Skoči na vsebino

Vprašanja o E46

* * * * - 7 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
9274 odgovorov v temi
P.K.
P.K.

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 90
  • Avtomobil: BMW E60

Zdravo, imam nekaj vprašanj.
1. Zdaj se mi je zgodilo za tri krat da se mi je ko se vozim, ugasnile vse luči za osvetljavo, se pravi za števec vse lučke, potem za radio, glavnem vse kar osvetljuje not avto se mi je ugasnilo za 5 sekund, seveda je avto noramlno delal saj sem vozil po cesti in radio pravtako če prav ni bilo osvetljave.
2. Zanima me če se lahko dajo na E46 letnik 2003, gume 2005/40/17, ter kakšne izkušnje imate s temi dimenzijamo in kakšna platišča moram kupit ali moram na širino pazit?
3. Tudi jaz imam težavo, da mi pri hitrosti od 60 do 80 km trese volan, prav tako ko na avtocesti zaviram na odstavnem pasu mi volan trese?
4. Ali se splača na zimo dat gor nove letne gume in nova platišča?
5. Še to ali kdo pozna da ima kdo dele za E46, saj bi rabi alu obrobe od zunaj ko gredo okrog šip, to mi je ful lepo in bi kupil, če kdo ve kje se to dobi?

Hvala vsem za odgovoru, saj ste mi že pomagali, da sem si sam zmotiral PDC v svoj avto, saj sem prebral navodila iz foruma,če rabi kdo kakšno pomoč naj pove, zdaj žekar znam s temi senzorji :)
Prikaži več možnosti
    • _T_O_M_O_ je všeč

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 831
  • Avtomobil: ČRN KARAVAN

No, sicer nimam vseh odgovorov, nekaj pa vem.
2. Katere dimenzije grejo na tvoj avto serijsko, si lahko prebereš tukaj (moj homokartonček za 320d letnik2003): http://picasaweb.goo...820801094563410
Torej, brez homologacije gre 205/50/17. Če daš 40, boš moral homologirat, pa vedi da ti bo tudi števec lagal (preveč kazal).
3. Jaz sem imel enake težave, po menjavi sprednjih zavornih diskov je tresenje izginilo.
4. Če si na obali, potem ja, drugače bi jaz bolj priporočal kake boljše zimske gume, katere imajo dobre ocene predvsem na suhem in mokrem, ker pozimi ni problem le sneg, temveč tudi nizke temperature in pomrznjen asfalt (kondenz), kjer imajo letne pnevmatike kar precej problemov.
5. Poglej na Ebay ali pa spremljaj male oglase v slo. Kar tako na zalogi tega nima nihče. Mogoče lahko probaš tudi med kakimi karamboliranimi, če kdo to proda ali pa mogoče zamenja za tvoje.

Upam da sem ti kaj pomagal. :ok
Pa dobrodošel na forumu!:beer
BMW....:drink
BMW Dolenjska.... :respect :beer:drunk
Prikaži več možnosti

vuko
vuko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 756
  • Avtomobil: E30

2. Ne vem, zakaj bi to nestandardno širino dajal gor. Prvič, avto ni homologiran za to dimenzijo, drugič guma je dražja od 225/45/17, torej!?! Če hočeš 205 pojdi na 16 col!

3. Možni vzrok je da felga ni balansirana ali je poškodovana ali je kaka "bula" na gumi! Pojdi do najbližnjega vulkanizera pa naj preveri vse štiri kolesa! Pol se gre dalje na kontrolo podvozja če je z gumami in felgami vse vredu!

4. Splača se dati zimske gume gor! Če pa ne, pol pa vsaj nove letne! Varnost je na prvem mestu, vsaj morala bi bit!

5. Drag špas za naknadno vgradnjo!
Prikaži več možnosti

joze2
joze2

BMW superstrokovnjak

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 811

Lp,

glede osvetlitve je najverjetneje kriv slab spoj na varovalkah ali regulatorju za osvetlitev.
Gume (2005) 205/40/17 ne odgovarjajo tvojemu avtomobilu, čeprav si napisal samo E46. Dimenzija 205 je lahko /55 R16, /60 R15. S presekom 40 je lahko 225/40 R18, da dosežeš enak obseg kot ga je predvidel BMW. Sicer moraš pa pogledati v homologacijo, katere gume so dovoljene.
Trese ti lahko zaradi slabega centriranja, zvitega platišča ali gume, neenakomerno obrabljenih gum. Tresenje je še močnejše, če je poleg naštetih nepravilnosti, prisotna še kakšna zračnost na podvozju.
Pozimi je kljub našim blagim zimam, bolje voziti s zimskimi gumami, ker imajo le-te veliko boljši oprijem pri nižjih temperaturah kot letne, čeprav bi te bile nove.
Lp, Jože.
Prikaži več možnosti

