzivanje na neprimerno obnašanje
V kolikor naletite na provokacijo, nanjo ne reagirajte, temveč o tem obvestite moderatorje s pomočjo gumba, ki se nahaja pod podatki vsakega avtorja sporočila. Moderatorji bodo nato ukrepali v skladu s pravili. V nasprotnem primeru bosta kaznovana tako provokator, kot tudi uporabnik, ki se je odzval na enako neprimeren način.

1.5 Oblika pisanja
Svoja sporočila pišite v čim bolj pravilni slovenščini, po možnosti brez uporabljanja slengizmov ali izrazito narečnih izrazov. Potrudite se uporabljati ločila (predvsem pike in vejice) ter velike začetnice. Za ločili je vsled preglednosti dobro napraviti presledek. V kolikor je vaše sporočilo daljše, ga smiselno razdelite v odstavke.

Prispevki na forumu so na nek način odraz vaše osebnosti, zato se potrudite, da boste dajali čim boljši vtis. Vaše objave naj bodo razumljive in smiselne. Pisanje z VELIKIMI ČRKAMI ni zaželjeno, saj se načeloma smatra za kričanje.

2. Namembnost posameznih delov foruma
2.1 Vsi podforumi razen Splošne razprave
Držite se zastavljene teme in poskušajte konstruktivno pomagati pri zastavljenem vprašanju ali reševanju težave. Odgovori, ki vsebujejo samo smeške ter oddaljevanje od teme niso zaželjeni.

2.2 Mali oglasi
Pri oddajanju oglasa v naslov napišite ali predmet prodajate ali kupujete. To storite tako, da napišite K: oz P: na začetku naslova. Sledi naj čim bolj natančen opis predmeta. Naslova oglasa ne pišite z VELIKIMI črkami.

Potrudite se, da bo oglas napisan razumljivo in smiselno ter da bo čim bolj natančno opisano kaj prodajate oz. kupujete. V oglas napišite tudi okvirno ceno, kot kontakt pa dodajte telefonsko številko ali e-mail naslov oziroma oboje. Če je možno, dodajte še slike predmeta. Oglasi, ki ne izpolnjujejo niti osnovnih pogojev, bodo izbrisani.
Vsak avtor oglasa je dolžan obvestiti enega od moderatorjev, ko je artikel prodan. V kolikor tega ne stori, bo oglas po dveh mesecih od zadnje objave zaklenjen.

Komentiranje oglasov v stilu "to je zanič", "to je predrago", "ni mi všeč to in to" ni zaželjeno, če ni primerno argumentirano. V kolikor vas zanima kaj v zvezi s predmetom oglasa, lahko zastavite vprašanje, v primeru navedbe neresničnega dejstva pa na to opozorite. Prav tako podforum z oglasi ni mesto za razprave o drugih stvareh. Uporabniki, ki ne želijo komentarjev pri oddanih oglasih, naj to sporočijo administratorju/moderatorju, da temo zaklene.

2.3 Podforum Oglasi z interneta
Ta del foruma je namenjen potencialnim kupcem, ki želijo o določenem avtomobilu iz oglasa dobiti mnenje ostalih uporabnikov. Odgovori naj služijo podajanju objektivnih dejstev o specifičnem avtomobilu, ne pa izražanju osebnih preferenc do določene barvne kombinacije ali modela. Zaželjeno je, da mnenje o avtomobilu podajo predvsem tisti, ki so si avtomobil ogledali v živo ali osebno poznajo določena dejstva iz zgodovine tega avtomobila. Offtopici in ircanje v tem delu foruma sta nezaželjena.

2.4 Splošne razprave
Za sprostitev in splošno debato uporabljajte podforum Splošne razprave. Tu je moderiranje manj strogo in dopušča več svobode kar se tiče offtopic sporočil. To pa ne pomeni, da je tu dovoljeno žaljenje, provociranje ali druge oblike neprimernega obnašanja.


3. Avatarji, uporabniška imena, podpisi...
3.1. Avatarji
Dovoljene mere avatarjev so max. 150 px širine in 110 px višine ter velikost do 19,5 KB. Avatarji ne smejo vsebovati reklamnih sporočil (več v točki 5).

3.2 Uporabniška imena
Prepovedana so uporabniška imena, ki vsebujejo kletvice, so žaljiva ali nenormalno dolga.

3.3 Podpisi
Podpisi ne smejo vsebovati žaljivih besed ali kletvic. Največja dovoljena širina slike v podpisu je 500 px, največja dovoljena višina pa 110 px. Skupna dovoljena velikost slik v podpisu je 200 KB. Podpisi ne smejo vsebovati reklamnih sporočil (več v točki 5).

V kolikor gre za tekstovni podpis, je le-ta omejen na 5 vrstic.

