Po dolgem razmisleku bi ali ne, bom. Bom predstavil svojo pridobitev pa bo kar bo
Nekaj več teksta bo, se splača prebrat in ne samo slik gledat
Da sem si lastil čudovito E30-ko je marsikomu znano, manj znano je, da me je želja po "zgoraj brez " nekako "prisilila" v prodajo in lov za "topless-om", ker treh avtov pač nimam kje držat.
S težkim srcem sem oddal oglas za 30-ko, nedolgo za tem je bila že dobro zaarana in začel se je lov za lepo E30 cabrio.
Žal pri nas ni bilo ponudbe z izjemo 320-ke za 14k €, katera je sicer res lepa in v nulo (nikoli opazil kake napake, videvam redno) toda to je bilo predrago (če bi bila 325 ali 320is...). Pregledal sem IT in HR oglase, z enim iz HR bil v stiku a zamanj. Ni in ni bilo nič primernega...
Na vrsti je bil mobile, kater se je izkazal za odlično izbiro a žal vse kar je bilo zanimivo je bilo 700+ km v eno smer, toliko časa pa spet nisem imel zaradi službe.
S "sklonjeno glavo" sem začel iskat nadomestek za E30. V igri sta bila Z3 in Z4 ter v skrajnem slučaju še E36. No ja...za eno čudovito 36-ko sem vedel, v lasti prijatelja in soforumaša ampak sem si znova in znova rekel "ah kje, šele leto jo ima in je ne bo prodal...niti vprašal ne bom".
In tako je mineval dan za dnem, dober mesec pa pol iskanja. Nobenega zanimivega Z4 ni bilo, Z3 večinoma 116 konjski, kar spe tni bilo to to. Počasi sem že obupaval in si rekel, ok...E36..pa, da vidim, če bo kaj.
Odprem oglasnik, brskam in "ven skoči nad vsemi" en oglas. Kliknem, preberem podatke, pogledam sliko..znana mi je, pa tako lepa že na sliki... Čekiram podatke o prodajalcu, regija 05, malo zmeden pogledam številko in...kaj si ja nor, pa to je ta avto za katerega se nisem upal niti vprašat! Valda zgleda čudovito na sliki, če zgleda tudi v živo tako.
Hitro se prijavim na FB in kontaktiram kolega (je bilo pozna ura...prepozna za klic). se zmeniva in drugi dan se že slinim ob avtu.
Da je dober sem vedel, koliko dober pa sem moral še ugotovit. Testna vožnja ok, se zmeniva, da mi ga prepusti za pregled pri edinemu, ki servisira moje avte. In tako me ni bilo 4h
Že od pogledu je dobil pohvalo, prava pa je šele sledila. Kaj bi bilo za uredit sem vedel, zanimalo me je, če je še kaj za kar ne ve.
Avto na dvigalo in začne se temeljit pregled (zelo zelo temeljit). Najprej mi pade v oči odsotnost rje. Karoserija 100% zdrava. Kamor potrkaš nikjer rje. Edino barva od kamenčkov pobrana spodaj pri prednjih blatnikih, stvar, ki jo reši zaščita oz par kapljic barve.
Našla sva dve napaki...popokana zunanja cev zavore in slaba 2 amortizerja. Slaba...za 90% ljudi čisto ok, slaba zame.
Greva en krog, ga pohvali, vse štima in reče "če ti je všeč, kupi".
Prodano!
Se vrnem, povem kolegu še za te dve napaki za katere ni vedel, se zmeniva za ceno in kmalu sledi prepis.
Ou, kupu sem cabrioleta! Cabrioleta stari! Noro...dolgo sem si želel, sedaj bom videl, če mi sploh paše brezstrešnik toda glede na to, da sem si dosti časa želel tudi žensko, ki jo lahko vidim kadar hočem zgoraj brez in mi paše...zakaj mi potem ne bi avto
Popravilo in ostalo sledi v naslednjem postu, čim bom imel čas zanj (verjetno zvečer), za sedaj se boste morali zadovoljit s parimi slikami