Skoči na vsebino

E6x splošna vprašanja

* * * * - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1260 odgovorov v temi
abbe
abbe

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 480
  • Avtomobil: e60

dosti ljudi meša izraze ki ti samo po sebi povedo
m.optik ->optik- samo izgled
m.technik->technik tehnika-zavore, vzemti, (pri nekateriš je še moč motorja,...)

kaj pa če maš oboje?
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 725
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

kaj pa če maš oboje?

M Technik je uradni naziv za pakete športne opreme na "non M" modelih, medtem ko M optik uradno ne pomeni nič. Je pa to neuradno naziv za avto ki je opremljen z M technik paketom oziroma le s posameznimi deli tega paketa, tako da gre lahko bodisi za sestavljenko, bodisi za original. M Technik je torej samo tovarniško opremljen avto in se točno ve kaj mora ta paket vsebovat, medtem ko je lahko M optik karkoli, pač po izbiri in okusu lastnika.
Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 438

Ne en, ne drug naziv nista uradna.

Uradno je "M Sportpaket" po nemško oz. "M športni paket" po slovensko.

Iz E60 cenika:
Objavljena slika

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Ne en, ne drug naziv nista uradna.

Uradno je "M Sportpaket" po nemško oz. "M športni paket" po slovensko.

Iz E60 cenika:
Objavljena slika

To kar si ti prilepil je za E60, obstajajo pa še drugi modeli :-D Ne bom sicer trdil, ampak kolikor se jaz spomnim, se je ime M Technik prvič pojavilo s prihodom športno opremljenega modela E30 na trg... lahko pa se motim in je bil E36, naj pove kdo ki te zadeve bolje pozna :ok
Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 438

To kar si ti prilepil je za E60, obstajajo pa še drugi modeli :-D Ne bom sicer trdil, ampak kolikor se jaz spomnim, se je ime M Technik prvič pojavilo s prihodom športno opremljenega modela E30 na trg... lahko pa se motim in je bil E36, naj pove kdo ki te zadeve bolje pozna :ok

Imaš prav, pri E30 je res bilo to ime - M Technic:
Objavljena slika

Pri E36 se je na začetku še uporabljalo to ime za volan in podvozje (celotnega M kompleta takrat še ni bilo).
Objavljena slika
Objavljena slika

Pri E36 FL pa to ime ni bilo več v uporabi.

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Kul, torej sem si prav zapomnil :ok2
Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 176
  • Avtomobil: Orbitrek, samokolnica

Da potegnem temo iz naftalina. Imam 2007 LCI model z navadnimi "klopcami". Na netu sem izvohal sedeže iz letnika 2006, ki že ima start tipko za vžig. Kolikor sem googlal je za "plug'n'pray" zamenjavo pomembno samo to, da je iz avta s start tipko, ker naj bi sicer moral menjati mrežice v sedežih. Lahko kdo to potrdi? Ali je kaj narobe, če bi slučajno dobil UK sedeže, ker sta voznik in sovoznik obrnjena okoli?
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Xandrej
Xandrej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 611

Pri meni je crknil ventilator kabine. Na servisu so rekli, da je delo 150€, da se zato ponavadi menja regulator (elektroniko poimenovano "ježek") za 87€ in ventilator za 130€, kar skupaj znese okoli 350€.

To mi ni dišalo in sem se kar sam lotil:

Zdaj piha kot mora. Če ne bi pa še eno popoldne šraufal "ježka".

Mogoče kje kaki načrt za serijo 6 (e63)? Za ta ventilator kako priti do njega? Sem preiskal že vse pa nisem našel. Če bi kdo našel bi prosil. Hvala
Prikaži več možnosti

JaPPster
JaPPster

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 205
  • Avtomobil: žakl brez dna..

Ima kdo mogoče kataloško od senzorja volanskega kota E60 2004 letnik?
hvala vnaprej
Prikaži več možnosti

oneill
oneill

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 114
  • Avtomobil: BMW e60 530xd

Ima kdo mogoče kataloško od senzorja volanskega kota E60 2004 letnik?
hvala vnaprej

Pa je sigurno zanič? Men je tud na testerju pokazal da je pa mi ga je schumi najprej očistil pa je zaenkrat vredu :ok
Prikaži več možnosti

PRASEC
PRASEC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 560
  • Avtomobil: Alfa Julka

V avtu je en predpotopn telefon, ki ni v funkciji.
Zanima me če je kakšna finta da svoj telefon nekako povežeš?

