Skoči na vsebino

Cene nepremičnin v Sloveniji

* * * * - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
13112 odgovorov v temi
thaking
thaking

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 201
  • Avtomobil: BMW 3 FL

Ne vem če bo tale izračun tako enostaven. Kakšno nepremičnino kupiš za 600€ obroka kredita? Kakšno nepremičnino dobiš za 600€ obroka najemnine? Pa predpostavimo da sta na isti lokaciji.

Napisal sem s predpostavko, da sta dva in da imata del našparanega, recimo 40k€, za 100k€ krede (recimo 140k€ banki) je to na mesec na 20 let za oba skupaj 580€.

Po 20 letih je nepremičnina njihova, lahko se odločita da jo prodata (koliko bo vredna nobeden ne ve, NEKAJ pa zagotovo BO), prav tako imata opcijo da nepremičnino (če jima finančno) znese prodata že vnaprej poplačata hipoteko in kupiti kaj večjega novega. Za 150k€ pa že dobiš v LJ kar lušno 2 sobno stanovanje!

Če pa plačuješ najemnino, pa nikoli ne veš kdaj boš moral ven (seveda v skladu s pogodbo), plačuješ pa nikoli ni tvoje, da boš pa zaradi tega ker se trg nepremičnin tako spreminja "kalkuliral" pa čakal na "prave" cene pa je bolje da živiš pod mostom in "šparaš" (inflacija pa bo naredila svoje). Edino kar je pri tej opciji zelo dobrodošlo je da si zmišljuješ kje boš bival in se večkrat "seliš" dokler ne najdeš prave opcije, ampak če boš pozoren sem že v prvem postu napisal, da je bila predpostavka za "ta mladi par", da sta bila pred nekim nakupom že poprej nekje pri podnajemnikih tako da sta recimo na realnih tleh kaj bi rada in da sta za skupno življenje...
Prikaži več možnosti

miran80
miran80

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 428

A menite, da je realno pričakovat letos ali drugo leto takšeno ponudbo:

Novogradnja, 100m2, talno gretje, veliki svetli prostori, znotraj avtocestnega obroča v LJ, neopremljeno, dobro izolirano in vsaj povprečne kakovosti gradnje, v večstanovanjski zgradbi ampak ne v kocka bloku, v urejeni okolici, čim bližje glavnim prometnicam preko LJ (Bežigrad ali center ali Vič, morda severni del Rudnika) cca 2k/m2

Glede na cene v oglasih ne, razen če spuščajo po 30%:) Pa tudi sicer je ponudba na spletu porazna, gradili so samo kurnike. Če štejem samo oglase s slikami je kakih 10 dovolj zanimivih, da bi bili vredni vsaj ogleda.

P.S.: Pritisk mi še posebej dvigajo nepremičninarji, ki v oglasih uporabljajo luksuzne, nadstandardne in podobne opise, potem pa so prostori majhni, na stenah radiatorji, v kopalnici se še obrnit ne moreš, so pa montirali banjo za pritlikavce. Okolica je zaraščena, kaka rjasta ograja ali pa je objekt kocka in mesto duhov.

Urejal miran80, 11.03.2014, 22:53.

Prikaži več možnosti

thaking
thaking

BMW fanatik

• Uporabnik

A ni "blok" blok, ki je pač večstanovanjski objekt in je vseeno če je kocka, kvader ? Razen če iščeš večstanovanjski objekt v dveh nadstropjih z max 10 stanovanji ? Talno gretje se smatra kot nadstandard v blokih, jaz v bloku imam raje radiator kot talno, ker ne veš kako je bilo vse skupaj narejeno in kaj je lažje čez par let menjati ? Drugo je hiša, ki jo gradiš sam...
Prikaži več možnosti

miran80
miran80

BMW fanatik

• Uporabnik

No saj niti ne znam ravno opisat kaj bi rad, bom poizkusil pokazat, ko najdem kak oglas. Vem pa kaj ne bi rad, ne bi rad 10 nadstropne stavbe, kjer zraven stojijo še 3 enake in je noter 50+ stanovanj. Torej blok potem ni OK.
Pred poletjem začnem z ogledi, se mi ne mudi, lahko čakam +1 leto ali pa kupim takoj. Za zdaj sem zelo pesimističen, ker karkoli samo diši po rahlem nad-standardu se prodaja za 3k-5k/m2. Takšne ponudbe me ne zanimajo ker se mi ne zdijo resne.

Urejal miran80, 11.03.2014, 23:15.

