tisti ki kupejo espaca jih pospesek od nič do sto malo boli...to so ponavadi malo bolj umirjeni ljudje..ne vlečejo špur ob pospeševanju..ali pa ležijo v sedežih..ko boste čez 35-40 boste že razumeli....nekateri pa tudi ne....
Ni čisto tako, sam sem še pod 30, pa če bi jemal Espaca bi me kot si omenil, malo bolu K.. za tiste pospeške. A vem sedaj že za 3, vsi med 40 in 50, finančno sposobni tole kupit brez težav, niso divjaki, avto kot tak jim je zelo všeč, vsi trije ga ne želijo ravno zaradi prešvoh dizel motorja.
Po občutku je takole: 2.0 dizel s 120-130 konji, je nekako isto hiter po avtocesti kot kakšen 1.6 dizel s 160hp.. Nisem šel v detajle, moja teorija na hitro je, da pri 1.6 dizlu 160hp nazivne moči dosegljive v ozkem oknu obratov, nadalje pa laufa zadeva na krepko manj, dočim ima en 2.0 dizel s 130hp tisto moč nekako čez večji del uporabnega območja.
Škoda za Renault, sploh ker imajo odličen 2.0 dci s ketno v hiši, ki je bil sedaj v Lagunah in Lattitudih. Odličen motor, naša Laguna ima že 225.000km, prejšnji teden naredil servis olje-filter in gas dalje, brez ene resne napake v 5ih letih. Spije 7L namesto VAG motor ki v istem režimu skuri 5.5-6L, to je pa vsa razlika, ampak 1L večja poraba na račun zanesljivosti in brezskrbnosti zame sploh ni dilema.
Urejal Pepsi, 01.09.2015, 08:21.