Skoči na vsebino

Terenska in ekspedicijska vozila

* * * * * 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1213 odgovorov v temi
filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 572
  • Avtomobil: F31

Tam mas pa zihr motor razpadel in menjalnik. Pa zracno podvozje. Ce dobis ne gnilo Lc pa das zascitit podvozje in kake dva jurcka v servis bi moral met par let mir.

za daily-a in občasen easy offroad bi js ziher vzel nekaj z avtomatikom... pri LC se to začne pri 11-12k če gledamo trenutno ponudbo... meanwhile, za pol cene; https://www.avto.net...kswagen Touareg

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 38 468

Pooblaščenci imajo checklisto in gre čez bistveno več stvari čez, kot samo menjava olja.

Js bi gledal 4.2 motor in tavečjega LC-ja in ne evropskega Prado.

Ja zato ni cist vseeno kdo to sraufa. Treba je tud diagnostiko narest na vsak servis in ce se ugotovi da sobe so slabe jih je treba zamenjat.

za daily-a in občasen easy offroad bi js ziher vzel nekaj z avtomatikom... pri LC se to začne pri 11-12k če gledamo trenutno ponudbo... meanwhile, za pol cene; https://www.avto.net...kswagen Touareg

V10 tdi, s tem se ne bo dost vozil….
Prikaži več možnosti

E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 617
  • Avtomobil: E60, E38, E39

Jaz bi vzel 100ko LC-ja v tem primeru. 4.2 dizel. Krasen avto. Pa nek denar na strani.
Prikaži več možnosti
    • Timotej7755 je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Se kdo kaj na olja spozna? Bom menjal v zadnjem e-diffu na Discoveriju, ki je LSD. Uradna specifikacija je castrol bot 720, ampak se na veliko govori, da je to srot olje, ki povzroca probleme.

Nekateri govorijo Ravenol MDL ali Motul Gear 300 LS. Oba imata aditive za LSD diff.
Prikaži več možnosti

DomenG
DomenG

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 014

Še najbolj ustrezna tema mojemu vprašanju;

kdo vse pri nas izvaja nadgradnje pickup vozil? Gre se za služben ford ranger s pokritim kesonom. Potrebovali bi izvlečni pod tovornega prostora, "omarice" za stranska "popup" vrata itd...

Bil sem na vezi s ponudnikom pickupoprema.si, ki je pa precej daleč od nas (goriška)... Je mogoče še kakšen ponudnik pri nas? 

Ima mogoče kdo izkušnje z omenjenim ponudnikom?

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 514

Pickupoprema je kul, ima najvec oprema od vseh. Js sem pri njem nosilce in rolo vzel za Rabgerja.

Za tole izvlecno bi imel pa verjetno tudi Kogovsek iz Trzina.
Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 350

kdo vse pri nas izvaja nadgradnje pickup vozil? Gre se za služben ford ranger s pokritim kesonom. Potrebovali bi izvlečni pod tovornega prostora, "omarice" za stranska "popup" vrata itd...
Bil sem na vezi s ponudnikom pickupoprema.si, ki je pa precej daleč od nas (goriška)... Je mogoče še kakšen ponudnik pri nas? 

Tele kontaktiraj, starosta v slo

http://www.mamut4x4.com/
Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 907
  • Avtomobil: B58 MPPSK

ASPC Drobnič d.o.o.  pri nas (Podskrajnik) dela nadgradnje na Fordovih pickupih, kombijih...Istočasno je pooblaščen servis in prodajalec za FORD.

Dela predvsem za gasilska društva (pač komplet nadgradnje z opremo in vsem na novih in starih modelih..) vsaj kar sem jaz vpleten zraven kot zunanji izvajalec za določene komponente. Po mojem bi se tudi kakega civilnega lotil.  Pokliči pa vprašaj. 

