Skoči na vsebino

Bazen pred hišo

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
193 odgovorov v temi
u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 865
  • Avtomobil: e39 530i;e30 325ic;GS1.2k

3x2 vkopavati nima smisla. Zakaj ne bi mogel zmontirati cistilnih nprav?

Mi imamo sedaj 6to sezono prostostoječega intexa, s pescenim filtrom in je zadeva odlicna sploh letos v tej vrocini, malega sploh ne dobimo ven :)

Ne vem ce bi se odlocil za vgradnjo, ce pa ze pa min 8x4.
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

dr.sah
dr.sah

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 767

Jaz imam 2m premera bazen pa imam filter napravo, pac je poleg.
Prikaži več možnosti

dr.sah
dr.sah

BMW fanatik

• Uporabnik

Ima kdo izkušnje z večjimi bazeni, kaj se splača vzeti? Imam kar nekaj placa pred bajto, in nekaj razmišljam o 10x5m oz kaj podobnega. Gledal šem na stotinki, vendar si moras tam vse sam naredit, ni cene na kljuc.
Prikaži več možnosti

MihaK3
MihaK3

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 628

Mene zanima če ima kdo doma bazen, vgrajen v tla/zemljo, tako kot je treba in če je to kdo sam že delal.

Zanima me za ene 3x2m, koliko stroška bi to zneslo? Tako za čofotanje.. Zdaj imam napihiljivega teh dimenzij in je super, na živce mi gre ker ne moreš lepo zmontirat čistilnih zadev, pa ni filtracije vode itn..

En znanec je dal letos narediti vkopan bazen, dimenzija nekje 8x5 ali nekaj takega - strošek menda 30k...
Prikaži več možnosti

Tilen55
Tilen55

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 965
  • Avtomobil: 4x4

En znanec je dal letos narediti vkopan bazen, dimenzija nekje 8x5 ali nekaj takega - strošek menda 30k...

bratranec ima 10x5m, pa se mi zdi da ni niti približnop tak visok znesek, ga bom pa vprašal, kolko ga je prišlo z vso opremo, zraven si je naredil še vrtino za polnjenje in segrevanje bazena
je pa delal stvari delno sam, delno pa koristil usluge :)

Urejal Tilen55, 11.08.2015, 17:40.

Prikaži več možnosti

MihaK3
MihaK3

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 628

bratranec ima 10x5m, pa se mi zdi da ni niti približnop tak visok znesek, ga bom pa vprašal, kolko ga je prišlo z vso opremo, zraven si je naredil še vrtino za polnjenje in segrevanje bazena
je pa delal stvari delno sam, delno pa koristil usluge :)

Za točno dimenzijo nisem ziher, za globino prav tako ne vem, je pa rekel 30k, s tem, da si tudi lahko privošči in sigurno ni ničesar delal sam...
Prikaži več možnosti

Big D
Big D

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 446
  • Avtomobil: GTV,Delta TT,C5 3.0TT

Stroški dodatne opreme za bazen so lahko zelo visoki, tak da se hitro nabere kar nekaj jurčkov. Ogrevanje, osvetlitev, fancy ploščice, tikovina ob bazenu, vse to košta.
Prikaži več možnosti

Tilen55
Tilen55

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 965
  • Avtomobil: 4x4

eh ja, na te bonbončke sem čisto pozabil :) potem pa res nanese jap ;)
Prikaži več možnosti

*hawk*
*hawk*

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 394
  • Avtomobil: Marsikaj

eh ja, na te bonbončke sem čisto pozabil :) potem pa res nanese jap ;)

Sem delal na enem objektu na Maliji, in so glih delali finis okoli bazena, dimenzije na oko12x 5 globina sigurno vec kot 2m, ker sem not na glavo skocil bp:-D sem povprasal mojstre kolko je lastnika kostal bazen, ki sicer ima na vogalu se ograjen jakuzzi, pa mi je rekel 70K:eek sem kar brez teksta ostal. Je pa res bil high klass:ok tko je, ce mas denar uzivas. Ce ne pa se cofotas v napihljivem:ok2
Prikaži več možnosti

dr.sah
dr.sah

BMW fanatik

• Uporabnik

Na stotinki sem gledal bazene teh mer, in materijal nanese 10-15k odvisno od tipa izvedbe, poleg sem dal tudi prekrivalo in toplotno crpalko za ogrevanje ter neke osnovne lučke. Ampak, to je treba še postavit, pa izkop naredit itd.
Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 000

Tukaj je sto faktorjev...karkoli se lotiš, računaj tam 20.000 eur minimalno...razlika v ceni med 7x4m in 10x5m je praktično zanemarljiva. Če delaš streho, še dodatno cca 10-25.000 eur eur, odvisno s čim je okolica narejena, ali imaš ploščice, mozaik, rostfraj, folijo, stopnice zidane ali zunanje, ogrevanje, avtomatska doziranja kemije, pretočen/nepretočen,....navzgor ni omejitve. Nek povprečen je pa verjetno okoli 30.000 eur komplet.

lp,m
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik

Jst mislim da bi z neko povprečno varianto, brez nekega "kurčenja", prišel s kakšnimi 20-25k skozi z urejeno neposredno okolico, je pa res odvisno od faktorjev kaj si zmišljuješ, ampak pri sebi vidim da ne rabiš praktično nič, mogoče edino kakšen klor dozator avtomatski, za obdobja ko te ni doma...
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Na stotinki sem gledal bazene teh mer, in materijal nanese 10-15k odvisno od tipa izvedbe, poleg sem dal tudi prekrivalo in toplotno crpalko za ogrevanje ter neke osnovne lučke. Ampak, to je treba še postavit, pa izkop naredit itd.

