Da ti malo pomagam...evo, avto je na cesti in v mojih rokah.
trenutno lahko podam le prvi vtis. Avto je TOP(itak.. drugače bi si moral dat strel u koleno
)
V vseh pogledih je upgrade napram F11 (ki seveda tudi ni slaba). Avto je tišji, mirnejši motor, kompaktnejši, odzivnejši na volanu, maj nagiba, itd.. itd.. (sicer imam športno podvozje).
Kar me edino (še) malenkost moti so športni sedeži, ki niso tako udobni kot v F11 (navadi), kateri so res udobni. Pri teh športnih me samo malo tišči v mečih". Vse ostalo se lepo nastavi (ledvena opora, bočna opora,itd.. Edino pri mečih se ne da. Ali pa še nisem našel. Se sprašujem kako lahko tu notri sedi .. 100-120 kg možakar..)
Pogrešam tudi wireles charging, ki ga nima (baje zarado krize s čipi). Glede na to da se za vsako poveže na Android auto, ti telefon konkretno cuza. Ne vem, ali se sploh da povezat samo preko BT za klice.. ?
Drugače pa, opreme, ni da ni... Ogromno še imam za naštudirat.
Ali je kakšna opcija, da se samodejno ugašanje kontrolirano prepreči? (pri F11 se to da, da ko se ustaviš, malenkost globje pritisneš zavoro in preprečiš uagašanje. To marsikdo sploh ne ve. V glavnem tukaj to ne deluje. Kakor sem zasledil s takšno potezo ravno ugasneš avto) Sicer je tukaj to avtomatsko ugašanje precej bolj mirno in manj zaznajujoče (zaradi mild hibrida).
Pospešek mi seicer deluje "slabši" ali isti kot pri F11 (135kW vs 140kW G31). Mogoče mu malo odvazme X-dive .. in pa feeling, ki je bolj zadušen..
Ajde...
Se še oglasim z vprašanji za exprete glede opreme in delovanja le te
Ravno spomnil... če se ne motim SLO ukazov ni? samo EN (ali DE, kateri itak ni moja domena). Tudi Google voice comand (preko Android Auto ne dela v Slovenščini, ali se motim? Siceer je to spet odvisno od telefona. Imam S21)
Pa še ena. Kako si najlažje updejtam Navigacijo. (imam dovoljeno do 2024). Preko iDrive sistema mi ni uspelo. Moram potegnit dol in preko USBja kot pri F11? Imam pa trenutno verzijo Road map Europe Live 2021-2 101032052.3.02, J18_21w28.2-1 DE, 2022-4. Ali je to že najnovejša?

Wireless charging pri BMWjih ne deluje kot mora. Meni se je iPhone 12 Pro max pregreval in ugašal, nato sem garancijsko zamenjal to postajo in dobil posodobljeno (torej po kataloški enako kot G20 FL). Zdaj imam iPhone 14 Pro. Tu pa telefona ne pregreva, vendar ga napolni na max 81%. Do 81% pride v cca 1h, potem se pa naslednjih 4h ni nič dopolnil.
Pregravajo se pa tudi telefoni v G30, tako da mislim da je enaka tehnologija.
Po moje nisi nič na izgubi, če ga nimaš

Mislim da Start/stop pri Mild hybridih ne gre izklopiti (tudi gumba ni v kabini), pa tudi skodirati se ga ne da, če se ne motim :(
Glasovni ukazi žal še niso na voljo v slovenščini, je pa BMW obljubil da bo to na voljo v prihodnosti.
Pri mapah na iDrive je pa tak da imaš glavni update preko USB in če si prijavljen v vozilo imaš še regijski live update preko samega vozila.
Mape si najlažje posodobiš preko aplikacije BMW download manager preko USB. Najdeš ga na BMW Connected drive spletni strani (za Win in Mac). Zadnje mape so 2022-4, torej 4ta izdaja letos, ki so prišle ven dva tedna nazaj. Vsako leto imaš 4 posodobitve in nekaj live posodobitev izbranih regij.
Pri tebi je narejen samo live update za izbrano regijo (to regijo lahko spreminjaš na Connected drive strani). Glavne mape pa imaš 2021-2.
Urejal panki_86, 10.11.2022, 08:51.