Skoči na vsebino

3D tiskalniki in tiskanje

* * * * * 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
609 odgovorov v temi
zazo
zazo

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 30

Tole moraš tiskati v ležečem položaju, potem boš imel zunanje linije lepo povezane in bo x-y smeri močno. Težavo bi lahko imel, da se ti razcepi luknjam vendar je rešljivo. Ploščata glava vijaka, da nimaš konusa, vstavljena navojna puša ipd.

Urejal zazo, 11.12.2024, 15:55.

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 271
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

Sej je tiskano v lezecem, tudi vijak je imbus, ki nima konusa, navoj pa je naprintan, sam tam ni problema. Poci okoli luknje, se lepo vidi da gre po spoju layerja. Bi slikal ma sem une polomljene ze stran pometal.

Pa kot sem napisal zadeva drzi ok, ker je vse skupaj modelirano tako da se original rocka "pomaga" drzat fiksno in ni potrebe po pretiranem zategovanju, bom pa vseeno poskusu improovat, oz. testirat z nylonom, ker je treba res z obcutkom zategnit. Predvsem pa imam v mislih se par drugih zadev, ki pa se bodo mogle same od sebe drzat solidno.

Prikaži več možnosti

zazo
zazo

Začetnik

• Uporabnik

Nisem. Naredil sem kalibracijo po postopku, ki ga je zahtevalo, ko sem ga odpakiral in zagnal to je to. 

Drugače ga imam na pisalni mizi.

Ja vibracije so kar hude sploh pri infillu. Saj zato pa pokrov extrudorja dol pada hehe.

Iz tega naslova sem pred časom tudi podal tu gor dvom v kvaliteto izdelkov samih, ker sam tiskalnik je za take hitrosti in take vibracije čist prelahek. Saj ima nek vibration compensation al nekaj ampak to ni to. Vidi se zamike pa čeprav so to zamiki za 0,05-0,1mm... vidijo se na praktično vsakem kosu, ki sem ga do zdaj dol vzel, ker zgleda se v nekem momentu on "zgubi" in pol mu ta kompenzacija to javi in se on vrne nazaj kjer bi moral bit... Drugače si ne znam tega razlagat.

Jaz sem ga dal na 5mm gumaste podlogice pod nogice ker drugače mi je plesal po mizi in sem se bal da mi bo z roba padel na tla... Zdaj stoji pri miru, se pa miza cela tko trese, da imaš masažo ta čas, ko kaj ustvarjaš na PC-ju. Po mojem že sama mašina nima dovolj lastne mase, da bi te vibracije požirala v nedogled. Ta z granitno mizo ni slaba ideja ja. Pa tiste antivibracijske nogice tudi ne bi ble slab nakup verjetno. A jih ima kdo? je razlika?

Zakaj pa zaprt flowrate? O kakšnem % tu govoriva?

Večina profilov je optimiziranih za hitrost. Ne delam takih serij, da bi mi bilo to tako pomembno. Profilom najprej znižam max flowrate, nylon npr na 5 mm^3/s, če pa gre za manjše kose, ponavadi tiskam na silent, kar še razpolovi max hitrosti. Serijsko mislim, da je 8-12, tako da ranga 50%.

Konkretno se pozna na layer adhesion, bolj enakomeren flow filamenta, daljši čas stika prejšnega layerja s šobo pomeni boljši toplotni spoj plasti. Končni izdelek seveda še vedno ni izotropen in nikoli ne bo, se pa natezna trdnost v Z osi opazno poveča. Vizualno skoraj enak print, vendar razlika v trdnosti neprimerljiva. Seveda je posledično zaradi nižje hitrosti tudi manj ringinga in drugih artefaktov.

Prej sem si delal profile na curi in prusa slicerju praktično iz nule, sedaj se mi ni dalo vsega prenašati še na bambu. Ponavadi za nov filament začnem z osnovo (temperature, flowrate, retraction, potem pa odvisno od potreb pilim detajle.

Petg hf ima npr privzete vrednosti okrog 20, super če podiraš rekorde, vendar layer adhesion trpi.

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

Borut
Borut

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 713
  • Avtomobil: 528i in 316i

Probaj povišat temperaturo šobe za 2-5 stopinj. Pa za PETG pravijo, da ni treba imeti zaprtega delovnega prostora - enclosure, ampak je z njim dosti manj takih težav.

lp

Borut

Prikaži več možnosti
    • Compact-3 je všeč

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik

To bo tudi treba ja. Sem printal na 225, ker me je hecalo lasovje, pa sem sedaj koncno prisu do nastavitev, ki mi pri 235 dela minimalno tega.

Fora je tudi da se mi vsaka barva malo drugace obnasa, crna mi je bla najbolj muka, bela pa najlepse printala...edino posusit sem ga mogu, kar pa pri ostalih ni bil problem, zelena sedaj tudi super printa na 235, jutri bom spet crno gor vrgu, ko konca te zelene kose.