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik

Kar se tresenja tiče. Pravim, da sem imel jaz tudi tak problem in so bili krivi diski. Če nebi bili (da bi bile recimo slabo scentrirane gume), bi bilo tresenje enako, ali bi se normalno vozil ali pospeševal ali zaviral. V primeru diskov pa je tresenje veliko bolj občutno ob zaviranju, tresljaji se čutijo tudi na stopalki za bremzo. Če pa so poleg tega še gume slabo centrirane in kaka zračnost na podvozju, se pa vsi ti tresljaji še toliko bolj občutijo.
Prikaži več možnosti

Triplat
Triplat

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 146
  • Avtomobil: BMW 320d E46

Zdravo!

Samo glede točke 4:

P.K. - kot je bilo že rečeno - privošči si štiri dobre zimske gume! Naj ti ne bo škoda dati nekaj evrov več in se pozimi normalno pelješ, kot pa da se boš vsak večer tresel pri napovedi vremena, če bo padlo par cm več snega!

Letne gume zaradi svoje kemijske sestave (zimske so narejene iz drugačne mešanice, ki ostane mehka na mrazu) na mrazu otrdijo, performanse avtomobila (oprijem, prenos bočnih in zaviralnih sil,......) pa se s tem posledično drastično poslabšajo. Pa ne pozabit, da imaš pogon ZADAJ!

No, pa veliko kilometrov! ;-)
LP!
Prikaži več možnosti

GVBMW
GVBMW

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 166
  • Avtomobil: 320d

Zdravo!

Mene pa zanima če se da tale radio nadomestit s kakšnim na CD-je,pa da lahko potovalni računalnik še vseeno normalno uporabljaš?!
http://www.erta.ru/b...w/nav_sys.shtml
Prikaži več možnosti

joze2
joze2

BMW superstrokovnjak

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 811

Lp,

Kar se tresenja tiče. Pravim, da sem imel jaz tudi tak problem in so bili krivi diski. Če nebi bili (da bi bile recimo slabo scentrirane gume), bi bilo tresenje enako, ali bi se normalno vozil ali pospeševal ali zaviral. V primeru diskov pa je tresenje veliko bolj občutno ob zaviranju, tresljaji se čutijo tudi na stopalki za bremzo. Če pa so poleg tega še gume slabo centrirane in kaka zračnost na podvozju, se pa vsi ti tresljaji še toliko bolj občutijo.

3. Tudi jaz imam težavo, da mi pri hitrosti od 60 do 80 km trese volan, prav tako ko na avtocesti zaviram na odstavnem pasu mi volan trese?

Torej @romanno, tvoj problem ni bil enak. Zviti zavorni diski nimajo nikakršnega vpliva pri vožnji, razen takrat, ko se zavira. Če jaz prav razumem @P.K.-jevo tretjo točko, mu trese volan med normalno vožnjo od 60-80 km/h in tudi med zaviranjem. Glede na to, zavorni diski pri njemu niso vzrok tresenja.
Lp, Jože.
Prikaži več možnosti

Triplat
Triplat

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 146
  • Avtomobil: BMW 320d E46

Zviti zavorni diski nimajo nikakršnega vpliva pri vožnji, razen takrat, ko se zavira.

Katerakoli dinamično neuravnotežena (zvita) vrteča se stvar povzroča vibracije. :ok2
LP!
Prikaži več možnosti

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik

Lp,

Torej @romanno, tvoj problem ni bil enak. Zviti zavorni diski nimajo nikakršnega vpliva pri vožnji, razen takrat, ko se zavira. Če jaz prav razumem @P.K.-jevo tretjo točko, mu trese volan med normalno vožnjo od 60-80 km/h in tudi med zaviranjem. Glede na to, zavorni diski pri njemu niso vzrok tresenja.

Tudi jaz sem tako mislil do takrat.
Vendar se je potem izkazalo, da so zviti diski lahko vzrok tresenja tudi takrat, ko se ne zavira. In ja, sem imel enak problem, saj mi je treslo med 60 in 80, potem izginilo, še bolj očitno pa je treslo ob zaviranju neglede na hitrost.
:ok
Prikaži več možnosti

narra
narra

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 923
  • Avtomobil: BMW

Zdravo!

