Skoči na vsebino

Fasaderstvo

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
96 odgovorov v temi
Costella
Costella

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 765

Hvala. Se koga?
Koliko pa,pride srednja kakovost materiala in delo? Nimam predstave.

Torej hidroizolacija po tleh cca.7 m2 in 15 m2 stene (stirodur,...). Material in delo?

Kaj pa rešitev vlage s kakšnim enostavnim sistemom rekuperacije za 43m2 (na eni strani zrak noter, na drugi ven)? Cenovno je to sprejemljiva rešitev?

Bavarska polka.
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 336
  • Avtomobil: creative technologie

Z rekuperacijo v prehodnem in poletnem obdobju boš vlago v objektu kvečjem dvigal in ne znižal. V teh obdobjih boš vlago zniževal kvečjem s klimo ali pa razvlažilnikom.

Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 34 980
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

...se mi ne da cele teme brati, zato bi prosil za odgovore na vprašanja glede fasade...

...razmišljam o tem, da b u dal narediti izolacijo in fasado na eno steno od hiše...stwna brez oken...

...sedaj pa me zanima kakšen stiropor nabaviti...firma, karakteristike itd...
...je navadni in preklopni...razlika in kaj je bolje...eni so še perforirani z luknjicami??
....kakšno lepilo in kakšna mrežica...kaj je esp100, esp70...

...ker bi si rad prekalkuliral koliko bi me prišla izdelava fasade, če sam nabavim material...

...aja kolikšna je poraba lepila na m2?

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

velikomalo
velikomalo

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 724
  • Avtomobil: vse po malem

1.Stiropor izbereš sam(znamka)

-debelina

-navaden beli ali grafitni(boljša izolativnost cca 20%,posledično dražji)

2.

-Navadnega brez preklopa ker je izolativnost ista.

3

-vsi sistemi za fasade so ok(lepilo,mrežica),sam se pa odloči ali boš plaču vrečo lepila 8€ ali 15€

mrežice so vse ok cca 0,5€ m2

4.

-ti potrebuješ fasadnega in ne gradbenega stiroporja( 100,70)

5.

-proizvajalec ima nek podatek o porabi lepila,vendar je merodajen isto kot poraba avta po podatkih firme.

6.

če boš delu cokl,uporabiš stirodur namesto stiroporja.

7.Jasno potrebuješ tudi oder.

Veselo na delo.

Prikaži več možnosti
    • joda je všeč

Warden
Warden

Big Brother

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 815
  • Avtomobil: zvesti X3 3d 2007

Hay!

...se mi ne da cele teme brati, zato bi prosil za odgovore na vprašanja glede fasade...

...razmišljam o tem, da b u dal narediti izolacijo in fasado na eno steno od hiše...stwna brez oken...

...sedaj pa me zanima kakšen stiropor nabaviti...firma, karakteristike itd...
...je navadni in preklopni...razlika in kaj je bolje...eni so še perforirani z luknjicami??
....kakšno lepilo in kakšna mrežica...kaj je esp100, esp70...

...ker bi si rad prekalkuliral koliko bi me prišla izdelava fasade, če sam nabavim material...

...aja kolikšna je poraba lepila na m2?

lp

joda

Pri nabavi materiala ne boš nič prišparal, ker ga dobi fasader ceneje in pravo količino. Pa po nek material boš šel v Črnuče, po drugega na Lavrico, po tretjega v Bauhaus... Če še nimaš fasaderja je zdajle malo neugoden čas, ker so fasaderji zasedeni - verjetno lahko pričakuješ izvedbo v začetku zime.

Jaz bi poklical 3 firme, da naj pridejo pogledat objekt in njegovo stanje ter ti  pošljejo ponudbo s ceno in približnim rokom izvedbe. Obstaja tudi portal, kamor napišeš svoje povpraševanje in ti pošljejo mojstre.

Kolikšna pa je kvadratura tvoje fasade?

Če boš vseeno kupoval sam po normativih, boš šel 3x po isto stvar v štacuno, ker tudi fasaderstvo je mojstrstvo in zahteva izvežbanost tudi pri izbiri in nabavi materiala.

In ne morem si kaj, da ti ne bi spet svetoval, da preberi kaj napišeš preden klikneš odpošlji, vsaj v tekem postu, kjer želiš pomoč - zaradi česa že ....

