Skoči na vsebino

Potepanja po Pragi, Brnu, Bratislavi in Budimpešti

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
102 odgovorov v temi
rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 256
  • Avtomobil: BMW

S frendi se konec junija odpravljamo na ogled po omenjenih prestolnicah. Gremo s kombijem, spimo v hostlih... Sedaj pa me zanima ce je ze kdo bil v omenjenih mestih in kaksne so vase izkusnje. Vem da je Bratislava najcenejsa, kmalu za njo pa Brno, Praga verjetno najdrazja? Misljeno je bilo da smo 2 dni v pragi, 1 dan v brnu, 2 dni v bratislavi in zadnji dan v budimpesti. Ogledati si mislimo glavne znamenitosti (kolikor se nam bo pac dalo :D) , drugace pa je glavni namen druzenje, mozgani na off in zabava :) se vam plan zdi ok, glede na to kaj nudijo mesta, oz bi kaj spremenili? Kaj je must see in kaj lahko mirne duse izpustimo? :) Mesta so kar stevilcna in me zanima, ce se lahko pricakuje zabavo tudi sredi tedna ali je za ta cas mesto mrtvilo? Gremo pa v ponedeljek zjutraj iz slovenije (zgodaj zjutraj).

vesel bom kakrsnih koli nasvetov oz usmeritev.
podpis
Prikaži več možnosti

TomE30Cabrio
TomE30Cabrio

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 306
  • Avtomobil: zgoraj brez

Bil sem v vseh teh mestih in lahko ti iz izkušenj povem da je po 1 oz. 2 dni premalo za ogled znamenitosti polek tega pa se še zabavati. Tudi razdalje med temi mesti niso male. Dobro Bratislava in Brno se da videti po en dan, Praga in Budimpešta pa sigurno ne.

Predlagam da si izberete za tako kratki čas samo dve mesti, recimo Brno in Praga, naslednjič pa potem Bratislava in Budimpešta.

Za znamenitosti pa poglej na googlu, kjer boš dobil največ podatkov. Mi si ponavadi naprintamo ogromno literature in potem na poti med vožnjo nekdo bere. Vedno si naredimo točno določenu turo, kaj želimo kateri dan videti. Skratka splaniramo si vse do malenkosti in se potem probamo tega držati. V knjižnici dobiš vodiče (knjige) kjer so opisane poti po katerih greš in vidiš vse znamenitosti.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Bil sem v vseh teh mestih in lahko ti iz izkušenj povem da je po 1 oz. 2 dni premalo za ogled znamenitosti polek tega pa se še zabavati. Tudi razdalje med temi mesti niso male. Dobro Bratislava in Brno se da videti po en dan, Praga in Budimpešta pa sigurno ne.

Predlagam da si izberete za tako kratki čas samo dve mesti, recimo Brno in Praga, naslednjič pa potem Bratislava in Budimpešta.

Za znamenitosti pa poglej na googlu, kjer boš dobil največ podatkov. Mi si ponavadi naprintamo ogromno literature in potem na poti med vožnjo nekdo bere. Vedno si naredimo točno določenu turo, kaj želimo kateri dan videti. Skratka splaniramo si vse do malenkosti in se potem probamo tega držati. V knjižnici dobiš vodiče (knjige) kjer so opisane poti po katerih greš in vidiš vse znamenitosti.

Vem da je premalo, ampak vse te znamenitosti so stranskega pomena, bolj nas zanima zabava :) ogledati si mislimo pac samo glavne stvari, muzeje in podobno bomo izpustili. Gremo popolnoma care free, glavni namen je druzenje in zabava :) se zmerej pa lahko spremenimo plane in zato sprasujem, kera mesta so bolj zanimiva kar se tice zabave in nocnega zivljenja :)
podpis
Prikaži več možnosti

