Brez obdelave površine? Dobro je tole ravno površino poskeniral.
Kateri skener pa to uporabljaš?
Zadnjič, ko mi je @BB oz njegov brat prišel eno stvar poskenirat sem si pol rekel, kurc da moram tud jaz kupit nekej. Sicer ne v taki kvaliteti in cenovnem rangu, ampak nekaj kar bo služilo za kar sem si zamislil.
Tako, da sem potem kupil čist eno ceneno stvar od 3dmakerpro...
Reviewi so res slabi po netu in dejansko upravičeno, saj stvar res ni nek presežek od izdelka in za 300€ morda celo malo predrag ampak OK...
Je pa presenetljivo trdno je narejen, ohišje je alu, v roko lepo sede za držat, pa ful je majhen in ga spraviš v vse vogale lahko in težje dostopne prostore (recimo med vetrobransko steklo in armaturko).
Res je da stvar ni plug&play daleč od tega, krivulja učenja je bolna za nekaj kar naj bi bilo "consumer based". Ne zna procesirat kakšnih hitrih in sunkovitih gibov recimo moraš imet precej mirno roko (šnopc pomaga pri temu). Posledično se med skeniranjem zelo hitro izgubi, vendar ima vsaj integriran AI geometry tracking tako, da markerji niso potrebni ampak, ko on ne ve več kje je, se pomakneš malo nazaj kjer si že uspešno skeniral, da AI najde že poskenirano geometrijo in od tam naprej vlečeš potem, dokler nimaš celega kosa skeniranega oziroma toliko kolikor rabiš.
Ta pokrovček sem skeniral morda več kot 10x, da je ratal kolkor tolko spodoben in združeval različne skene, da sem dobil celoto kakršna je... Površina je pač taka kot je, tiskano je z 0,1mm layerja. Se pa vidi kje slabo lovi skener svetlobo in kje je slabo poskenirano. Velike površine niso načeloma problem, kakor pridejo majhne stvari, luknjice, utori, rebra,... je pa stvar bolj, ko ne useless saj stvari hitro razmaže (pač odvisno kako maš roko mirno...).
Sam ga bom rabil za skenirat armaturke za nadgradnje in izdelavo enot za stikala, postaje,... tam so površine velike in, če poskenira od 0,5mm do 1mm natančno je to preko vseh meja dovolj dobro (resolucija naj bi bila 0,07mm kar močno dvomim ampak tako piše), ker glavno je da se prilega po konturah, vmes itak pride penica, ki tisti milimeter hitro zakrije/zatesni.
Mislm se vidi, da naredi kar naredi. Luknjice na površini (verjetno so ble smeti na kosu al pa praske pa ni znal sprocesirat ali pa odbijajoča svetloba ker sem skeniral "neposprejan kos"), utori niso poskenirani dobro, kje so bili kaki previsi nepovezani in je "v luftu" tiskalo,...
Za manjše stvari kot je tale recimo imam kos hitreje na peš zmodeliran, kot pa skeniran tako, da za take stvari ga načeloma tako ali tako ne rabim.
Je dober nakup? Odvisno za kaj rabiš. Za srednje velike in velike stvari je zadovoljiv (ne dober ampak zadovoljiv), za majhne kose je pa useless. Overall ni nekaj kar bi priporočal komurkoli nabavit, saj obstaja dosti bolj primernih proizvajalcev in izdelkov, ki so bolj uporabniku prijazni tako iz vidika uporabnosti kot softwera/vmesnika in tako naprej. Meni sta bila vodilna samo 2 pogoja in to sta kompaknost (da je čim manjši) in, da se lahko prek telefona skenira torej brez laptopa ali PC-ja.
Jaz bi izdelku dal oceno 2 na lestvici od 1-5. Uporabniška izkušnja overall je pač za en drek ampak. Morda je tudi malo predrag glede na to kaj je in se z reviewi po netu popolnoma strinjam. Meni bo Ok služil za tisti namen za katerega je bil kupljen.
Urejal BMW4everafter, 19.02.2025, 10:34.