Skoči na vsebino

Terenska in ekspedicijska vozila

* * * * * 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1213 odgovorov v temi
Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Se pravi, stari dizli nikamor ne grejo, pijejo pa ze konkretno. Stari (ameriski) bencinci ala Cherokee, znajo pit nenormalno veliko. Sploh, ko ga dvignes in mu obesis big foot gume gor. To zna biti na daljsi rok problem. Odvisno sicer od filozofije lastnika, ma meni res ni, da dajem po 25€ za 100km poti. Enkrat, dvakrat ja, tako za veselje, ne pa vsak dan. :ok

Iz tega razloga se mi zdijo ok razne RAV4 in Vitare. :laugh. Ni to potem tisti monster truck, ampak malo dvignjena Vitara najbrž spleza lih tako ravno povsod kamor spleza Cherokee. Ni bling bling waw efekta ko se kam pripelje, po drugi strani je pa stroškovno najbrž veliko bolj prijazna denarnici. Od registracije, gum, porabe itn.

Težko je biti pameten.. Pomoje bomo prišli do zaključka da je najceneje da se da par jurjev več, in se vzame novejšo Vitaro 1.9TDI, se da malo širše gume gor, se jo dvigne za kakšnih 7-8cm, in imamo offroaderja ki je lep za pogledat, pije 8L in ni stroškovno polom. :laugh.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

croma_man
croma_man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 471
  • Avtomobil: BMW E21 327i E36 323ti

diskota 3 vzameš, pa maš vse kar rabiš, udobje, varnost, zgleda še zmeri kot novi.
Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 222
  • Avtomobil: mbajk, marprom, ...

diskota 3 vzameš, pa maš vse kar rabiš, udobje, varnost, zgleda še zmeri kot novi.

Sam trojke ne dobiš niti blizu 5k€... Še 2 zelo težko :)
Prikaži več možnosti

ily
ily

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 762
  • Avtomobil: e91

jeep ZJ je imel prijatelj pred leti... avto prostoren, komot, udoben, ko ladja... dobiš pa tudi morsko bolezen ker se dejansko tudi ko ladja pelje :)
Dacio si vzami, pa maš mir
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 558
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

En znanec tkole dirka:

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

croma_man
croma_man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 471
  • Avtomobil: BMW E21 327i E36 323ti

Sam trojke ne dobiš niti blizu 5k€... Še 2 zelo težko :)

spregledal budget, ker ko sem bral neke nove terence vmes naštete, sem mislil da je v rangu 10+
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Nekako sem potegnil vse pod črto, pregledal še nekaj stvari, ČE, potem bomo začeli z "manjšo" zadevo kot je 5.0 V8. :ok2 Moram samo še preverit par stvari v smislu lift kita in tega, koliko šuškov bo stalo. :ok

Kakorkoli, tema odprta za generalno o tematiki.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik

Nekako sem potegnil vse pod črto, pregledal še nekaj stvari, ČE, potem bomo začeli z "manjšo" zadevo kot je 5.0 V8. :ok2 Moram samo še preverit par stvari v smislu lift kita in tega, koliko šuškov bo stalo. :ok

Kakorkoli, tema odprta za generalno o tematiki.

Jaz bi izbral discovery-ja ... deli so dobavljivi in preko posrednikov iz UK dokaj poceni. Veliko prostora, td5 motor je tako BMWjev če se ne motim... Po terenu pa tudi gre, preverjeno. :laugh

EDIT: Nkeja v tem smislu :D
Objavljena slika

Urejal Kirn, 23.09.2015, 10:06.

Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Tole so letos imeli na IAA... luštna zadeva, ki bo verjetno všeč vsem, ki bi želeli "out of the box" terenca z malo večjimi kolesi in oddaljenostjo od tal. Zadeva zgleda v živo zelo impresivno.

Wrangler Rubicon Sunriser

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Urejal Rottie, 23.09.2015, 10:15.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

andy
andy

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 311
  • Avtomobil: 4X4 (dvogrba - delux )

Tudi na slikah je impresiven :ok

Baje sem rusofil  :drink

Prikaži več možnosti

Dejan-V
Dejan-V

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 243
  • Avtomobil: Mazda CX60 3.3d AWD

Zgleda lep, mi je vsec ta cabrio 5V verzija, samo poceni pa tole sigurno ni.
Prikaži več možnosti

miha84
miha84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 448
  • Avtomobil: Citroen AX

Jaz bi izbral discovery-ja ... deli so dobavljivi in preko posrednikov iz UK dokaj poceni. Veliko prostora, td5 motor je tako BMWjev če se ne motim... Po terenu pa tudi gre, preverjeno. :laugh

Td5 ni Bmw-jev motor. to je 5 cilinderc. Z njimi je bilo kar precej tezav. Malo pogooglaj;)
Prikaži več možnosti

HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 502
  • Avtomobil: :(

Poznam nekoga ki ima discoveryja, verjemi da je avto več pri mehaniku kot na cesti.

