Skoči na vsebino

Splošno o električnih in hibridnih avtomobilih

* * * - - 20 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
24340 odgovorov v temi
peropapero
peropapero

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 525

sem v podobni dilemi glede nakupa, dizla bi menjal za model 3 sr, filal doma, leasing placeval s potnimi stroski... samo potem imamo 2 rwd avta, tiste par dni na leto, ko ceste niso spluzene pac pol ne morem na cesto.. :)  8k vec za 4wd se mi zdi pa prevec denarja... 

najprej bi pa rad videl v živo ta facelift

Zakaj ne mores z rwd v sneg? Pa to je ja najleps. Ta forum res z svetlobno hitrostjo cedalje bolj kot med.over.net. Sam se temo katere plenice so najbols za soncka od pol leta en odpre pa smo tam.

great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Prikaži več možnosti
    • Vocko in MihaSpec uporabnikom je všeč to sporočilo

wertu
wertu

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 508
  • Avtomobil: Bmw e90

Ce mas pa zdej avto vredn 2k,tankas 250 na mesec... Pa sej ga ni elektricarja, k bi se splacal. Pointless.

To smo že vsi ugotovili.

"Splača" se, če kupuješ drug oz. je želja po novem avtomobilu.
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 021
  • Avtomobil: LPP Urbana

Ajde elektricarji..povejte mi koliko na mesec EUR zmecete za voznjo napram prejsnjemu ICE-ju, ob upostevanju enakih vozenj (relacij, poti ipd)?

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 511

Evo tole je za nasega Y po pol leta in 13. 000km. 397 eur je blo elektrike porabljene, se pravi 240 litrov dizla za 13.000km. Servis 0 eur.

2C369C42-6885-4C47-87A5-FA1ECA5155CA.png

Urejal leonT, 26.09.2023, 22:18.

Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

tavelk
tavelk

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 521

V 25000 km, samo enkrat na hitri polnilnici za 12 eur, pa 2x na Petrol ac polnilnici v ljubljani, namesto parkirnine raje filal, tako da strošek cca 20 eur. Za vse ostalo je soncna elektrarna.

Elektrarna me je prišla CCa 9000 eur. Za teslo gre točno 1/3 energije.ostalo za se drug električni avto in za ostale uporabnike....

Urejal tavelk, 26.09.2023, 22:21.

Prikaži več možnosti
    • veloce je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Tole je pa od soseda z morja, ki ga na 1 leto in 67.000kilometrov

1FABB85C-F0C6-443B-AEFC-2F3BE21D0A0B.jpeg
Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

Team Cabrio Slovenija
Team Cabrio Slovenija
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 095

najs

Pravi klošar nima strehe nad glavo

Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik

Se pravis s povisanjem tarifr elektricne energije, predvsem tistih najbolj obremenilnih ur v dnevu bi razlika med EV in ICE znasala 50-60% prihranka, misljeno za tiste, ki nimajo soncne elektrarne?

Urejal bancnik, 26.09.2023, 22:25.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Sej filas itak sam ko je poceni tok. Cez dan nimas priklopljenega. Oziroma ko prides domov ga vstekas, samo polnit zacne ob 22.00 do 6.00 ker mu nastavis ure ko fila.
Prikaži več možnosti
    • bancnik je všeč

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik

Aaa se pravi avtomatika. Nice :)

Prikaži več možnosti

tavelk
tavelk

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Ja, ko bodo pa drugačni razredi, ga boš pa nastavil takrat ko bo najceneje. Če je pač nuja, pa filas takoj...ali skočiš na hitro polnilnico.
Za tistih 2x na leto res ni panike....
Jaz si pravim tako, po 7 letih uporabe električnih vozil. Kam moraš skocit, če je res neka nuja? Meni je najdlje urgenca, 30 km stran...torej v el avtu mora biti vsaj tam za 50 km baterije še. Vse ostalo se da urediti....
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja mal drugac zacnes gledat na to pol. Mi mamo zdele 40% baterije pa nisem dal filat ker ne bomo rabili do vikenda vec stroma. Tud ko mas 25% se mirno furas po mestu, itak nic ne pokuri. Prvi teden sem ga pa skoz priklapljal ker sem mislil da moras met skoz na 100% :-)
Prikaži več možnosti

tavelk
tavelk

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Ja itak. Tudi jaz sem prišel prejle s 50% Pa ga nisem dal filat,...jutri samo opravki v ljubljani, filamo naslednji dan.
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Jest sem mel tezavo v glavi s tem na zacetku, pol se pa sprostis ko vidis, da ni problemov s tem. Do zdej niti enkrat ni blo problema z dometom. Je pa se bolj simpl ce je doma en ice in en stromar, pol pa mas vse pokrito brez izjeme.
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik

V zadnjih 14 dneh sem bil 2x v Beogradu in nevem ce sem kje sploh videl kakega elektricarja na poti. Nisem pa niti preprican da sem videl kaksno polnilnico.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Superchargerji so Krsko, zagreb, slavonski brod, beograd. Tko da se komot pride, rabis pa eno filanje do dol.
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 49 153
  • Avtomobil: Alfa 159 TI

Nekaj za Jerrija.

https://www.carscoop...missions-rules/

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 753
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Evo novembra zmontiram pa porocam
attachicon.gif3D331C8D-1F94-4624-BBF0-B84FD9ADD014.jpeg

Me res zanima kako se bojo obnesle, glede na profil bi rekel da slabših gum še nisi imel na avtu in jih tudi nikoli ne boš. Javi če sem imel prav po cca 10.000 km.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 65 331
  • Avtomobil: sivo povprečje

Tele michelin so 90% letnih ps4 in 90% zimskih alpin. Za moje potrebe je to zadost. Stanejo pa isto kot zimske, pa jest bom jih ene 5 let mel, tok kot avto. Tko da pomoje je dober kompromis

Kje, na Y-ki? Avtu s kolk, 400+ konji, s katerim te nihče ne prehiti in s katero si naklepal 13kkm v pol leta, misliš ti met celoletne gume 5 let? Torej 130 kkm. :confused Tej avti so res čudežni.

Urejal Nixxon, 27.09.2023, 06:59.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • -DIN-, jocker in zlatajama uporabnikom je všeč to sporočilo

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ajde mogoce sem mal predolgo dobo napisal, sam ene 50.000km bi pa morale zdrzat. Lahko da sem se zaj****, bom porocal spomladi kako je slo. 95%casa se vozi zena kar pomeni po omejitvah.

Trenutne hankook gor zgledajo prakticno nove, moram zmerit profil. Kupi kdo 255/45-19? Grejo na a6 allroad pa ja velik suv-ov. Damirkos mogoce sestrin moz za allroada rabi gume?
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.