Cene nepremičnin v Sloveniji
Zakaj je to prednost, če ostaneš na stari banki? Račun se na novi odpira za cca. 10 min elektronsko, s tem tudi pooblastis novo banko da ti uredi vso trenutno poslovanje in premesti sa starega na novi račun.
Edino če imaš kreditov pa da moraš ostati na stari banki. |
Prikaži več možnosti
|
Od 30k obresti bi plačal 7.250 EUR davka. Ostalo bi ti torej 22.750 EUR na leto oz. slabih 1.900 EUR na mesec. |
Prikaži več možnosti
|
Ce zapiras racun, ce pa odpiras vzporedno p ne mores place avtomatsko prenesti.. |
Prikaži več možnosti
|
To sem že razmišljal da prodam bajto in delavnico pa živim od obresti, itak sem ful skromen, ampak verjetno bi mi blo dolgčas. Vseeno razmišljam da bom pri 80ih klel zakaj sem toliko delal in premalo užival, |
Prikaži več možnosti
|
Seveda, da lahko. Vse ti uredi nova banka. |
Prikaži več možnosti
|
Na obresti za depozite v taki višini se dolgoročno ni za zanašat. Obstajajo pa druge opcije, o tem najdeš ogromno na spletu - recimo en tak primer, popularen predvsem v ZDA, je F.I.R.E movement (Trinity study). 25x svoje letne porabe moraš imeti v investicijah (delnice, nepremičnine za oddajo,...) in boš do konca življenja lahko živel od tega in hkrati ohranil to premoženje. Ali pa "die with zero", to je tudi ena zanimiva varianta ![]() Ni pa to za vsakega. Če se dolgočasiš brez službe in rutine v źivljenju, je lahko to neprimeren pristop. Urejal Goran_82, 26.09.2023, 22:05. |
Prikaži več možnosti
|
Presenetljivo točen izračun tole glede 25x lastna letna poraba, to sem tudi jaz že neštetokrat računal in prišel vedno do istega rezultata, res zanimivo. Kladivce kladivce na steni povej, kateri najboljši mehanik v deželi je tej! |
Prikaži več možnosti
|
povej to še tistim ki kupijo stanovanje s tem da ga bojo oddajali |
Prikaži več možnosti
|
![]() Dvomim da bodo v lj cene padle. Ce ne bo vec delavski razred sposoben kupit, bo pa visji sloj kupil za oddajo. Ce jih 250 stoji v vrsti...
|
Prikaži več možnosti
|
250 jih stoji za najem, takšnih bo čedalje več ob takih cenah..
Samo bogati bodo ob takih cenah kupovali stanovanja in oddajali, ampak to na dolgi rok ni ok, če v času življenja ne moreš kupiti malega stanovanja..
Kupio bmw umro od gladi.
|
Prikaži več možnosti
|
Višji sloj bo kupil za investicijo takrat, ko bo poceni. Smo sredi naravnega procesa, ki so ga od zgoraj še malo umetno pospešili z nabijanjem obrestnih mer, cene so ta moment nore, tako da bo kupcev za stanovanja kmalu zmanjkalo, mislim tistih ki kupujejo zase, ker ljudje ne bojo dobili več kreditov in ne bojo plačilno sposobni. Takrat se trend obrne, cene začnejo padat in naenkrat tudi investitorji pritisnejo na bremzo, saj zakaj bi kupil danes, če lahko jutri to dobim 10% ceneje? In pojutrišnjem 20, in tako naprej. To sproži spiralni padec cen in nato vsi čakajo, revni zato ker ne morejo in bogati zato ker nočejo, ne zato ker nimajo. Čakajo plafon, torej točko ko bojo cene najnižje. Vmes nastopi splošna recesija in kriza, folk migrira v tujino (pa ne mislim samo Slovence, predvsem grejo ven tujci, priložnostni delavci, kateri so potencialni najemniki), povpraševanje po najemih pade in s tem tudi cene najemov. Potem dosežemo plafon in cikel se ponovi. Tako je vedno bilo in tako vedno bo, le intervali (frekvenca) se spreminjajo. Kladivce kladivce na steni povej, kateri najboljši mehanik v deželi je tej! |
Prikaži več možnosti
|
Cene nepremičnin v Sloveniji so v nonstop bull marketu, občasno pride do korekcije cene kar je pametno izkoristiti.
LP,Moebius
|
Prikaži več možnosti
|
Lahko tudi tako gledaš na to ja, ampak potem je vse v bull marketu še od časov kamene dobe, ne samo cene nepremičnin v SLO Kladivce kladivce na steni povej, kateri najboljši mehanik v deželi je tej! |
Prikaži več možnosti
|
Kapitalizem se požvižga na delavski razred, BTW družina latnika podjetja kjer dela moj prijatelj v Parizu ima preko 90 stanovanj, so pa Parižani zdaj že čez 280 let.
LP,Moebius
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Pa koj K njih briga al dobijo keš takoj od nekoga k skešira, al od nekoga k mu bo banka nakazala ves keš? To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Pa bo "bull market" trajal vecno?
Ce ne bo, do kdaj pa?
Zgodovina kaze, da nepremicnine so enako podvrzene nihanju v cenah, tako kratkorocno kot dolgorocno. Torej so obdobja rasti in padcev.
Skratka, brez skrbi. Tako kot cene rastejo, padejo. Naravni zakon cloveske narave.
Se to - znacilnost rastocega trenda je ravno v tem, da vsi verjamejo, da bo tako vecno. V razmislek. #EV is the way# |
Prikaži več možnosti
|
Še ena nepremičninska nebuloza, da tisti kupec nebi pobegnil ampak takoj položil aro... Če sta bila dva kupca na vratih z gotovino pa še niso sklenili posla, potem je te "kupce" nekaj odvrnilo. Je le vprašanje ali v resnici nimajo gotovine, ali pa jim morda stanovanje ni dovolj všeč, da bi ga kupili. Trik ki so se ga posluževali že konjski mešetarji, potem dilerčki za vozila... Danes pa nepremičninarji.
LP Tristan01 |
Prikaži več možnosti
|
Mislim da se nepremicnine ne bodo kar tako pocenile. Kdor je bil zmozen kupit par let nazaj, je vzel nizko fiksno obrestno. Tak ne bo primoran prodat zaradi dviga obrestne mere in tudi mudi se mu ne. |
Prikaži več možnosti
|
Dokler ne izgubi službe.
Mi je pa zanimivo, da ni še kdo privil teh nepremičninskih agentov, ker to kar oni počnejo pri oglaševanju (npr. samo še 2 enoti na voljo, v resnici pa še 3/4 prazno ipd.) ni samo trik, ampak nedovoljeno oglaševanje. |
Prikaži več možnosti
|