Urejal Warden, 12.05.2018, 16:13.

Objavljena slika
BeMyWings
LP
Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik

Hay!

1.Stiropor izbereš sam(znamka)
-debelina
-navaden beli ali grafitni(boljša izolativnost cca 20%,posledično dražji)
2.
-Navadnega brez preklopa ker je izolativnost ista.
3
-vsi sistemi za fasade so ok(lepilo,mrežica),sam se pa odloči ali boš plaču vrečo lepila 8€ ali 15€
mrežice so vse ok cca 0,5€ m2
4.
-ti potrebuješ fasadnega in ne gradbenega stiroporja( 100,70)
5.
-proizvajalec ima nek podatek o porabi lepila,vendar je merodajen isto kot poraba avta po podatkih firme.
6.
če boš delu cokl,uporabiš stirodur namesto stiroporja.
7.Jasno potrebuješ tudi oder.
Veselo na delo.

...ok, hvala...ne bom delal sam :)

....sem malo pregledal cene in so zelo različne...in ja želim dobiti najceneje najboljșo kvaliteto, itak, tako kot vsak....

...trenutno sem na 0,2€ za boljše lepilo, mrežica tista 160 gramska po
30€ za 50m2 in 10cm stiroporja po 4-4,5€/m2....to je neka osnova iz katere štartam navzdol, itak pa kot vidim najceč lahko prihraniš pri lepilu, ki je po 14€ in ga dobiš po 5€

Pri nabavi materiala ne boš nič prišparal, ker ga dobi fasader ceneje in pravo količino. Pa po nek material boš šel v Črnuče, po drugega na Lavrico, po tretjega v Bauhaus... Če še nimaš fasaderja je zdajle malo neugoden čas, ker so fasaderji zasedeni - verjetno lahko pričakuješ izvedbo v začetku zime.

Jaz bi poklical 3 firme, da naj pridejo pogledat objekt in njegovo stanje ter ti  pošljejo ponudbo s ceno in približnim rokom izvedbe. Obstaja tudi portal, kamor napišeš svoje povpraševanje in ti pošljejo mojstre.

Kolikšna pa je kvadratura tvoje fasade?

Če boš vseeno kupoval sam po normativih, boš šel 3x po isto stvar v štacuno, ker tudi fasaderstvo je mojstrstvo in zahteva izvežbanost tudi pri izbiri in nabavi materiala.

In ne morem si kaj, da ti ne bi spet svetoval, da preberi kaj napišeš preden klikneš odpošlji, vsaj v tekem postu, kjer želiš pomoč - zaradi česa že ....

...material želim dobiti ceneje kot fasader, tako, da ga tudi njemu zrihtam ceneje, ne rabim iskati fasaderja, ker ga dobim kadar želim, ko se nabavlja material se naredi vse v enem dnevu in se vsa roba pobere z kombijem v krogu 30km okoli Ljubljane...strošek 40€, tisti portali za ponudbe, si ne morem kaj, da ne rečem, da so narejeni po eni strani za ovce in drugi za lupljenje poštenega naroda....tam dobiš takšne cene, da je samo șe nebo višje, hvala lepa za takšne ponudbe, si raje sam poiščem izvajalce...

kvadratura pa nimam pojma, nekje med 70-100m2 za prvo fazo, ostalo pa kasneje...v glavnem trenutno sem na 6-7€m2 z priznanimi znamkami materialov (baumit, fragmat itd) plus delo (oder je brezplačen)

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 936
  • Avtomobil: BMW

Joda rad bi videl to izvedbo !!!  Pa verjetno, te mora fasader, še čakati in ti plačati nadomestilo, da je smel oder prezračiti ob tvoji hiši ?

Prikaži več možnosti
    • magic man je všeč

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik

Hay!

...kaj ti ni jasno, oziroma, kaj te moti pri izvedbi?

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

mpritr1
mpritr1

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15

Definitivno predlagam, da se ozirate po preverjenih ponudnikov, saj se pri fasaderskih poslih dogaja marsikaj..

