To lahko rečeš kvečjemu za Celovške dvore, pa še tam je bolj mirno kot je kazalo, v garažah so kamere in ni nobenih pizdarij več. Kakšnega cigana srečaš na vsake kvatre v mcdonaldsu, to je pa tudi vse, na drugo stran Celovške ceste ta gamad k sreči praktično ne hodi. Živim v Šiški že 46 let in v tem času ni bilo nobenega občutnega porasta kriminala na ulicah, je bilo v času pred osamosvojitvijo dosti hujše, ko so se tolpe zbirale po parkih in delale pizdarije. Zdaj še z mopedi ne norijo več po pločnikih, vse je popucano, dobijo takoj policijo za vrat. Je pa res da če iščeš probleme jih boš našel, če se družiš s cigoti in postopaš po parkih pozno zvečer boš slej ko prej dobil svoje. Jaz sem šel z družinico v zadnjih letih neštetokrat pozno zvečer na sprehod in je bilo vse mirno, tu pa tam zavohaš da mularija kadi travo, to je pa tudi vse, nobenega razgrajanja. Edino avto ti hitro spizdijo izpred bloka če je zanimiv model za lopove, da so sneli platišča sem videl v vseh letih samo enkrat, ampak avtomobile kradejo povsod in že desetletja, to ni nič novega, Šiška je za tovrstne lopove mogoče zanimiva zato ker v teh blokih stanujejo starejši ljudje iz srednjega razreda in imajo povečini lepe, nove ali par let stare avtomobile. Skratka Šiška je daleč od tega da bi bila nevarna, v bistvu je cela Ljubljana eno od najbolj varnih mest na svetu, če gledamo poulični kriminal. Sem prepričan da bi se med prestolnicami po varnosti uvrstila med prvih 10, če ne celo med prvih 5 mest v svetovnem merilu.
Nebi vedel, se ne spomnim katere točno je poplavilo.
Samo ti nisi merodajen al realen al kok se že reče.
Primwrjaš Ljubljanska naselja z Filipini in takimi pa to.
Primerjaj z čim bližjim. Oslo npr.