Hay!
1.Stiropor izbereš sam(znamka)
-debelina
-navaden beli ali grafitni(boljša izolativnost cca 20%,posledično dražji)
2.
-Navadnega brez preklopa ker je izolativnost ista.
3
-vsi sistemi za fasade so ok(lepilo,mrežica),sam se pa odloči ali boš plaču vrečo lepila 8€ ali 15€
mrežice so vse ok cca 0,5€ m2
4.
-ti potrebuješ fasadnega in ne gradbenega stiroporja( 100,70)
5.
-proizvajalec ima nek podatek o porabi lepila,vendar je merodajen isto kot poraba avta po podatkih firme.
6.
če boš delu cokl,uporabiš stirodur namesto stiroporja.
7.Jasno potrebuješ tudi oder.
Veselo na delo.
...ok, hvala...ne bom delal sam
....sem malo pregledal cene in so zelo različne...in ja želim dobiti najceneje najboljșo kvaliteto, itak, tako kot vsak....
...trenutno sem na 0,2€ za boljše lepilo, mrežica tista 160 gramska po
30€ za 50m2 in 10cm stiroporja po 4-4,5€/m2....to je neka osnova iz katere štartam navzdol, itak pa kot vidim najceč lahko prihraniš pri lepilu, ki je po 14€ in ga dobiš po 5€
Pri nabavi materiala ne boš nič prišparal, ker ga dobi fasader ceneje in pravo količino. Pa po nek material boš šel v Črnuče, po drugega na Lavrico, po tretjega v Bauhaus... Če še nimaš fasaderja je zdajle malo neugoden čas, ker so fasaderji zasedeni - verjetno lahko pričakuješ izvedbo v začetku zime.
Jaz bi poklical 3 firme, da naj pridejo pogledat objekt in njegovo stanje ter ti pošljejo ponudbo s ceno in približnim rokom izvedbe. Obstaja tudi portal, kamor napišeš svoje povpraševanje in ti pošljejo mojstre.
Kolikšna pa je kvadratura tvoje fasade?
Če boš vseeno kupoval sam po normativih, boš šel 3x po isto stvar v štacuno, ker tudi fasaderstvo je mojstrstvo in zahteva izvežbanost tudi pri izbiri in nabavi materiala.
In ne morem si kaj, da ti ne bi spet svetoval, da preberi kaj napišeš preden klikneš odpošlji, vsaj v tekem postu, kjer želiš pomoč - zaradi česa že ....
...material želim dobiti ceneje kot fasader, tako, da ga tudi njemu zrihtam ceneje, ne rabim iskati fasaderja, ker ga dobim kadar želim, ko se nabavlja material se naredi vse v enem dnevu in se vsa roba pobere z kombijem v krogu 30km okoli Ljubljane...strošek 40€, tisti portali za ponudbe, si ne morem kaj, da ne rečem, da so narejeni po eni strani za ovce in drugi za lupljenje poštenega naroda....tam dobiš takšne cene, da je samo șe nebo višje, hvala lepa za takšne ponudbe, si raje sam poiščem izvajalce...
kvadratura pa nimam pojma, nekje med 70-100m2 za prvo fazo, ostalo pa kasneje...v glavnem trenutno sem na 6-7€m2 z priznanimi znamkami materialov (baumit, fragmat itd) plus delo (oder je brezplačen)
lp
joda