Prikaži več možnosti

thaking
thaking

BMW fanatik

• Uporabnik

Potem je za tebe bolj kašna hiša dvojček sistem, ker vrstna hiša so potem vse enake v ulici... :) ali pa še bolje samostojna hiša.Ne vem kaj te sicer tako moti če je več stanovanj enakih, če je nadstropje enako postavljeno so logična stanovanja razdeljena na podobne kvadrature, vsak pa si pozicionira svoje zadeve znotraj kakor želi. 50 stanovanj je že "stolpnica". Jaz mislim da preveč kompliciraš :) Če ti bo stanovanje okolica, lega, parkiranje všeč za dobro ceno (kolikor si pripravljen plačati -> med ponudbo in razumom) kupiš -> čakaš lahko neskončno :)
Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 610
  • Avtomobil: Citroen

A menite, da je realno pričakovat letos ali drugo leto takšeno ponudbo:

Novogradnja, 100m2, talno gretje, veliki svetli prostori, znotraj avtocestnega obroča v LJ, neopremljeno, dobro izolirano in vsa.....

cim si napisal Rudnik, sem se spomnil na Jurckovo. Si preveril ponudbo. Kar se pa tice cen ... nekaj so pricakovanja prodajalcev .... popusti so, kako veliki bos pa videl ko "pokazes denar". Sem preprican, da se ze danes dobi kaj za 2k na meter .. sploh kvadraturo, ki jo isces, vsaj za take ni veliko kupcev ... (beri: popusti so temu primerni)
Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 610
  • Avtomobil: Citroen

cim si napisal Rudnik, sem se spomnil na Jurckovo. Si preveril ponudbo. Kar se pa tice cen ... nekaj so pricakovanja prodajalcev .... popusti so, kako veliki bos pa videl ko "pokazes denar". Sem preprican, da se ze danes dobi kaj za 2k na meter .. sploh kvadraturo, ki jo isces, vsaj za take ni veliko kupcev ... (beri: popusti so temu primerni)

http://www.nepremicn...html?id=5671675

kaj temu manjka? si predstavljam, da to ni zadnja cena. :)
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

dejansko je ti 84m2 za ceno 230k€ ki ze skori 3 lea stoji prazna.....juppiiii
Prikaži več možnosti

miran80
miran80

BMW fanatik

• Uporabnik

Tega sem že bookmarkal enkrat. Je zrel za ogled gotovo, bi pa vseeno raje večjega, ker 1 dodatna soba 16m2 se pozna. Cena pa je za 50k previsoka, tako na oko, lahko manj lahko pa še precej več:)

Urejal miran80, 12.03.2014, 01:03.

Prikaži več možnosti

miran80
miran80

BMW fanatik

• Uporabnik

Tisti, ki ste že kupovali, imate kak nasvet za kritično ogledovanje in ocenjevanje ter tudi pogajanja? Če je kak preprodajalec, ki bi upal delit nasvete v finančno korist kupca tudi ne bom jezen:)

To s "pokaži denar" mi nikoli ni bilo jasno, kako naj ga "pokažem". Lahko mi samo na besedo verjame, dokler ne dam are. To pa se mi zdi bolj zaključna poteza pogajanj, ko dobiš še nekaj procentov, zbijat pa je treba že pred tem. Če je kaj podobno BMW salonom bi morali že ob prvem ogledu dat ponudbo z -10%:laugh

Urejal miran80, 12.03.2014, 01:02.

Prikaži več možnosti

Chosha
Chosha

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 697
  • Avtomobil: Volvo V70, E36 compact

Tisti, ki ste že kupovali, imate kak nasvet za kritično ogledovanje in ocenjevanje ter tudi pogajanja? Če je kak preprodajalec, ki bi upal delit nasvete v finančno korist kupca tudi ne bom jezen:)

To s "pokaži denar" mi nikoli ni bilo jasno, kako naj ga "pokažem". Lahko mi samo na besedo verjame, dokler ne dam are. To pa se mi zdi bolj zaključna poteza pogajanj, ko dobiš še nekaj procentov, zbijat pa je treba že pred tem. Če je kaj podobno BMW salonom bi morali že ob prvem ogledu dat ponudbo z -10%:laugh

V prejšni temi sem nekaj pisal ko sva z mojo kupovala stanovanje, nekateri živijo v oblakih in ne spuščajo cene, medtem ko nekdo ki hoče prodati, zniža. Midva sva vzela 46,5m2 + klet, nekje 50m2 skupaj, cena je bila pa 94.000€, po prvem ogledu sem dal ponudbo 75.000€, agent se je smejal, ker sta lastnika 2 leti prej dala za stanovanje 105.000€, rekel je da jim bo posredoval ponudbo, ampak ne verjame da bi sprejela. No drugi dan me je klical da sta sprejela, sem rekel super in počakal še 2-3 dni. Nato sem hotel še enkrat ogled, bolj podroben po katerem sem ceno zbil še za 3 tisočake, ker so bila okna zanič, še nikoli menjana, še enkrat dal ponudbo 72.000 s pogojem da sva eno leto v najemu z najemnino 400€ mesečno, katera se šteje v kupnino, po enem letu če se odločiva, plačava še 67.000€, če se ne odločiva, pač iščeva nekaj drugega:ok2 Lahko pa tudi podaljšava najemnino še za 1 leto, tako smo zapisali v pogodbo, tako sem še na večjem plusu:ok

