Dobiš pa kocke, ki jih v tistih splošnih kompletih ni. Najbolje je res potem to razstavit in nekaj svojega naredit.
Točno... Jaz sem recimo naši nakupil praktično vse sete iz serije Lego Friends... Interesa najbolj nima, da pa zadeve ne "ležijo" pa vzamem svoje kocke, sestavim celo dioramo, uporabim pa Friends figurice, konje, opremo, vse kar gre v roke, na glave itd... Večkrat tudi posamezne modelčke (kak avto, ladjico, itd..). Torej kombinacija vsega.
Na prejšnji sliki s slapom je na desno katamaran oz. ta domorodski kanu, ki je originalni set iz Disney Moane. Okrog njega sem zgradil celotno "tihomorsko" vasico iz svojih kock. Želvice, delfinčki, figurice, nekaj dreves in listja itd... pa je vse iz hčerkinih Friends setov.
Bistvo pri Lego je, kako neko kocko uporabit na 1001 način. Palme sem npr. naredil iz palčke na katero sem "napikal" konuse (narobe obrnjene), kljub temu, da obstajajo "original" palme. Kokosi so glave rjavih figuric. Mostički so sestavljeni iz "headlight" kock - torej kocke 1x1x1 s stranskim čepkom, ki je položena, zato da med deskami dobim špranjo. Bistvo je v detajlih. Hišica v ozadju ima streho sestavljeno iz palčk, za kar sem porabil skoraj 1 teden, da sem naštudiral, kako jih sploh pritrdit.
Urejal bpavsic, 08.01.2019, 10:18.