Skoči na vsebino

LEGO® kocke

* * * - - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
2751 odgovorov v temi
Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 221
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Odpiram novo temo o lego kockah. Tudi sam sem jih imel ogromno v otroških letih.
Tukaj lepimo vse možne lego makete :ok

Našel sem tega E30 ///M3

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti
    • Bavarian Murder Weapon in anita_a uporabnikom je všeč to sporočilo

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 221
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Lego Ferrari F50:ok

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

Guest_Bavarious_*
Guest_Bavarious_*
  • Gost

T1 Camper

Pripete slike za predogled

• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti
    • U2ros je všeč

Lex
Lex

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 424

F40 :)

Pripete slike za predogled

• IMG_5490.JPG

Urejal Lex, 28.06.2017, 14:04.

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 51 455
  • Avtomobil: Kombi

Meni je VW jev kombi najbolj fascinanten.
ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

19756366_818035928348790_197722873658410

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 381
  • Avtomobil: Nissan Micra

Sem prek alije to narocil..mj bi bile identicne kot lego..ve kdo kj

https://m.aliexpress...2411028edfb4e81
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 244
  • Avtomobil: E92 320i, F30 320d

So ja... "kao".

Glede na to, da je tudi original Lego kockam v zadnjem času padla kvaliteta, bodo kitajci celo počasi prilezli do nečesa, ki je kar dober približek temu, kar dobiš, če kupiš original.

Pa ne govorim tega zato, ker 2x na leto delamo razstavo in imam kock doma toliko, da se še sploh čudim, da me žena prenaša... Smo poskusili različne kopije, pa to še ni to.

Je pa ok, če si kupiš 1-2 seta, pač za na polico za prah nabirat, pa potem, ko spremenijo barvo, vržeš proč (kar se z original Lego ravno tako zgodi, samo tam si že v štartu dal nekajkrat več).

btw, Lego Shop sedaj pošilja tudi v Slovenijo, če koga zanimajo kakšni seti, ki se pri nas ne dobijo.

Pa še za vse nadobudne starše. Če kupujete otroku kocke, jih ne gnjavite s tem, da se kocke iz setov ne smejo mešat itd... Naj zmešajo vse, naj jim domišlija špila 100% na uro, četudi je vse pisano in čudno.

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 07:42.

Prikaži več možnosti
    • gusti4u, perobmw in timej98 uporabnikom je všeč to sporočilo

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 599

Zadnjič sem na facebooku videl posnetek, ko so dali Lego avtomobilček (velikost 4 pike širine) v prešo. Deformirati se je začel šele pri 900kg pritiska, do konca pa ga ni sploščilo niti ko je pritiskala nanj max teža 1,5t.

Bi pa rekel, da te Kitajske najbrž zdržijo manj spojitev in ločitev. Nekatere moje kocke iz otroštva so zdržale več generacij (vsaj 20 let igranja) preden se niso več sprijele skupaj. Kitajske bodo najbrž tudi bolj občutljive na vročino - hitrejša deformacija in izguba možnosti spojitev.

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Zadnjič sem na facebooku videl posnetek, ko so dali Lego avtomobilček (velikost 4 pike širine) v prešo. Deformirati se je začel šele pri 900kg pritiska, do konca pa ga ni sploščilo niti ko je pritiskala nanj max teža 1,5t.

Bi pa rekel, da te Kitajske najbrž zdržijo manj spojitev in ločitev. Nekatere moje kocke iz otroštva so zdržale več generacij (vsaj 20 let igranja) preden se niso več sprijele skupaj. Kitajske bodo najbrž tudi bolj občutljive na vročino - hitrejša deformacija in izguba možnosti spojitev.

Kocke iz otroštva (20+ let nazaj) so bile drugačne, kot so sedaj (plastika). Tudi Lego se ubada z ekologijo in poskušajo raznorazne različne plastike. ABS plastika je iz nafte zato poskušajo tudi razne bio plastike...

Naši ta mali se je zgodilo, da je poleti pustila v avtu na zadnji polici en set (par let nazaj). Kocke so bile 1 popoldan tam, je pa bilo vroče (30+, na morju). Naslednji dan, ko sem prijel Lego Friends avtomobilček v roko, je razpadel. Niti ena kocka več ni držala skupaj, zgledale pa so nepoškodovane. Očitno so se toliko deformirale tam, kjer primejo čepki, da enostavno več nič ni držalo skupaj. Je pa to ekstrem, kar se tiče "uporabe" kock.

Lego to imenuje "clutch force", torej sila, ki drži kocke skupaj. Od tod tudi ime Lego risanke Clutch Powers.

Še kot zanimivost, če smo že na bmw forumu (model, ki ga je naredil kolega par let nazaj):

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 07:55.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 319
  • Avtomobil: sivo povprečje

Moje najstarejše LEGO kocke sem dobil od strica, kateri se je že z njimi igral. Se mi pa ne zdi da bi bila kvaliteta kaj slabša, bomo pa videli kako bodo kocke mojih otrok prestale test časa.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Moje najstarejše LEGO kocke sem dobil od strica, kateri se je že z njimi igral. Se mi pa ne zdi da bi bila kvaliteta kaj slabša, bomo pa videli kako bodo kocke mojih otrok prestale test časa.

Pri novejših je plastika malenkost mehkejša (oz. lahko da so stare otrdele). Prav tako so določene kocke, ki so bile delane v določeni tovarni, slabše kvalitete (nekatere zbirateljske serije figuric). Tudi barva včasih ni bila čisto taka, kot mora bit.

