Skoči na vsebino

 

E36 M3 - BMWslo mokre sanje o rasti cen ali grda realnost ?

- - - - -

  • Prijavi se za objavo odgovora
40 odgovorov v temi
Rottie
Rottie

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E46 325i

#41

@etore

To sem imel v mislih ja.

Nisem govoril o novih ferarijih in M3-jih in nevem kaj še vse...

Ja za ceno e30 M3 ki jih občasno videvam na mobile.de se dobi že nova F30 M3 z vso možno opremo in še kakšno nadgradnjo lahko narediš zraven za isto ceno.

Govoril sem o tistem ameriškem ja. 100k$ za e36 M3 CSl... Tam so Evropski avti itak cenjeni ohoho več kot pri nas. 

 

Ferari 360 ni noben bav bav za vzdrževanje. Saj je na youtube recimo dober primer na kanalu @superspeedersrob, ki opiše stropke F360 za 2 leti lastništva in letno cca 10000 milj pride cca 6000$/leto za popravila in vzdrževanje (brez registracije in goriva) pa je tip kupil več al manj po posnetkih sodeč limono od ferarija... Ni poceni, ni pa tudi nek ekstremno visok znesek za take kilometre letno.

Drugače ima tip zanimiv kanal :) si ga lahko ogledate:)

Rob zelo dvomim, da je kupil slabega Ferrarija, nato kolk izkušenj ima s temi avti, nato da ima supercar rentacar že leta. Pa tudi servisira verjetno ceneje kot povprečen lastnik Ferrarija ravno zaradi količine teh avtov, ki jih ima njegova firma.

Jst sem videl že par računic okoli vzdrževanja Ferrarijev tega ranga in je 6000k$ letno kr poceni. Večino pride več. Recimo za F348 je bilo ene 5 let nazaj cca. 10k$ letno, pa se tudi ni vozil kaj dosti več kot Rob s svojim. Ni to ravno za navadnega človeka z povprečno plačo avto.

 

Glede nakupnih cen pa ne smeš primerjat masovnih izdelkov in redkih modelov. Pa določeni modeli imajo tudi svojo ceno zaradi priljubljenosti ... poglej kolk recimo pride običajen Porsche 911 turbo iz 80-tih. Pa tudi ni tako redek avto. Nekateri avti so pa zaradi neke fame okoli njih sploh precenjeni ... samo poglej navadne M3 recimo... potem je logično da je za redek M3 še toliko bolj navita cena. Primerjaj recimo samo E46 M3 in E46 M3 CSL, kolk je slednji dražji.Urejal Rottie, 29.02.2016, 11:43.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.