Skoči na vsebino

Terenska in ekspedicijska vozila

* * * * * 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1213 odgovorov v temi
PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 342
  • Avtomobil: /

Ja, lani so rekli "starting from 50k €" :).

Prikaži več možnosti
    • neicheq je všeč

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 419
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Najprej sem pomislil na to, da bi navaril nosilec kar na kljuko, podobno, kot najdeš zadevo na določenih OE električnih kljukah.

Morda je pa dovolj, da namesto tiste pločevine namestiš nek drugačen nosilček, npr. nekaj takega: 

https://x-camping.eu...bl99-id-6200323

To zlahka doma narediš.

Kot so ti že drugi napisali, postaviti jo moraš nekam, kjer ni zadeva na udaru. sam bi jo postavil nekam na zadnjo prečko šasije če je vidna (podobno kot pri kamionih). Kljuka jo bo varovala pred udarci ob vzvratni vožnji, v blatu in podobno, pa bo na udaru šele ko bo šasija potopljena... 

Varianta na kljuki, kot je nekdo predlagal, je malce nerodna, ker je prostora za kabel malo (imam na osebnem takšno kljuko). 

LP Tristan01

Prva varianta je najlažja, samo imam premalo prostora med odbijačem in kljuko + imam občutek, da zna pokrov odpret ko bom v blatu do konektorja =)

Druga možnost se mi zdi res dobra. Izdelam in navarim si nosilček za odbijačem in določim dve poziciji (skrito nad odbijačem ali spuščeno pod odbijačem). 

Javim oz. objavim slike ko zaključim. 

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Sem šel gledat Land Cruiserja, vozil nisem.

Plusi: Vizualno mi je v dvobarvni različici top. Interier je špica, za vse je še vedno knof. Občutek je super, spominja na Wranglerja - pokončna šajba, pokončna armaturka, vse tak military / utility look. Ampak na nivoju materiala, dodelava..Je premium izdelek. Posebej bi rekel, da so sedeži špica, foteljsko oblazinjeni in res mehki. Vmes je hladilni predal. Občutek v kabini zame top, sploh panoramska streha je ogromna.

Minusi: Prtljažnik relativno velik, ampak tudi 5 sedežna različica nima spodaj pod prtljažnikom predala. Dejansko ni prostora za kakšen gasilni aparat, rokavice.. In tudi 5 sedežna različica ima v prtljažniku cup holderje in tapete, ki zmanjšajo volumen. Pa tudi druga vrsta ni pomična. Obdelava zunaj..smešna? Pojasnem.

Glavna anomalija je cena in motor, motor, ter še enkrat motor. Če rečemo, da je Land Cruiser terensko naravnan, potem je glavna konkurenca ravno Defender. Defender ti za 80 jurjev da superiorno zračno vzmetenje, superioren pogon in vožnjo, ter 3.0 motor, ki je okno v svet za tele 4 cilindre. Ob enem je Defender vsaj enako če ne bolj sposoben na terenu, hkrati pa povsem SUV-ovskom polikan na zunaj. Viden LC je bil 100 jurjev, pri 100 jurjih gledaš povsem ne skrite koloteke, šasijo... Argument, da je to terenski avto..odpade, ker ima bistveno bolj hard-core Wrangler to precej lepše obdelano, skrito.. Objektivno ti pa recimo Defender za nižjo ceno ponudi neprimerno boljši komplet. 

Vse skupaj se ustavi pri motorju in ceni, jasno. Motor je brutalno podhranjen, gre za 4 cilindre in 200 konjev. Hibrid bojda ne pride v EU. Dejansko je za vleko prešvoh, prešvoh za dnevno vožnjo razen če si res konzervativen voznik. Nikakor ne vem kako bi si upravičil to ceno z 12 sekundami do 100, ko konkurenca za bistveno manj ponudi bistveno več. 

Pod črto je zanimiv, izgleda unikatno kar so zagotovo plus točke, zanesljiv verjetno bo..ampak to je avto, ki bi lahko stal 70 jurjev v top specu, pa še to se mi zdi mogoče preveč. Pri 100 posega v luksuzni segment, tam pa realno nima kaj počet. Do tja mu manjka motor, manjka mu zračno in manjka mu zunanja obdelava.

Kljub vsemu mi je všeč - bolj kot ostali. Ampak bom počakal leto, dve... ko bodo dosegli neke realne cene. Pa v vmesnem času sam sebe prepričam, da bo motor povsem dovolj..

Pripete slike za predogled

• IMG_20241129_114825858.jpg

Urejal neicheq, 29.11.2024, 13:15.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 237
  • Avtomobil: LR Discovery 3

Meni so zanimive primerjave z LC100, LC200, celo z LC150 (Prado).

Na prejšnjih modelih je bilo vse bolj robustno. Debelejša pločevina, dejansko trpežne komponente podvozja, recovery pointi, vpetja vzmeti in amortizerjev...

Meni je koncept sicer všeč, amapak me je vse minilo, ko sem videl ceno. Za "dobrih 50k" bi bil resen kupec. Za skoraj 2x toliko pa ni osnovne logike. IMHO tole ni niti približno v isti ligi kot Defender.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Objektivno je res Defender neprimerno boljša izbira. Aluminijast unibody, ki bo držal dlje, vsi novi vrstni 6 motorji, ki so špica, 5 let garancije. Pelje se na cesti bolje v vseh pogledih, tudi na terenu stavim, da bo pustil LCja zadaj. Dejansko je v vseh pogledih več avta za 20-30% manj denarja. Je mal noro..

