Skoči na vsebino

Pametne ure

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
339 odgovorov v temi
neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 856

Fenix 7X ima baterijo drugače skoraj dvakrat boljšo. 7 Solar zdrži do 22 dni, 7X Solar pa do 38, oziroma 18 / 28 brez solarnega dodatka. Ideja, da bi polnil enkrat mesečno se mi kar dopade. Je pa velika, se strinjam.

HR na kolesu deluje slabo primerjalno s čem? Polar Vantage mi povprečje lepo prebere. Kakšnih kratkih peakov itak ne zazna, ker pride na roko vse z zamikom, ostalo pa lepo dela. Dovolj dobro za amaterja in nek benchmark.

Heatmapse bi imel predvsem zarad bajka. Polno je nekih poti, vlak v gozdu, kjer ne veš kam gredo, ali se zaključijo ali ne. Če bi pri spustu imel heatmap, videl, da folk tam hodi, bi šel dol. Ker takšnih poti na mapsih itak ne najdeš, je heatmap še najbolj zanimiva opcija.

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 27 141
  • Avtomobil: new age e39

Katerakoli ura v primerjavi s chest strapom slabo bere HR ker je zapestje skrceno.
Prikaži več možnosti
    • neicheq in exess uporabnikom je všeč to sporočilo

rx88
rx88
  • Uporabnik
  • Sporočil: 400
  • Avtomobil: M

Uporablja kdo Garmin Foretrex tukaj? 901 balistic je prevelik, 701 bi mi že ustrezal.. 

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Katerakoli ura v primerjavi s chest strapom slabo bere HR ker je zapestje skrceno.

Sem vzel 7X Solar. Mi je bila malenkost velika, sploh preskok iz 45 mm Polarja, ampak sem se takoj navadil in je top. Jutri startam prvo emtb aktivnost skupaj z navijem, da vidim kako bo delovala.

Baterija izjemna, tretji dan uporabe in smo na 90%, pa sonca ni bilo, da bi kaj dal od sebe.

Grajam pa menije, user experience je milo recen zgresen. Zelo tezko se znajdes, prekomplicirano, prevec nepotrebnih informacij in podmenijev. Sej se navadis, sam..lahko bi bilo lepse reseno.

Pa lucka je top.

Urejal neicheq, 10.01.2025, 17:40.

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Bravo! Menijev se hitro navadis. Pa ko enkrat nastavis je vsr bolj v smislu seti it and forget it. Ni pa to Polar. Ful več fukncij in je to kr težko zapakirat v neko smiselno celoto

Lučka je pa itak zmaga ja.
Prikaži več možnosti
    • neicheq je všeč

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 433
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Pri apple watch 3 in 7 mi je HR delal v nulo, se gre trenutni garmin epix 2 pro ki ga imam skrit. Za aktivnosti moram obvezno uporabljati dodatni HRM strap. In to je kar težava s HR senzorjem na garminih, sem veliko prebral.

Same športne funkcije ure in mape ter LED lučka pa so top na garminu.

Čeprav, če bi apple izdal neko ultro z vzdržljivo baterijo vsaj 5-7dni, kot ima epix pro 2 47mm bi šel nazaj na apple watch.

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo, tri-urno bajkanje po snegu in prva aktivnost s Fenixom.

Baterija izjemna, tistih 28 dni je res povsem dosegljivih. Vecino sem vozil v senci, pa itak je bil minus in ura na odprti roki, pa je vseeno lepo solar napolnil. Pomoje imas lahko cez poletje res unlimited baterije.

Sem pa zaj**** dve stvari. Nisem vedel, da lahko oziroma moras skonfigurirat tudi zaslon, ko imas aktivnost. In sem ugotovil po nekaj kilometrih, da nikjer ne najdem HR-ja in se nekaj drugim pametnih podatkov. Nisem potem upal zaustavljat, da ne bi izgubil poti. Sem doma porihtal, mater vse lahko spersonaliziras. Pomoje ti lahko prikazuje ene 50 razlicnih podatkov o aktivnosti..ne rabis, ampak vsak lahko najde zase. Res hudo.

In druga stvar, sredi aktivnosti nisem tocno vedel kam moram in sem hotel uporabit navi. Pa sem ugotovil, da mapa ni standardno nalozena na uri..tako da sem doma vlekel potem EU mapo dol za naslednjic.

