Antigripante in podobni dodatki
Ali kdo to uporablja. Je to dobro, kako se uporablja ce ze in ce je to za vse dizle? Se pravi stare in novejse ter nove ? Sam imam letnik 2011. Slisal sem da je to dobra stvar in ce vsaj malo pripomore k daljsi zivljenski dobi kaksne komponente zakaj pe ne.
Hvala,lp. |
Prikaži več možnosti
|
jaz ga zlivam notri ja
Nevem ce kaj nuca,vem pa da ne škodi ![]() Ko sem ga prvic kupil sem ga zlil cel liter v tank in nato do vrha nafte. Sedaj pa 2dcl na vsak tank in je to to. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem tudi to tankal v E91. V nasprotju z nekaterimi drugimi, jaz kakšne instant spremembe nisem opazil (sem pa tako ali tako prepričan, da gre tu bolj kot ne za placebo efekt). Glede na Miholdovo priporočilo (pač kar on reče, temu jaz verjamem), pa sem prepričan, da je za motor na dolgi rok dejansko dobra stvar. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
malo poglej po forumih in boš videl kako temu pravijo, božja voda :D
jaz pa mislim, da ni placebo efekt, vsaj po mojih izkušnjah ne, recimo preberi si to temo:
http://www.ford-team....php?f=32&t=667
ko sem ga dal v berlingota HDI prvič pri 200k km, 2 deci na ene 5 litrov nafte, ne sprašuj :D prepucalo konkretno |
Prikaži več možnosti
|
Placebo ali ne, tester vse pove!!!
Nemški dizel (nemška nafta) do 161 k km.
Tretma, 2x 20l nafte in pol litra "božje vode".
Tester pri schumiju ob uvozu:
po tretmaju:
Če je to placebo, pol naj bo...na mojem traktorju so vidni rezultati. Vsakemu pa svetujem, predno ga zlije not, naj ga da na tester, naredi ustrezen tretma in potem priklop nazaj. Vse bo jasno....ali je to to, ali ni?
Jaz ga uporabljam in ga na 50l nafte zlijem cca 2 deci.
Še kakšna vprašanja? Aja, pa še to. Zavedati se je treba, da tako kot pri oljih, obstaja tudi ponaredek Antija, tako da svetujem nakup pri Mihi oz. nakup njegovega aditiva pri komu drugemu?
Če zadeva ne bi "laufala", dvomim, da bi se tak dizel majstr, kot je on štulil biti uvoznik za Slovenijo. Urejal M Kompakt, 15.10.2016, 08:46. |
Prikaži več možnosti
|
kako pa se opravi tretma? Koliko božje vode koliko krat?
<p>E46 318d / E91 320d / E46 330cd / E38 728i / VW Golf 7 / E63 650i / MB 220cdi / VW Passat
|
Prikaži več možnosti
|
Pa narobe ste razumeli. Placebo sem mislil v smislu, da enkrat naliješ v tank in ljudje takoj opazijo mirnejši tek in boljšo moč. Tega jaz sam nisem opazil... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa je s tistim od Liqid Molly al kako je že, k ti ga priklopjo na uno mašino pa je avto priklopljen neki cajta, s tem ti prepucajo komplet vbrizg. A ma kdo kakšne izkušnje?
Lp |
Prikaži več možnosti
|
Super, hvala za odgovore. Se pravi ce ga za vsak poln tank vlijem cca. 2dcl bo vredu.
Bom kr dal. Ce ne more skodit ne bo bolela glava. Ce bo delalo dobro pa tolk bolje. Hvala,lp. |
Prikaži več možnosti
|
A ko se dela tretma se res ulije 3l tega v skoraj prazen tank in se vozi se cca 50km? Po tretmaju pa preventivno 1dl ali 2dl na poln tank.