V bistvu se moram en dan lotit temperaturnih stolpov, tam se res najlepse vidi kako se obnasa kak kolut in se da res dobro pol ustimat printanje.

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 907
  • Avtomobil: B58 MPPSK

No da vidmo če bo zdej kej hitrejša dostava. Ravnokar sem naročil direktno iz Bambulab-a 6kg PLA (črna, bela, siva tko da nič posebnega), 2kg ASA in še par rezervnih delov katere mislim, da je fajn da imam. Pa da vidmo a bom dobil pred novim letom al sred januarja :) 

Fun fact... Iste stvari pa primerjana košarica pri 3DJake je pri bambuju direktno skor 30€ ceneje vse skupaj... LOL pa še free shipping....Samo to da je free me skrbi da ne bo spet 1 mesec trajalo... :) 

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo, moj P1S je zgleda koncno prisu k DPD...narocen 29.11 :crazy
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

No da vidmo če bo zdej kej hitrejša dostava. Ravnokar sem naročil direktno iz Bambulab-a 6kg PLA (črna, bela, siva tko da nič posebnega), 2kg ASA in še par rezervnih delov katere mislim, da je fajn da imam. Pa da vidmo a bom dobil pred novim letom al sred januarja :)

Fun fact... Iste stvari pa primerjana košarica pri 3DJake je pri bambuju direktno skor 30€ ceneje vse skupaj... LOL pa še free shipping....Samo to da je free me skrbi da ne bo spet 1 mesec trajalo... :)

Ne boš. Js sem prejšnji teden naročil, takoj dobil tracking, sem mislil, mater bo šlo hitro..ker ponavadi sem znotraj tedna vedno dobil. Potem sem pa dobil že mail v ponedeljek, da imajo gužvo in podaljšane delivery times. Tako, da tracking je, paket pomoje še odposlan ni bil.

Je pa res ful cenejše, če vzameš refill, pa tistih 4+, da imaš še dodaten popust, pa še free shipping..

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja na 4+ prideš na 19,xx€/kg, če je refill. So te rolce menljive kar pogruntana stvar. Na 4-5 rol ujameš cca 1kg materjala "đabe" s to akcijo. Kar je po mojem super.

Trackinga še nisem dobil. Potrdilo o naročilu pa takoj. 

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Ne, na manj prideš. Js sem naročil 4 kg PETG HF in sem dal 14,25 € / kg, neto cena. Na 8+ bi bilo še ceneje. Refill je top. Pa res ni nobene odvečne plastike, ki bi jo moral stalno v kanto metat.

Kar se tiče pošiljanja. 6. decembra v petek sem naročil, takoj dobil potrditev in tracking..ampak v ponedeljek mail, da imajo zamude in bom obveščen ko bo dejansko paket oddan. Oddali so ga potem v petek 13..in je sedaj na poti.

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz imam Tracking zdaj, ampak je zadeva še vedno mrtva. Ni se še premaknilo od bambuja naprej. zdaj teče četrti koledarski dan oziroma drugi delovni dan. 

Zdaj pa da vidmo. Danes sem plačal in kupil MG42 relikvijo iz Nizozemske za v zbirko, pa da vidmo a bo prej to pri meni al prej filament...oboje gre z DHL. 

Urejal BMW4everafter, 16.12.2024, 12:56.

Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik

Jst pa lih kar dobil P1S koncno   :metalc

Bo pa mau pocakal, imam okoli bajte se prej za zrihtat par zadev dokler je vreme, pol pa zrihtat mesto zanj, bo itak dopust in se bomo igrali malo  :-D

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Še mal pa bo letel skoz okno pomojem, ker mi konkretno načenja potrpljenje he he.

Že petič ta teden ta fail, pa je šele torek...  :)

Nč ni zataknena rolca, nč ni poškodovan filament ampak enostavno se zatakne spodej v AMS-u in morš celga razkopat, da lahko spod knof prtisneš in ven potegneš drat in pol print jovo na novo... In to random iz različnih vhodov ne skos na istem mestu pa so kosi 1 filament only ni multicolor da bi moral sploh kaj menjavat. 

Zdej sem dal stvari delat iz role zunaj direkt na tistem nosilčku ki ga raš na ohišje printerja... Upam, da ne bo tud tukej kaj... 

Pripete slike za predogled

• IMG_1796.jpg

Urejal BMW4everafter, 17.12.2024, 20:48.

Prikaži več možnosti

zazo
zazo

Začetnik

• Uporabnik

Matr maš pa smolo, si dobil ponedeljkovega  :laugh, Moram kar potrkat, sicer nazadnje, ko sem tukaj pohvalil, da meni laufa se mi je potem zataknil filament v ams. Meni se je zlomilo in ostal v ams 10cm filamenta, ker sem imel cf petg (kar naj nebi uporabljal v ams), sem mislil, da bo več dela, je pa nadležno.

