Se strinjam, da ni primerjave.. ampak ravno iz obratnega razloga, kot zelis ti razlozit.
Seveda odvisno za kaj bos avto uporabljal, ko ga kupis in kje je avto bil vse kilometre prej vozen.
Ce je bil avto par let vmes na soli je vseeno a ma 500k ali pa 150k.. isto kot je vseeno ce je bil vse km v lepem suhem podnebju 150 ali 500k km.
Ce imas namen avto vozit 20-30k km na leto je 10x boljsi redno vzdrzevan avto z veliko kilometri kot pa avto, ki je star 30 let ima 150000km in je polovico zivljenja nekje stal parkiran in ima vse dele se prvovgradne.
Stanje avta je najhuje, ko dolgo stoji. Ampak tezava pri visoki kilometrini so konstantne opdovedi tega in onega. Vem, been there done that.
Za uporabo vsak dan, pa izbija posebej e39 konkretne € iz zepa. Vem, ker sem imel obe za DD, in delal z ibrma po 1500km tedensko. 2x stvar je zamor materijala pri teh kilometrih, ce se nekaj ni bilo menjano. Menajal si recimo spodnje roke, zgornje pa ker nimajo lufta, pustis. Sklopka je bila prva, turbina prva in je shodila na 513kkm komaj na e39 525d.
Ampak pod crto imas star avto, ki te res zna presenetit na cesti. Slepali smo karavana kakih 5x, limota pa samo 1x, ko mu je sredi voznje se vzgal alternator. Vmes sem.nabail Octavio, ki smo do sedaj imeli menjavo sprednjh selenov in ostale redne servise. Pa ima avto 242kkm od 2019 zacel z 10km na uri. Ok motor je pil vodo ampak to je bilo drugo (drug motor dobil), ni vplivao direktno na ustavitev vozila.
Avti z visokim stevilom km pac niso za moj stil voznje, kakor tudi ne za izzive ki im jih postavljam

Tako da je tu treba definirati, ko se pogovsrjate o dnevni uporabi vozila ali se govori o 10, 50, 100 ali vec kilometrov dnevno. Ker 10km na dan ali manj, za mene ni ravno neka upraba, to je bolj da akku ne crkne.
Urejal MajoR, 10.04.2025, 05:47.