Lp
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Da potegnem temo iz naftalina. Imam 2007 LCI model z navadnimi "klopcami". Na netu sem izvohal sedeže iz letnika 2006, ki že ima start tipko za vžig. Kolikor sem googlal je za "plug'n'pray" zamenjavo pomembno samo to, da je iz avta s start tipko, ker naj bi sicer moral menjati mrežice v sedežih. Lahko kdo to potrdi? Ali je kaj narobe, če bi slučajno dobil UK sedeže, ker sta voznik in sovoznik obrnjena okoli?

Teh zadev ne sprašuj tukaj, pokliči direkt schumija, drugje ne boš dobil odgovora. Ti pa že kar takoj povem da bo težka, sedeži morajo bit baje obvezno iz novejšega avta kot je tvoj, v nasprotnem primeru rabiš zraven še neko elektroniko. Tako mi je enkrat povedal naš doktor za štrom, če je to še res (včasih se stvari spremenijo) in če sem si prav zapomnil pa ne vem, ne me za besedo držat.
Prikaži več možnosti

zaxxon
zaxxon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 924
  • Avtomobil: E60 530DA 2003, E70 40D

Pa je sigurno zanič? Men je tud na testerju pokazal da je pa mi ga je schumi najprej očistil pa je zaenkrat vredu :ok

Tudi pri meni ni bil senzor kota kriv. Prišla mi je voda v kabel s katerim je povezan spodnji senzor in mi je ob dežju javljalo Active steering fault. Kak dan pozneje je bilo pa vse spet ok.
Prikaži več možnosti

zaxxon
zaxxon

BMW fanatik

• Uporabnik

V avtu je en predpotopn telefon, ki ni v funkciji.
Zanima me če je kakšna finta da svoj telefon nekako povežeš?

Lp

V starejših letnikih je bil v sredinskem predalu Autotelefon in prostor za SIM kartico. V tem primeru je bluetooth namenjen zgolj povezovanju vgrajene slušalke z GSM "telefonom" vgrajenim v avto. Da bi svoj telefon povezal z avtomobilom potrebuješ nov Bluetooth modul v prtljažniku, nekaj dodatnih kablov in ustrezno programiranje opreme, da avto to uporabi.
Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 176
  • Avtomobil: Orbitrek, samokolnica

Teh zadev ne sprašuj tukaj, pokliči direkt schumija, drugje ne boš dobil odgovora. Ti pa že kar takoj povem da bo težka, sedeži morajo bit baje obvezno iz novejšega avta kot je tvoj, v nasprotnem primeru rabiš zraven še neko elektroniko. Tako mi je enkrat povedal naš doktor za štrom, če je to še res (včasih se stvari spremenijo) in če sem si prav zapomnil pa ne vem, ne me za besedo držat.

Ma saj veš kako je obremenjen. Raje prej na forumu vprašam, preden grem k njemu.
Ga bom po FB malo zagnjavil.

Tenkju Jerrysan.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

JaPPster
JaPPster

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 205
  • Avtomobil: žakl brez dna..

nimam aktivnega volana
Prikaži več možnosti

PRASEC
PRASEC

BMW fanatik

• Uporabnik

V starejših letnikih je bil v sredinskem predalu Autotelefon in prostor za SIM kartico. V tem primeru je bluetooth namenjen zgolj povezovanju vgrajene slušalke z GSM "telefonom" vgrajenim v avto. Da bi svoj telefon povezal z avtomobilom potrebuješ nov Bluetooth modul v prtljažniku, nekaj dodatnih kablov in ustrezno programiranje opreme, da avto to uporabi.

A vidm da tole ne bo tko simpl zadeva, bo treba enkrat do Šumija če ma cajt se s tem zajebavat.
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 865
  • Avtomobil: e39 530i;e30 325ic;GS1.2k

A ve kdo če je možna naknadna montaža "sank" na e61 ?
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

zaxxon
zaxxon

BMW fanatik

• Uporabnik

A vidm da tole ne bo tko simpl zadeva, bo treba enkrat do Šumija če ma cajt se s tem zajebavat.

Jaz sem kupil rabljen modul na Ebay-u, vgradil pa mi je Molk na Vrhniki. Dela pa odlično.
Prikaži več možnosti

PRASEC
PRASEC

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz sem kupil rabljen modul na Ebay-u, vgradil pa mi je Molk na Vrhniki. Dela pa odlično.

Maš mogoče link, da ne odkrivam tople vode.
Hvala
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.