Skoči na vsebino

LEGO® kocke

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
1781 odgovorov v temi
bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 031
  • Avtomobil: E92 320i, F30 320d

Dobiš pa kocke, ki jih v tistih splošnih kompletih ni. Najbolje je res potem to razstavit in nekaj svojega naredit.

Točno... Jaz sem recimo naši nakupil praktično vse sete iz serije Lego Friends... Interesa najbolj nima, da pa zadeve ne "ležijo" pa vzamem svoje kocke, sestavim celo dioramo, uporabim pa Friends figurice, konje, opremo, vse kar gre v roke, na glave itd... Večkrat tudi posamezne modelčke (kak avto, ladjico, itd..). Torej kombinacija vsega.

Na prejšnji sliki s slapom je na desno katamaran oz. ta domorodski kanu, ki je originalni set iz Disney Moane. Okrog njega sem zgradil celotno "tihomorsko" vasico iz svojih kock. Želvice, delfinčki, figurice, nekaj dreves in listja itd... pa je vse iz hčerkinih Friends setov.

Bistvo pri Lego je, kako neko kocko uporabit na 1001 način. Palme sem npr. naredil iz palčke na katero sem "napikal" konuse (narobe obrnjene), kljub temu, da obstajajo "original" palme. Kokosi so glave rjavih figuric. Mostički so sestavljeni iz "headlight" kock - torej kocke 1x1x1 s stranskim čepkom, ki je položena, zato da med deskami dobim špranjo. Bistvo je v detajlih. Hišica v ozadju ima streho sestavljeno iz palčk, za kar sem porabil skoraj 1 teden, da sem naštudiral, kako jih sploh pritrdit.

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 10:18.

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Najboljše je vzet kak majhen set (~50-100 kock) in potem poskušat sestavit nekaj... Nazadnje, ko smo imeli s klubom srečanje, smo sestavljali tale set - batmobil. Vsak je imel svojo vrečko in smo morali sestavit nekaj čisto drugega (iz kock ene vrečke).

Rezultat je bil od Slave 1 in Millenium Falcona (Starwars), do številke 5 (Spielberg, robotek), tovornjaka, letala, helikopterja, moderne hiške, robotka na segwayu...

Marsikaj se da, samo treba si je vzet čas in pustit domišliji prosto pot. Seveda je pa tu še en kup tehnik gradnje

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 28 231
  • Avtomobil: Alfa 159 TBi Ti

Kater komplet je tole? Koliko bi me približno prišel?

Dobra ideja za darilo penzionistu, ki je 45 let delal s podobnimi zadevami :-D

Pripete slike za predogled

• Zajeta slika.JPG
Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Kater komplet je tole? Koliko bi me približno prišel?

Dobra ideja za darilo penzionistu, ki je 45 let delal s podobnimi zadevami :-D

Mislim, da je tole:

To ni uradni set

Glede na število kock, bi rekel "od oka", da pride okrog 400-500€ (8 motorjev, 4x lego PF sprejemnik ali 2x SBrick je že 200€, če ne več).

Tukaj spodaj desno lahko klikneš "Price the Parts in this MOC"... Če bi skombiniral par trgovin z delčki (2-3 poštnine), bi mogoče prišel s 500€ skozi, čeprav dvomim.

Urejal bpavsic, 08.01.2019, 12:04.

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Mogoče je boljše, če bi razmislil o kakšnem takšnem. To je uradni set (sicer manjši), dela na pnevmatiko.

Rabljene (set je 15 let star) ampak kompletne dobiš za 130€ + ptt (na linku spodaj, preberi komentarje).

Prikaži več možnosti

Meerkat
Meerkat
  • Uporabnik
  • Sporočil: 946
  • Avtomobil: Bmw

Wow!! :) Hude gradnje:)

Prikaži več možnosti
    • bpavsic je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 430
  • Avtomobil: VW Mutivan

https://youtu.be/BOFKdwnPsgY

folk ima res ideje ...

Prikaži več možnosti

gepl
gepl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 151
  • Avtomobil: 330i, C4 Picasso, Touran

A je kdo že našel, kakšen načrt za izdelavo kakšnega novega modela iz lego technic poršeja?
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

A je kdo že našel, kakšen načrt za izdelavo kakšnega novega modela iz lego technic poršeja?

Neko Lancio Stratos je en delal... ni bog ve kaj. Imaš pa tukaj par predelav za obstoječega.

Pa letos so dali ven novega porscheja... 911 RSR.

Urejal bpavsic, 09.01.2019, 08:20.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 480
  • Avtomobil: e39 530iA, APN4

Kakšno je kaj tvoje mnenje o menjalniku v bugatti chironu? Si ga sprobal? 

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 28 231
  • Avtomobil: Alfa 159 TBi Ti

A ob 70th letnici je dal Porsche kaj zanimivega ven?
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Na to zal nimam odgovora. Če bi naredili bmw-ja, bi kupil ne samo enega, ampak par kompletov. Druge znamke pa me ne fascinirajo. Lego Supercar-je (ta najvecje technic sete) sem kupoval dokler niso zaceli izdajat modelov dejanskih znamk (ferrari, porsche, bugatti...). Sem vseeno totalni bmw fanboy ze leta in leta, tako da me drugi modeli pustijo hladnega.

