Skoči na vsebino

Renault Talisman

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
163 odgovorov v temi
asmircar1
asmircar1

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 849
  • Avtomobil: BMW E39 3.0d

lih učeraj je bil frend pri meni na obisku z talisman initiale paris, od opreme ma use možno,

ampak voznikov sedež ne dela masaža in gretje, ekran kr zmrzne, obe sprednje luči sta že zamegljeni,

automatski menjalnik je ko v jugotu, izolacija je ko pri e46, če ni še slabša, edino kar mi je bilo všeč,

je da je prostoren ko bmw 7, če ne celo še več. Opremo moram res pohvalit, ker so jo veliko izboljšali,

diamond stiching na vratnih tapetah in na sedežih, čeprav je kvaliteta usnja slabša ko pri e90.

Sem mu dal pol za probat moj 20 let star bmw, pa je samo pohvalu.... še posebaj volansko letev ter seveda 6 valjni motor,

ki ima res legendarni zvok, kar se smrdljivcev tiče...

Tko da če gdo misli, da bo kupu reno-ja in da bo dobil kvaliteto od bmw-ja lahko samo sanja....

francoska elektronika je v primerjavi z nemško 100x slabša, pa že vsi vemo, da je že nemška poraz.

Tko da raje peljem 20 al pa 50 let star bmw, pa ga komplet obnovim, kot pa da grem kupit novga renoja.

BMW E39 is king for me.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 157
  • Avtomobil: sivo povprečje

Nevem kam ciljas?
Men se ne zdi nc nasminkan, vse mi zgleda original al se motim, nism lih talisman expert.

V podforumu Oglasi z interneta se stalno pljuva spolirane slabo ohranjene avte, kar, glede na napisane izkušnje v tej temi, ta Renault tudi je.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 942
  • Avtomobil: e86 3.0 si

lih učeraj je bil frend pri meni na obisku z talisman initiale paris, od opreme ma use možno,

ampak voznikov sedež ne dela masaža in gretje, ekran kr zmrzne, obe sprednje luči sta že zamegljeni,

automatski menjalnik je ko v jugotu, izolacija je ko pri e46, če ni še slabša, edino kar mi je bilo všeč,

je da je prostoren ko bmw 7, če ne celo še več. Opremo moram res pohvalit, ker so jo veliko izboljšali,

diamond stiching na vratnih tapetah in na sedežih, čeprav je kvaliteta usnja slabša ko pri e90.

Sem mu dal pol za probat moj 20 let star bmw, pa je samo pohvalu.... še posebaj volansko letev ter seveda 6 valjni motor,

ki ima res legendarni zvok, kar se smrdljivcev tiče...

Tko da če gdo misli, da bo kupu reno-ja in da bo dobil kvaliteto od bmw-ja lahko samo sanja....

francoska elektronika je v primerjavi z nemško 100x slabša, pa že vsi vemo, da je že nemška poraz.

Tko da raje peljem 20 al pa 50 let star bmw, pa ga komplet obnovim, kot pa da grem kupit novga renoja.

Tako je, zdaj če to sprejmeš je ok. Če ne nikakor ne moreš zdržat z novim renaultom in ga prodaš naprej. Je pa res, zdaj če si vsaj malo mahnjen na avtomobile, ni šans da lahko toliko zamižiš na eno oko in se sprijazniš s polizdelkom kot je renault. Moj znanec pa noče drugega kot renaulta, vsaki 3-4 leta nabavi novega, pa ima konstantno dva.. enega on in enega žena. Zdaj je v fazi nakupa tega novega Megana Conquest, pa za drugega niti slišat noče kot renaulta. Smo ga poskusili obrnit na vag grupo pa se ne da, on ko se odloči zamenjat avto gre pa samo nove Renaulte gledat, tudi prepričanje ima da ko da starega v račun pri renaultu zanj največ dobi. Ne vem zakaj goji taka čustva do te znamke, čeprav z njimi nonstop visi po servisih. Pa nič ga ne moti, tudi naslanjanje pokrova prtljažnika v odbijač ne.. Tako da če njega vprašaš je prezadovoljen, na servis pa pelje ko obstoji in ne komplicira za čričke, zamrznjen r link, luščenje barve, rošenje žarometov, itd.. j*** se njemu, tudi 18 col alu platišča naroči ori novem in mu popoldanski lokalc vsako sezono menjuje gume na 18 col alu platiščih z diamont cut, na njegovo žalost pa tisti lokalc nima pojma o vulkanizerstvu.. Videno po platiščih kjer mu vsako sezono izvede gor popoldanc cut.. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

