Skoči na vsebino

 

Višina dreves

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
43 odgovorov v temi
Beemer
Beemer

  Banned

 • Izključen
 • Sporočil: 4 854
 • Lokacija: -

#41

Drevesa je potrebno negovati (tudi vrhe krajšat, da ne gre previsoko), na pa sekat vse povprek. Zelenje okoli hiše je ja kul ... eni ste res čudni, da bi vse posekali, samo zato, ker malo svinjarije po tleh dela.

In če avto pod drevo postaviš, da bo v senci, je pač logično, da kaj pade z drevesa na avto. Še vedno bolje smola, kot jabolko recimo. :ok2

Eno je zelenje, drugo so pa 20 metrska drevesa med hišami, ki so hočeš nočeš tudi nevarna (kar se je recimo pokazalo pri žledu. glede Jode si še nisem povsem na jasnem, ali je res moteče ali je samo zoprn sosed:laugh). Mislim da ni prerekanja o zelenju, ker zelenje verjetno res moti samo kakšnega čudaka. Bi bilo pa prijetno imet tako veliko parcelo ja, da bi si lahko okol bajte posadil mini gozd. Sam dokler jo pa nimaš se je pa treba prilagodit tut ostalim. Jebat ga tko je. Če seveda nočeš, da se s sosedi non stop kregaš.

Ste opazili, da je to še ena tema, kjer se je "nov" uporabnik registriral in odprl xy temo, potem pa ne duha ne sluha več o njem

Ja to je treba preprečit. Naturlih. Pred prvo temo mora naspamat 100 sporočil.

Urejal Beemer, 11.06.2014, 01:28.

Not only must justice be done; it must also be seen to be done.:ok V Slo -> :thumbsdown
Prikaži več možnosti


Octopus
Octopus

  Licence to rust

 • Uporabnik
 • Sporočil: 6 573
 • Lokacija: Podalpska dežela
 • Avtomobil: E34touringVR12, T3 SYNCRO

#42

A razumeš?

Razumem, saj je povsem normalno, kar si napisal. Sedaj pa preberi še enkrat, o čem ona piše. Moti to, da je pozimi senca v SPODNJEM nadstropju hiše.
Ravno to je to, pri nas je v medsosedskih odnosih praktično misija nemogoče, da bodo vsi veseli in srečni, ker se gredo ljudje na BMW forum registrirat, da vprašajo, če lahko s kako zakonsko podlago očitajo sosedu, da ima previsoka drevesa na parceli, kar jim povečuje strošek ogrevanja za spodnje nadstropje. Pri velikosti parcele, ki jo je opisala je povsem možen scenarij, da bi sosedova streha povzročala enako senco. In kaj, v tem primeru bi iskala zakonsko podlago, da sosed skrajša svojo hišo? Ali pa bi se sprijaznila s tem?
Ali pa recimo "uporabnik", ki ni hotel/imel jajc sosedu povedat, da ga moti pasji lajež njegovega psa, temveč je raje tukaj odprl temo in koval načrte, kako bo streljal/zastrupil tega ubogega psa.
Živi in pusti živeti. Je sigurno precej lepših stvari.
+ pohvale, si eden redkih, ki očitno zna komunicirati s sosedi. :ok

Mislim , da bo avtorica tudi tebi in še nekaterim "brihtnim glavam" hvaležna za tale odgovor.

Še bolj bo hvaležna tebi za zapis o gradnji elektrarne na strehi in težki mehanizaciji na poti, jo bo še kaj drugega začelo sekirat v življenju.:ok2
Preberi še enkrat njen post, podrobno. Pa potem moj in na koncu še Vincijev, malo za mojim. :ok Pa mi povej, kje je govorila karkoli o nevarnosti, o neprehodnosti poti, ipd.

Sem že napisal precej, pa sem pobrisal, se mi ne da prerekat. Eno je ideja v prvem postu, nekaj petega pa to, kar vi opisujete. Saj vsi vemo, da je za drevesa treba skrbet.
In mimogrede, pri hiši od staršev, ki je na robu gozda, misliš, da tam zanima cerkev, kaj se z njihovim gozdom dogaja? 15 let nazaj je 8 smrek padlo na dve naši hiši. Lahko pišeš in kličeš leta in leta pa se nihče ne zgane. Letos ob žledolomu je od sosedovih hrastov poškodovana streha na obeh hišah in 3x ograja. Pa ga sploh ne zanima, še na svojem ni NIČ pospravil. Pač, ograjo sem jaz popravil, streho tudi, les smo pospravili in počistili in čao. Raje to, kot pa gol beton in trava. Da se bomo pa sekiral in ne vem kaj, za vsako stvar- adijo pamet. Kar te moti in visi na tvoje, pa odreži ta del. In ja, če ti zapira pot, visi na tvojo parcelo, je to nekaj drugega, kot opisano v prvem postu.
Drugo je pa blok, kjer živim, kjer smo obrezali ogromno zaščiteno rdečo bukev na željo soseda, ki mu je delala senco v stanovanju, ter na koncu zardi gumpcev, ki so jo nestrokovno obrezali plačali vsi skupaj še kazen. No ta isti sosed je kasneje pričel tarnat, da je sedaj vročina v bloku. Nekaj let kasneje je bilo treba celo drevo sesekat, ker je šlo vse bolj k vragu, kako boš ogromno drevo skrajšal, brez da mu škodiš. Dejansko so krasno drevo uničili, ki je bila vsem v ponos, ni nikogar motila (razen enega bedaka) in je bila povsem zdrava. Tista drevesa, ki se jih je pa posekalo za dostop gasilske lestve za 13 nadstropni blok, pa spet ni bilo v redu, ker so drugi želeli senco. Pa ustrezi vsem.

In res ne vem, se tako, kot se sekirate za padajoče veje, sekirate tudi za vsak premikajoč avto? Me zanima koliko ljudi na leto pobijejo te nesramne padajoče veje in drevesa, koliko jih pa nastrada zaradi vinjenih/zadrogiranih/nesposobnih/neprevidnih voznikov.
V tem primeru svetujem, da vsak še kak zid nazida pred vhodna vrata, da ne bo slučajno sosed prehitro speljal vzvratno.:ok2

Ena mimogrede:
http://www.balkanmag...tana-u-beogradu

Prej:
http://www.balkanmag...atanima-ilu.jpg

http://www.beograd.r..._Aleksandra.jpg

Potem:
http://www.beobuild....LVKA-PRJ-01.jpg

Urejal Octopus, 11.06.2014, 02:32.

Prikaži več možnosti


BISSON
BISSON

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 227
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: Vespa-Cannondale

#43

Nazadnje urejal Octopus, dne 11.6.2014 ob 03:32. :eek

Slovenija, zgodba o uspehu,
   pa toliko reklamacij ...

Prikaži več možnosti


Nixxon
Nixxon

  Tajnik BMW avto kluba Slo

 • Globalni moderator
 • Sporočil: 57 196
 • Lokacija: Vrhnika
 • Avtomobil: Rdeča raketa

#44

Kar navadi se, Hobotnica je bitje noči. :-D
Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.