Skoči na vsebino

Električni in hibridni avtomobili

* * * - - 19 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
23103 odgovorov v temi
echt-bmw
echt-bmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 918
  • Avtomobil: F40 M135i

meni se je bralo da si vzel (kupil) Leona :)

nema veze, ze iz okoljskega vidika bi lahko elektricarja vzel heheheh

to ti verjamem, ker i3 je edini manjsi elektricar, ki je zabaven za take podvige kot jih mas. v bistvu dosti bolj kot FWD sodobna enka. Da ne govorim, da do 80km/h ga niti najmocnejsa ICE enka ne poci dol :)  meni je i3 ostal po 5-dnevnem testu v najlepsem spominu za mestno in primestno voznjo. problem je, da mam elektro skiro pa se rajsi namesto drugega avta :)

To glede ID3 vs M135i govoriš bolj na pamet al....??  namreč to sem probal z Cupro BORN vs mojo "najmočnejšo ICE enko" ki je btw Xdrive in so bli rezultati malo drugačni od tega kar ti pišeš  :confused  

Me pa tudi zanima kaj od notranjosti ID3 in tiste ultra cenene notranjosti te je tako navdušilo? Še BORN je bolj tako tako pa je 200% boljši kot ID3 notr ( razen če si vozu faceliftanega ID3 ) 

lp

Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 023
  • Avtomobil: creative technologie

Intervju s šefom ev clinic:
https://www.zurnal24...povedali-406304

Prikaži več možnosti
    • veloce in fergazer uporabnikom je všeč to sporočilo

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 513

je pa za vsakega normalnega človeka prava muka, zato se EV tudi ne bojo nikoli v popolnosti prijeli, ker ne bo noben normalen človek tega vozil. 

Se strinjam. EVji se nikoli ne bodo prijeli. 

Tesla Y je sicer res najbolj prodajan avto na svetu, ampak pustimo podrobnosti.

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 592
  • Avtomobil: DKW

To glede ID3 vs M135i govoriš bolj na pamet al....??  namreč to sem probal z Cupro BORN vs mojo "najmočnejšo ICE enko" ki je btw Xdrive in so bli rezultati malo drugačni od tega kar ti pišeš  :confused  
Me pa tudi zanima kaj od notranjosti ID3 in tiste ultra cenene notranjosti te je tako navdušilo? Še BORN je bolj tako tako pa je 200% boljši kot ID3 notr ( razen če si vozu faceliftanega ID3 ) 
lp

Malo si zamesal. Govorim o i3 in takratnem golfu GTI, 7 let nazaj - ce ze rabis konkretno info.. do 80km/h sem sodelavca v novem GTI preskocil z i3 in 4imi v avtu, on je bil sam :)
Seveda je od 80-120 ze bolj zalostno, dalje do blokade 155 pa sploh. Ampak kakor sem napisal - kdor se vozi po mestu in se kdaj ugasne ESP (zal samo za kaksno slabo minuto, potem se vklopi spet) je i3 edini zabaven mestni elektro avto…
ID3 se v zivljenju nisem od blizu videl, niti ga ne mislim iti gledati in me voznja s takim avtom, tudi ce mi jo nekdo senka ne zanima - brez zamere :)
Secno pa upam, da bo BMW naredil naslednika i3, ohranil RWD in odlicno razporeditev mase ter igrivost avta.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 32 460

Sej je naredil i4 ki je top avtek
Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 252
  • Avtomobil: Od žene

Dejansko je i4 avtek ja. Dobesedno. Pa da je mal opremljen je kolk? 80 jurjev. In pol mas avtek pa z ritjo po asfaltu drajsas. Mali skretek je to pa drag ko zafran. Ce bi bil star manj kot 30 bi me mogoce to se zanimalo, pa se to bi prej vzel m440i bencin kot ielektro.
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 693
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

A i4 ma tut spredi tabularje?
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti
    • jjjernej je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja enim niso vsec suvji, sej ga ne kupis ce noces nizkega
Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 906

A i4 ma tut spredi tabularje?