Tako da če si resen in če kupec hoče prodati, če sta obe strani pripravljeni sodelovati se da marsikaj, če pa kličeš enega ki ima ceno 150.000 in že po telefonu reče, ne hodite mi s ponudbami 130.000€, s takim se pa ne da (tudi to sem doživel med svojim kupovanjem nepremičnine):-D
Prikaži več možnosti

Vinci
Vinci

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 362

Med ogledom čim manj govoriš, sprašuješ res samo bistvene stvari. Vzameš podatke o katastrski občini, parcelni številki, številki objekta, da lahko preveriš stanje v zemljiški knjigi. Včasih ti že na ogledu ponujajo nižjo ceno, ampak takrat običajno še ne veš, koliko bi bil pripravljen plačati. Potem si vzameš nekaj dni za razmislek, določiš ceno, ki bi jo rad dosegel, pokličeš prodajalca, poveš, da je stanovanje v redu, da te zanima, ampak da ti cena ni všeč in ga prosiš za boljšo ponudbo. Potem pa še ti pripraviš svojo ponudbo, ki je seveda nižja od prodajalčeve, v tvoji ponudbi tudi napišeš, da provizijo v agentu v celoti plača prodajalec in potem probata najti kompromis med vajinima ponudbama.

Pa ženo pusti doma, razen če je bolj zajebana od tebe. Potem ti ostani doma. :)
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514
  • Avtomobil: F10

Ob ogledu moraš čim več spraševati. Prvi obisk je z "ženo" drug obisk si sam ali pa z enim, ko se še bolj spozna. TUdi sam je vredu in sprašuješ samo take stvari, kjer veš da je kaj narobe (vidiš ob prvem ogledu), potem postaviš tako ceno, da je nekako zate najbolj ugodna kar si predstavljaš. Ker bo prodajalec znoru, mu daš vizitko in mu poveš, če si bo premislil naj te pokliče, obljubiš mu denar v 1 tednu ko se odloči. Tole zadnje je zelo pomembno, čeprav vsi vemo da potem ni tako.
In čakaš, čakaš če pokliče veš da se mu mudi in tudi ti popustiš pri ceni, nekje na sredini se srečata.
Ko sem jaz kupoval je bilo tako, njegova cena cca. 229 moja prva 165, po 3 tednih sva se srečala na 190. Brez are,... + dodatek, da bo okolica urejena in asfalt položen..
lp

Urejal Plavi, 12.03.2014, 11:26.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 34 668
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

...kateri normalen bi hotel v tem živeti:blackeye

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Hay!

lp

joda

Zakaj ne? Meni ne zgleda slabo ... veliko steklene površine v dnevni sobi, balkon po celi dolžini.
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Vinci
Vinci

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 362

Joda, ne moreš soditi o normalnem, če nisi normalen. :-D Jaz sem normalen in to stanovanje je čist ok, samo cena je previsoka.
Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik

Hay!

Joda, ne moreš soditi o normalnem, če nisi normalen. :-D Jaz sem normalen in to stanovanje je čist ok, samo cena je previsoka.

:-D....pač meni se ne zdi normalno, da želi nekdo stanovati v sanatoriju:blackeye, posebej če jih prej vidš od blizu...me preveč asocira na onkologijo...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Hay!

:-D....pač meni se ne zdi normalno, da želi nekdo stanovati v sanatoriju:blackeye, posebej če jih prej vidš od blizu...me preveč asocira na onkologijo...

lp

joda

Po čem :confused Vse stene bele al zakaj?
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514
  • Avtomobil: F10

Hay!

lp

joda

Meni so pa te kocke zelo všeč in druga hiša katero obliko si bom lahko sam izbral bo definitivno v tem stilu. :ok (povečani prostori sicer ampak..) ni pa treba drugačnih okusov poniževat, ni vsem všeč starinski stil.

Urejal Plavi, 12.03.2014, 13:37.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik

Hay!

...kompleten izgled stavbe in materialov...osnovna kocka vse ravno, hladno, belo, sivo, črno, umetni materiali...nobene topline in "duše" stavbe in stanovanj...

...ampak to je moj pogled in občutki na brezčutno kocko...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.