Skoči na vsebino

P: Mediteranska vrtna garnitura

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
28 odgovorov v temi
Egon
Egon
  • Uporabnik
  • Sporočil: 651
  • Avtomobil: Ford EDGE,bmw 6gt

Sploh nisem vedel da se v HN da tako barantat kot na tržnici. Meni so komaj dali kaj popusta pa sem vzel spalnico in dva aparata. Kljub temu da sem povprašal glede cene kaj se da naredit itd. Drugič ko bo kupoval mi se splača vaju dva najet,plačat in se zmeraj bom boljse šel skozi kot sam. :)
Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 879
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

In za to ceno bo takoj šla, a ne :) :) Ma daj, glumci so teli trgovci. Me zanima za koliko to oni realno dobijo in od kje?

Ma to je Kitajska roba, tudi piše na embalaži, solidne kvalitete, je pa res originalna cena nenormalna in imajo vedno kao popuste. Imeli so še ene dražje od Pininfarina design ampak  so bili še nižji nasloni za hrbet, je pa vse skupaj od istega Kitajskega proizvajalca.

Midva sva kupila enkrat zelo lepo mizo iz masivnega  oreha z rostfraj podnožjem  v HN ko je bila znižana iz 5000 za 1400 eur, in potem se vprašaš koga imajo za norca z original cenami ?

Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 348
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Ma to je Kitajska roba, tudi piše na embalaži, solidne kvalitete, je pa res originalna cena nenormalna in imajo vedno kao popuste. Imeli so še ene dražje od Pininfarina design ampak  so bili še nižji nasloni za hrbet, je pa vse skupaj od istega Kitajskega proizvajalca.
Midva sva kupila enkrat zelo lepo mizo iz masivnega  oreha z rostfraj podnožjem  v HN ko je bila znižana iz 5000 za 1400 eur, in potem se vprašaš koga imajo za norca z original cenami ?

Glede na to, da sem pred par leti delal z njimi, ti lahko rečem samo eno: Fantje so mojstri poceni nakupov. Tale roba se naroča 6-9 mesecev pred sezono in HN tega pripelje na desetine kontejnerjev.

Mi smo sicer sodelovali na drugem tipu pohištva in poleg redne robe so imeli zelo radi opuščene programe, kjer so cene res ekstremno nizke. Nič nenavadnega ni bilo, da so naenkrat naročili po 10 šleparjev pohištva.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 511
  • Avtomobil: BMW

Proizvajalec tega pohištva se nahaja v okolici Šanghaja. HN, Škerjanec ipd. vozijo na desetine kont iz kitajske.
Cena takšnega seta je pri proizvajalcu je okoli 300Usd.

Ceno dvigne prevoz, ki je trenutno dokaj drag.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 348
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Proizvajalec tega pohištva se nahaja v okolici Šanghaja. HN, Škerjanec ipd. vozijo na desetine kont iz kitajske.

Prevoz ni tako drag, da bi se set za 300 eur moral prodajati po 3- 5.000 EUR. Glede na to, da je to volumska roba, nanese transport v skrajnem primeru še 300 EUR po setu. Pa je do prodajne cene 2.400 neto (3.000 EUR z DDV) še vedno ogromna marža.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 879
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

Ok prevoz je še max 100 dolarjev in pa nekaj je še carina in stroški skladiščenja in pa vse morajo še finacirati za kakšno leto prej da pridejo do denarja. Samo da pa nastavijo ceno za takšno garnituro 6k je pa že na meji ropanja, na začetku sezone dajo male popuste, junija je bilo pa že znižano z 6 na 2,8 in vsi mislimo kakšen deal smo naredili, no meni so spustili na 1,6k po setu in vidim da so še dobro zaslužili. :laugh

Je pa dober dizajnerski Italijanski set zunanje sedežne z rostfaj konstrukcijo in pa bogatimi blazinami od 15-20k, kjer tudi dobiš potem kar lep popust, me prav zanima kakšna bo razlika po enem letu uporabe. :confused

Prikaži več možnosti

coffa06
coffa06

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 152

Imam jedilno garnituro, mizo in 6 stolov pa sedežno garnituro (trosed, dvosed in fotelj) od Higold-a že nekaj let in mi je kvaliteta ok. Sedežno lahko pustiš na dežu in blago ne premoči, vodo samo potisneš dol. Najbolj všeč mi je, da so kosi tega pohištva iz enega dela in ni nobenih vijakov, ki bi se lahko losali in potem vse miga in škripa. Je bila pa ista fora, cena v über, potem akcija, pa še s trgovcem sem se spogajal za dodatne procente.
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

Octopus
Octopus

Licence to rust

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 004
  • Avtomobil: E34touringVR12, T3 SYNCRO

Se pridružujem gornjemu mnenju od coffa06. Tudi mi uporabljamo eno aluminijasto garnituro označeno kot "Higold". Ni bila najcenejša, je pa bolj kvalitetna od večine kar smo šli pogledat, pa tudi tisto ni bilo poceni. Točno te stvari so tudi prevladale- bočni deli, nosilni iz enega dela, močan aluminijast ulitek in se zadeva ne maje, je stabilna kot mora bit. Pa jo pred sezono prenašamo, zlagamo in pospravljamo in je par mesecev dnevno direkt na res žgočem soncu v dalmaciji. Pa se kljub prenašanju in vročini nič ni zguncalo. Grafika, barva, po nekaj letih povsem brez problema, ne bledi. Dejansko jo tudi brez večjih težav dvigneš in preneseš- pa ni lahko kot tiste cene iz tanke pločevine, ni pa težka kot debelejše železje ali inox. Ta garnitura se je dlje iskala zaradi specifike- izgleda, materiala, dimenzij, teže- in je zaenkrat super. Redkokdaj se zgodi da na izdelku ne najdem nekaj, kar bi me motilo, oziroma bi se dalo smiselno izboljšat. 

Druga ki jo imam iz HN je pa lesena, se tudi dobro obnese zaenkrat. Je res da jaz vse lesene stvari sam izdatno oljim s tungovim oljem- a sama izdelava in material je zaenkrat BP. Ni pa na dežju, prezimi pod nadstreškom. Blazine ki so prišle zraven imajo kvalitetne prevleke in tudi notranja pena je boljša od cenejših. Se pa tudi s to dela skrbno, blazine pospravim, ipd. Ok, vijaki so cinkani, sicer povsem bp, ne rjavijo- a lahko bi bili bolšji, pač vidiš da niso nek pofl, niso pa višjega ranga ali da bi bili boljši inox. Samo to je ponavadi domena garnitur dražjih od te.

Sploh nisem vedel da se v HN ...

HN je mene prvič ko sem to videl spominjal na nek "gangsterski" film. Če se vnaprej napoveš, oziroma poveš prodajalcu, da bi rad pogledal "miotto", te odpelje nazaj po hodniku mimo tiste tetke, ki ima slušalko in podporo kupcev in v klet. :strah
No tam je HN kot ledena gora- spodaj je še dodatna etaža, kjer je ločen in totalno svoj oddelek solidnega pohištva, ki ga sami tržijo B2B, pa "normalni kupci" sdploh ne vedo. :ok2
Vsaj tam je bil ta salon še pred parimi leti. Kletna etaža garaže je pa spremenjena v skladišče.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 602
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

In kaj je to miotto oddelek?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.