Skoči na vsebino

E60 M5 ali CLS 55 AMG ali še kaj drugačnega in zanimivega?

* * * - - 44 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
42376 odgovorov v temi
yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 872

Kaj ma 12 prestav?

Pol pa nič..

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 207
  • Avtomobil: LEPO

Kaj ma 12 prestav?

Skupaj s polovičkami:-)

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 790
  • Avtomobil: Bmw 530GT, A7 biTdi

530d G31 se vrti na 1800 obratov pri 170km/h...

Zakon, potem pa zmaga vse :)
Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik

Zakon, potem pa zmaga vse :)

Jaz tudi nisem verjel, dokler nisem probal, in se čudil da ima takšne obrate..

Sem iskal na youtube pa ni nič, edino sem zasledil da naj bi se pri cca. 230km/h vrtel nekje na 3500 obratov

Ima pa 530d 50% več navora kot 520d...

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 634

530d G31 se vrti na 1800 obratov pri 170km/h...

edino sem zasledil da naj bi se pri cca. 230km/h vrtel nekje na 3500 obratov

To dvoje pa ne gre skupaj, če gre za enak avto in vozita oba v isti prestavi.

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik

Za prvo lahko povem da je to vožnja v 8. prestavi..

Drugo je pa da sem gledal video na youtube, in dopuščam možnost da nisem dobro ocenil, ker je šlo vse kar hitro.

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 127
  • Avtomobil: mbajk, marprom in F87

Tule je G31 530d

8. prestava
160 km/h -> ~1950 RPM, 
180 km/h -> ~2150 RPM

Urejal Kirn, 20.09.2023, 19:12.

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik

Možno da sem kiksnil za 100,200 obratov..

Se glih ne peljem vsak dan 170km/h

Bistvo je da sem bil začuden glede na obrate in kar visoko potovalno hitrost.

Urejal yamasaki, 20.09.2023, 19:19.

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 331
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.2, 5.7

Da bo malo bolj temi primerno "drugačno, zanimivo"...

1991 Corvette C4 : 4 - stopenjski automatic - cca 2100 rpm pri 130km/h. Največja moč 250 KM pri 4400 rpm (pa cca 1470 kg). Pa vrti se na okoli 5k. Sedaj pa zračunajte približno top speed...

Urejal powerslide, 20.09.2023, 19:26.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 580

Ja americani majo dolge prestave. Mustang ma na 180kmh pod 3000 obratov, blokado pa na 7400…max brzino drzi v 4 prestavi, v 5 in 6 pa ne more
Prikaži več možnosti

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 624

Da bo malo bolj temi primerno "drugačno, zanimivo"...

1991 Corvette C4 : 4 - stopenjski automatic - cca 2100 rpm pri 130km/h. Največja moč 250 KM pri 4400 rpm (pa cca 1470 kg). Pa vrti se na okoli 5k. Sedaj pa zračunajte približno top speed...

brez da računam, ti povem da se tvoja 4. prestava ne bo nikoli zavrtela do 5k rpm, tko da za đabe računat, več k pravih 230-240 km/h ne bo šlo, lahko pa probaš v višnjo goro dol pa da vidiš ali bo zmanjkalo ceste ali bo šlo preko.. oz. jerry bi reku če mas balls bo šlo, če pa nimaš pa ne bo nekdo drug pa bo reku da ogrožaš sebe in druge pa je začaran krog :) največja moč je pri 4000rpm, navora je največ pri 3200rpm,.... sicer pa ti avti niso za gont, to je za uživat :ok

Urejal Taucher, 20.09.2023, 20:51.

cars engine: D4, R4, R6, B6, AD, C3 V8 and 911air... time is money, so I spent it on a watch

Prikaži več možnosti

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 331
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.2, 5.7

https://www.corvspor...specifications/

Nop. Moja ma peak power na 4400 rpm. In 473 nm navora. Je pa ta 4. prestava overdrive.

Tam okoli 155-160 mph so šle v taboljših cajtih. Sam morajo bit luči sklopljene hehe. Jaz jo še nisem nad 140 milj, moram gume še menjat. Je pa lufta ohoho še.

Za uživat in ne divjat se pa strinjam. Pa kak @powerslide  :-D

Urejal powerslide, 20.09.2023, 21:21.