Mene pa zanima če se da tale radio nadomestit s kakšnim na CD-je,pa da lahko potovalni računalnik še vseeno normalno uporabljaš?!
http://www.erta.ru/b...w/nav_sys.shtml

Možno je ampak samo z Originalnem bmw cd radijem
Prikaži več možnosti

narra
narra

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 923
  • Avtomobil: BMW

No, sicer nimam vseh odgovorov, nekaj pa vem.
2. Katere dimenzije grejo na tvoj avto serijsko, si lahko prebereš tukaj (moj homokartonček za 320d letnik2003): http://picasaweb.goo...820801094563410
Torej, brez homologacije gre 205/50/17. Če daš 40, boš moral homologirat, pa vedi da ti bo tudi števec lagal (preveč kazal).
3. Jaz sem imel enake težave, po menjavi sprednjih zavornih diskov je tresenje izginilo.
4. Če si na obali, potem ja, drugače bi jaz bolj priporočal kake boljše zimske gume, katere imajo dobre ocene predvsem na suhem in mokrem, ker pozimi ni problem le sneg, temveč tudi nizke temperature in pomrznjen asfalt (kondenz), kjer imajo letne pnevmatike kar precej problemov.
5. Poglej na Ebay ali pa spremljaj male oglase v slo. Kar tako na zalogi tega nima nihče. Mogoče lahko probaš tudi med kakimi karamboliranimi, če kdo to proda ali pa mogoče zamenja za tvoje.

Upam da sem ti kaj pomagal. :ok
Pa dobrodošel na forumu!:beer

A uno k maš pod opombe si sam homologeral.. ubistvu zakaj je pod opombe??
Prikaži več možnosti

frizo
frizo

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 339
  • Avtomobil: F10 530d

1. si prepričan da so se ti notranje luči ugasnile al so se samo zmanjšale na minimum. Avto ima senzor osvetljenosti in cel čas prilagaja intenziteto (kljub ročni nastavitvi). Meni včasih tudi zmanjša intenziteto tako da zgleda kot da bi se ugasnile pa pol takoj popravi.

LP
Prikaži več možnosti

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik

A uno k maš pod opombe si sam homologeral.. ubistvu zakaj je pod opombe??

Ne, nič nisem dodatno homologiral. Tako so mi napisal, ko sem ga uvozil. So pa to tovarniško homologirane dimenzije.
Prikaži več možnosti

TimiMB
TimiMB

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 779
  • Avtomobil: E46d,E30i,E28i

Mene zanima kako se odkodira centralno zaklepanje, saj mi ne dela na dalincu, batarija pa je nova.Na testerju je napaka glede tega.Na ključ dela centralno na dalinca pa ne.Prosim za pomoč.
Lp
Drift is not a crime, is a different driving style
Prikaži več možnosti

soundx17
soundx17

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 41
  • Avtomobil: e46 318i

tudi meni je začelo trest volan po 100km/h avtocesta potem pa sem sel scentrirat gume pa je iziginlo. ce ne bo izginilo potem pa zbrusit diske ali pa nove se bol nagibam na nove.. tako da tukaj tiči zajec.

LP
Prikaži več možnosti

Primzi
Primzi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 205
  • Avtomobil: F31 LCI 320i

Mene zanima kako se odkodira centralno zaklepanje, saj mi ne dela na dalincu, batarija pa je nova.Na testerju je napaka glede tega.Na ključ dela centralno na dalinca pa ne.Prosim za pomoč.
Lp

Kaj od tega:
http://forum.bmwslo....ead.php?t=85569
....si že poizkusil?

Urejal Primzi, 23.09.2011, 11:00.

Nebo je črno, Zemlja je modra. (Jurij Gagarin)
1450815_5.png
Prikaži več možnosti

Bostyan87
Bostyan87

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 000
  • Avtomobil: E46 323iA 06/2000

Na avtu imam 16 col platišča, če montiram 18 col potem pa kasneje še distančnike potrebujem daljše vijake ali ne ? max 30mm ?
Prikaži več možnosti

tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 684
  • Avtomobil: e61 525dT

Na avtu imam 16 col platišča, če montiram 18 col potem pa kasneje še distančnike potrebujem daljše vijake ali ne ? max 30mm ?

Kolikor je debel distančnik, tolk daljše vijake.
Dobiš pa na trgu tut distančnike, ki jih privijačiš na pesto in nato platišče na distančnik:ok2
Še bolje pa da (če najdeš) ima že platišče manjši ET in stem že kolesa bolj na ven

Urejal tratnika, 30.09.2011, 09:49.

Prikaži več možnosti

Bostyan87
Bostyan87

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 000
  • Avtomobil: E46 323iA 06/2000

Gledam platišča z ET 35 ? so pa 18 col
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.