Aja pa ekran soncu se res dobro vidi.

Urejal neicheq, 11.01.2025, 20:06.

Prikaži več možnosti
    • sharkEr je všeč

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 313
  • Avtomobil: BMW

Ve kdo za solidno otroško uro, obvezno z GPS senzorjem in ne le l t pa jasno z tel. Vgrajenim? Rabim za 10 letnika sicer jo že ima samo je že toliko krat letela po tleh, da je že čudež, da po 5 letih sploh še dela. Lahko je tudi za odrasle, pa da ima te funkcije.
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 083
  • Avtomobil: Ape 50

Evo, tri-urno bajkanje po snegu in prva aktivnost s Fenixom.

Baterija izjemna, tistih 28 dni je res povsem dosegljivih. Vecino sem vozil v senci, pa itak je bil minus in ura na odprti roki, pa je vseeno lepo solar napolnil. Pomoje imas lahko cez poletje res unlimited baterije.

Sem pa zaj**** dve stvari. Nisem vedel, da lahko oziroma moras skonfigurirat tudi zaslon, ko imas aktivnost. In sem ugotovil po nekaj kilometrih, da nikjer ne najdem HR-ja in se nekaj drugim pametnih podatkov. Nisem potem upal zaustavljat, da ne bi izgubil poti. Sem doma porihtal, mater vse lahko spersonaliziras. Pomoje ti lahko prikazuje ene 50 razlicnih podatkov o aktivnosti..ne rabis, ampak vsak lahko najde zase. Res hudo.

In druga stvar, sredi aktivnosti nisem tocno vedel kam moram in sem hotel uporabit navi. Pa sem ugotovil, da mapa ni standardno nalozena na uri..tako da sem doma vlekel potem EU mapo dol za naslednjic.

Aja pa ekran soncu se res dobro vidi.

Lih par dni nazaj sem gledal tale model v Trstu - https://www.mediawor...lar-169517.html

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Ta solar je bolj tako tako. Niti slučajno ne mores poleti brez polnjenja. Par ur dobis na 28ih dneh. Niti enega dneva po moje
Prikaži več možnosti
    • jjjernej je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Ubistvu se kar pozna. Danes sem 3 ure nosil uro na bajku, kaksno uro sem ziher od tega v senci vozil..pa kje mi je se rokav cez zlezel..dalec od idealnih pogojev + zima.. pa je dobila 50.000 luxov. 150k luxov predstavlja pa en procent baterije.

V povprecju mi je zdele pobirala 3-4% na dan, kar se ujema z 28 dnevno baterijo.

Poleti, ko je sonca vec, moras bit dnevno kaksne tri ure zunaj, da se ti podaljsa za 9 dni na 37. Vec kot si vec ze podaljsa.

Ajde, unlimited gre v battery saver modu, tako pravi DCrainmaker. V normalnem nacinu res ne bo slo, se pa za nekaj dni ziher podaljsa.. ni cist bedn gimmick.

Urejal neicheq, 12.01.2025, 00:20.

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 686

Ta solar je bolj tako tako. Niti slučajno ne mores poleti brez polnjenja. Par ur dobis na 28ih dneh. Niti enega dneva po moje

Res ni isto kot casio protrek, edini model, ki vsaj malo izpolni pricakovanja in imas načeloma lahko unlimited baterijo je garmin instinct 2x. Vsi ostali modeli pac malo podaljsas čas med polnjenjem na usb.
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 735
  • Avtomobil: LR Discovery 3

Par dni nazaj sem dobil Suunto Race, ki je zamenjala Apple Watch Ultra 2. Sem mislil vzeti Vertical, pa sem se odločil za Race. Za cca. 150€ manj dobiš isto uro z boljšim ekranom in digitalno krono.