Luky
Luky

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 358
  • Avtomobil: kolo

Jaz bi spustil Bratislavo.
Prikaži več možnosti

SMAJL
SMAJL

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 377
  • Avtomobil: Z3 2.8

V Pragi imaš 2 cela dneva dovolj. Ogledati se vsekakor splača Karlov most (Charles Bridge), Staromestski trg z okolico (Old town square), Vaclavske namesti (Wenceslas square) ter potem Mala strana skupaj z gradom. Ker je to vse dokaj povezano skupaj lahko greš peš povsod in spotoma vidiš še ostalo arhitekturo. Če je več časa se splača pogledat še trdnjavo Vyšehrad, ki je malo izven strogega centra. Žurat se da tudi med tednom, glede na to kak stil klubov/barov/pivnic ti je všeč, ti lahko kaj priporočim...

Urejal SMAJL, 09.04.2013, 09:49.

Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz bi spustil Bratislavo.

zanimivo, ker kolikor sem bral so drugače vsi navdušeni nad bratislavo, iz stališča zabave. Imaš negativno izkušnjo ali to dejansko ni to kar pravijo?

@SMAJL, kar se tiče zvrsti muzike nam je všeč to kar se povečini vrti danes po bolj obiskanih klubih, nismo glih za jazz, metal&stuff :)

kakšne so cene hrane v pragi? ceneje, isto, dražje kot pri nas?
podpis
Prikaži več možnosti

Hz
Hz

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 205
  • Avtomobil: e39, e28

Vse naštete prestolnice so lepe in zanimive, Bratislava je bolj mala in se jo da v dveh dneh lepo videti. Priporočam ogled Bratislavskega gradu, radia(narobe piramida), katedrale in cerkve. V Pragi grad, Karlov most, staromestni trg, Vaclavov trg, mali trg.... V Budimpešti pa obvezno grajsko palačo in ribiško trdnjavo, Matijevo cerkev, parlament...........
V Brnu nisem bil, če bi moral kaj ispustiti ali si na hitro ogledati, je to Bratislava...
Lep trip vam želim :ok

Urejal Hz, 09.04.2013, 17:14.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

zanimivo, ker kolikor sem bral so drugače vsi navdušeni nad bratislavo, iz stališča zabave. Imaš negativno izkušnjo ali to dejansko ni to kar pravijo?

@SMAJL, kar se tiče zvrsti muzike nam je všeč to kar se povečini vrti danes po bolj obiskanih klubih, nismo glih za jazz, metal&stuff :)

kakšne so cene hrane v pragi? ceneje, isto, dražje kot pri nas?

Malo ceneje kot pri nas... v Pragi se splača pogledati poleg že naštetega tudi Židovsko četrt in Petřín Watch-tower. Nekaj o tem kaj je za pogledat v Pragi je tudi zapisano v temi o rentanju športnih avtov na Češkem, ker si je večina udeležencev tega tudi šla pogledat Prago.

Če vas zanima firbcat po trgovinah z luksuzom, se splača it pogledat na Pariško ulico, ker so tam zbrane vse svetovne znamke z butiki.

http://www.utribubnu.cz/prague.html

Pa ne pozabite zmenjat denar že v SLO, ker so na češkem baje slabe menjave (čehi nimajo €).

V Bratislavi se splača zapeljat tudi na hrib, kjer je velik spomenik padlim sovjetskim borcem, ker je lep razgled čez celo mesto s ploščadi.

http://news.tourslov...ove-bratislava/

Urejal Rottie, 09.04.2013, 17:24.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 867

najbolj se ti splača krone dvigniti na bankomatu na češkem... :)
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

najbolj se ti splača krone dvigniti na bankomatu na češkem... :)

to sm pa tud že prebral ja :)

vidm da nobenemu ni všeč bratislava, oz najmanj od omenjenih :)
podpis
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 867

kaj pa olomouc?
Prikaži več možnosti

echt-bmw
echt-bmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 912
  • Avtomobil: F40 M135i

Nedolgo nazaj sem v Prago hodu na na vsake 2 mesca, in to večinoma žurat, seveda se hitro spoznajo ljudje in evo, mam velik krog frendov tam, katere še vedno rad obiščem.
ne več tako pogosto ampak vsaj 2x letno pade Zlata Praga ! Mesto je zelo lepo, za žurat pa ni nobene panike, vsak dan v tednu je skoraj povsod živo, mesto samo nikoli ne spi, poleg skoraj 2 miljonov čehov je še miljon turistov tam tako da verjemi da se dogaja.
Ostale info glede prage si pa že dobil in vse kar so prej napisali drži.