Prikaži več možnosti
    • Taucher je všeč

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 377
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Jaz sem z Audi RS4, za razdaljo Maribor (Petrol Tržaška) - Stinica (trajektno pristanišče), 11. julija 2023  - 297km, potreboval 2h 43min... odsek avtoceste Lučko - Žuta Lokva (130km) sem potreboval 50min (povzeto iz ENC aplikacije). Od Žute Lokve do Stinice je bilo cca. 5-10 avtov katere sem prehitel in tudi vožnja je bila takšna, da je bila za ženo neprijetna. Morda bi lahko naredil še 10min hitreje na račun hitrejše vožnje po avtocesti. Po regionalki (odsek cca. 60km) pa mislim da več kot 2-3 min se ne bi dalo.
Verjamem pa, da so tukaj kakšni dirkači, ki bi to odpeljali v 2h 15min.

To je kar hitro. Jaz se tud ne peljem hitreje od tega, ne vidim smisla.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Chivas Regal
Chivas Regal

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 778
  • Avtomobil: E46

Bo zgleda, da ostalo kar fergazer. Saj vidiš, da me hoče skoraj vsak tukaj naštelat, ker govorim po svoje in ne tako kot bi oni hoteli  :ok2

neicheq ima malo drugačno mnenje, ker je dejansko probal. Da na krosu mogoče celo slišiš kakšen traktor preden priletiš iz ovinka in te zbije, da ob postanku sredi hoste slišiš ptiče, da se ne jebeš s sklopko pri štartih na strminah in tudi, da lahko voziš tudi ponoči če te je želja in, da ti in ostali kilometer naokoli ne poslušajo odurnega zvoka dvotakterja.

Res je, že kot otroci smo lahko videli prednost EV. Ker vsi tisti ICE avti in gliserji, ki smo jih lahko delali kot modelarji, so bili kup predragega dreka, ki ga je bilo treba stalno šraufat.

In naš svet že zelo dolgo poganjajo elektromotorji, tako ogromne ladje, tako dizel lokomotive, hidroelektrarne, termoelektrarne itd.., vse to ima elektromotor in poganja svet preko žic. Če poznaš koga, ki ima doma toaster in računalnik na dvotaktni motor, pa prosim slikaj  :-D

In kje je Valkyrie, ga lahko slišim na ulici? Sam stalno slišim TDI, HDI, TDCI, cdi, ctdi, multijet, dvotaktne skuterje in ne vem kaj še vse. Še Mustangi so zelo redki V8 pri nas. A ti štrom avti pa nastajajo vsepovsod in jih imajo moja ušesa rajši od kolnropotarnic.

In ja, meni je inženirski podvig to, da so velik elektromotor spravili na 22 tisoč obratov.

In čisto nikogar ne silim v karkoli. Hvala bogu, da imamo različna mnenja.

Iskrenost glede stališč se bo pa itak vidla skozi čas.

Včasih ljudje niso hoteli slišat za dizle, zdaj jih ima večina.

Še prej je bil servo volan za ženske, pravi moški ga niso hoteli.

Za turbine niso hoteli slišat, ker pokvarijo zvok.

Avtomatik namesto ročnega? Bognedaj, saj nisem buzi.

Danes je pa normalno sprejeto, da je 1700kg turbo avtomatik z električnim volanom in partikelfiltrom, ABS, DSC in več teže spredaj kot zadaj pravi dirkalnik. Ampak hitrejši EV z nižjim težiščem, popolnoma neodvisnim vzmetenjem in več teže zadaj kot spredaj je pa skret, tu ni debate.

Pa še nekaj luštnega in vsaj meni boljšega kot Valkyrie, da me ne boste jemali preveč resno

posluša ogabnega zvoka dvotakterja.

Gordon Murray T.50  :metalc  :metalc  :metalc  :metalc  to pa mi je sanjski avto....ne vidim slabosti razen to da nimam denarja niti opcij za peljat se v takem avtu

Why so salty. Jernej, dolga leta sem poslušal in bral tvoje nasvete. Toliko kot pa zadnjih nekaj let nakladaš po temu forumu, presega tudi našega neaktivnega člana Rottija.

Včasih bi lahko tudi samo bral temo, brez, da podaš svoje "strokovno" mnenje.

Mišljeno je bilo kot sarkazem  :laugh .

kaj se dogaja z Rottijem?

