Skoči na vsebino

3D tiskalniki in tiskanje

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
609 odgovorov v temi
BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 907
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Kaj je to zaena mašina da vem česa se izognit.

Tista katere izdelke vsi tolk neznosno hvalijo po youtubu in drugje... Sej je vredu strojček nič ne rečem... Sej naredi zlo lepe kose sem bil pozitivno presenečen res...  Sploh večbarvne stvari pridejo zelo lepe in prehodi zelo natančni, ampak kadar pač dela. Zdej kle 2 forumaša mata X1C, ki je praktično identičen kot moj (edina razlika je, da ima X1C kaljeno jekleno šobo, moj pa inox ter da ima X1C lidar, ki ga moj nima in pa LCD, ki ga moj nima in ohišje ALU medtem ko je moje plastično.......Ostalo hardwersko je vse enako pa razlika v ceni x2 skoraj.  In ima posledično definitivno potencjalno enake probleme. 

Zgleda je čista loterija na kaj naletiš ko kupiš... 

Ne vem mene so začele take malenkosti motit. Kupil sem ga zato ker vssi hvalijo, da sprobam, da imam za tiskat šaro in balast ker sta oba druga stalno zasedena in še vedno ne morem normalno stvari delat naprej...

Sej morda majo s serverjem kake težave čeprav ko mi da link za pogledat če vse dela je vse zeleno... Ampak da prek USB-ja na printer ne morem dat tiskat zadeve je pa katastrofa. In prek SD kartice tud ne prime. Ko v studiu vžgem kamero se slika prikaže... torej povezan je.... Kot pravim... kot da je zadeva mrtva... Studio jo sicer zazna ampak ne j*** 5%.... 

Meni zdaj po skor 400 urah stalno neke take banalnosti ven meče... vsak dan neka neumnost. Bi razumel to pri enderju al pa anycubicu za 300€... ma ne na nečemu kar je 500+....

Včeraj mi je javljal, da je ovira na Z osi in je zaznana prevelika obremenitev na motorčku in ni hotel začet tisskat... sem vse spihal in ročno pojahal gor pa dol direktno na tiskalniku pa je potem nekako speljal... kakšna obremenitev? kje? od česa? LOL... 

Urejal BMW4everafter, 03.12.2024, 15:56.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo samo popizdit je treba in zagrozit zadevi z macolo pa se zrihta...

Sem našel bypass za trenutno težavo, ki zgleda ni izolirana (glede na google kar pogosta error3030 in se ga ne da odpravit, pa je zadeva znana na bambujih že od 2022 leta če ne še prej...Zdej al zgine s kakim updejtom, al pa ne vprašanje... ampak zaradi errorja tudi ne moreš updejtat firmware-a na tiskalniku preko studia... LOL)

Rešitev pa je sledeča: 

Namesto direktno "PRINT" v dropdown meniju na zavihku PREVIEW izbereš opcijo "SEND" in potem studio zadevo pošlje na predvstavljeno SD kartico (ker mašina nima internega spomina BAJE) in pol na meniju prek Panda Touch-a ali pa prek tistega njihovega "avtoradija" izbereš datoteko in klikneš "print"....

Kolko enih mahinacij... al pa, če bi dali na mašino USB vhod in bi tiskal vse prek USB-ja... 

P.S. tiskanje preko USB-ja tudi prek panda touch ne deluje čeprav ima vhod za USB....

Ena največjih bedarij pri mašinah nasploh mi je wireless pa cloud povezovanje. Totalno neuporabno in nezanesljivo.

Ni ga za moj okus čez good old USB ali SD kartico oziroma prek LAN kabla... 

Pripete slike za predogled

• 11Untitled.png

Urejal BMW4everafter, 03.12.2024, 16:19.

Prikaži več možnosti

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 103
  • Avtomobil: E60

Sem tik pred nakupom bambuja P1S, pa zdej tle mal berem tole in nisem več tako siguren :/ Upam, da niso težave z vsemi.. 

Drugače pa glede ams sistema. Je to uporabna zadeva? Ali se na koncu v praksi tiska več al manj enobarvno? 

Ne vozi hitreje kot lahko leti tvoj angel varuh!!!