Mogoče se tudi zdi, da je tako... 30 let nazaj se je kupil set ali dva na leto, sedaj pa jih pripeljejo kar na paleti (in je količina toliko večja in se lahko zdi, da je več napak):

DSC_0044.JPG

Prikaži več možnosti

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 589
  • Avtomobil: MB w463 po domače G

Kje pa to kupuješ če ni skrivnost?

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Direktno pri Lego. Imajo varianto za klube.

1x na leto, večje količine (npr. 500x šipica/okno 4x3, 5000x ploščica 2x1 v temno rdeči itd...). 

Cenovno je tak tak... Določene kocke so cenejše kot Bricklink, druge so dražje, ampak če jih recimo ne dobiš pri enem prodajalcu dovolj in moraš naredit 5-10 naročil zaradi ene kocke, se bolj splača preko Bulka... Ni pa to za "domačo" uporabo, ker redko kdo potrebuje takšne količine istih kock (razen če delaš 1m+ visoke nebotičnike :D)

Drugače pa večinoma, ko so prednovoletne akcije v naših trgovinah (s tem, da pač ne kupim 1 škatle ampak recimo 10x isto, da dobiš določeno kvoto kock, kar pa ne rabiš, pa prodaš na bricklinku, ebayu itd...), manjše količine posameznih kock pa Bricklink.

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 09:09.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in PocesnkII uporabnikom je všeč to sporočilo

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 074

Men se pa te kompleti ki so za sestavit zdiji v bistvu brez veze. Tamali v enem popoldnevu sestavi avto/grad/whatever po je pa konc. Dvakrat isto seatavljat je dolgcas, iz tematskih kompletov pa drugega itak ne mores sestavit.
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Pa še malo drugače je, ker dejansko smo že dogovorjeni, kaj bomo delali za spomladansko razstavo (no, to že imamo tudi precej sestavljenega) in kaj bomo delali za jesensko. Pa smernice so že tudi za naprej določene, tako da se kocke kupujejo tudi za 1 leto in več vnaprej.

Sam večino modelov/dioram najprej naredim "digitalno", torej Lego Digital Designer. Nato iz tega dobim okviren seznam kock, ki jih bom potreboval, primerjam s seznamom kock, ki jih že imam in nato naročim razliko.

Zelo redko delam "on-the-fly", torej kopam po kockah, sestavljam in razdiram in spreminjam. 

Tehničarji se tudi 1x na leto dobimo na tekmovanju 4x4 terencev. Tukaj pride do izraza predvsem tehnično znanje, da je v pogonskem sklopu čimmanj trenja (torej čimboljši izkoristek), hkrati pa mora biti zadeva tako trdno sestavljena, da zobniki ne preskakujejo itd... Smo že lomili zobnike, zvijali osi, tudi avtki so že razpadali ali pa so se gume vrtele na kolesih (platišča so se vrtela, guma pa na mestu).

@leonT

Ja, zato pa potrebuje več setov in pa vse na kup in gremo.

Moje kreacije so večinoma mešane... Tudi "city" ali "friends" kreacije vsebujejo technic elemente npr. Slap v skali iz zadnje razstave je sestavljen iz technic gosenic, ki so imele pritrjene modre/prozorne ploščice. Vse skupaj je poganjal motorček in je zgledalo, kot da voda teče. Kljub temu, da je to tipična "punčkasta" diorama.

Ali pa npr. tale Londonska kumarica... Je v mestu, torej tipični "city", ampak zadaj pa je par mesecev "študiranja" in testiranja, kako naredit tako stavbo.

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 09:44.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, jakeccc, nightmare in 3 ostalim je všeč

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 381
  • Avtomobil: Nissan Micra

Bolane izdelave..kolko te gre to casa,,?
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Bolane izdelave..kolko te gre to casa,,?

Razstava je vedno sredi marca in sredi oktobra. Za eno razstavo porabim par mesecev digitalnega "sestavljanja" in nato par tednov dejanskega iz kock. Vse kocke imam sortirane v zip vrečkah (en tipk kock v eni vrečki, tiste, ki jih imam več, še po posameznih barvah, npr. 1x6x1 svetlo siva => svoja vrečka, 1x6x1 temno siva => svoja vrečka, 1x6x1 rdeča + modra + zelena + črna => svoja vrečka itd...).

Tukaj je še več slik, če koga zanima... Na levi v seznamu "KockeFest" so naše prejšnje "klubske" razstave (sredina marca, sredina oktobra, OŠ Koseze), pod "Razstave" so ostale (kar smo pač še vmes imeli), spodaj pri "KockeTerencih" pa tekmovanja z Lego Technic avtomobilčki :)

p.s.: "little birdie" mi je prišepnila, da bo marca na razstavi v ospredju zabaviščni park, da čimveč zadev miga, tako da zna bit zanimivo :)

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 10:04.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 319
  • Avtomobil: sivo povprečje

Men se pa te kompleti ki so za sestavit zdiji v bistvu brez veze. Tamali v enem popoldnevu sestavi avto/grad/whatever po je pa konc. Dvakrat isto seatavljat je dolgcas, iz tematskih kompletov pa drugega itak ne mores sestavit.

Dobiš pa kocke, ki jih v tistih splošnih kompletih ni. Najbolje je res potem to razstavit in nekaj svojega naredit.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.