Zdravo!
Na e34 525i M50 sem imel generalko marca letos. Obnovili smo motor, glede na to da je bil motor zunaj se je menjal tudi hardy zglob, iz samega dejstva ker je bil star in je avto minimalno cukal pri speljevanju. Nov hardy zglob je iz avto rome, naročil sem ga po kataloški številki, proizvajalca se žal ne spomnim. Po manj kot 5kkm je začel avto trest pri polnem pospeševanju, najprej sem mislil, da so gume potem pa po temeljitejšem pregledu zagledam raztrgan hardy zglob.
Gre se za hardy zglob pri menjalniku. Avto ima špero (imel jo je že na starejšem hardy zglobu), občasno se drifa (ne tekmovalno, ampak zajebancije na parkiriših). To se je delalo tudi na starem hardyu in ni bilo problemov.
Moje vprašanje sledi, ali se lahko zanesem, da je bil pač zglob slabe kvalitete, ali z napako, ali je lahko kaj narobe na mojem pogonskem sklopu? Na starem hardy zglobu (in na novem dokler ga ni raztrgalo) ni nič treslo ne med vožnjo, ne pri pospeševanju, če bi bil kardan kriv ali nezbalansiran bi se verjetno čutilo? Kolikor vem sem ga prav obrnil, sem preverjal še na internetu pred montažo kam obrniti puščico.