Imamo pa ravno danes sestanek/teambuilding s klubom in bom vprasal ostale tehnicarje, kaj menijo in jutri napisem.
Prikaži več možnosti

beemwe39
beemwe39

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 764
  • Avtomobil: old No.39....

Tudi mi na koroskem imamo razstavo lego technic,ta je sicer starejsa lani proti koncu leta smo jo spet imeli......https://www.youtube....BmmVNPuf4&t=28s

Zanimivo da pred to razstavo so nas imeli za malo nore ko sestavljamo lego kocke. Po razstavi so pa zaceli kupovat skoraj vsi v nasi vasi.....

Pa še korostni s prijetnim...pobirali smo prostovoljne prispevke za fantka z motnjo in smo nabrali  cez 600€,tako da smo bili vsi zadovoljni.....

Bog daj 25 stopinj in bencina poln kesl.....
Prikaži več možnosti
    • bpavsic in gepl uporabnikom je všeč to sporočilo

PocesnkII
PocesnkII

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 454
  • Avtomobil: MB w463 po domače G

Kakšno je kaj tvoje mnenje o menjalniku v bugatti chironu? Si ga sprobal? 

Jaz sem sestavil oba porša in čirona, pa se mi zdi da je porše boljši, tudi manj kompleksen za sestavljati.

Bi pa tukaj izpostavil da navodila za čirona so zellllllllllooooo slaba, posebej kontrast med črnimi in temno modrimi kockami, potetm bi lahko v zelo velikih primerih uporabili kakšen drugi kot prikaza kam gre kakšen del itd....

Prikaži več možnosti

gepl
gepl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 151
  • Avtomobil: 330i, C4 Picasso, Touran

Pa je za kupit bugati? Nekaj kolebam al bi si kupu ta set al pa ps4pro. :)
Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

Tudi mi na koroskem imamo razstavo lego technic,ta je sicer starejsa lani proti koncu leta smo jo spet imeli......https://www.youtube....BmmVNPuf4&t=28s

Zanimivo da pred to razstavo so nas imeli za malo nore ko sestavljamo lego kocke. Po razstavi so pa zaceli kupovat skoraj vsi v nasi vasi.....

Pa še korostni s prijetnim...pobirali smo prostovoljne prispevke za fantka z motnjo in smo nabrali  cez 600€,tako da smo bili vsi zadovoljni.....

Ja, podobne izkušnje imam tudi sam. Vsi se "zgražajo", da so kocke za otroke, ko pa vidijo kreacije, ki jih delajo/delamo za razstave, pa ostanejo brez besed. Kar nekaj je bilo potem takih, ki so si kupili novejše sete, predvsem kaj iz Architecture serije ali pa modularnih zgradb - torej sete, namenjene odraslim. Še moj oče (70+) rad sestavlja, ko nima kaj druga za delat.

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 574

A je to resno vprašanje? Ko boš enkrat sestavil bugatija, bo šel v vitrino in tam ostal, igral se z njim menda ne boš. Tistih nekaj ur za gradnjo in to je to. PS4 on the other hand ...

Prikaži več možnosti

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik

A je to resno vprašanje? Ko boš enkrat sestavil bugatija, bo šel v vitrino in tam ostal, igral se z njim menda ne boš. Tistih nekaj ur za gradnjo in to je to. PS4 on the other hand ...

Točno tak... Jaz sem svoje supercarje imel en čas na polici/vitrini... v par letih so bele porumenele (BMW Williams F1), da sem jih zmetal stran in kupil iste nove... Nato pa sem itak vse razdrl in uporabljam kocke za to, za kar so namenjene - sestavljanje in razdiranje...

Če te veselijo igre, boš imel s PS4 precej več užitkov... Pri nas je sicer kontra... Ko smo kupili xbox + kinect, se je to uporabljalo v par letih par krat (kljub temu, da sem dal še 1x toliko za kinect igre). Nekako sma s hčerko oba vezana specifično na Blizzardove igre (WoW, Diablo, Starcraft, Warcraft, Heartstone, HotS, nekaj malega Overwatch), kar itak pomeni PC in ne konzola. 

Kocke pa so 24/7/365 na razpolago... Velikokrat dobim kakšno idejo, poskusim sestavit koncept in če je tako, kot sem si zamislil, iz tega naredim celo dioramo za razstavo...

Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Zakaj PS4pro? A boš 4k igre igral? Ker price/performance je xbox one S najboljša opcija, če ti ni pogoj 4k ali ekskluzivne igre za PS4.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

m-h
m-h

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 304
  • Avtomobil: bmw

Ja, podobne izkušnje imam tudi sam. Vsi se "zgražajo", da so kocke za otroke, ko pa vidijo kreacije, ki jih delajo/delamo za razstave, pa ostanejo brez besed. Kar nekaj je bilo potem takih, ki so si kupili novejše sete, predvsem kaj iz Architecture serije ali pa modularnih zgradb - torej sete, namenjene odraslim. Še moj oče (70+) rad sestavlja, ko nima kaj druga za delat.

Nad legicami se zgražajo samo tisti brez domišljije.  :ok2

Že tvoj opis načrtovanja določene kreacije pokaže, da je to precej resen hobi. :ok

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.