I3 je prov smesen z gumami od katrce.
Prikaži več možnosti
    • veloce je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 126
  • Avtomobil: VAG without TDI

Intervju s šefom ev clinic:
https://www.zurnal24...povedali-406304

Evo vam je povedal kar že jaz eno leto trobim, ICE Euro 7 bo taka jajca z eko navlako da ga nihče ne bo hotel, sploh pa ne vzdrževat.. Štromar pa bo neproblematičen..
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo vam je povedal kar že jaz eno leto trobim, ICE Euro 7 bo taka jajca z eko navlako da ga nihče ne bo hotel, sploh pa ne vzdrževat.. Štromar pa bo neproblematičen..

Mhm. Ze cene zverin brez DPF (tik pred uvedbo) ne padajo vec glede na te po.. kaj sele ko pride euro 7… cez 20 let bomo ko na kubi :)
Prikaži več možnosti
    • sash in jjjernej uporabnikom je všeč to sporočilo

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 081

No to je meni fascinatno ko ti začne lastnik 1.6/ 2.0 dizla razlagat da štromar ni to, to... V mojem A7, da mi daš noter štrom, pa domet pri 150 km/h 400 km.. Podpišem takoj... Ne rabim bencin V6...  Pač za ta budget ki sem ga dal za to zadevo... 

Če bi vsaj dal za primerjavo nizkocenoven avto. Mogoče pa v Sloveniji še živi folk, ki lahko da za avto največ 10k. 

Prikaži več možnosti
    • Cdriver je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Mhm. Ze cene zverin brez DPF (tik pred uvedbo) ne padajo vec glede na te po.. kaj sele ko pride euro 7… cez 20 let bomo ko na kubi :)

Ne bomo, ker nimamo avtov ki bi zdrzali tok dolgo.
Tvoj audi bo cez 10 let za v preso, moj x7 tudj, al pa se prej.
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Če bi vsaj dal za primerjavo nizkocenoven avto. Mogoče pa v Sloveniji še živi folk, ki lahko da za avto največ 10k.

Saj bo, samo počakat bo treba. Danes je soliden avto za 10k, star tudi 10 let.. Časi ko si novega clia peljal iz trgovine za 11-12k so mimo..

Id3 so že po 25k, pa so vi bili novi preko 40k.. Je pa treba vzeti v zakup da je to identično 3 leta staremu Golfu DSG pod 100k km..

To vam trobimo, tudi ti EVji ki so danes 25-30k €, bodo dosegli čez 3-4 leta ceno 10-15k €.. Imaš pa Hyundai ionike že danes po 15-20k € isto E-golfe.. Več kot se bo kupovalo novih , večja bo izbira in nižja cena čez X let.
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ma tud se kaj se da dobit dost poceni, nov fiat panda iz zaloge je 12 jurjev, pa se lahko vozis z njim 20 let ce ga pazis.
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

To ze ker so to civilni avti. Kaksni manjserijski se p odlicno ohranjajo. V garazi mam gospoda tvojih let, ki ima 3 avte in dela vecino casa od doma pa tudi na vlaku sem ga ze srecal :)
Eden od teh je res hud Lotus. Kar star. Bom slikal ob priliki. Sem ga enkrat vprasal, ce je kaj novih vozil. Se je samo nasmejal in rekel, da denar ne more kupit uzitka, ceprav kupci novih to mislijo, ker jim marketing plasira nekaj kar jim izrodi umeten uzitek… no in tak bo cez 20 let vsaj 2 avta vozil se vedno ista ;) bi tudi jst, ce bi imel dovolj fedra :)
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Mater tebi pa so civilni avtomobili postali kot telefoni od kar še zraven voziš hrošče. Jebiga tako je, pač furamo potrošno robo.

Je pa res kar si napisal, za proizvajalce je 7 let/200k km zrelo za reciklažo.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Sem zihr da bo predrago to drzat na cesti cez 10 let. Delov ne bo al bojo pa ful dragi, pa pol avta bo treba zamenjat da bo izpraven..
Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 906

To, da bomo na kubi pomeni, da bos 2035 vozil golfa ali cliota iz leta 2002, pozabi f10, g30 in f30, g20.
Clanek je cisto navadna komunisticna propaganda brez repa in glave, da ne recem vsebine.
Prikaži več možnosti

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 027
  • Avtomobil: Bmw

Leon bo tole fural po mestu...

https://fb.watch/kXQdoRWDo3/
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.