A ve gdo kje lahko čipiram angela?
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Ne vem, ima očitno res nesrečo.. Js nisem imel niti enega problema v tisočih urah na dveh sedaj. Vse je prvo, prvi plate, prvi hot-endi, prvi jermeni. Nič se nisem dotikal. Od prvega dne povezan na wifi in deluje brez težav. Samo enkrat so imeli update cloud storitev in kakšno uro ali dve ni delovalo. Pa z drugimi proizvajalci filamentov sem se vedno igral z nastavitvami, z bambujevimi grem kar na njihove settingse in vse špila v prvo. Men je top user experience.

Printam pa vse na normal speed, če ga daš v hitrejši način res leti, da ne moreš verjet..ampak nimam potrebe.

Urejal neicheq, 04.12.2024, 07:03.

Prikaži več možnosti
    • hotko90 je všeč

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 103
  • Avtomobil: E60

https://3dshark.si/i...-lab-printers/ 

Tole je uporabno? Kako je v praksi tisti osnovni zaslon uporaben? 

Ne vozi hitreje kot lahko leti tvoj angel varuh!!!

A ve gdo kje lahko čipiram angela?
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 339
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Jaz sem gledal tudi takrat, da bi si dokupil zraven tale ekran pa enostavno nisem mogel ugotoviti za kaj bi mi prišel prav, oz. bi mi upravičil nakup.

Skoraj vse se da nastavljati preko app-a na telefonu ali preko računalnika.

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne rabiš, js že tistega malega ekrana na printerju ne bi rabil. Samo za filament za menjat mi pride prav. Js tiskam vse preko laptopa, spremljam pa občasno tudi prek telefona.

Urejal neicheq, 04.12.2024, 14:22.

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz sem to kupil zraven. Uporabno al pa ne... kaj pa vem... Lažje je manevrirat kot s tistim avtoradijem... Ni pa nekaj kar nujno rabiš. Če ne drugega je bolj pregledno vse skupaj...

Jaz sem kupil bolj zato ker sovražim kakršnokoli upravljanje stvari preko aplikacij/telefonov/računalnikov,... Pač sem oldtimer in mi grejo vse te wireless in cloud zadeve za upravljanje in nadzor naprav na organ.

P.S. 

Še vedno ne morem dat printat preko studia kot se je to na začetku naredilo... še vedno cloud service issue Error3030... Dejansko nerešljivo zgleda tko kot pravjo na googlu. 

Urejal BMW4everafter, 04.12.2024, 20:44.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Najbrž jim ni všeč da nisi svojega modela njim naložil za uporabo. :-D 

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 735
  • Avtomobil: E91 LCI

Tistega ekrančka ne rabiš, vse gre prek telefona/PC... Se mi na X1C in P1S nabira samo prah na teh ekranih... 

Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 je všeč

zazo
zazo

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 30

@BMW4everafter, si poizkusil še kater drug slicer? Jaz sem za bambuje že od začetka na orca slicer, ker sem pred dobrim letom prešel nanj, saj mi je bilo lažje upravljati več različnih tiskalnikov. Sicer je tako fork bambu studia, posledično prusa slicerja.

Drugače pri meni zaenkrat na X1C nekaj 100 ur in P1S z 2000h ni bilo nekih težav, glede na to kako smo tiskali pred 10 leti je praktično plug&play. X1C tiska večinoma manjše kose PA12, ostalo petg.

Nisem pristaš kitajcev, vendar, ko primerjaš kaj dobiš za ta denar ni bilo alternative. Danes bi verjetno pogledal za novo pruso, ker bi imel več maneverskega prostora jo prilagoditi svojim potrebam.

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Najbrž jim ni všeč da nisi svojega modela njim naložil za uporabo. :-D

Berem tud vse sorte debilizmov okol maker world-a ja kako ti account blokirajo, če jim nisi glih všeč pa svašta drugih budalaštin. 

@BMW4everafter, si poizkusil še kater drug slicer? Jaz sem za bambuje že od začetka na orca slicer, ker sem pred dobrim letom prešel nanj, saj mi je bilo lažje upravljati več različnih tiskalnikov. Sicer je tako fork bambu studia, posledično prusa slicerja.

