Kdo pravi na forumu, da je M54 najslabši motor?
Tema je o motorju N52B30 258PS, ki je bil vgrajen v e60 ter E63. Zdaj pa povej komu je še ribnil ta motor.
Če si ti kupil zmahan avto, kjer olje ni bilo menjano 40.000 kilometrov je tvoja stvar. Sem pa bil na ogledu tvoje E92 v Kopru še preden je avto bil na internetu in mi je poznana cela zgodba.
Se zadnjic ti povem ker vidim da neznas sploh brat... Ne dajem mojega za primerjavo!!!! Postavljam dejstva po prebranem in po nastudiranem glede tezav in hib tega motorja v teh letnikih...
Sem lepo povedal da so mnenja deljena enim dela pri pol miljona km se vedno normalno in bp, vecina mnenj pa je slabih in imajo tezave.
Ja malo dramatiziram glede glave ampak tudi ce bi olje menjal na 40000km bi moralo delat ampak so kanali tko narejeni da olje iz njih ne odtece popolnoma in se kopici... Odtece popolnoma pa od tam kjer to nebi smelo (iz drocnikov in lezajnega ohisja odmicne gredi)....
Drugace pa ko si ravno dal 40000km za primerjavo.... Intervali so predpisani za 30000km tko da ce zdrzi 30 po mnenju tovarne bi moralo tud 40.... Pa vsi vemo da je to en navadn bullshit in da se olje menja na 10kkm ali manj.....m
Tudi jaz poznam svoj avto in sem ob nakupu vedel kaj kupujem. Sem si reracunal stroske ki jih bodo popravila za seboj potegnila in na podlagi tega sva z Matejem dolocila ceno, da se z vlozenim ne preseže vrednosti dobrega primerka (ker drugace ni racunice). In ne mislt da pluvam ker kupim zjebano in pol sraufam.... Jaz vedno kupim slabse ohranjen avto... Ker enostavno z avtom kjer ni nic za sraufat vsake toliko nimam kaj delat ker se ga navelicam po 1 mesecu saj je dolgocasen.... Sploh zame ki sem malo mehanika po zilici in hobiju.... Ce nebi blo nic za sraufat bi sel verjetno dobr avto razdirat iz cistega dolgcasa in iskat kje so sibke tocke.....
Taki pac smo eni....
Tko da je cist nerelavntno da pises da sem kupil kanto, ker jo vedno kupim in to zavedno ter z razlogom.... Ne kupim tak avto zato da bi potem lahko po forumu drekal in pljuval vsepovprek... Pac pa da se nekaj naucim, nekaj novega izvem in mogoce kaj novega ugotovim, da lahko delim mnenja in znanje z drugimi na forumu, ki pa se dolocenih stvari morda ne zavedajo....
Urejal BMW4everafter, 13.11.2015, 16:24.