vem, da ima A-cosmos svojo temo, vendar sem mnenja, da si tole zasluži svojo temo.
Torej, kaj se mi je zgodilo.
Po pošti smo prejeli reklamo, za čiščenje injektorjev. Ker imam izkušnje s čiščenjem injektorjev (smo jih že dali čistit h Kokalju - zelo zadovoljen), sem vzel telefon v roke in poklical na A-cosmos. Po telefonu so mi povedali, da avto priklopijo na napravo, spustijo čistilo skozi sistem za dovod goriva in s tem očistijo injektorje.
Ok, se vsedem v avto, peljem na servis, se vsedem v sprejemno pisarno gospoda A. Žlindre. Vprašam ga, kako čistijo injektorje in gospod mi razloži, da priklopijo avto na napravo,... kot po telefonu. Ok, si rečem, to je to. Dam ključe in grem pred delavnico, kjer je stal avto. Pride mehanik, se vsede, odpelje avto v garažo in to je to. Grem do gospodične, pri sprejemni mizi, mi ponudi kavo, vprašam par stvari, se vsedem, prelistam reklame in se sprehodim. Pred vhodom vidim avto,... OK? Tako hitro? Pred plačilom vprašam mehanika, ki je avto prevzel, kako to naredijo in mi ponovi zgodbo o napravi. Poleg tega sem isto storil še enkrat, s tretjim mojstrom, kateri mi je povedal ceno aditiva, ki ga BMW prodaja (10 €). Pred plačilom sem A. Žlindro vprašal še enkrat,...
Ok, čuden način za priklop na napravo, če je bilo vse končano v 15 minutah.
Ko sem doma premišljeval, sem ugotovil, da so mi modeli nalili aditiv v rezervar in to je to...
Ker sem bil razočaran, sem jim pisal mail:
"Spoštovani,
sem (ime in priimek), dne 22.10.2014 sem bil pri vas, ker sem želel opraviti čiščenje injektorjev na našem vozilu BMW E90, 320d. Sprejel me je gospod Žlindra, bil je zelo prijazen, ponudil mi je kavo, odgovoril na vprašanja, ki sem mu jih zastavil, medtem, ko sem čakal na končano čiščenje injektorjev. Verjetno se sprašujete, kje je problem? Problem je v tem, da sem pri vas, pred časom, spraševal o postopku čiščenja injektorjev in dobil odgovor, da to počnete s posebno napravo, na katero priključite vozilo, s tem, da odklopite dovod goriva in priklopite napravo, spustite čistilo čez motor in očistite injektorje. Po mojem vedenju (enkrat smo to čiščenje že koristili pri vaši konkurenci), je zadeva trajala vsaj uro in pol, poleg tega je poraba upadla za 1,2 L na 100 km. Vaše čiščenje je trajalo 10 minut, poleg tega sem izvedel, da pač vlijete aditiv v rezervoar in s tem očistite injektorje.
Da izpostavim: moti me, da človeku zaračunate 40 € za storitev, na malo-prodajno ceno aditiva za gorivo, ki pri vas stane 10 €. Če je to vaš odnos do strank, potem se ne morete čuditi, zakaj ljudje, ki znajo malo uporabiti internet in prebrati kakšen forum, ne vozijo vozila k vam. Res je, da je avto star 9 let, vendar, nekoč je bil nov, kupili smo ga v Sloveniji in od uradnega prodajalca. Smo v vaši bazi za pošiljanje reklam, ni kaj, v tem ste dosledni in vestni. O vseh akcijah nas obveščate, zato smo tudi pripeljali k vam vozilo na čiščenje injektorjev.
Razumem, da imate svojo politiko cen in da vas lastnik 9 let starega vozila ne zanima kaj dosti, vendar sem vam želel povedati svoje mnenje, preden ga bom delil z drugimi lastniki starih BMW-jev.
Hvala za vaših 5 minut, da ste si prebrali to sporočilo.
Želim vam prijeten dan.
(podpis)
P.S.: če pa imate kakšno prosto delovno mesto, se priporočam. Z veseljem bom delal za 20 € za 10 minut. " Odgovora do danes nisem prejel. (mail poslan 23.10.)
Danes (1.11.), pa sem šel oprat avto. Ko sem ga brisal, sem opazil, da imam okvirje za registrske tablice od A-cosmos. Počil mi je film. Modeli so mi zamenjali okvirje in mi računali 50 €. Kako naj vem, da so opravili storitev,... tudi če samo vlili aditiv notri... Meni osebno je to nateg stranke.
Sem krivičen? Sem prezahteven?

Urejal Dreamliner, 01.11.2014, 11:01.