Skoči na vsebino

BMWslo test: Michelin Pilot Sport 3

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
80 odgovorov v temi
gerchy
gerchy

License for everything!

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 999
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Michelin je v testne namene prijazno in radodarno odstopil komplet omenjenih pnevmatik.

Dve sezoni jih bom obremenjeval oziroma tako ali drugače vrtel in izpostavljal različnim situacijam, vmes pa zapisoval kilometrino, globino profila in zračni tlak. In seveda prilepil kakšno zanimivo sliko. Še posebej po kakšnih adrenalinskih vzpetinah, za kar bo treba organizirati kakšno turo ali pa kar VT. :obrvi

Želel sem preizkusiti Pilot Super Sport, ki bi moji vožnji najbrž nekoliko bolj odgovarjale, ampak ne obstajajo v 18" dimenziji za E39. Zdaj se sicer malce tolčem po glavi, da si nisem preizkusno omislil BBS LM, ampak kar je, je. :-D

Glede na to, da je to moj drugi komplet, bo izkušenj vsaj dvakrat toliko. Je pa poreklo tokrat špansko in francosko (prej Madžarsko), tako da neka minimalna razlike vendarle je. :cool

Star komplet je imel za sabo približno 25.000 km, profila pa je bilo še več kot pol.

Pripete slike za predogled

• michelin-235.jpg
  • michelin-montaza.jpg
  • michelin-lift.jpg
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

A nisi znal tega ugotovit že pri prejšnjih?

To se pravilahko ti z eno ne tako mehko sport gumo narediš kljub tvojemu stilu vožnje in občasnim turam 25.000km in še ti ostane pol profila?

To se pravi da z tvojim stilom vožnjee bi ti kakšna majn sport guma zdražala 60.000 km +?

Druče pa iz mojih izkušenj ti lahko povem da Madžarke nimajo kaj dosti zavidat Francozinjam in Špankam, res, da nimajo tiste finese, so pa v 98% bolj uzdržljive :D

Urejal Dark Funeral, 27.04.2014, 23:04.

Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• Uporabnik

Sem, ampak tokrat bodo vmes redne meritve. Pa prejšnji komplet ni bil testni. :)

Ja, PS3 je precej vzdržljiva pnevmatika, 60.000 bi sicer bil kar zalogaj, ampak mogoče bi kdo, ki je bolj potovalno usmerjen, dosegel to kilometrino.

Pilot Sport PS2 so se po 41.500 km skoraj popolnoma izrabile. Zadaj do indikatorja, spredaj je celo bilo še kakšne 3-4 mm, kar pa ne bi mogel trditi za robove. No, je pa res, da od tega je bilo vsaj 5.000 km "VT-jevskih". :obrvi

Hja, madžarke, francozinje in španke se vse skrijejo pred poljakinjami, na primer. :-D
Slovenke so pa itak "najjače", ampak tu smo pristranski. :hihi
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 425
  • Avtomobil: creative technologie

Srečno na poti testiranja :ok2.

Sam imam pozitivne izkušnje s ps3 kljub mnogim slišanim negativnim komentarjem v primerjavi s ps2.

Prikaži več možnosti

thaking
thaking

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 213
  • Avtomobil: BMW 3 FL

Super, upam da boš poročal v to temo ;)

BTW: kako si pa prišel do "kontakta", rabijo še kakšnega zajčka z veliko vsakodnevnimi km... ?:)
Prikaži več možnosti

SONiK
SONiK

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 152
  • Avtomobil: ///M

Michelin najbolše teniske :ok

M3 drivers have no friends - Jeremy Clarkson

Prikaži več možnosti

Eagle46
Eagle46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 135
  • Avtomobil: ni moj:(

Lahko samo rečem, najboljši kompromis preformance/obraba.
Poleg tega, sem na teh pnevmatikah vedno imel dober feedback s ceste.
:zmesanc P O R S C H E
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 089
  • Avtomobil: DKW

jst sem lansko poletno sezono naredil z novimi PS3 43.000km. spredaj je ostalo 6-6,5mm, zadaj 3-4mm. Tako, da s prednjimi bi brez težav podvojil kilometrino, zadaj je pa pač vse odvisno od agresivnega speljevanja, bočenj itd. kakorkoli, nobeden mi ni verjel kaj vse sem z gumami počel in koliko kilometrov sem naredil. še kupcu iz forma sem povedal po pravici, pa si je verjetno mislil, da nakladam. gume v marsičem niso najboljše (so le pri vrhu), so pa definitivno najbolj uravnovešene in najbolj vzdržljive.
Prikaži več možnosti

Eagle46
Eagle46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 135
  • Avtomobil: ni moj:(

gume v marsičem niso najboljše (so le pri vrhu), so pa definitivno najbolj uravnovešene in najbolj vzdržljive.

Se strinjam!
:zmesanc P O R S C H E
Prikaži več možnosti

DannyMPower
DannyMPower

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 762
  • Avtomobil: BMW

V kateri dimenziji imaš pnevmatike?
Poročaj seveda tudi o oprijemu suho/mokro.
Prikaži več možnosti

SONiK
SONiK

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 152
  • Avtomobil: ///M

V kateri dimenziji imaš pnevmatike?
Poročaj seveda tudi o oprijemu suho/mokro.