<p>E46 318d / E91 320d / E46 330cd / E38 728i / VW Golf 7 / E63 650i / MB 220cdi / VW Passat
|
Prikaži več možnosti
|
Sicer je tema za e90, ampak bom kar tule vprasal: ali je antigrippante priporocljivo uporabljati pri VW 1.6 tdi bluemotion motorju, letnik 2013?
|
Prikaži več možnosti
|
Opis izdelka Kvaliteten aditiv za dizelska vozila Teck Antigrippante 25 je namenjen za vse starejše in sodobne dizelske motorje (s filtrom trdih delcev DPF ali brez), katerim zagotavlja izjemno zaščito visokotlačne črpalke in brizgalnih šob ter odlično čistost motorja s pomočjo specifične formulacije. Prednosti aditiva za dizelske motorje Teck Antigrippante 25 – čisti in maže visokotlačno črpalko ter brizgalne šobe
Drugace pa pise tudi na hrbtni strani da se pri menjavi naftnega filtra, gripante vlije v nov filter in ga das na mesto za tretma.
"Če se mnogi sramujejo že revnejše obleke in stanovanja, koliko več bi se jih moralo sramovati revnih idej in nazorov." Albert Einstein
|
Prikaži več možnosti
|
Živjo
Kar se tiče božje vode bo kar držalo, da pomaga. To vem, ker so kolegi na Fordih vlivali v motorje in je motor čisto utihnil in prenehal kadit kot star dojc. Ponudbe so bile tudi s strani(znanca) Motoroil naprave, ki ima črpalko na katero se priključi celoten sistem avta in ga prečistil. Celotni sistem poteka pa nisem spraševal koliko časa traja, vem le da je cena 80€. |
Prikaži več možnosti
|
Kje pa je to?
|
Prikaži več možnosti
|
celotni sistem čiščenja motorja z Liqwi Moly.... čiščenjem celotnega vzbrizgalega sistema smo izvajali na esapacu 2.0 dci ..300 000 km..rezultat po treh tankih....poraba 8.4..napram prej 9.2..mirnejši tek motorja..malekost boljša odzivnost motorja...... |
Prikaži več možnosti
|
Seveda.
Beseda "antigrippante" pomeni "proti zaribanju", temu je ta aditiv prvenstveno tudi namenjen. Njegovo bistvo je da komponente motorja MAŽE in s tem preprečuje preveliko obrabo oziroma zaribavanje, ki se pogosto pojavi zaradi presuhe nafte. Največji del tega aditiva tvori preprosto OLJE, seveda so zraven tudi druge sestavine, ampak olje je tisto ki naredi največje izboljšanje. Tu ni nobenega placebo efekta, motor dejansko lepše laufa, kot tudi lepše laufa če v tank zliješ par deci dvotaktola ali kakega drugega olja. Edino to ne vem kakšna je sajavost pri uporabi tega aditiva v novejših motorjih z DPF filtri, to bi lahko Mihold pojasnil. Za sam motor je sigurno boljše če laufa z aditivom kot brez, če motor deluje pravilno pomojem tudi z DPF-ji ni težav.
P.S.: Kljub vsemu pa tovrstni aditivi niso čudežni, vse svinjarije (veliki trdi delci) v sistemu dovoda goriva ne morejo raztopit, tako da je treba na vsake toliko odpret in fizično prepucat sistem. Jaz sem na mojem avtu to naredil pri 319.000 km in sem se (po enoletni terapiji z Antigrippante) potem še 4 leta vozil brez kakršnihkoli težav, do 460.000 km ko sem zaradi rje upokojil avto, z originalnimi šobami ki niso bile nikoli obnovljene - to tudi nekaj pove o stvari Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje. |
Prikaži več možnosti
|
Eno je čiščenje sistema, drugo pa vzdrževanje sistema. Vsekakor se prvo priporoča kompletno čiščenje, potem pa vzdrževanje z vlivanjem Antija. Meni (je) pomaga(l). |
Prikaži več možnosti
|
Na koga pa se lahko obrnemo za čiščenje sistema in okvirna cena?
|
Prikaži več možnosti
|
Spremljaj kupone, tm se dobi cca pol ceneje.
Jaz sem delal pri Avto Perovšek. Imaš pa dosti drugih ponudnikov, malo pogooglaj. Renda cena cca 50 eur. |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa za bencinca? Se dobi kaj takega? |
Prikaži več možnosti
|