Xandrej
Xandrej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 888

Po 8 citroenih sem prvič slišal, da lahko na avtu balast za xsenon crkne pa volanska letev pa da klima ropota pa da ruži strešno okno itd itd...dokler nisem BMW kupil... Sta bila pri bajti E63 pa E60 oba pod 130 k kilometrov pa oba 3.0 bencinarja... Foter je skoz Renaulte vozil pa Peugeota 607 pa safrane potem pa je E klaso kupil ko ga je prvič avto na parkirišču pustil v življenju (bencinska pumpa) poleg 101 ki jo je kupil tudi novo takrat...

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Govorimo o Renaultih zadnje generacije..

https://youtu.be/3tV...KQuLYy80ETOdOiZ

https://youtu.be/dYp...KQuLYy80ETOdOiZ

https://youtu.be/tE9...KQuLYy80ETOdOiZ

https://youtu.be/Q3U...KQuLYy80ETOdOiZ

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

srcnik
srcnik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 162

Po 8 citroenih sem prvič slišal, da lahko na avtu balast za xsenon crkne pa volanska letev pa da klima ropota pa da ruži strešno okno itd itd...dokler nisem BMW kupil... Sta bila pri bajti E63 pa E60 oba pod 130 k kilometrov pa oba 3.0 bencinarja... Foter je skoz Renaulte vozil pa Peugeota 607 pa safrane potem pa je E klaso kupil ko ga je prvič avto na parkirišču pustil v življenju (bencinska pumpa) poleg 101 ki jo je kupil tudi novo takrat...

Alo, ne mi zdaj citroene z renojim primerjat... :fight

Sem tudi fan citrotov (imam 2), pa imajo tudi ti dosti problemov, samo jim ne zamerim, ker me za razliko od renaulta še noben od teh problemov ni na cesti pustil... enako z e39ko... ;)

Prikaži več možnosti

asmircar1
asmircar1

Začetnik

• Uporabnik

jst mislim, da če že nočte kupovat starih avtov, da je najbolje kupit toyoto, forda al pa vw... kokr vem so z vw vsi najbolj zadovoljni,

lep dizajn, kokr tok dobra kvaliteta, pa ne kvari se nonstop. Za ostalo pa nebi vedu.

BMW E39 is king for me.

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 458
  • Avtomobil: Audi A5

Z vw je vecina "zadovoljnih". Casi golfa 4 in passata 99' je zdavnaj konec. Dans mas pocene glave, razpadle egrje, zaribane masine, razvlecene ketne, hin sobe
Pa 5l olja v gepeku. Da mas za do servisa
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 143
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Smo vzeli novega VW T-roc. Po par mescih je bilo treba peljat na servis menjat motorček od lopute ali ne vem kaj so že rekli, ker na desni strani avta ventilacija ni grela.

Prikaži več možnosti

DomenG
DomenG

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 959

Za ljubitelje vw so vse težave le stvar rednega vzdrževanja in vozilo je brez težav, med tem ko so vsi ostali sekret.

Prikaži več možnosti
    • Vocko je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik

Z vw je vecina "zadovoljnih". Casi golfa 4 in passata 99' je zdavnaj konec. Dans mas pocene glave, razpadle egrje, zaribane masine, razvlecene ketne, hin sobe
Pa 5l olja v gepeku. Da mas za do servisa

Žal tako je, je pa zdaj ful lažje bmw-ja kupit. Se ti zdi čisto solidna zadeva. :laugh  Glej pri vag je tako, do 150k km vsi delajo. Potem pa tudi vsi j***** brez izjem.  :napaka

Za ljubitelje vw so vse težave le stvar rednega vzdrževanja in vozilo je brez težav, med tem ko so vsi ostali sekret.