Urejal BMW4everafter, 19.12.2024, 08:11.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

DomenG
DomenG

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 014

Hvala vsem za predloge  :ok

Prikaži več možnosti

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 613
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.0i, 5.7 TPI

En je bivsi, en pa aktualni. 1987 vs 1992. 4.2 vs 4.0i . Rocni vs avtomatik. 2x uvoz iz usa. 2x starodobnik. 20241221_155115.jpg

Prikaži več možnosti
    • LEO37 je všeč

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 21 669
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: Vsi stari

Ugotavljam, da glede na mojo uporabo Jeepa (sam, odročni kraji brez tel. signala) bo nujno treba nabaviti vitlo, da se lahko sam rešim, ko naredim kako manjšo neumnost ali ko se pač zgodi, da ne gre več naprej, ne nazaj :rolleyes

Nič ekstremnega offroada... pač kaka neugodna podlaga, ko se ustaviš točno tisti zadnji meter...

Predvidevam, da bo treba zadevo nabaviti in vgraditi pri kateremu od lokalnih ponudnikov, zaradi homologacije... nimam pa izkušenj, vem pa da bom tukaj dobil najbolj praktične in zanesljive odgovore.

Malo sem že gledal po netu in so razponi cen vitlo ogromni... jaz rabim nekaj za rešit kako blago neumnost, nič ekstremnega.

Predlogi, kakšne vitle gledati, so zelo dobrodošli  :beer

Vsekakor je edina opcija skrit vitel za odbijačem.

Sem že gledal nosilne plošče... v tujini se za WJ še dobi kaj namenskega (čeprav je tega čedalje manj :frown).

jeep-grand-cherokee-wj-wg-1999-2004-winc

Kaj se še rabi poleg samega vitla (in el. povezave)... verjetno samo še vodilo za pletenico, ki zaščiti zarezo v odbijaču?

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 419
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Jaz sem nazadnje pri Mamut4x4 kupil vitlo, Runva 9500. Sorento preizkuseno potegne ven iz 0.5m blata s 6cm ledu na vrhu, brez skripca :)
Načeloma dobis vse za montažo, razen kill switcha.
Sam sem bil prisiljen prestavit relebox pod kolotek ker nimam prostora pred hladilnikom in sem pri Mamutu narocil da mi izdela 3x 50mm2 1000mm dolge kable.
Glede homologacije ti ne moram pomagat, sem imel vitlo ze od prejsnjega lastnika vpisano.

P.s. z vitlo gres dosti bolj suvereno v neznano :)

Urejal Fleko, 14.01.2025, 15:42.

Prikaži več možnosti
    • LEO37 je všeč

powerslide
powerslide

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 613
  • Avtomobil: 1.6i, 2.0d, 4.0i, 5.7 TPI

Leo37 - Formaš @rx88 bo pravi naslov. Predeluje, upgrade-a jeepe. Je kar enciklopedija. Pa vi2 nista tako daleč narazen doma. Dej ga magar na PS rufni.

Urejal powerslide, 14.01.2025, 20:17.

Prikaži več možnosti
    • LEO37 je všeč

rx88
rx88
  • Uporabnik
  • Sporočil: 368
  • Avtomobil: M

Za wj, rabis vsaj 9500lb vitlo.. Računaj da je avto težak 2T, vsaj še enkrat toliko rabiš moči, da potegneš avto zakopan v blatu.. Vitla je lahko shortdrum ali navadna, obe se da skriti za odbijač. Releje se ponavadi prestavi v motorni prostor - kot je napisal nekdo višje, rabiš samo daljše kable. Jaz sem večino vitlov katerih sem zmontiral dobil pri Igorju - mamut4x4.. runva je dober kitajc, nadomestni deli niso problem, recimo da je od 30 mamutovih crknila ena... pa še ta je delala, samo bremza je popuščala..

Kolega je lani kupil vitlo z vevorja pa ni bil najbolj zadovoljen.. Prej je imel warna kateremu je skurilo motor in se ni odločil za popravilo... Sedaj je dal gor BadLand iz ameriskega HarborFreighta... ravno tako kitajc.. s tistim je pa navdušen :)

Prikaži več možnosti
    • powerslide, sash in LEO37 uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.