Skoči na vsebino

Uporaba "BMW Connected Drive" v Sloveniji

* * * * - 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
938 odgovorov v temi
markwwd
markwwd
  • Uporabnik
  • Sporočil: 39
  • Avtomobil: 420d xDrive

Ne razumem zakaj bi onemogočili.. saj sem se registriral preko UK portala.. javi če ti začne delovati!
Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 600
  • Avtomobil: BMW F11 530dA Luxury Ind.

Tudi meni vec ne deluje. Res je da sem z avtom v Dalmaciji ampak do sedaj to ni imelo vpliva.
@Jerry: Tako da ti se kar do Miholda zapelji in upaj, da bo imel čas... ker je čakalna vrsta nanj daljša kot pri kurbi, ki daje zastonj.
Prikaži več možnosti

susti
susti
  • Uporabnik
  • Sporočil: 33
  • Avtomobil: G20 M340i 2020

Sicer mi je uspelo usposobit zadevo. Šel sem na UK spletno stran od ConnectedDrive, se registriral in preko UK AppStore potegnil tudi BMW Connected aplikacijo. Prejel sem varnostno kodo v avtu in mi zdaj oboje deluje (spletna stran in aplikacija). Čudno mi je vse skupaj, ker mi na portalu na spletni strani piše za ne vem kaj vse "Booked" upam da mi ne bojo kakega računa izdali za kaj :D

si pri registraciji moral posredovati tudi kopijo prometnega dovoljenja?

jaz sem danes želel na UK strani dodati vozilo k svojemu računu pri tem pa so zahtevali kopijo prometnega in izpolnjen obrazec, ki ga je ponudilo ob obvestilu

Pripete slike za predogled

• Capture.JPG

Urejal susti, 13.08.2018, 16:10.

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

O shit.. pol pa ali kaj rihtajo al pa dejansko ne dela več.. vglavnem javite ko začne delat..

Nisem rabil nič prometne.. https://www.bmw-conn.../portal/offline je portal.. dodal sem avto not in potem so mi poslali “sms” v avto z security code, sem jo vpisal v app in je po 10ih minutah bil odobren..

Urejal markwwd, 13.08.2018, 16:02.

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

6B97E3D5-1136-41C4-B126-F0F8D9AB6122.png 7B31C921-4D4C-4541-ABEC-A11B2A6E7E89.png 2ACBF35D-3503-4DEF-A31A-6AED0210FE3B.png
Prikaži več možnosti

susti
susti
  • Uporabnik
  • Sporočil: 33
  • Avtomobil: G20 M340i 2020

sem dodal še sliko k prejšnjemu postu.

očitno so zaradi varstva podatkov spremenili način registracije.

najbolje je da jih drug teden po dopustu kontaktiram in vprašam. sporočim rezultat.

Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik

Je bil pa ze pred casom podoben problem, ko lociranje par tednov ni delovalo. Nato pa po kar nekaj pripombah nemskih uporabnikov, zopet zacelo delati.
@Jerry: Tako da ti se kar do Miholda zapelji in upaj, da bo imel čas... ker je čakalna vrsta nanj daljša kot pri kurbi, ki daje zastonj.
Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Zanimivo je vse skupaj.. javite če kaj novega ugotovite :)
Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik

Glede na nemski forum je problem BMW-ju znan. Ne vedo pa zakaj, ker enim dela drugim ne.
Prikaži več možnosti

mustang997
mustang997

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 347
  • Avtomobil: _

Tudi meni lociranje ne deluje. Je potrebno za lociranje imeti med vožnjo telefon priklopljen s kablom? Ker sedaj mi za lokacijo avtomobila kaže zadnjo lokacijo, ko je bil mobitel priklopljen s kablom.

Imam pa še en drug problem. Preko spletnega portala lahko prižigam/ugašam luči ipd., preko bmw connected aplikacije pa ne. V aplikaciji mi kaže samo tisto osnovno stran, kjer so km od avtomobila in preostalo gorivo. Pa še to mi je pokazalo samo ko sem prvič priklopil telefon s kablom. Ko sem ga naslednjič, se km in preostalo gorivo niso posodobili.

Sicer pa, če sem iskren večina teh funkcij vsaj meni ni preveč uporabna. Še najbolj pogrešam pomanjkanje delovanja RTTI v Sloveniji in na Hrvaškem.

Je glasovno upravljanje vozila prav tako povezano s temi plačljivimi aplikacijami? Ko sem kupil avto (iz nemčije) je zadeva še delovala, sedaj pa več ne. Res pa je, da je bil takrat avto menda še ravno mlajši od treh let.