Budimpešta je tudi super za ponočevanje, zelo lepo mesto, a za razliko od Prage malenkost bolj umazano ponekod, drugače pa cenejše (hrana, pijača...)

Bratislava in Brno pa prideta na vrsto zdej za 1 maj imam ko imam splaniran naslednji roadtrip
Česky Krumlov ( malo češko mestece pod UNESCO-vo zaščito ) - Brno - Bratislava- Dunaj

Na kratko, imeli se boste fantastično!
lp

Urejal echt-bmw, 09.04.2013, 19:05.

Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

no, take informacije sem želel, predvsem spodbudne :) Hvala!
podpis
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

kaj pa olomouc?

kaj je z njim? prvič slišim, zato sprašujem :)

@echt-bmw boš poročal kako je v Brnu in Bratislavi ;)

Urejal rok46, 09.04.2013, 22:24.

podpis
Prikaži več možnosti

SMAJL
SMAJL

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 377
  • Avtomobil: Z3 2.8

Par predlogov kaj obiskat v Pragi poleg znamenitosti.

Chapeau rouge
http://mapy.cz/s/6N8U

Večina lokalov/klubov na označeni ulici (Dlouha)
http://mapy.cz/s/6N8V

Pivnica U zlateho tygra (znana po tem, da jo je obiskal tudi Clinton, bolj je pa zanimiv tipičen češki stil pivnice, ne bit presenečen ko dobiš pivo na mizo prej kot se sploh do konca usedeš :)
http://mapy.cz/s/6N93

Bar Propaganda (zelo odvisno od dneva, ampak se da tudi med tednom zelo zažurat)
http://mapy.cz/s/6Nae

Klub Retro (zgornji del bar, spodaj klub s pop glasbo, ločen vhod v del z bolj elektronsko glasbo)
http://mapy.cz/s/6Nah

Cross Club (ponavadi je bolj elektro muzika, zanimiv design, ker je vse sestavljeno iz avtomobilski delov)
http://mapy.cz/s/6Naq

Menjavo priporočam kot so že napisali kar v Sloveniji, da imaš takoj gotovino ob prihodu oz. v Pragi na teh lokacijah:
http://mapy.cz/s/6Nvt (nekje tu, sta dve, vendar obe zelo dobra menjava)
http://mapy.cz/s/6Nvz (samo za menjave nad 150 eur in je ponavadi še boljša kot zgoraj omenjena)
Vedno preden izročiš denar za menjavo vprašaj koliko kron boš dobil ven.

Cene...pivo dosti cenejše :) Hrana v trgovinah in restavracijah okoli 30% cenejša.
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Prikaži več možnosti
    • Jure24 je všeč

Jure24
Jure24

Big Poppa

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 782
  • Avtomobil: ZANESLJIV :)

Smajl, hvala za nasvete, mi bodo prišli prav, ker se ravno naslednji teden odpravljamo v Prago na podaljšan vikend :). Imaš mogoče kak nasvet glede parkiranja, stanovanje imam na ulici Korunni blizi Retro cluba.
Prikaži več možnosti

don CONSIGLIO
don CONSIGLIO

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 229
  • Avtomobil: BMW E36 323 ti

Najprej na začetek. Bratislava ni najcenejša. Najcenejše je Brno (krone) , potem Bratislava, potem Budimpešta in najdražja Praga.

