Nisem. Naredil sem kalibracijo po postopku, ki ga je zahtevalo, ko sem ga odpakiral in zagnal to je to.
Drugače ga imam na pisalni mizi.
Ja vibracije so kar hude sploh pri infillu. Saj zato pa pokrov extrudorja dol pada hehe.
Iz tega naslova sem pred časom tudi podal tu gor dvom v kvaliteto izdelkov samih, ker sam tiskalnik je za take hitrosti in take vibracije čist prelahek. Saj ima nek vibration compensation al nekaj ampak to ni to. Vidi se zamike pa čeprav so to zamiki za 0,05-0,1mm... vidijo se na praktično vsakem kosu, ki sem ga do zdaj dol vzel, ker zgleda se v nekem momentu on "zgubi" in pol mu ta kompenzacija to javi in se on vrne nazaj kjer bi moral bit... Drugače si ne znam tega razlagat.
Jaz sem ga dal na 5mm gumaste podlogice pod nogice ker drugače mi je plesal po mizi in sem se bal da mi bo z roba padel na tla... Zdaj stoji pri miru, se pa miza cela tko trese, da imaš masažo ta čas, ko kaj ustvarjaš na PC-ju. Po mojem že sama mašina nima dovolj lastne mase, da bi te vibracije požirala v nedogled. Ta z granitno mizo ni slaba ideja ja. Pa tiste antivibracijske nogice tudi ne bi ble slab nakup verjetno. A jih ima kdo? je razlika?
Zakaj pa zaprt flowrate? O kakšnem % tu govoriva?
Večina profilov je optimiziranih za hitrost. Ne delam takih serij, da bi mi bilo to tako pomembno. Profilom najprej znižam max flowrate, nylon npr na 5 mm^3/s, če pa gre za manjše kose, ponavadi tiskam na silent, kar še razpolovi max hitrosti. Serijsko mislim, da je 8-12, tako da ranga 50%.
Konkretno se pozna na layer adhesion, bolj enakomeren flow filamenta, daljši čas stika prejšnega layerja s šobo pomeni boljši toplotni spoj plasti. Končni izdelek seveda še vedno ni izotropen in nikoli ne bo, se pa natezna trdnost v Z osi opazno poveča. Vizualno skoraj enak print, vendar razlika v trdnosti neprimerljiva. Seveda je posledično zaradi nižje hitrosti tudi manj ringinga in drugih artefaktov.
Prej sem si delal profile na curi in prusa slicerju praktično iz nule, sedaj se mi ni dalo vsega prenašati še na bambu. Ponavadi za nov filament začnem z osnovo (temperature, flowrate, retraction, potem pa odvisno od potreb pilim detajle.
Petg hf ima npr privzete vrednosti okrog 20, super če podiraš rekorde, vendar layer adhesion trpi.