https://www.carscoop...eds-of-dollars/
Električni in hibridni avtomobili
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Z bencinarji ni bilo dosti boljše: https://www.houstonc...se-15957194.php
"Power outages forcing Texas gas stations to close"
![]()
|
Prikaži več možnosti
|
Ja, je manj komot ročno laufat pumpo, oziroma imet en agregat ki lahko napolni celo floto vozil. Kolk EVjev v tem času nafilaš z štromom pa tut vemo. ![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
Jabolčno "high-end" "čipovje" ni zraven..... Čez 5 let, recimo, se bo pa lahko govorilo v množini, ko bojo pri TSMC začel s 3 nm... ~~ Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere. ~~ |
Prikaži več možnosti
|
Da nafilaš Teslo, stane 900 eur
No, kaj sem vam jaz rekel glede EV v kriznih razmerah? The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
Kaj boš ročno pumpal, če ni ničesar za pumpat?
Tudi Intelovo in AMDjevo čipovje, ki ga ima večina v osebnih računalnikih ni zraven. ![]()
|
Prikaži več možnosti
|
Upam da se je kdo kaj naučil iz tega, pri nas mislim. Ker obstaja možnost da se bo tudi pri nas pojavil problem z elektriko v prihodnosti.
The Truth is Out There
|
Prikaži več možnosti
|
Nekje sem prebral, da po letu 2021 ne bo več možno kupiti el. radiatorjev in infra grelcev .Elektrika se podraži vsako leto za 4%,ko se bo razširila prodaja el. avtomobilov pa se bo verjetno 20% ,če ne več |
Prikaži več možnosti
|
Napajanje bo dejansko problem. Z dneva v dan je več porabnikov, elektraren pa še vedno enako število. Jaz vidim problem.....
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Trenutno je kolk? 1% električnih avtomobilov na celem svetu? Če sploh. Po moje niti to ne. Ko jih bo 20%, bo totalna štala, če ne bojo omrežij posodabljali in gradili novih elektrarn.
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Prodajalcev to ne zanima. Boš pač kupil dva .Enega boš polnil čez dan preko SE z drugim se boš vozil ,drugi dan obratno.Pozimi boš izbiral avto in odeja ali pa gretje hiše. |
Prikaži več možnosti
|
pa še vsi se bi greli na TČ zrak voda, potem pa pride 100 letni mraz -30c in vse zjebe. |
Prikaži več možnosti
|
Najbolj ziher so klasicni kamini in sobne peci na drva, vsaj dodatno poleg tc, olja, plina. Z izjemo dolgotrajnega obleganja ala Leningrad, Sarajrvo... mas za toploto poskrbljeno.
|
Prikaži več možnosti
|
Pa avtomobili na parne kotle
|
Prikaži več možnosti
|
Saj posodabljajo omrežja in gradijo nove elektrarne. ![]()
|
Prikaži več možnosti
|
Bencin in nafta se nista podražila, na krizo pa se lahko pripraviš z zalogo v cisterni, v sili lahko iz nje pretočiš tudi kurilca. In se na njega ogrevaš. Nafta je v krizi edino zanesljivo gorivo in sredstvo za ogrevanje The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
Nafte je neizmerno polno, elektrike pa ne. To ni isto.
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
To je res ja. Vse kar je treba nardit je to, da postaviš naftno ploščad nekam na morje, zavrtaš par 100 metrov globoko, spumpaš na ogromno ladjo, pelješ v rafinerijo, spumpaš v ogromne tovornjake, pelješ do bencinskih črpalk in evo... nafte kolikor hočeš. Bulletproof dobavna veriga, ki se ji nič ne more zgoditi.
Ko bi vsaj obstajal kak način, da bi lahko enostavno pridobivali tudi elektriko. Kakšna magična ploščata zadeva, ki jo daš na streho pa iz lufta potegne energijo. ![]()
|
Prikaži več možnosti
|