Skoči na vsebino

Cene nepremičnin v Sloveniji

* * * * - 9 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
8561 odgovorov v temi
Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80 787
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Se spomnim lani, ko sem bil že zmenjen z eno žensko za garsionero v Lj, za ceno 95k€, pa me ta preprosta ženska kliče čez dva dni, da se je premislila in je zdaj cena 110k€, ker ji je tako svetoval prodajni agent. Lahko sem vpil ali kakroli hotel spremeniti, ni šlo. Ni jo zanimalo, kako in kaj. Le to, kako bo prišla do večje vsote. Poanta je, da denar hudičevo zasvoji...

Ne se preveč sekirat, čez eno leto bo ta garsonjera (oziroma druga primerljiva) spet 95k eur.

Ni res kar pravijo, da BMW-jaši nikoli ne uporabljamo smernih kazalcev, no vsaj zame to ne velja. Jaz jih vedno vklopim vsaj enkrat na pol leta, da vidim če še delujejo.

Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč

e-masteR-39
e-masteR-39

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 178
  • Avtomobil: Kappa 2.0 20V Turbo

Pomoje v Lj garsonjega ne bo nikoli več pod 100k€. Tista luksuzna so itak bolj variabilna, navadna stanovanja 2-3 sobna bojo šla dol max 10-15%. Ta pocen roba bo pa ostala bolj kot ne na istem. Lj je pač zelo slab trg in ne bo reagiral na kakšno koli finančno krizo bojo načaral.

Urejal e-masteR-39, 24.03.2023, 23:39.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80 787
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Pomoje v Lj garsonjega ne bo nikoli več pod 100k€. Tust luksizno je itak variabilno, navadna stanovanja 2-3 sobno bo šlo dol max 10-15%. Ta pocen roba bo pa ostala bolj kot ne na istem. Lj je pač zelo slab trg in ne bo reagiral na kakšno koli finančno krizo bojo načaral.

Določene garsonjere v LJ so take luknje, da so že zdaj pod 100k eur. Pa tudi tiste ki so zdaj po 150 bojo šle dol na 100, brez skrbi glede tega, glede na to kaj se gre svetovna politika je popolnoma nemogoče da do recesije nebi prišlo.

Ni res kar pravijo, da BMW-jaši nikoli ne uporabljamo smernih kazalcev, no vsaj zame to ne velja. Jaz jih vedno vklopim vsaj enkrat na pol leta, da vidim če še delujejo.

Prikaži več možnosti
    • žorž4x4 je všeč

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 613
  • Avtomobil: E61 525D

Hay!

... ja Ptekmurje je bilo takrat oraktično zastonj, hiše z posestjo so bile pi 30kDEM....
Prraviš 50m2 je bilo 3 Mio SIT leta 2001, ne vem nusem oreverjal ampak nekam malo se mi zdi.... jaz sem dal pa 2002 za renovacijo kopalnice 3,2m2 takrat 1,4 mio SIT...in leta 2001 za kuhinjo z 60%+ skonta samo na lesene deli+montaža in vsi aparati, pipa korito, tla, ploščice, luči, pribor, posoda itd. 1,5mio SIT.

lp

joda

Eh zabluzo...za 3 mil se je prodala garsonjera..stanovanje 50kv je pa stalo 6 mil..25k nekje preračunano.. pardon za napačne podatke zgoraj..zdaj ko sem še 1x prebral..je pa bilo točno 2001 ja  :ok  

Se pa spomnim, da so pa hiše bile takrat po 12mil do 24mil celo...je bil kar velik preskok napram stanovanju..danes se mi zdi je res malo manjši v razmerju cene stanovanje/hiša

Prikaži več možnosti

mika2023
mika2023

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 424
  • Avtomobil: ML, CLK cabrio, 118d

Kaj je bilo koliko dolocenega leta je ugibanje. Najboljs je preracunat v zlato.
Torej koliko zlata rabim za garsonjero v lj?
Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 844

Zanima me najbolj to, kako mislijo prisilit ljudi v starejših blokih v to, da bodo vse obnovili? Mi se ne moremo zmenit nič. Za eno stvar ne. In zdaj bodo oni to kao uredili? Bodo kakšne kazni, če se zadeva ne bo uredila al kak si oni to predstavljajo? 

Tisti sanjač, ki je par strani nazaj pisal, kak bodo cene starejšim stanovanjem padle - pri nas v Domžalah grejo stanovanja noro hitro. Midva sva dala 110.000 leta 2017, danes ga za 230.000 prodava takoj. Vsaj sodeč po sosednjih stanovanjih, ki so se prodala. (v bloku imamo vsi isto m2 in isto razporeditev sob)

Pa imamo prvotno fasado in cevi. Le streha je nova. Ampak dobro, streh je bilo ogromno menjanih že zaradi tiste toče pred leti.

