Cene nepremičnin v Sloveniji
Odpiram široko temo o nepremičninah, ker je bila žal stara pomotoma izbrisana. Zelo rad berem pogovor o nepremičninah, mnenja ostalih članov foruma (nekateri se celo ukvarjate z posredovanjem pri nakupu nepremičnin), aktualne zanimivosti in ugodne ali bizarne ponudbe ipd...
Upam, da bomo tudi to temo kmalu napolnili z 20.000 on-topic objavami:) Za zaključek pa še 1 vprašanje za kupce in posrednike: A je že kdo naredil program, ki bi spremljal vso vsebino oglasov, ki se objavljajo na nepremicnine.net, prepoznal oglase za iste objekte in spremljal gibanje cen oglasov? Se mi zdi, da bi bila takšna aplikacija zelo zanimiva, ker se veliko oglasov briše in ponovno objavlja kar pogosto. Naj se debata prične;) lp |
Prikaži več možnosti
|
Ideja o aplikaciji je dobra, vprašanje pa je kako je z dostopom do baze na nepremicnine.net. Po mojih podatkih že oni baze starih oglasov nimajo ampak se zadeva briše.
![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
jaz imam skripto, ki iz nepremicnine vzame zadnje obljavljene oglase in pobere podatke ***** bom dopolnil, da bo tudi zapisaval v bazo, kot sem ime že narejeno za avto.net. Urejal gade, 10.03.2014, 10:28. |
Prikaži več možnosti
|
Zadnji stavek odmislite, sem se zmotil. ![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
Mislim,da smo to že enkrat računali, ampak ker teme ni več, bi mogoče bilo smiselno narediti nov izračun za sedanje stanje vsaj za par bolj zanimivih SLO krajev
![]() Buying A Home Is Now 38% Cheaper Than Renting http://www.forbes.co...r-than-renting/ ![]() ![]() Urejal Rottie, 10.03.2014, 16:33. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Bo Gerchy izračunal!
![]() V Ljubljani se še vedno ne splača kupiti. Najbrž je podobno tudi v Kopru, za ostala mesta pa ne vem. Bom izračunal, ko bom imel čas, če me kdo v tem času ne prehiti in ne bom imel pripomb na njegov izračun. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Super tema, upam da bo kaj od teh "skript" in izračunov
![]() To če se splača kupiti je povezano za kakšen denar in kakšno nepremičnino... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Verjetno se je zatipkal in je cena 10€/m2. LP tii
Ob nakupu gum dobite še avto!
|
Prikaži več možnosti
|
V Kopru se pozna znaten upad prodaje, cene pa tudi padajo, a še vseeno niso tam kjer bi se ljudje odločali za nakupe. Tu in tam se najde kakšen "deal". Ampak če imaš čas ni problema. Sam redno spremljam dve nepremičnine, ena je šla s ceno dol 23% v letu in pol, in sedaj znaša nekje 2005 EUR / m2, druga je šla dol cca 12% v zadnjem letu, ampak še vedno znaša 2150 EUR / m2. Mislim, da ko bodo cene šle dejansko na nekih 1300-1500 EUR / m2 glede na recimo nek nivo plač po Kopru se zna začet zelo dogajat po trgu.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
|
Prikaži več možnosti
|
Sam opažam, da se na trgu dogajao premiki ... namreč ... cene so se začele med seboj zelo razlikovati ... od "realnih" ponudbo, do sanjskih, kar se mene tiče to pomeni, da smo na poti navzdol p.s. gledam predvsem. lj in okolico |
Prikaži več možnosti
|
Ne vem če bo tale izračun tako enostaven. Kakšno nepremičnino kupiš za 600€ obroka kredita? Kakšno nepremičnino dobiš za 600€ obroka najemnine? Pa predpostavimo da sta na isti lokaciji. ![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
in ne pozabimo stroškov lastništva (popravila, obnove ... davki) |
Prikaži več možnosti
|
600 / mesec = 155.000 € na 29 let Splača ali ne se naj odloči vsak sam ![]()
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
|
Prikaži več možnosti
|
Ja, toliko moraš dati banki. Od tega banka tebe kreditira za koliko? 100 jurjev?
In še vedno: če se gre za isto lokacijo, kaj lahko dobiš za takšno najemnino in kaj lahko za tak denar kupiš? ![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
Ne od banke dobiš 155.000 €, in 29 let plačuješ 600 € na mesec.... (če bistveno ne niha euribor moram pripomniti, ker se bi sigurno kdo našel, ki se bo vpiknil v to). Poglej kaj dobiš za 600 najemnine in kaj lahko kupiš za 155.000 € s tem da najemnine ne moreš poglighati navzdol prodajno ceno pa računaj - 10 %, če si slab pogajalec ![]() lp Urejal Plavi, 11.03.2014, 14:33.
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
|
Prikaži več možnosti
|
samo majhna opazka: Zakaj ne bi mogel poglihati najemnine? |
Prikaži več možnosti
|
Argumentirajta, prosim... oba! ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kakšne so kaj trenutno sploh cenitve neprimičnin z bankami.,,
Namreč študiram, da bi šel v nakup enega manjšega stanovanja, vendar nevem za kakšen znesek bi kreditirala banka...Če je cena recimo 40k €, kolko mislite da bi realno banka ocenila stanovanje?? |
Prikaži več možnosti
|