Skoči na vsebino

Priporočila za nakup žara

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
142 odgovorov v temi
filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 274
  • Avtomobil: F31

Čas čevapov in podobnih dobrot je pred vrati... Kakšne žare uporabljate?
Tehtam med rešetkami - Weber Q300 / Q1200 / Q3000 ( http://www.kupi-zar....CFdShtAod-3oAPA ) ali med klasično ploščo variatna Gorenc ( http://www.bbq.gorenc.eu/ ).

Izkušnje dobrodošle (baje da je pri Weber žarih za čevape neka posebna tehnika pečenja... :zmeden )

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 487
  • Avtomobil: F10

Čas čevapov in podobnih dobrot je pred vrati... Kakšne žare uporabljate?
Tehtam med rešetkami - Weber Q300 / Q1200 / Q3000 ( http://www.kupi-zar....CFdShtAod-3oAPA ) ali med klasično ploščo variatna Gorenc ( http://www.bbq.gorenc.eu/ ).

Izkušnje dobrodošle (baje da je pri Weber žarih za čevape neka posebna tehnika pečenja... :zmeden )

Js imam Webra, sicer so menjali oznake ampak je moj kot sedaj Q2000.

Mam ga že ene 6 let in sem prezadovoljen res. Če ga spucam je še vedno kot prvi dan. Ni nobene posebne tehnike edina razlika je, da je vse zelo sočno, ker se peče pokrito. Tudi ribe se da odlično speči. V bistvu je to žar, ki omogoča zelo dober okus z malo truda. Premalo trudia v bistvu, zato jaz razmišljam v gradnji kombinacije pizza peč in grill - dovolj velik za pod peko ;)
Pa zelo hitr je vse skupaj pečeno, ogreješ, daš gor spečeš, po pečenju pustiš da se vse zažge in samo potegneš z drat piršno in je spet ko nov. Moja žlahta je vsa prodala klasično ploščo pa sem jim moral webre rihtat :)

Urejal Plavi, 25.03.2014, 14:27.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik

Js imam Webra, sicer so menjali oznake sedaj ampak je moj kot sedaj Q2000.

Mam ga že ene 6 let in sem prezadovoljen res. Če ga spucam je še vedno kot prvi dan. Ni nobene posebne tehnike edina razlika je, da je vse zelo sočno, ker se peče pokrito. Tudi ribe se da odlično speči. V bistvu je to žar, ki omogoča zelo dober okus z malo truda. Premalo trudia v bistvu, zato jaz razmišljam v gradnji kombinacije pizza peč in grill - dovolj velik za pod peko ;)

In za kolk ga prodaš? :laugh

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

In za kolk ga prodaš? :laugh

Ti rabiš novga, pa sej si poln... :)
Vsi moški do sedaj so rekli, da je to eden izmed njihovih najboljših nakupov v lajfu.
Pa sej ni tako drago 360 + 102 stojalo... no ja pocen res ni ko zdaj gledam :) pa mal popusta pa bo...
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

josst
josst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 904

Čez drva+oglje ga ni :ok2
Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik

Ti rabiš novga, pa sej si poln... :)
Vsi moški do sedaj so rekli, da je to eden izmed njihovih najboljših nakupov v lajfu.
Pa sej ni tako drago 360 + 102 stojalo... no ja pocen res ni ko zdaj gledam :) pa mal popusta pa bo...

Jah, tolk poln kot vsi drugi... :laugh
Na koncu bom verjetno kar v obiju vzel, že ko mam nekih 50€ bonusa za porabit... :evillaugh Al se da pri onemu kupi-zar.si še kaj zdilat?

Kako se pa obnese q200 glede same velikosti rešetk? A se da gor naredit v eni rundi za 4 osebe (meso+zelenjava). Kar sem gledal me je po velikosti še najbolj prepričal q300 :zmeden

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Jah, tolk poln kot vsi drugi... :laugh
Na koncu bom verjetno kar v obiju vzel, že ko mam nekih 50€ bonusa za porabit... :evillaugh Al se da pri onemu kupi-zar.si še kaj zdilat?

Kako se pa obnese q200 glede same velikosti rešetk? A se da gor naredit v eni rundi za 4 osebe (meso+zelenjava). Kar sem gledal me je po velikosti še najbolj prepričal q300 :zmeden

Jaz navadno ne pečem mesa in zelenjave skupaj prvič zaradi okusov drugič zaradi različnih temparatur. Je pa tako, da je zmogel že družbo 25+ ljudi, ampak ne vse naenkrat,... sicer pa meso mora itak počivat po peki, če želiš da je dobro :)
Na q200 gre nekje 1,5 - 2 kg / rundo čevapov od oka... Pomoje 4 normalne v eni rundi zadovoljiš z vsem...
Q200 se da še normalno kam zapeljat z avtom, q300 je pa že malo večja krava.