V vseh mestih sem bil že večkrat. Definitivno sta Praga in Budimpešta dosti pomembnejši kot ostali dve, ne bi pa nobene spustil. Nočitve so dosti cenejše v Brnu in Bratislavi. Če želiš, ti lahko pomagam, lahko ti svetujem tudi nekaj lokalov, ki jih je vredno obiskat :beer

LP,
don CONSIGLIO
Prikaži več možnosti

echt-bmw
echt-bmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 912
  • Avtomobil: F40 M135i

@echt-bmw boš poročal kako je v Brnu in Bratislavi ;)

bom poročal :ok
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Najprej na začetek. Bratislava ni najcenejša. Najcenejše je Brno (krone) , potem Bratislava, potem Budimpešta in najdražja Praga.

V vseh mestih sem bil že večkrat. Definitivno sta Praga in Budimpešta dosti pomembnejši kot ostali dve, ne bi pa nobene spustil. Nočitve so dosti cenejše v Brnu in Bratislavi. Če želiš, ti lahko pomagam, lahko ti svetujem tudi nekaj lokalov, ki jih je vredno obiskat :beer

LP,
don CONSIGLIO

Kar napisi glede lokalov :ok za spanje pa mislim rezerverat kar hostle, cene na nocitev so v povprecju 16 €, gledam pa na to da imajo parking, postelnino in brisace vkljuceno v ceno (da se tega ne jemljem sabo) in pa zajtrk. Vecina ogledanih je tudi v samem centru, tako da bo tud lokacija top. Cene nocitve so res ugodne, ni primerjave z italijo ali recimo londonom
podpis
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 693
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Jaz sem bil predprejšn tedn v pragi za 5 dni.

Vsekakor ste si zastavili čist premal časa po moje, ker je prage čist preveč, da bi v dveh dneh si in ogledal vse in popil vse kar je vredno popit.

V pragi se ne vozite s taksijem, ker vas bo za par km olupil 20€, v gostilno pa nikoli na glavnih trgih, raje zavijte v prvo ulico in bodo cene pol manjše.

Kar se tiče menjave keša v pragi imaš okoli centra skoraj na vsakem vogalu 0% commission menjalnice, ki ti dajo 25kron za evro, kar je točno tok kot boš dobil tle. Nima smisla tle preveč kron tle kupovat, ker morš pol vse zagont tm al pa nazaj nost.

Kar se tiče hostlov je dokaj brezveze, ker so hoteli v pragi in brnu res poceni. 3 posteljna soba v **** hotelu te pride v pragi cca 40€ na noč, v brnu smo ga najdl pa tut po 17, soba s tremi postlami, kopalnca, vse. Je vredn par dodatnih evrčkov da maš udobje hotela.

Če boste okol kakega hotela/hostla najdl kako malo trgovinico s futrom in alkoholom, preverjajte rok uporabnosti, ker so te štacunice slavne po tem, da je precej artiklov pretečenih.

Glejte na to kok fedra vam vračajo, ker se čehi radi zmotijo v njihov prid in jim je to že kr nekako v podzavesti, če neki košta manj kot ti računa lepo rečeš alo bre in ti da tok k je treba brez težav.

Ne preveč težit z angleščino, ker te majo pol res za pravega tujca in turista, kar je slabo. S srbohrvaščino v češkem naglasu se precej dlje pride kot z angleščino.

Turistov je v pragi miljarda non-stop. V torek ob 10h zutri maš na starem trgu miljarde turistov, zadete črnce, ki pojejo, razne programe, točke - you name it. Če hočeš koga kej uprašat v centru je 10:1 da bo turist.

Kar se hrane tiče je poceni in dobro, tudi boljše gostilne so kar se fedra tiče tm nekje kot naše normalne, če greš malo stran od glavne ceste je pa čist pocen. Pivo je normalna cena v centru 2€, v ulici 1€, v kaki zakotni gostilnici pa tut 30 centov oz 10 kron.

Mi gremo vedno nazajgrede v brnu v Futurum, to je tko k citypark, sam da je Tesco in da se prpeleš skor v trgovino, cene so pa ene 30% lepše kot pri nas. Tam navadno pustimo preostale krone.

Urejal voith, 10.04.2013, 18:17.

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti
    • Luky je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.