Katerih mer?

Drugače pa hvala vsem za nasvete in za predloge o bazenih od 8x4m do olimpijskih razpona od 30-70k EUR. Nekako sem se spomnil na to, ko ljudje odprejo temo da kupujejo E36 316i, folk mu pa predlaga E92 335i.

Meni je 3x2, morda 3x2,5m vrh glave in zadosti, tudi globina 70-80cm zadosti oziroma možno da bi raje imel še kak cm manj.
Funkcija je, da se lahko ko je kakšen piknik vsedeš noter in spiješ pijačo, drugače pa da se otroci do 5-7. leta namakajo in čofotajo. In glede na to, da imam sila enostaven izkop, ki ga lahko naredim sam, mislim da več kot 5k EUR tak "ribnik" ne bi smel stati.

Bazena za 70 jurjev si ne morem privoščit, pa tudi če bi si ga lahko, ne vem če bi ravno pacal tako velik bazen glede na to živim 300m od največjega slovenskega bazena.

Urejal Pepsi, 12.08.2015, 08:40.

“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik

Potem pa kupi prostostoječega fi ca 3-4m in ga delno vkoplješ pa je
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Tukaj je sto faktorjev...karkoli se lotiš, računaj tam 20.000 eur minimalno...razlika v ceni med 7x4m in 10x5m je praktično zanemarljiva. Če delaš streho, še dodatno cca 10-25.000 eur eur, odvisno s čim je okolica narejena, ali imaš ploščice, mozaik, rostfraj, folijo, stopnice zidane ali zunanje, ogrevanje, avtomatska doziranja kemije, pretočen/nepretočen,....navzgor ni omejitve. Nek povprečen je pa verjetno okoli 30.000 eur komplet.

lp,m

Če se ravno ne preseravaš in kupuješ plastična korita s keroamiko po tleh, lahko poceni narediš dosti velik zunanji bazen.

Bazen set Flamingo 4,20 x 8,00 x 1,50 m (2.695,00 €)

http://www.bazenisto...0-x-800-x-150-m

Komplet vsebuje:
- jeklen obod 0,8 mm, pocinkan in lakiran, na zunanji strani prevlečen z umetno maso,
- folija 0,6 mm-modra,
- peščeni filter Aqua Technik 11 m3/h (vključen kremenčev pesek),
- vgradna lestev iz nerjavnega jekla,
- vgradni skimer s povratno šobo, cevi fi 38 mm za skimer, pritrdilni material.

Volumen: cca. 40.500 lit.

6 letna garancija na jeklen obod in folijo.
2 leti garancije na peščeni filter in lestev.
Enostavna montaža (vijačenje jeklenega plašča ni potrebno).

Objavljena slika

Bazen set Ferrara 3,20 x 5,25 x 1,20 m (1.495,00 €)

http://www.bazenisto...0-x-525-x-120-m

Komplet vsebuje:
- jeklen obod 0,6 mm, pocinkan in lakiran, na zunanji strani prevlečen z umetno maso,
- folija 0,6 mm-modra,
- peščeni filter Aqua Technik 6 m3/h (vključen kremenčev pesek),
- vgradna lestev iz nerjavnega jekla,
- vgradni skimer s povratno šobo, cevi fi 38 mm za skimer, pritrdilni material.

Volumen: cca. 16.000 lit.

6 letna garancija na jeklen obod in folijo.
2 leti garancije na filtrirno napravo in lestev.
Enostavna montaža (vijačenje jeklenega plašča ni potrebno).

Objavljena slika

Urejal Rottie, 12.08.2015, 08:46.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik

Potem pa kupi prostostoječega fi ca 3-4m in ga delno vkoplješ pa je

oziroma tole

http://www.bazeni24....ia-350-x-120-cm
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

oziroma tole

http://www.bazeni24....ia-350-x-120-cm

Tole pa zgleda :ok. Tnx. Pa še drag ni.
Drugače me je zanimalo če je že kdo pacal kaj takega sam, če naredim izkop je fajn da pod bazenom (tem kot je nalinku) zabetoniram ploščo?
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Tole pa zgleda :ok. Tnx. Pa še drag ni.
Drugače me je zanimalo če je že kdo pacal kaj takega sam, če naredim izkop je fajn da pod bazenom (tem kot je nalinku) zabetoniram ploščo?

Za vsak prostostoječ bazen moraš imeti ravno podlago. Betonska plošča je najbolj obstojna, tako da je verjetno to najboljša varjanta.

Urejal Rottie, 12.08.2015, 08:50.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

Bazeni majo res polno faktorjev. Prvo sploh iz česa so a so plastika al so zidani ali so iz inoxa. Pol kakšno čistolno napravo rabiš odvisno od velikosti, pol sistem kako se bo vodla vistla ( kje bo voda šla skozi čistilno napravo ).

50k ni nič posebnega za pravi bazen iz inoxa.
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 48 546
  • Avtomobil: Alfa 159 TI

Na Titro d.o.o. povprašajte. Možakar deluje že več let uspešno na tem področju. Ravno projektiram eno hišo, kjer bo vgrajen njegov bazen 3 x 5.5 m.
ARHITEKT
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.