Tudi jaz bi v takšnem primeru povišal foresterja, ali pa se odločil za kakšno vitaro, ki zna iti po terenu ravno tako dobro kot kaj večjega. Tudi na offroad poligonih se mi zdi da se jih vidi ogromno. Pri foresterju pa je plus da se po cest, po snegu pelje bolj kot avto kot terenec..
Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

silver haze
silver haze

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 334
  • Avtomobil: bmw 318dt

vzami starega cheerokeja 5.2 bencinarja, stroj v pravem pomenu, kasneje ga lahko tudi dvigneš ko se ti bo izšlo finančno, če gledaš do 5k z registracijo vred, mislim da za 3k dobiš lepega
Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik

Td5 ni Bmw-jev motor. to je 5 cilinderc. Z njimi je bilo kar precej tezav. Malo pogooglaj;)

Damn, se posipam s pepelom. Sem šel preverit drži tvoje, sicer pa si je kolega lastil td5 in v dobrem letu lastništva ni naredil drugega kot reden servis. :)

Poznam nekoga ki ima discoveryja, verjemi da je avto več pri mehaniku kot na cesti.

Tudi jaz bi v takšnem primeru povišal foresterja, ali pa se odločil za kakšno vitaro, ki zna iti po terenu ravno tako dobro kot kaj večjega. Tudi na offroad poligonih se mi zdi da se jih vidi ogromno. Pri foresterju pa je plus da se po cest, po snegu pelje bolj kot avto kot terenec..

Kolega ima discovery 1, sedaj že drugega po vrsti... prezadovoljen ne menja za nič novejšega. Pri prvem je strgalo jermen in povilo ventile.... komplet obnova motorja in naftne pumpe ga je prišla pod 500€.

Pa se avto precej zlorablja - več časa preživi na gozdnih poteh kot na cesti.
Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 602
  • Avtomobil: Orbitrek, samokolnica

http://www.avto.net/...41&show=1&avto=

Evo, pa še suicide doors ima serijsko :laugh.

After modification:
Objavljena slika

Objavljena slika

Urejal kn3z007, 23.09.2015, 14:39.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

e30 diamantschwarz
e30 diamantschwarz

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 735
  • Avtomobil: '96 felicia 1.9, '86 320i

Pepsi, jaz bi priporočall tegale, razliko v ceni pa prišparaj za morebitne okvare. Družina ti bo sigurno hvaležna, upam da tudi denarnica ;)

http://www.avto.net/...10122240&show=2

Sicer nimam nikakršnih izkušenj s tovrstnimi avti, vendar že po logiki nebi računal na porabo manjšo od 10. Je pa kar nekaj Sorentov za ta denar tudi na voljo... BTW prijatelj si je enkrat sposodil GC-ja (wj) 4.7 v8. Stroj, da ga vikaš! Samo porabe ne smeš spremljat, ker te vrže na rit. RESNO! Nisem se vozil z nobenim drugim avtom s trenutno porabo 99l/100km :eek. In gre kot sneta skira, nima veze kam...lastnik oziroma šofer sproti določi.

lp&dober nakup!
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

miha84
miha84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 448
  • Avtomobil: Citroen AX

Pepsi, jaz bi priporočall tegale, razliko v ceni pa prišparaj za morebitne okvare. Družina ti bo sigurno hvaležna, upam da tudi denarnica ;)

http://www.avto.net/...10122240&show=2

Nisi normalen. Starega Range Roverja z Bmw-jevim TDS motorjem si mu priporocil, kot dober nakup. To je pogreb in bankrot obenem :napaka
Prikaži več možnosti

e30 diamantschwarz
e30 diamantschwarz

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 735
  • Avtomobil: '96 felicia 1.9, '86 320i

Nisi normalen. Starega Range Roverja z Bmw-jevim TDS motorjem si mu priporocil, kot dober nakup. To je pogreb in bankrot obenem :napaka

Če je pa hud! Pač, če daš 4x4 terence do 5k€, ni prav dosti izbire med dizelaši, zato sem skušal izbrati neko vredu opcijo za celo familijo. Udobje, varnost, čim manjša žeja. Da bi pa bil TDS kaj extra problematičen pa tudi nebi vedel. Ja nič, potem pa Hyundai, Kia ali kaj podobnega. Kaj pa bi ti priporočal? Očitno se bolje spoznaš...
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

525iX
525iX

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 560
  • Avtomobil: Alltrack , VFR

http://www.avto.net/... Htp 2.8 TDi SE

http://www.avto.net/...2.7 Tdi Comfort

kaj takega mogoče
Ko gledam našega šefa, ne morem verjeti, da je nastal iz najhitrejšega spermija. :confused
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.