dobil sem kar nekaj vprašanj kako posodobiti mape na BMW-jih na navigaciji za CiC enoto, to so tiste s HDD diskom (nekje prelomno leto je 2008/2009).
Če imate takšne gumbe za iDrive potem imate CiC enoto, kar pomeni, da jo posodobite po naslednjem postopku.

Najprej preverite trenutno verzijo map, ki jo imate nameščeno na vašem vozilu:
1. na iDrive gumbu kliknite NAVI->option->Navigation system version

2. tukaj vam piše katere mape imate in verzijo/letnico map (to si zapišite)

3. tukaj se začne "težji" del, ker potrebujete pri CiC navigacijah tako imenovano FSC kodo, katero lahko uradno kupite pri pooblaščencu (cca 200-250€). Ta koda je uporabna samo za enkratno uporabo za izbrano mapo. Sam sem posodobil že veliko verzij ponudnikov je zadnje čase veliko, vendar je pravtako tudi ogromno nategov. Sam sem našel preverjeno osebo. Kontaktni email (gre za nemca) : g_auto@aim.com Plačate preko paypal-a, pošljete svoj VIN vozila in v kratkem času dobite kodo na email ! Cena manj kot 40€ (se da dogovoriti za ceno).
4. ko pridobite kodo za svojo verzijo map, vstavite svoj USB (pri sovoznikovem predalčniku glovebox) ali pa dvoslojni DVD. Za professional navigacije so potrebni DVD-ji, pri business navigaciji (mali display) če so brez dvd enote gre preko 3 ali 1-ga 32gb USB ključa. Mape kupite na pooblaščencu ali jih enostavno pridobite iz spleta (to je najmanjši problem)

5. Nato sledite instalaciji, avto lahko vmes ugasnete, zaprete... karkoli, ker dokler niso vse mape prekopirane na disk, se zadeva ne bo "instalirala", po končani namestitvi lahko ugasnete vozilo in še enkrat prižgete, počakate par minutk in je to to

Če ima še kdo kakšno vprašanje lahko na ZS ali pa kar tukaj, bi bilo dobro da postane ta tema "STICKY", glede na to da je novejših vozil čedalje več v "OBTOKU".