Zdravo!
Rabim malo pomoci, podajam se v neznane vode. Kupujem motor (MP3), rabim komplet opremo, torej celado, rokavice, ledveni pas in jakno. Jakno bi imel tako da je malo bolj topla za hladna aprilska in oktoberska jutra, s snemljivim notranjim delom da je primerna tudi za poletje, pri celadah sem pa totalno bos, vem samo da ne bi mel tiste city varjante kjer je brada odprta.
Rabim predloge kaj kupit in kje kupit da me bodo ne bodo oropali. Vem sicer da je cas naslabsi ker je sezona v polnem zagonu. Aja se to, glede celade ne bi kupival nekaj za 50€, zelim neko dobro razmerje med ceno in kvaliteto, vozil sem bom 100-120max
Celade so odprte, integralne in preklopne.
Odprte ne priporocam. Edina primerna celada - mestna je preklopna. Najbolj varne so integralne.
Preklopna je kompromis med integralno in odprto. Znamke, ki pridejo v postev so:
- schuberth ( izredno tihe celade)
- shoei
- nolan ali xlite
- agv
Za teste celad preveri tale link:
https://sharp.dft.gov.uk/
Naj ti omenjeni link sluzi kot orientacija.
Jaz osebno stavim na dainese ( imam cel komplet: rokavice, ledvicni pas, jakno, zelvo). Ce potrebujes rokavice ti lahko jaz prodam tele rokavice:
https://www.kmc.si/s...ne-i35943.shtml ( s velikost): nosene mogoce 5x vse skupaj, stare mogoce 2 meseca.
Celado imam shoei neotec 2 in je za Tmaxa kot ulita in mestno voznjo. Ko se vozim na izi imam celado odprto, ko pa mislim malo hitreje voziti jo zaprem.
Jaz sem vecino zadev kupil v as domzale kjer sem vedno dobil dobro ceno. Predlagam, da se zapeljes do as dozmale, kmc, bs moto in tc moto ter preveris kaj imajo.
Jaz sem vzel usnjeno jakno od daineseja z vsemi scitniki ( ramena, komolci) v katero sem vstavil se zelvo. Notranjo stran je mozno dati ven, sluzi kot izolator v hladnih dneh). Zakaj usnjena? Ce pride do drsenja je usnjena jakna bolj trpezna kot tista iz ‘tkanine’. Je pa ta iz ‘tkanine’ bolj zracna.
Hlace, ce bos potreboval ( jeans z scitniki) imas po dobri ceni v tc moto, znamka hero.
Imas pa v kolikor bos delal izlet v italijo trgovino moto charlie in v avstriji luis.
Je pa tako, da ce ze gres gor ali dol potem kupi vse kar potrebujes v eni izmed trgovin, ker se ti takrat splaca iti na izlet ( cas, gorivo itd...).
Izpit imas?
Aja...nakup celade naj ne bo omejen zneskovno in hitrost voznje. Glava je ena, ne glede na hitrost in nacin voznje.
Urejal bancnik, 27.04.2019, 20:36.