Pleh za novega težko ocenim, zvok vrat ni nič G-jevski. LC200 poznam lastnika, kupil novega 5 let nazaj, po letu in pol cvetela spodaj cela šasija. Obupna zaščita. Ampak novi ni menjava LC200 ali LC300, je menjava Prada. Sam so ga na skrivaj potisnili not, da tudi ZDA dobijo sedaj ubistvo Prado in ne tavelikga. 

Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 342
  • Avtomobil: /

Lepo povzeto.

Za 56k bi bil dober deal, 100k je pa tale baby LC smeh.

Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 617
  • Avtomobil: E60, E38, E39

Tako, glede na to da nov LC nadomešča prado-ta, ker resnega LC-ja s tem motorjem ne more, je občutno predrag.

Glede izpostavljenosti šasije oz. tega, da koloteki niso zaprti pa je bilo to pri LC-jih vedno tako. Nekateri mislim, da so imeli neke gumi zavesice ampak to je pa tudi to.

Med tem ko folk kupuje nove, sem jaz raje šel še po enega starega :-D  Da jih nebi slučajno enega dneva zmanjkalo

Prikaži več možnosti
    • naliM je všeč

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik

Katero generacijo? 40, 60 ali 80?
Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Katero generacijo? 40, 60 ali 80?

Solid axle all around pa vijačni fedri ga rulajo. :metalc

Zahvale gredo hobotnici. :beer Avto je zelo originalen, zdrav, slovenski, pa povrhu še solidno opremljen.

Pri 547.000km ima do zadnjega poštempljano servisno oz. račune iz enega in istega pooblaščenca. Pa to ne na 30k pač pa 10-15. To je toliko štampiljk, da je zmanjkalo listov in so začeli štempljat na notranjo stran platnice, pa je sedaj zmanjkalo že platnice.

Btw. te dni se je očitno v samo pičlih 3eh dneh prodala še ena 80-ka (bila na a.netu). Offroad odbijači, 1hd-t (Za tiste, ki niso toliko navlečeni na toyote pa tega ne vedo, to pomeni 4.2 turbo dizel, 12 ventilov, 6 ognjev in brez intercoolerja). Mehanska pumpa "na zajlo". Pa za nameček je bila še triple locked (3x zapora diffov kot puchi, g klasse in menda nekateri unimogi). Pa na +2" OME podvozju in malo jačih pnevmatikah.

Za tole je plan ostat čim bolj original v čim boljši kondiciji. Tadruga bo pa še naprej za overlanding, prikolico in nadomestek starega fergusona. Več pa ne vem če se spodobi smetit to temo.

image000000.JPG

Urejal E39-530d, 04.12.2024, 18:13.

Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Zanimivo!

Nisem vedel da imamo v prestolnici testni poligon za Land Cruiserje :-D

Urejal E39-530d, 04.12.2024, 18:31.

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik

Cool voz. Če se ne motim imaš sedaj 60 in 80 v ''zbirki''?

Meni se ne zdi,d a bi kaj smetil temo =)

Mislim, da nas je že kar nekaj z nekimi terenci na forumu, vsekamo eno skupno turco? En tak mini offroad BMWSlo meet.

Prikaži več možnosti
    • naliM in neicheq uporabnikom je všeč to sporočilo

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 570
  • Avtomobil: F31

a je kdo bil na dražbi slovenske vojske? po kolk so šli puheci?

Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Mislim, da nas je že kar nekaj z nekimi terenci na forumu, vsekamo eno skupno turco? En tak mini offroad BMWSlo meet.

Ne do 60 še nisem prišel. Bi jo pa imel, ne rečem nič. Mogoče kdaj, ko ostale prioritete uredim.

Jaz sem takoj on board za en mimi offroad BMWSlo meet. Po mojem bi se nas hitro nabralo vsaj ene 5-10, z resnimi terenci in ne suv-i seveda.

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik

Če bo kakšna tura, ki ne bo preveč na ozko zaraščena, bi šel tut js. Sicer nimam srca poslušat, ko po lepi barvi čohajo veje :-D

Al pa kakšna zimska zdele, po Pohorju fantje veliko furajo..

Urejal neicheq, 05.12.2024, 18:59.

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz sem za zimsko. Samo mi je Pohorje neodkrito podrocje, sem pa takoj zraven :). Sicer nimam najbolj primernih pnevmatik za sneg - Cooper ATT.
Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 434
  • Avtomobil: Fiesta ST

Hud projekt :-D

Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Škoda da se tega pri nas ne da delat. Bi bili razni patroli 60&61 lahko celo legalno uporabni.

Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

Natuzzi
Natuzzi

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 542

Prikaži več možnosti

Natuzzi
Natuzzi

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 542

Pa še malo bolj proper offroad

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 237
  • Avtomobil: LR Discovery 3

Lahko kdo priporoča koga, ki bi korektno in natančno zaščitil šasijo in spodnji del avtomobila? S tem mislim, da ne našprica samo bitumna čez obstoječo rjo, ampak si vzame čas, da očisti površinsko rjo in zadevo naredi kot se spodobi.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.