Skoči na vsebino

Letna dajatev na odjavljena vozila

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
505 odgovorov v temi
E39-530d
E39-530d

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 462
  • Avtomobil: E85, E34, E30, E39

Če je to res tako kot pišete zgoraj potem meni ni jasno sledeče:

Kupiš avto (odjavljen iz prometa), greš in narediš prepis. Čez 2 tedna do mesec dni dobiš domov pošto (ne vem ali od ministrstva ali upravne), da si v evidenci kot lastnik tega in tega vozila s to in to št. šasije. In da bo potrebno po 12 mesecih od datuma odjave vozil plačilo davka na odjavljena vozila.

Jaz ne vem kako se lahko enim dogajo taki zapleti. Normalno, da če narediš prepis mora bit nov lastnik, lastnik v sistemu. Tudi če je avto odjavljen. Tudi če je tujec. Ker mu morajo ob prepisu določit EMŠO, ko/če prvič kupuje avto pri nas oz. ga še nima.

Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 201
  • Avtomobil: BMW x

...  Čez 2 tedna do mesec dni dobiš domov pošto (ne vem ali od ministrstva ali upravne), da si v evidenci kot lastnik tega in tega vozila s to in to št. šasije. In da bo potrebno po 12 mesecih od datuma odjave vozil plačilo davka na odjavljena vozila.

Jaz za očetovo Tempro nisem niti uradni lastnik, pa so jo kar naprtili meni in grozijo s kaznimi ker po očetovi smrti ni bila ponovno registrirana - zapuščinska pa še ni končana ...

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 314

Ali je bila opcija pri davku na neregistrirsna vozila, da si se z nekim plačilom ognil letnemu plačevanju… v zakonu je ne najdem… je bilo pa govora v tej smeri…

https://youtu.be/WPMMNvYTEyI    shorturl.at/biQW0

Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 109
  • Avtomobil: star Bmw

Tukaj je bilo govora, da ta davek velja 10 let im da to lahko plačaš vnaprej za 10.let, če je to res?
Prikaži več možnosti

rx88
rx88
  • Uporabnik
  • Sporočil: 269
  • Avtomobil: M

Ne, lahko plačuješ 10 let po 25% ali v enkratnem plačinu odkartaš 500e in si rešen tega debilizma.. V kolikor gre za shitbox z manjšim motorjem je bolj smiselno plačevat 10 let, v primeru da gre za avto z višjo kubaturo kjer je prizadeti davek 565eur.. pa ima smisel da plačaš 500 naenkrat.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 65 331
  • Avtomobil: sivo povprečje

Al pa plačuješ letno pa upaš da v roku parih let ta debilizem odpravijo. :crazy 

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.