Drugače pri meni zaenkrat na X1C nekaj 100 ur in P1S z 2000h ni bilo nekih težav, glede na to kako smo tiskali pred 10 leti je praktično plug&play. X1C tiska večinoma manjše kose PA12, ostalo petg.

Nisem pristaš kitajcev, vendar, ko primerjaš kaj dobiš za ta denar ni bilo alternative. Danes bi verjetno pogledal za novo pruso, ker bi imel več maneverskega prostora jo prilagoditi svojim potrebam.

Jp po mojem bi bila MK4 z MMU in komorco za 1700€ boljša izbira :)

Nisem še gledal drugih slicerjev.... Bo pa treba verjetno.... kot kaže. 

Urejal BMW4everafter, 05.12.2024, 19:32.

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Narocil material pri bambuju danes. Ker smo se pogovarjali glede dobavnega roka. Ob 11 narocil, 14.30 ze mail s trackingom in odposlanim paketom. 14€ pride kila petg hf, pa free shipping.

Urejal neicheq, 06.12.2024, 15:25.

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

V Slovenijo, al živiš v kateri drugi državi? Jaz sem 2x še naročil odkar smo govorili o tem in vsakič je blo za čakat 1 tedn, da so odposlali bilošta pa sem klasičen BASIC PLA naročeval... Na maile in vprašanja pa itak nobenega odgovora samo tist butast asistent avtomatiziran. 

Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

V Slovenijo, al živiš v kateri drugi državi? Jaz sem 2x še naročil odkar smo govorili o tem in vsakič je blo za čakat 1 tedn, da so odposlali bilošta pa sem klasičen BASIC PLA naročeval... Na maile in vprašanja pa itak nobenega odgovora samo tist butast asistent avtomatiziran.

To zna biti potem se jeb.a s servisom, ce ni odziva.

Sem po vsem prebranem kaksne tezave imas s P1S kar vesel, da sem ga kupil pri nas, kjer imam tukaj podporo/servis, ce kaj crkne, da se ni treba dajati z roboti.
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Slovenija, ja. Bom videl kako hitro bo slo, sam do konca naslednjega tedna bo pomoje tu.

Drugac sem pa printal mehek TPU, 70 trdote. Pa nisem prej prebral, da pod 95 bojda ne bo slo na P1P. No je slo, brez kakrsnikoli sprememb. Me je bilo strah, da ne bo vlekel noter, ker je res rahel material..

Urejal neicheq, 06.12.2024, 22:18.

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Mehak TPU jaz ponavadi tiskam (na ostalih tiskalnikih) brez cevk. Direkt iz koluta v extrudor. Da je čim manj frikcije in gre vedno BP čeprav povsod piše, da se ne da :) hehe

Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 271
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

Bi blo to za kupit?

Screenshot_20241210_064603_AliExpress.jpg

Screenshot_20241210_065734_AliExpress.jpg

Ce prav berem po netu, bi pol lahko tudi Nylon ipd printal na Kobri, pod pogojem da mu se komoro nardim?
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Danes sem porabil prvi cel kolut na p1s. Vmes med printanjem je zmanjkalo filamenta in mi je vrglo ven sporocilo v priponki.

Na koncu filamenta je tak tekstilni trakec, je to normalno?

Filamente imam v AMS-u.

Sem potem rocno izvlekel ven preostanek filamenta in dal nov kolut ter startal dalje.

Sedaj me zanima, ce je to ok, ali je potreben prav kaksen poseben postopek za menjavo filamenta v primeru, da ga med delom zmanjka?

Pripete slike za predogled

• IMG_9886.png
  • IMG_9887.jpeg
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

To na koncu je izolirpant s katerim je filament prilepljen na kolut. 

Men se je print vedno pokvaril, ko je zmanjkalo filamenta in je šel na pavzo. Ne pride hotend nazaj na identično točko in se vidi napaka. Js rešujem na tak način, da ko vem, da bo zmanjkalo, namestim že nov kolut in ročno potiskam za starim filamentov v cevki. In sistem zagrabi potem že kar nov filament brez napake.

Urejal neicheq, 10.12.2024, 13:55.

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.