Torej gre se za Audi A6 3.0 TDI BiTurbo v izvedbi C7.
Ob naročilu mi je pomagal @mitja155, ko sva za moje pojme konfigurirala (vsaj zame popolno vozilo)
Spisek opreme ni popoln, vendar odraža zahteve ki jih imam od avta. To pomeni, udobje, varnost ter nekaj športnosti
-Quattro
- Sline zunanji in notranji paket
- Led PAKET
- 20 '' rotor platišča
- MMI + navigacija profesional
- 8 stoponejki avtomatski menjalnik s prestavami na volanu
- pa še bi se dalo dobiti kakšno ''malenkost''

Avto se mi je dopadel že ob testnem najemu avta za daljše obdobje. Ko pa sem ga dejansko zapeljal v garažo pa me je dejansko navdušil. Veliko je govora o voznih lastnosti in da gre v osnovi za FWD. Kar je sicer res, ampak v vsem tem času nisem opazil te ''hibe'' Mogoče se primerljiva 5ica mogoče res bolje obnaša v ovinkih, ampak samo do trenutka ko so zadeve idealne.
Glede samega motorja ne bi zgubljal besed. Klasičen V6 TDI ki mu pomagata dve turbini, zmore zdravih 313 KM ter neverjetnih 650 nm navora. Ta kombinacija počene avto do 100 v cca 5 sec. Poraba pa sila niha glede na ''težo'' noge. Od povsem dizelskih 5 l/100 km pa do 10 l. Če je verjeti računalniku porabi od 7,5 do 8,0.
Ker sem hotel videti kako se quattro obnese na malo bolj zahtevnih pogojih sem ga peljal na izlet na RBR - rezultat v videu (ko se je posušilo se je razmerje spremenili, predvsem zaradi prevelike teže in premalo zmogljivih zavor za dirkališče)
še nekaj slikc
v naravnem ''quattro okolju

Full LED

bratranec na obisku

E60 še vedno ostaja doma (ne morem se ločiti od nje). Kot se pa za pravo hišo spodobi avto pa pes morata biti nemška, baba je pa lahko ....

Upam da se ta debata ne bo razvila v smeri prerekanja kateri je boljši BMW ali Audi. Oba sta dobra, oba imata nekje prednosti in slabosti. Izbral sem tistega ki mi je bolj ''sedel''.
aja - pa še plani. V bistvu jih ni. Mogoče nekoč dvigniti konjušnico na 380 km ter 800 Nm. Ampak počasi ....