4. Kontaktne informacije in pritožbe
4.1 Komu se prijavi uporabnika, ki se neprimerno obnaša?
Ob vsakem sporočilu se pod podatki avtorja sporočila nahaja gumb, s katerim moderatorje opozorite na določeno sporočilo. Za nadaljne ukrepe bodo poskrbeli oni.

4.2 Ne strinjam se z ukrepom
V kolikor se ne strinjate s kakšnim ukrepom moderatorja ali administratorja, mu to lahko osebno sporočite preko privatnega sporočila ali se obrnete na enega od administratorjev.
V kolikor niste zadovoljni z moderatorjevim pojasnilom, se lahko obrnete na enega od administratorjev. Administratorjeva odločitev je dokončna.

Za razloge izbrisa sporočila ali izreka kazni sprašujte preko privatnih sporočil, ne na forumu.

4.3 Vodstvo foruma
Seznam aktivnih moderatorjev je na volju s klikom na povezavo Moderatorska ekipa na prvi strani foruma.

5. Oglaševanje na BMWslo
5.1 Brezplačno oglaševanje
Na forumu BMWslo je mogoče oglaševati brezplačno v rubriki Oglasi - v podforumih Prodam - kupim in Prodam - Kupim (ostalo). Brezplačno oglaševanje zajema trgovanje z rabljenimi artikli in je namenjeno zgolj fizičnim osebam, ki naj bi oglas objavile le enkrat. Večkratno oglaševanje (ponavljanje oglasov) istih ali podobnih artiklov spada med plačljivo oglaševanje.

Prav tako so plačljivi vsi oglasi, ki so namenjeni prodaji novih artiklov, razen v primeru predhodnega dogovora z administratorjem.
Vsi oglasi iz katerih je razvidno, da prodajalec zase ali za koga drugega opravlja pridobitno dejavnost, so plačljivi. V primeru dileme glede plačljivosti, je odločitev v domeni administratorja. Odločitev je končna, zato zadeva ni diskutabilna.

Group buy (skupinski nakup)
To je oblika nakupa, kjer se več uporabnikov združi pri nakupu določenega artikla, da bi pri prodajalcu dobili količinski popust. V izogib izkoriščanju te možnosti pri oglasih, ki bi morali biti plačljivi, je potrebno napisati katero podjetje ta artikel prodaja ter kakšna je redna cena. Za objavo oglasa za skupinski nakup je potrebno predhodno dovoljenje s strani administratorja. Če cena artikla, ki se prodaja v group buy-u, presega 40 EUR, se tak oglas smatra za plačljivega. Glede višine cene artikla skupinskega nakupa, ki določa plačljivost, so možne izjeme, vendar samo po predhodnem dogovoru z administratorjem. Za več informacij v zvezi s tem se obrnite na nas preko obrazca Kontaktirajte nas.

5.2 Plačljivo oglaševanje
Plačljivo oglaševanje je namenjeno prodaji vseh artiklov, katere ni dovoljeno oglaševati brezplačno. V največ primerih gre za oglaševanje/predstavitev novih artiklov, oglase podjetij, ponavljajoče oglase, napovedi prireditev...

5.3 Oglasni prostor
Na forumu in strani BMWslo je možno zakupiti oglasni prostor v obliki reklamnih pasic (bannerjev) različnih velikosti ali z zakupom oglasne teme na forumu. Na željo oglaševalca je možen dogovor o drugih oblikah oglaševanja.

5.4 Trajanje zakupa oglasnega prostora
Vsak oglasni prostor se plača vnaprej za dogovorjeno obdobje. V ponudbi oglaševanja je natančno določeno obdobje oglaševanja. Po preteku obdobja zakupa, se reklamna pasica ali tema odstrani in ni več vidna ostalim uporabnikom.

5.5 Kršitve pravil oglaševanja
Uporabnikom foruma je strogo prepovedano pošiljanje reklamnih sporočil po elektronski pošti ali preko privatnih sporočil na forumu.
Oglasi, katerih vsebina bi morala biti plačljiva, oglaševalec pa jih je objavil brez predhodnega dogovora z administratorji BMWslo, bodo izbrisani brez opozorila. Ob ponovni kršitvi bo sledila izključitev s foruma (izbris s seznama uporabnikov).

V kolikor niste prepričani ali vaš oglas spada med brezplačno ali plačljivo oglaševanje, se obrnite na administratorja foruma BMWslo.

5.6 Kontakti za zakup oglaševanja in ostale informacije
Vse informacije v zvezi z oglaševanjem so na voljo na povezavi Oglaševanje v meniju zgoraj ter preko obrazca Kontaktirajte nas.


Ljubljana, 12. junij, 2018

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.