Ohišje je praktično enako, malenkost bolj dodelano, sicer pa prav tako iz nerjavečega jekla (ali titana, jaz sem vzel stainless). Ekran je neprimerno boljši, AMOLED, 2x višja resolucija, 1000 nit svetilnost. Lepo se vidi v vseh pogojih, zemljevidi in nasploh vsi ostali elementi na zaslonu so bolj jasni. Pa za silo ga lahko uporabiš kot svetilko. Digitalna krona je tudi precej boljša kot gumbi na Verticalu, pomikanje po menijih je dejansko uporabno :)

Minus je, da požre malo več baterije in ni solar, ampak po trenutnih izkušnjah bo zadeva vseeno zdržala 10-14 dni z 1 uro dnevne vadbe z GPS, par dodatnimi urami treninga brez GPS in always on ekranom.

Zaenkrat zadovoljen. Vmesnik je sicer daleč od Apple Watcha, se zatika pa ni tako clean, ampak se hitro navadiš. Je pa vse ostalo res na nivoju. Če primerjam s kakšnim Garminom 965 je ura bistveno bolj kompaktna, cela kovinska. Kar se tiče izdelave na nivoju Fenixa.

Pozabil dodati. Ima standardne 22mm quick release pasove. Sem na Aliexpressu že naročil kolekcijo, rumenih, roza in rdečih, da mi bo pasalo zraven puloverjev :)

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Js lahko tudi 7X pohvalim od zgoraj. 20 dni ga imam, od tega 11h aktivnosti s sledenjem, polovica od tega z navigacijo. Ostalo ves čas nosim na roki in ima cca. 20%. 

Feature, ki je pa špica od špice in bi Fenixa vzel še enkrat, je pa integrirana lučka. Neverjetno kolikokrat dnevno jo prižgem. Pa na bajku me je rešila, sva s kolegom zatavala na napačen trail in izgubilo dobro uro, tako da sva po čisti temi in megli kolesarila domov. Sem si z lučko svetil spredaj, tako da sva gonila normalno..pa zelo vidna je tudi za avtomobile. Sem mislil, da bo učka bolj gimmick, je pa edina stvar, brez katere sedaj ne bi več vzel ure.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 898
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

A ce dam vodenje po gpx mapi in hkrati se snemam aktivnost se kaj veliko bolj rabi baterija? Imamsicer GARMIN Fenix 7 Saphire Solar, ki bo teh cca 15 ur menda zmogel.
Sploh ne vem, kako tocno to izgleda, naredis. A najprej vodenje in potem se aktivnost?

Jutr grem namrec na Medvedovo 64 km :) sam bo vreme pa v piz di.

https://pomedvedovih...ovih-stopinjah/

Urejal Davidf1, 25.04.2025, 14:25.

Prikaži več možnosti

Shebo
Shebo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 733

Mi gremo na takratko. Bata škornje sabo vzemi  :laugh

I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

A ce dam vodenje po gpx mapi in hkrati se snemam aktivnost se kaj veliko bolj rabi baterija? Imamsicer GARMIN Fenix 7 Saphire Solar, ki bo teh cca 15 ur menda zmogel.
Sploh ne vem, kako tocno to izgleda, naredis. A najprej vodenje in potem se aktivnost?
Jutr grem namrec na Medvedovo 64 km :) sam bo vreme pa v piz di.https://pomedvedovih...ovih-stopinjah/

Desn knof zgoraj kliknes, pa prelistas na navigacijo - proge, sam jo moras prej v aplikaciji prenest na uro. Ko startas progo, ti starta se aktivnost.
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Aha, a takrat tudi aktivnost starta, cool. In ko das pauzo, ali nadaljuj pozneje spet oboje starta, ja?

Mi gremo na takratko. Bata škornje sabo vzemi  :laugh

Ma daj... mi gre na kito ze vse skup. V pelerini bom cist moker od svica.
Prikaži več možnosti
    • neicheq je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Sem ugotovil, vse deluje perfektno :)
Ajde spat :)
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

j**** ti, tole letos je blo pa adijo na Medvedovi. Z amaterskega vidika prakticno nemogoce prehodit 64km.
Skoz dez, veter, blato, mraz, totalno vse mokro... ehhh kr neki.
Na Rogu, po 33 km in cca. 1400 m visinca smo zakljucl, cevlji mokri ze od 15 km naprej. :napaka Je bil pa kr OK tempo po tem blatu, cca 4.8 km/h.

Pripete slike za predogled

• 20250426_115100.jpg
  • 20250426_124354.jpg

Urejal Davidf1, 26.04.2025, 20:08.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.