Urejal Plavi, 25.03.2014, 14:57.

Prikaži več možnosti

ily
ily

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 756
  • Avtomobil: e91

weber all the time!!
jaz mam q220 in je zakon...do 10-15 ljudi nahraniš z lahkoto :-D
Prikaži več možnosti

vuko
vuko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 756
  • Avtomobil: E30

Evo, tudi jaz sem ljubitelj webra. Trenutno imam žar na oglje. Vse kar rabiš je, da dokupiš tudi "dimnik"....in res lahko 123 pripraviš vse skupaj.

Na tvoje vprašanje kjer tuhtaš med dvema različnima žaroma bi se sam odločil za webra. Zakaj?
Zaradi več možnosti pečenja, kjer lahko pečeš direktno/indirektno, pokrito/odkrito, dodatno lahko podkadiš po okusu....res veliko kombinacij, na youtubu najdeš ogromno filmčkov kako kaj speči.

Veliko ljudi sem prepričal z webrčkom, tudi tiste, ki so mojstri klasičnega žara.
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik

po pravici povedano, mi je pri webru najbolj všeč ker je cel iz aluminija in ga ni treba spravljat oz. bi ga lahko pustil kar zunaj na dežju... :laugh

Je pa seveda dober znak, da se sliši same pohvale, tako da bo zgleda treba po nekaj v rangu Q200...

Kakšne so pa izkušnje s plinskimi webri ko piha veter? Predvidevam da je gorilec toliko skrit v ohišju, da ni problema?

Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 34 404
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

...vse je odvisno kaj kdo želi:)

...od Gorenjca plinski žar z litoželezno ploščo je meni zakon in mi zadovolji vse potrebe:ok

...za ribe pa ne boste verjeli, da se najlepše (pustimo sedaj oglje in lovor) spečejo v tisti poceni električni okrogli posodi za pizze:metalc :metalc :metalc

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

lozinka
lozinka

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 525
  • Avtomobil: SPET M SPORT PAKET

Nekaj iz mojega repertoarja, "slike povedo več kot tisoč besed":mljask :laugh :laugh

Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
BMW Dolenjska
Prikaži več možnosti

ponco
ponco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 703
  • Avtomobil: MB W212

Ima kdo kaj podobnega? Kako se kaj obnesejo teli Campingazovi?
Objavljena slika
lp, ponco
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 230
  • Avtomobil: new age e39

Weber plus dimnik :metalc

Mam to na primorskem, ma to frend, in se na parih lokacijah. Edina kombinacija, da v kravati peces cevape :cool
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 230
  • Avtomobil: new age e39

Weber plus dimnik :metalc

Mam to na primorskem, ma to frend, in se na parih lokacijah. Edina kombinacija, da v kravati peces cevape :cool

Lozinka majstore :ok
Prikaži več možnosti

Damjan-doc
Damjan-doc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 742
  • Avtomobil: Črn BMW

Ga ni žara brez oglja in ni piknika, da bi pekli na plin ali el.:cool
Probal sem vulkansko a ni niti približno navadnemu oglju(domače).

Urejal Damjan-doc, 25.03.2014, 21:28.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik

Ima kdo kaj podobnega? Kako se kaj obnesejo teli Campingazovi?
Objavljena slika

Zgleda lep in cenovno ugoden, dokler ga ne primeš v roke... Tisti plehnati pokrovi mi ne delujejo prav prepričljivo (vsaj kar sem imel priliko videt eksponate v merkurju in po italiji)...

Prikaži več možnosti

lukad
lukad

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 663
  • Avtomobil: cayenne

Daleč najboljši žari so po mojem mnenju Beefeater : http://www.beefeaterbbq.com/

V Sloveniji jih prodaja Gaf d.o.o. .Res da so malo dražji ampak če gledaš da ga boš imel 10let ali celo več potem niti ni tako veliko. Če imaš finance ti toplo priporočam.
Razne gorence in ostale žare z enim gorilnikom in pa ploščo ti pa odsvetujem, niso vredni pol kur.... stran vržen denar.
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Ga ni žara brez oglja in ni piknika, da bi pekli na plin ali el.:cool
Probal sem vulkansko a ni niti približno navadnemu oglju(domače).

Vse ima svoje prednosti in slabosti.
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Če je kaj več interesentov napište kdo bi kaj imel, pa povprašam o kakšnem boljšem popustu, ker poznam uvoznika.
lp
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.