Saj to se ve, po suhem ji ni konkurence..po dežju pa niso glih biser.

M3 drivers have no friends - Jeremy Clarkson

Prikaži več možnosti

Gardener
Gardener

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 649
  • Avtomobil: g20 330i & e92 M3

Saj to se ve, po suhem ji ni konkurence..po dežju pa niso glih biser.

Koliko gum si pa že "zvozil", da s tako sigurnostjo rečeš , da ta guma nima konkurence v suhem :laugh
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 089
  • Avtomobil: DKW

ravno po suhem obstajajo gume, ki imajo trše bočnice in precej bolj agresivo zmes. mene je po suhem motilo, da ni bilo ob pretiravanju nekega glasovnega opozorila (beri cviljenja). recimo potenza segreta precej bolj cukne ko avto po bočenju spet "uloviš". poleg tega sem imel občutek, da gume ob pretiravanju ostajajo relativno hladne.
ampak vse to so malenkosti.
Prikaži več možnosti

Stalin
Stalin

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 085
  • Avtomobil: rikša

Koliko gum si pa že "zvozil", da s tako sigurnostjo rečeš , da ta guma nima konkurence v suhem :laugh

Mene vprašaj :ok2
Prikaži več možnosti

zlabo
zlabo

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 365
  • Avtomobil: E46 325ci FL

Meni se zdijo vredu gume za vsakdanjo vožnjo, sem pa pričakoval več oprijema v suhem.
Ko sem ene par let nazaj zmontiral Toyo R888 se mi po tej izkušnji zdijo pač vse ostale gume povprečne:laugh
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Meni se zdijo vredu gume za vsakdanjo vožnjo, sem pa pričakoval več oprijema v suhem.
Ko sem ene par let nazaj zmontiral Toyo R888 se mi po tej izkušnji zdijo pač vse ostale gume povprečne:laugh

To je brezvezna primerjava ... dirkalne gume ne moreš primerjat z navadnimi cestnimi. To je tko, kot bi nek dirkalen avto primerjal s civilnim, pa pol trdil, da so vsi navadni avti brezveze za po cesti vozit. ;)
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

zlabo
zlabo

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 365
  • Avtomobil: E46 325ci FL

Vem jaz to,mišljeno je bilo bolj kot šala...
Hotel sem reči da so PS3 so vredu gume za normalno vožnjo,niso pa to neke high performance gume,kot je pač nekdo napisal da po suhem nimajo konkurence... to je precej čudna izjava no

Urejal zlabo, 15.05.2014, 22:40.

Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• Uporabnik

Evo, da malo poročam. Slabih 1000 km je za mano, recimo, da so gume utečene.
S kompletom pnevmatik je prispel tudi digitalni manometer, tako da sproti preverjam še tlak. Zaenkrat ostaja enak kot pri montaži - 2,4 in 2,75 bara (obakrat hladna meritev).

Vožnja je že tako poznana, tiha, udobna in malenkost bolj mirna od prejšnjega kompleta, saj so se fantje pri vulkanizerju potrudili in gumo namestili tako, da je čim manj "opletala" in da so porabili čim manj uteži. Sploh prva postavka je bila moja želja.

Sodeč po izkušnjah prejšnjega kompleta je vsekakor kar nekaj modelov zmogljivejših na suhem. PS2 je (bila) definitivno med njimi. Je pa res, da smo se z leti (zaenkrat :skrbast) tudi nekoliko umirili, predvsem je manj brezciljne vožnje, s tem pa tudi možnosti za preverjanje oprijema. :ok2

No, čeprav letos je spet zadišal VT v obliki Transfagarasana ... :laugh

Aja, da odgovorim še na zastavljana vprašanja. Dimenzije so 235/40 in 265/35 ZR18 XL. Michelin že nekaj časa sodeluje z BMWslo - odtod tudi kontakt.

Morda še zanimivost. Star komplet s cca. 4 mm profila (spredaj malo več) sem prodal za 250 €.

Urejal Nixxon, 02.06.2014, 09:30.

Prikaži več možnosti

urban
urban

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 661

ima mogoče kaj izkušenj z merilcem tlaka za amatersko uporabo? recimo kaj takšnega?

https://www.mimovrst...oxford-airgauge

https://www.mimovrst...digigauge-of294

https://www.mimovrst...k-smartgauge-d2

pa še to, če bi mi pa tele gume zdržale ob povprečni vožnji 40.000km na E90, jih kupim takoj, ko bom naslednjič menjal gume.

trenutno vozim GY Eagle F1 Asymmetric 2, 225/40/18 in 255/35/18, pa ne bodo zdržale več kot 20.000km, še posebej liže sprednji zunanji rob, povsem enaka izkušnja je bila pri Falken FK453, tudi 20.000km pa naj bi bile relativno bolj trde gume kot te GY, ki jih imam sedaj.
Prikaži več možnosti

stone
stone

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 877
  • Avtomobil: Bmw

ima mogoče kaj izkušenj z merilcem tlaka za amatersko uporabo? recimo kaj takšnega?

Mogoče, ti bosta spodnji dve povezavi pomagali pri odločitvi katerega nabaviti.
http://www.autoexpre...2014-group-test
http://www.motorcycl... gauge test.pdf

lp.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.