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 772
  • Avtomobil: LEPO

Zanima me najbolj to, kako mislijo prisilit ljudi v starejših blokih v to, da bodo vse obnovili? Mi se ne moremo zmenit nič. Za eno stvar ne. In zdaj bodo oni to kao uredili? Bodo kakšne kazni, če se zadeva ne bo uredila al kak si oni to predstavljajo? 

Tisti sanjač, ki je par strani nazaj pisal, kak bodo cene starejšim stanovanjem padle - pri nas v Domžalah grejo stanovanja noro hitro. Midva sva dala 110.000 leta 2017, danes ga za 230.000 prodava takoj. Vsaj sodeč po sosednjih stanovanjih, ki so se prodala. (v bloku imamo vsi isto m2 in isto razporeditev sob)

Pa imamo prvotno fasado in cevi. Le streha je nova. Ampak dobro, streh je bilo ogromno menjanih že zaradi tiste toče pred leti.

Se strinjam s tabo, le ne pozabi, da cena ni zrasla samo tvojemu stanovanju. Torej ti to nič ne pomaga, če kupuješ drugo nepremičnino.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • tristan01 in Silvershadow uporabnikom je všeč to sporočilo

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 470

Hay!

... ja Ptekmurje je bilo takrat oraktično zastonj, hiše z posestjo so bile pi 30kDEM....

lp

joda

Prekurje ima še danes  normlane cene..  Ljubljana pač ne, ker je  prestolnica in ne vem zakaj toliko razburjanja.  Ne more biti v glavnem mestu države   poceni. 

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 601
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Se strinjam s tabo, le ne pozabi, da cena ni zrasla samo tvojemu stanovanju. Torej ti to nič ne pomaga, če kupuješ drugo nepremičnino.

To je nekaj kar vsi spregledajo... eno je da je nominalna cena tvoje nepremičnine zrasla za X%. Problem nastopi, ker so vse nepremičnine dražje za x%, kar pomeni, da je razmerje vrednosti tvoje nepremičnine do drugih še vedno takšno kot pred podražitvijo. Če želiš zamenjati/kupiti drugo nepremičnino pa imaš veliko težavo, saj je razlika ki jo moraš doplačati večja kot včasih, saj se je tudi ta povečala za x%, medtem ko naši dohodki niso rasli toliko kot vrednost nepremičnin. Iz tega sledi, da si danes težje privoščimo preskok na večjo nepremičnino. Redke izjeme ko to pravilo ne velja so trenutki, ko se cena ene vrste nepremičnin odbije pred drugo. Tako je bilo pred par leti, ko sem kupoval sam... Stanovanja so se že odbila, hiše pa še stagnirale. Tako sem pred nekaj leti kupil novo hišo namesto starega stanovanja na Fužinah. Razlike je bilo kakšnih 15.000 EUR. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 470

Tale  luksuzni pajzl z marmorjem je obupen.   Mogoče imam samo slab okus. ne vem.   

https://www.24ur.com...stanovanja.html

Prikaži več možnosti

žorž4x4
žorž4x4

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 796
  • Avtomobil: bmw m3

To je nekaj kar vsi spregledajo... eno je da je nominalna cena tvoje nepremičnine zrasla za X%. Problem nastopi, ker so vse nepremičnine dražje za x%, kar pomeni, da je razmerje vrednosti tvoje nepremičnine do drugih še vedno takšno kot pred podražitvijo. Če želiš zamenjati/kupiti drugo nepremičnino pa imaš veliko težavo, saj je razlika ki jo moraš doplačati večja kot včasih, saj se je tudi ta povečala za x%, medtem ko naši dohodki niso rasli toliko kot vrednost nepremičnin. Iz tega sledi, da si danes težje privoščimo preskok na večjo nepremičnino. Redke izjeme ko to pravilo ne velja so trenutki, ko se cena ene vrste nepremičnin odbije pred drugo. Tako je bilo pred par leti, ko sem kupoval sam... Stanovanja so se že odbila, hiše pa še stagnirale. Tako sem pred nekaj leti kupil novo hišo namesto starega stanovanja na Fužinah. Razlike je bilo kakšnih 15.000 EUR. 