Jaz priznam da žere olje bolj, kot mi ga je žrl 13 let star N52.. Pa kolegu je isto pila olje A6 c7 fl 3.0 272hp...  Tako da ko meni kdo omeni 3.0 tdi-ja da ne pije olja, mu ne verjamem najbolj..  :napaka

Prikaži več možnosti

Sport Driver
Sport Driver

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 870
  • Avtomobil: Mazda 3 Sky-X

Fino zate I guess, jaz ga ne bi. No, 50 let star je že kul ker je oldi, 20 let starega pa nikoli.

jst mislim, da če že nočte kupovat starih avtov, da je najbolje kupit toyoto, forda al pa vw... kokr vem so z vw vsi najbolj zadovoljni,

lep dizajn, kokr tok dobra kvaliteta, pa ne kvari se nonstop. Za ostalo pa nebi vedu.

Ja pa v bistvu nimaš pojma. Za Toyoto se strinjam, VW je isto sranje samo manj prizna folk dokler jih ne greš izrecno spraševat. Zadnji ID.3 je obup in so skos problemi, Golf/Leon/Octavia pa tudi bolj kot ne skos na servisih zaradi infotainmenta. Za Forde pa samo nič ne slišiš ker jih je premalo pri nas. Jaz sem spraševal za zadnjega Focusa v UK kako je kaj zanesljivost pa to pa je bil odgovor da če hočem zanesljivost naj raje korejce gledam ne pa Forda. 

Isti k. je pa za premium znamke. Samo pri nas teh buggov folk nima ker se kupujejo rabljeni avti iz DE kjer so te stvari zrihtane. Lahko pa greš na MotorTalk brat teme o problemih za te avte, za G20 serijo 3 je tam čez 100 strani dolg topic. 

Prikaži več možnosti

asmircar1
asmircar1

Začetnik

• Uporabnik

Žal tako je, je pa zdaj ful lažje bmw-ja kupit. Se ti zdi čisto solidna zadeva. :laugh  Glej pri vag je tako, do 150k km vsi delajo. Potem pa tudi vsi j***** brez izjem.  :napaka

Jaz priznam da žere olje bolj, kot mi ga je žrl 13 let star N52.. Pa kolegu je isto pila olje A6 c7 fl 3.0 272hp...  Tako da ko meni kdo omeni 3.0 tdi-ja da ne pije olja, mu ne verjamem najbolj..  :napaka

e39 6 cilinderski ne žre olja, vsaj meni ne....nvm pa kako je pri ostalih. Je pa res da jst nardim samo 8-12k km letno, tko da če negdo 2x al pa 3x več, normalno da ma drugačen rezultat.

BMW E39 is king for me.

Prikaži več možnosti

moebius
moebius

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 113
  • Avtomobil: Laguna dci 180 4control

e39 6 cilinderski ne žre olja, vsaj meni ne....nvm pa kako je pri ostalih. Je pa res da jst nardim samo 8-12k km letno, tko da če negdo 2x al pa 3x več, normalno da ma drugačen rezultat.

Kupi Golfa trojku dizla, da vidiš šta je auto, može i njivu orati, krave na pašu ćerati i Sadiku možeš jebavati na zadnjem sjedištu.