Cene fasade se gibljejo sicer med 30 in 400 EUR / kvadrat, odvisno od vrste... Tukaj si poglejte prednosti, slabosti in cene posameznih fasadnih sistemov: https://omisli.si/na...adnih-sistemov/

Prikaži več možnosti

mico123456789
mico123456789

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 148
  • Avtomobil: Audi A4

Pozdravljeni,

ali mi lahko kdo od vas priporoči kakšnega dobrega fasaderja v okolici Celja/Žalca? Na kaj biti pozoren pri izbiri izvajalca?

<p>E46 318d / E91 320d / E46 330cd / E38 728i / VW Golf 7 / E63 650i / MB 220cdi / VW Passat
Prikaži več možnosti

bojan.u
bojan.u

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 134
  • Avtomobil: BMW F07 GT 535d

Besim Susuri...dela z Baumitom sicer drazji ampak OK. Priporocam.

Urejal bojan.u, 22.12.2020, 10:16.

Prikaži več možnosti
    • mico123456789 je všeč

Borut_P
Borut_P

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 386
  • Avtomobil: G11 pfl 730d

Izberi si fasadni sistem in potem vprašaj pri proizvajalcu za pooblaščene izvajalce v tvoji okolici. tako lahko dobiš sistemsko garancijo v kolikor gre kaj narobe

Prikaži več možnosti

mico123456789
mico123456789

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 148
  • Avtomobil: Audi A4

Izberi si fasadni sistem in potem vprašaj pri proizvajalcu za pooblaščene izvajalce v tvoji okolici. tako lahko dobiš sistemsko garancijo v kolikor gre kaj narobe

Kateri fasadni sistemi pa obstajajo in kaj se danes najbolj priporoča? Verjetno je najbolj pomemben faktor kateri sistem izbrati iz cesa je zidana hisa (cegl,kamen,siporeks...)?
Tudi to me zanima, ali je bolj smiselno dati naprimer 10 cm grafitni stiropor, ali 16cm navadnega in se prijaviti na eko sklad?
<p>E46 318d / E91 320d / E46 330cd / E38 728i / VW Golf 7 / E63 650i / MB 220cdi / VW Passat
Prikaži več možnosti

Borut_P
Borut_P

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 386
  • Avtomobil: G11 pfl 730d

Kateri fasadni sistemi pa obstajajo in kaj se danes najbolj priporoča? Verjetno je najbolj pomemben faktor kateri sistem izbrati iz cesa je zidana hisa (cegl,kamen,siporeks...)?
Tudi to me zanima, ali je bolj smiselno dati naprimer 10 cm grafitni stiropor, ali 16cm navadnega in se prijaviti na eko sklad?

10cm grafitni in 16cm navadni ni primerljivo. Bolj je primerljivo 20 navadnega proti 16 grafitnega. Tako sem se odločil jaz. Sam sem se odločil za weber, spodaj recimo na njihovi strani primeri sistemov. Podobno imaš še Baumit, Jub, Caparol, STO .... Stiropor niti ni tako pomemben, saj boš dobil v vsakem primeru Fragmat, neglede na nalepko.

Napaka je običajno pri mešanju lepila, mrežice, zaključnih slojev - nekateri so kompatibilni med seboj, nekateri pač ne. Poceni mojster pa ti bo skombiniral najbolj poceni materiale. Pozoren je potrebno biti tudi na pritrdila - nekateri uporabljajo plastične tiple, ki so seveda poceni, vendar bolj kot ne zanič.

https://www.si.weber...istemi-weber-34

Prikaži več možnosti

moratao
moratao
  • Uporabnik
  • Sporočil: 63

Pozna kdo koga oz. je kdo pred kratkim delal fasado na hiši? Zanimajo me mnenja in koga izbrati, da bo dobro narejeno. Okolica Ljubljane.
Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 827
  • Avtomobil: star Bmw

Tistega,ki bo imel cajt...če bo sploh kdo..
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 373
  • Avtomobil: avtomatik

A pozna kdo kakšnega fasaderja v okolici Slovenske Bistrice? Letos zamenjali streho, naslednjo leto bi še fasado...

Površina nekje 120 m2. 

Od materialov nimam pojma, kaj bi dal čez. Najrajši siporeks, ker je bolj odporen proti razno raznim glodalcem, kot pa volna ali stiropor / stirodur. Še kakšna druga ideja? 

LP A. 

Pripete slike za predogled

• 20241007_155032.jpg
:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.