Reklamacija na prodan avtomobil
Fantje baje da je bil avtor te teme ornk pretepen in je v bolnici in zato ne odpiše
|
Prikaži več možnosti
|
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kako je pretepen in v bolnici ce je dobro uro nazaj pisal v Jerryevo temo z 523?
Urejal Dejan-V, 18.10.2015, 20:43. |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Malo za šalo ampak tudi iz bolnice lahko pišeš :D |
Prikaži več možnosti
|
Ce se ma iz bolnice cajt ukvarjat z modro notranjostjo jerryeve 523iT pol ga ze niso fajn preluftal
|
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Videno-kupljeno ne velja. A podpis, izjave v odebeljenem tekstu pa velja? ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tema nima smisla, je bolje da se zaklene...ali kar izbriše
Vegetables are living creatures too, they're just easier to catch!
I didn't fight my way to the top of the food chain to be a vegetarian. Vegetarian - that's an old Indian word meaning lousy hunter. |
Prikaži več možnosti
|
Najboljše je, da pred prodajo s kupcom stopite do uradnega servisa, kjer avto pregledajo. Stane 40-80 EUR, pa mirno srečno. Vsak dobi eno kopijo zapisnika, ki gre k kupoprodajni in je rešeno. Ali pa avto dat v avtohišo. Meni če pride danes kupec za moj avto, in reče "ne potrebujem pregleda", "raje prišparajmo teh 50 eur za pregled", "saj mi je jasno, da ni nov, zrihtajmo prepis in čao" mu avta raje ne prodam. Resnično ne, pa naj se še tako neumno sliši. In potem ko je pregledan avto na servisu, vsak ve kaj kupuje. Zaradi mene lahko goni po rondojih dokler motor ne razpade še isti dan, če bi me začel kdorkoli buzerirat, mu dam samo številko naj javi na 113 pa gremo tam dalje. Urejal Pepsi, 23.10.2015, 10:16.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
|
Prikaži več možnosti
|
Če nisem kaj spreglledal, še vedno ne vemo a je dovolj, da kupec podpiše, da se odreče kasnejšim pritožbam čez skrite napake ali ne
![]() Urejal Rottie, 23.10.2015, 10:21. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Sploh ni poanta v tem, poanta je da dandanes povprečen malo večji avto tipa serija 3 in gor ima po 3-5 letih že krepko čez 200k km. Včasih ni sploh stvar skrite napake, zgolj naključja, ki pa lahko izpade kot da si pri prodaji kaj hotel prikriti. Sicer pa vsakemu svoje, jaz sem zadnja dva prodal na tak način, in pri enem se je celo ugotovilo na pregledu na servisu da ena "loputa (nekaj z gretjem in usmerjanjem zraka)" pri usmerjanju gretja ne dela prav, ena sploh ne dela, dve pa delujejo normalno. Klima je delala dobro, avto sem prodal poleti in nisem vedel, da je tisto bilo pokvarjeno ker je meni prejšnjo zimo še normalno delovalo. Pa je avto imel 115.000km, star 6-7 let. Tako pa so na uradnem servisu kupcu vpričo mene to lepo povedali in pokazali. Strošek sva si s kupcem celo razdelila in oba zadovoljna s kupčijo šla vsak v svojo smer. Urejal Pepsi, 23.10.2015, 11:32.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
|
Prikaži več možnosti
|
Sj važno je to, da te kupec ne more gnjaviti za nazaj v takem primeru. Če noče dati pregledat avto, je sam kriv. Če ga je dal pregledat, pa so na servisu podali svoje mnenje o avtu in bi to verjetno tudi moralo zadostovati, da lahko spodbijaš kakšne zahteve okoli "skritih napak" pri starem avtu z xy kilometri. Meni deluje ta zakon kot tisto, ko v USA vsak lahko vsakega toži za neke odškodnine in se to na veliko izkorišča, čeprav je bil v osnovi zakon napisan za zaščito poštenih ljudi pred goljufi.
Urejal Rottie, 23.10.2015, 11:35. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kaj a potem je najbolje, da greš s kupcem na uradni servis ali pa da ga avtohiša proda?
|
Prikaži več možnosti
|
Po prebranem, je najbolje avto zvozit do konca, potem pa razrez in večna lovišča
![]() |
Prikaži več možnosti
|
There, I fixed it for you ![]() |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() Urejal Rottie, 24.10.2015, 19:10. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ti ga raje kar še malo zvozi, potem me pa pokliči in ga bom odkupil ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|