LP,Moebius
Prikaži več možnosti

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 736
  • Avtomobil: I6

Imel za par dni v uporabi Talismana Initiale Paris, vsa mozna oprema, usnje, masaza, hlajenje sedezev, HUD, panorama, res ni, da ni. Kar se tice opreme zelo pohvalno.. ampak.
Feeling za volanom, na obeh prednjih sedezih in prednjem delu nasploh kot Clio, nekako utesnjen in ozek. Res sem bil preprican, da je ta avto samo mnogo podaljsan Clio, ker ne poznam renojev, pa me je presenetilo, ko sem sel mal brat, da je nek rank kot passat. Niti ni nekaj udoben, napram f10 je kot cenena igracka.
F10 je dobesedno par nivojev v vsem, ze samo, ko sedes v comfort zice, pa smoothness voznje, eksekucija el. pomagal, npr. vzvratne kamere in senzorjev, avtomatskega menjalnika.. Build quality od f10 je stoletje naprej, kot da bi se v nek prestizen tank vsedel. Res noro koliko je se zmeraj velik gap med tema dvema, pa je talisman bil z vec opreme. Edino kjer poseka f10 je prostornost v placu za noge zadaj, ker ga je opazno vec kot v f10.
Navzven mi je pa zelo lep, ne toliko od spredaj kot iz boka in zadaj. Aja, tudi prtljaznik je ful prostoren. Pa tale je imel tudi neko dark purple barvo, res bjutiful, najprej sem mislil, da je crna, ampak vseka ven odvisno od svetlobnih pogojev.
Overall, osebno ne bi nikoli dal toliko kesa za ta avto, zmeraj, ampak cisto zmeraj, bi rajsi posegel po rabljenem premiumu, merc ali bmw in ga spedenal v nulo, ker je razlika gigantska.
Je pa bjutiful. :)

Pripete slike za predogled

• IMG_2529.png
  • IMG_2514.jpeg
  • IMG_2513.jpeg
  • IMG_2512.jpeg
  • IMG_2509.jpeg

Urejal NeonBlack, 13.07.2024, 13:39.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Dobr clovek bozji osnoven talisman je bil nov svoje case pod 20 jurji ti ga pa z bmw 5 primerjas. Dobr da ga ne kar z bmw 7.
Prikaži več možnosti
    • Nos, hammanM5 in tinydiamond uporabnikom je všeč to sporočilo

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 449
  • Avtomobil: E46 323Ci

Kolega je tocna takega, se pravi naloudanega inicialeparis, 3 leta nazaj vzel testnega z 2000km za 28k. Kaj dobis pri bmw z tak denar, pa da ima garancijo in se vozis bp?
Prikaži več možnosti

NeonBlack
NeonBlack

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 736
  • Avtomobil: I6

Kolega je tocna takega, se pravi naloudanega inicialeparis, 3 leta nazaj vzel testnega z 2000km za 28k. Kaj dobis pri bmw z tak denar, pa da ima garancijo in se vozis bp?

Za 18k dobis u nulo f10 in ti ostane se 10k, da jo lahko pedenas se za 3 zivljenja. Razlika, kot sem zgoraj poskusal na hitro opisat, je fakin svetlobno leto.
Iskreno, zelo presenecen, da ja toliksen gap, glede na to, da je f10 starejsa zasnova.

Miholl, to je renojev poseg v premium segment, tudi dimenzije so nekako podobne kot f10, tukaj se pa konca.
Sej pravim, nic proti talismanu, meni je bil od zmeraj zelo lep avto in sem ga zelel enkrat spustiti skozi roke, sem pa precej sokiran, da je taksen velik gap med tema dvema, glede na to, da je talisman mnogo novejsa zasnova. Ej, ko se spomnim na Vel satisa, bi si mislil, da bojo tle se visje, pa niso.

Urejal NeonBlack, 13.07.2024, 14:06.

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 003
  • Avtomobil: Fiesta ST

Spet to primerjanje novga z rabljenim... sem mislu da je to omejeno samo na temo o EVjih.

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik

Ok ocitno ti niso jasne zadeve niti najmanj. Kupis talismana za 7 jurjev pa dva jurja preventive namest nove petice za 70 jurjev. Tko nekak se berejo tvoji posti
Talisman je pac v rangu mondea mazde 6 pezoja 508 in to je to. Nic vec nic manj. Nobene tople vode za odkrivat

Urejal Miholl, 13.07.2024, 14:09.

Prikaži več možnosti
    • LiamN je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.