LP Tristan01

če druge ne bi zrasle, tud njegova ne bi, normalno, to ne obstaja da zraste sam tisto kar bi prodal. To pa še ne pomeni da ni priložnost za prodat, dnar nardi tist ki ma jajca s tem manevrirat in malo predvideva, pač tisti ki dela drugače od ostalih, kar pomeni da 2022 ko so vsi brezglavo kupovali, je bla dobra prilika za prodat. Seveda logično da ne greš isti teden kupit drugo nepremičnino, greš v najem in ko se situacija sfantaziranih ljudi ki pravijo da gre sam gor pomiri, kupiš za isti dnar kaj boljšega, sej to ni nič novega, sej se teji cikli ponavlajo.

Prikaži več možnosti

m-h
m-h

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 413
  • Avtomobil: ni bmw

Kaj pa tisti, ki prvič kupujejo in nimajo nič za prodat? Njih je pa nominalni dvig oreng po*ebal. :)
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 807

Zdej vsako jutro gledam kolono proti Lj na dolenjski avtocesti, to je noro, pod dneva si v avtu ce se vozis v Lj na siht.
Prikaži več možnosti
    • sash in bmwcs uporabnikom je všeč to sporočilo

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik

https://www.zurnal24...remicnin-403532

Prikaži več možnosti

thaking
thaking

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 077
  • Avtomobil: BMW 3 FL

Nova reklama :D

https://www.24ur.com...stanovanja.html

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 844

Zakaj pa misliš, da smo še v tem stanovanju? Da ne govorim, da so krediti (ki so že tak dragi) zaj pa res predragi.

Kaj pa tisti, ki prvič kupujejo in nimajo nič za prodat? Njih je pa nominalni dvig oreng po*ebal. :)

Milo rečeno - najebali ste. Prvič cene nepremičnin so noro visoke, drugič obresti so fukjeno visoke. Preostane vam samo, da bodisi šparate (če mate to možnost, da prišparate vsaj 20-30% vrednostni nepremičnine), da lažje dobite kredit ali da bodisi kupite nek hajzl sredi pizde materne (se opravičujem za besednjak).

Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 388
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Zakaj pa misliš, da smo še v tem stanovanju? Da ne govorim, da so krediti (ki so že tak dragi) zaj pa res predragi.

Milo rečeno - najebali ste. Prvič cene nepremičnin so noro visoke, drugič obresti so fukjeno visoke. Preostane vam samo, da bodisi šparate (če mate to možnost, da prišparate vsaj 20-30% vrednostni nepremičnine), da lažje dobite kredit ali da bodisi kupite nek hajzl sredi pizde materne (se opravičujem za besednjak).

Dejansko se ta hip ne izplača nič. Živiš po liniji najmanjšega upora, potem pa bo, kar bo. Jaz zase vem, da kaj dosti ne mislim več premikati. Itak gre vse v qurac. Vse gre na dol, kamor koli se obrneš. Še kakšno vojno naj zanetijo bedaki v Evropi, potem bo pa itak vsega konec....
Zdaj nekaj študirat, kaj bo čez 20-30 let je brezveze.
Kar se pa cen fletov tiče, in tisto opevanje, da bodi cene padle....za povprečnega proletarca je čisto vse en qurac, ali flet stane 300 jurjev, ali pa 250. Oboje je isto nedosegljivo.
Prikaži več možnosti
    • joda, nejči in MihaSpec uporabnikom je všeč to sporočilo

MihaSpec
MihaSpec
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 878
  • Avtomobil: Corolla

3 opcija je še zlom gospodarstva.

https://www.24ur.com...h-delavcev.html

Ker je elektrika predraga se jim ne splača več proizvajati.

Kdo bo kupoval stanovanja ko me bo več služb?
Prikaži več možnosti

žorž4x4
žorž4x4

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 796
  • Avtomobil: bmw m3

Dejansko se ta hip ne izplača nič. Živiš po liniji najmanjšega upora, potem pa bo, kar bo. Jaz zase vem, da kaj dosti ne mislim več premikati. Itak gre vse v qurac. Vse gre na dol, kamor koli se obrneš. Še kakšno vojno naj zanetijo bedaki v Evropi, potem bo pa itak vsega konec....
Zdaj nekaj študirat, kaj bo čez 20-30 let je brezveze.
Kar se pa cen fletov tiče, in tisto opevanje, da bodi cene padle....za povprečnega proletarca je čisto vse en qurac, ali flet stane 300 jurjev, ali pa 250. Oboje je isto nedosegljivo.

prezahtevni ste, je bilo 20m2 stanovanje letos prodano za cca 45.000€, če hoče človek čimanj delat v živlenju, pač ne kupuje stanovanja za 300.000 in to v lj

20m2 se da živet v dveh bp, zdej če pa ma kdo otroke, mu jih nisem jaz naredil

Urejal žorž4x4, 25.03.2023, 15:09.

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik

Daj žorž ne nabijaj...20m² je komaj za garažo dovolj.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.