Sedaj šele vidim kako je folk bolan v sloveniji. Vsak nov davek se pozdravlja, vsem se zdi smiselno da se zadeve obdavčijo.. A je kdo razmislil koliko novih davkov nam vsako leto poturijo? V zadnjem času se govori o obveznih čistilnih napravah, merjenjih CO2 v dimnikih doma in montaža katalizatorjev, prihaja davek na nepremičnine.. Res bravo, namesto da bi šli porušit uno štalo v ljubljano in nataknit na kole to golazen se pa še strinjamo po forumih kako je lepo.
Seveda se bo tudi "črna skrinjica" ki bo obvezna v avtih kmalu zdela vsem fajn ko te bojo lahko sledili od službe pa do WC-ja doma.. Sram me je res da smo tako nizko padli kot narod.
Itak. Najbolj so vedno glasni tisti veseljaki, ki jih nič ne prizadane: "neto prejemniki", JU presežki, mikrofavna, nikoli ničesar ustvarili in nikoli ne bodo, Žalostno, ampak nekako se kaže, da so imeli, tisti, ki so kričali: "Maš dalat, banda!" prav. Splača se biti brezveznik.
Mi, primitivci, zadnji, ki smo kaj "spravili na kup" in si še drznili sanjati o nečem boljšem, smo zdaj tisti, na hrbtu katerih se bo reševalo ta ubogi "proletariat", ki nima druge perspektive kot znižat standard, pizdit čez kapitalizem, 2x2 pira, bicikl gonit in glumit frajerja, kajti vse drugo je pretežko.
Pa smo rekli temu jambranje, zdaj je pa dejstvo našega vsakdana. 
Kdor živi v urbanem naselju, pozna problem s parkirišči. In najbolj zabavno je ko, se ljudje lotijo projektov "imel bom oldtimerja, ali pa nek kultni 3ji avto pri hiši". Tako imamo v naši ulici neko Celico v spojlerih, 2 hrošča, Alfo 164 in Audija TT ki so že leto in pol, bolj ali manj parkirani na ulici, in gredo vsem sosedom že pošteno na živce. Tudi meni. Že tako je malo prostora pred hišami (za avto ali dva), potem pa imajo doma 3 avte + hobby avto in gre vse na ulico.
To že sedaj ne gre po javnih parkiriščih (še manj pa po ulicah). Ampak, naj uganem; nihče noče niti klicati inšpekcije, ker bo prvič prestavil avto, drugič ga bo dobil nazaj, tretjič se pa narisal na vratih tistega, ki ga ovaja.
Urejal Zlobny, 05.05.2016, 22:38.