Ni vse v teži, o tem sem že pisal. Ena stvar je teža, druga pa dimenzije in sodobne kante se zaradi glomaznosti peljejo dosti slabše kot stari modeli iz časov, preden so se avtomobili prekomerno zredili. En tak tipičen primer je E60 530i z M54B30 motorjem, če ima še avtomatski menjalnik je ta avto živa drvarnica za vozit, nikamor ne gre že napol prazen, bog ne daj da ga do konca naložiš ali da se zapodiš v kak hrib. E39 530i avtomatik je na papirju enako težek, tudi pospeški so tam-tam ampak samo na papirju, v resnici je vožnja z njim dosti bolj lahkotna, kot noč in dan. Razlogov za to je več, en razlog so gabariti vozila in drug razlog je kotalni upor. E60 ima že samo kolesa dosti večja kot E39, potem so tu še menjalnik, diferencial, pa polosovine in cel kup drugih sestavnih delov in sklopov, ki so pri E60 večji in to se pozna. Moderni sekreti imajo k temu ponavadi navešen še 4 kolesni pogon, s tem postane že tako okoren avto še petkrat večji sekret in popolnoma izgubi vsakršno dinamiko vožnje. Za tak avto bi bil edina rešitev V8 dizel, ampak teh zaradi kvazi ekologije ne delajo več, naviti šestaki so samo za silo uporabni ker so preobremenjeni in posledično precej problematični. Še vedno pa je tudi navit šestak za tako kravo boljši kot katerikoli bencinski motor, ker kolos rabi navor, navor in še enkrat navor in tega mu lahko nudi samo močen dizel. Bencinski V8 so primerni za avtomobile velikosti maksimalno do razreda E39, vse kar je večje rabi dizelaša pod haubo, če se želiš normalno premikat.

se strinjam, ko enkrat probaš velikega dizlaka ne greš več na bencinarja...to brundanje in gromko rohnenje je zmaga, pa še top mi je ko lahko kolesarje zakadim ko so preveč v levo...sploh na klancu k gonijo in mi vzamejo polovico voznega pasu takoj šaltam prestavo dol in spiham dizla...dimna zavesa ki se prme ceste  :-D  :-D  :-D  :-D

:rofl take bučke lahko svojim frendom prodajaš, na forumu pa jih raje ne. Ta del po magistrali od/do Prizne oz. Senja (žute lokve) je tako prometen da še z motorjem izzivaš, pol maš pa še radarje pri Sv. Juraju, dva v Senju, Selce in enga na bencinski pred Crikvenico :) Sem tok dol z motorju da vem že na pamet, brez skrbi. Od Karlobaga nižje še gre, pred tem pa ni šans, sploh v tej gužvi ki je še bla do zdej v Septembru.

nora je tale gužva...september kot da je sredi poletja (sj vem da je poletni mesec) sam na Krku ni bilo pojenjanja gužve vse do 5dni nazaj ko se je le umirilo

Prikaži več možnosti
    • Jerry in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

medzvezdnik
medzvezdnik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 211
  • Avtomobil: ...

Ja americani majo dolge prestave. Mustang ma na 180kmh pod 3000 obratov, blokado pa na 7400…max brzino drzi v 4 prestavi, v 5 in 6 pa ne more

Ti je bil kateri všeč od v8 američanov zadnič na zboru.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 796
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Leon, si prodal mercedesa? Oglasa ni več na avtonetu.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 580

Nisem se prodal, moral bi bit gor. Me pa ta teden ni, mam dva ogleda zmenjena za naslednjega, bomo videli kaj bo iz tega
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 796
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Nisem se prodal, moral bi bit gor. Me pa ta teden ni, mam dva ogleda zmenjena za naslednjega, bomo videli kaj bo iz tega

Je še ja, sem pogledal. Ni ga več na vrhu, očitno ti je potekel plačljiv oglas, je pa še vedno objavljen med navadnimi.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

raketa
raketa

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 111

Bom vprasal se tu, saj mislim da je bilo govora tudi o navigacijah - katero aplikacijo za radarje priporocate? Waze, Sygic ali kaj drugega?

@leonT spomnim se da si enkrat omenjal, pa ne najdem objave
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 533
  • Avtomobil: BMW

Waze
podpis
Prikaži več možnosti
    • raketa je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.