In pa še nekaj. Ko sem bil z avtomobilom še v Nemčji, mi je na navigaciji kazalo radarsko sliko, prav tako sem lahko preveril novice. Je to povezano z delovanjem v Slo, ali so potekle tiste zakupljene licence?

At 13.000 feet nothing else matters.
Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Problem je v tem da ko avtu preteče ConnectedDrive naročnina je pri nas ni možno ponovno aktivirati oz. naročiti. Razlog za to je da pri nas nimamo teh funkcij na voljo posledično tudi portala ne. Preko tujih portalov (UK, ITA, DE itd.) pa enostavno ne gre ker prvič nimaš nobenega veljavnega domačega naslova drugič nimaš veljavne kreditne kartice. Vse kar lahko narediš je to da se registriraš preko tujega portala in kvečjemu le "aktiviraš" Conn. Drive če se je pri menjavi lastnika deaktiviral oz. se je uporabnik v avtu "odjavil" iz iDrive sistema.

P.S. meni še vedno ne deluje.. :(

Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik

Jaz sem ravnokar preizkusil in sedaj (vsaj meni) ponovno deluje.

Urejal damci, 19.08.2018, 05:50.

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Pravkar poskusil tudi jaz, ampak še vedno ista zgodba :(((6007BC07-D685-4927-9BDD-8F8DC8EDB806.png
Prikaži več možnosti

salko
salko

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 653
  • Avtomobil: 530xd F11 LCI

Meni tudi ne. :(

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Začelo delovati prejle.. ampak ko sem stal par metrov od avta.. čudno.. a mogoče zaradi tega ne dela, ker je avto recmo v Ljubljani, jaz sem pa v Celju? :)

Je funkcija omejena na določeno razdaljo?

Urejal markwwd, 19.08.2018, 15:56.

Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik

Seveda, mislim da deluje nekje do razdalje 1.5km
Prikaži več možnosti

salko
salko

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Meni še vedno ne deluje ne od blizu in ne od daleč ...

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Seveda, mislim da deluje nekje do razdalje 1.5km

Ja, avti DO letnika 14, sem pravkar ugotovil. Trenutno se nahajam 100km stran od avta in mi je PREVERJENO DELOVALO! Aplikacija je dobila lokacijo avta!

Prikaži več možnosti

salko
salko

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Jaz imam letnik november 2014 in imam v iDrive-u opcijo vklopa pošiljanja podatkov o lokaciji - na forumih sem prebral, če je ta opcija izključena bi naj bilo možno dobiti lokacijo na app le, če si nekje max 2km od avta, če pa imaš to opcijo vključeno pa lahko dobiš lokacijo avta neglede na tvojo lokacijo, seveda le pod pogojem da je avto parkiran/ugasnjen. Tega (še) nisem poskušal v praksi, vem pa da je sigurno delovalo tudi, če sem bil bistveno več kot 2km stran od avta ...

Je pa še ena zanimiva zadeva, ki se mi je julija zgodila na dopustu na hrvaškem: vedno sem imel v iDrive vklopljeno opcijo za pošiljanje lokacije. Parkrat normalno dobim lokacijo na appu. En dan pa parkiram avto v mestu, gremo v ca. 2 km oddaljeno gostilno nekaj pojest, za foro probam v appu preveriti lokacijo in mi app vrne, da lokacije ni mogel preveriti, češ da je opcija za pošiljanje lokacije v iDrive-u onemogočena. Mene zagrabi panika, si mislim "Evo! Pa so mi ga odpeljal!", ženi nisem še nič omenil, je pa videla da sem cel zašvical, naenkrat vstanem in šprintam do avta ... Avto je na srečo še bil tam, preverim v iDrive-u in vidim da je opcija za pošiljanje lokacije onemogočena, wtf?? Fora je, ker edino jaz bi lahko to izključil (nobody touches my car! :laugh) pa sigurno nisem, torej očitno je to na daljavo vede ali nevede izključil BMW, ker so očitno nekaj prčkali, morda je to tudi razlog, da sedaj ne deluje več ... je pa še delovalo takoj potem, ko sem prišel nazaj v gostilno, potem pa nisem več poskušal do zadnjič, ko ste napisali da ne deluje več ...

Prikaži več možnosti

markwwd
markwwd
  • Uporabnik

Zanimivo.. meni zdaj po dveh poskusih deluje normalno. Pri meni se je enkrat nedavno zgodilo, da sem vklopil preko iDrive pošiljanje lokacije, kljukica je bila v kvadratku v aplikaciji na telefoni mi je pa javljalo, da morem to funkcijo najprej omogočit v iDrive sistemu če jo želim uporabljati.. Potem sem v avtu še enkrat "odkljukal" in še enkrat poskusil in je po 10ih minutah začelo delovati.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.