Kje točno se tebi zatakne? Ta error sem dobil na začetku, sem pa, ko je bil začetek unloadinga pritisnil siv vzvod in ročno potegnil filament vem iz ams. Dobro je, da špulo postaviš nekam stran, čene ti bo skakala zadaj po rollerjih.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Kaj pa če bi probal garancijo uveljavljat?

Če slučajno leti skozi okno povej kdaj, da ga pridem pobrat. :ok2 Me mika mal probat se igračkat s temi stvarmi.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik

Če slučajno leti skozi okno povej kdaj, da ga pridem pobrat. :ok2 Me mika mal probat se igračkat s temi stvarmi.

Ce te mika se igrat vzami minija, ki v primeru da se navelicas ga zihr tudi hitro prodas...al pa kot sem jst Kobro Neo za 150€ ali kaj podobnega, ki sedaj, ko sem ga kr nastudiral prav super printa, sploh za ta kes, le vec barvnih printov ne gre in kakih hudih tehnicnih materialov, a se tudi slednje resi s kakim upgrade-om in delas z njim res ze marsikaj v velikosti 200x200x250

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Matr maš pa smolo, si dobil ponedeljkovega  :laugh, Moram kar potrkat, sicer nazadnje, ko sem tukaj pohvalil, da meni laufa se mi je potem zataknil filament v ams. Meni se je zlomilo in ostal v ams 10cm filamenta, ker sem imel cf petg (kar naj nebi uporabljal v ams), sem mislil, da bo več dela, je pa nadležno.

Kje točno se tebi zatakne? Ta error sem dobil na začetku, sem pa, ko je bil začetek unloadinga pritisnil siv vzvod in ročno potegnil filament vem iz ams. Dobro je, da špulo postaviš nekam stran, čene ti bo skakala zadaj po rollerjih.

Res. Zato pa sem zadnjič napisal, da je zgleda ful odvisno kaj dobiš in kdaj je bilo narejeno. Da je loterija. Ker pravim... nisem edini s težavami.

Zatakne se spodaj kjer je razdelek iz 4 cevk v eno cevko na tistem motorčku na sredini. Tam moram ful stisnit tisti gumb in spulit ven zadevo. Seveda prej je treba cel AMS podret.  

Zdaj odkar sem dal rolo na nosilec direkt na tiskalniku dela. hehe

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Pač dobiš kar dobiš jebiga.

Saj ko dela, dela super nimam kaj rečt. Kvaliteta izdelka je super, izgled je super, natančnost je super,...Je pa stalno neko prčkanje. 

Kot sem rekel že enkrat. Cenovno so narobe rangirani. 

X1C bi moral bit v cenovnem rangu P1S, P1S bi moral bit v rangu A1 in A1 bi moral bit v rangu MINI-ja. MINI pa za 100€ in bi bile vse te prčkarije popolnoma brezpredmetne in ne omembe vredne. :)

Je pa marketing naredil odlično svoje delo pri tej znamki :)

Urejal BMW4everafter, 18.12.2024, 13:49.

Prikaži več možnosti

zazo
zazo

Začetnik

• Uporabnik

Glede na to, da si kupil direktno od bambu, če imaš take ponavljajoče težave se ti mogoče splača biti malo tečen in redno težiti na support, če veš, da imaš težavo na določenem hw delu boš zelo verjetno dobil nov del. Če ne drugega imaš za rezervo in, kot slabo tolažbo za živce. Sicer, kot pravim, za moje pojme je support bolj slab, sploh če se ne spoznaš na zadeve. V praksi ti pošljejo dele, sedaj pa šraufaj sam zastonj...

Pri nas ima ponavadi enake cene 3dshark, najbrž še kdo. Sedaj sicer mislim, da je direktno od bambu cenejši za tisto akcijo s kodo. Prednost je, da pelješ tja in ne zgubljaš časa s tem po nepotrebnem. Za profesionalno rabo seveda ni, rešuje ga, da je dovolj poceni, da imaš še kakšnega na lagerju.

Kakšne imaš izkušnje z zanesljivostjo pri raise3d? Me je mikal e2cf, samo se nisem odločil (manjko gretja komore in pa to, da je bedslinger me skrbi za večje kose).

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik

Na printables itd je ogromno printabilnih upgradeov za izboljsanje delovanja tako AMS-a, kot ostalih zadev.
Za AMS imas neke nastavke za filament, ki baje preprecijo ta zatikanja in tudi olajsajo menjavo filamentov.
Pa za uni nozek, ko menjava barve je tudi neka zadeva da ne vrze "kakca" na podlogo...se baje tudi to dogaja.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.