Skoči na vsebino

 

Kje se na Hrvaškem dobro je? (Istra, Kvarner, Dalmacija)

- - - - -

  • Prijavi se za objavo odgovora
88 odgovorov v temi
anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 941
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: alpsko mleko, roces x35

#41

V Umagu sem bil tudi pri Toniju.zelo vredu samo malo dražje.

 

Prv tako malo ven iz Umaga je Nono,tudi malo bolj fancy in zelo vredu.

 

Lado pa ima eno zelo luštno blondinko. :ok2 :puslc

 

Mhm, smo se spoprijateljili in jo imava s Tadejem na Facebooku. Zakon punca.  :ok2


Prikaži več možnosti


LEO37
LEO37

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 20 003
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: E39T, R19c, E36c

#42

Sukošan: Konoba Kod Guste :mljask

 

https://www.tripadvi...y_Dalmatia.html


Objavljena slika
23+ Jahre Freude am fahren: E30 316i (1988), E34 518i (1991), E46 320dT (2003), E39 525dT (2001), E39 525dTA (2004)
Prikaži več možnosti
    • nič je všeč


tomaž 320
tomaž 320

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 604
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E36 coupe & cinquecento

#43

Buffalo v Vodnjanu. :mljask

https://www.tripadvi...jan_Istria.html

 

Odlična hrana in nizke cene. :ok


FIX IT AGAIN TOMORROW
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 230
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#44

Malo bolj konkretno bi se lahko razpisali..
To da so velike porcije in je poceni (Buffalo) za gurmana zal ni dovolj. Ce pa je cilj narediti spisek restavracij, pa se jih lahko 500 zalepi tukaj v to temo. Ampak dvomim, da bo to koristilo. Ker povprecnih restavracij je 85% in take najdes lahko sam za vsakim vogalom.

Aja- pa da ne bo kdo slabe volje. Tista- o svezi ribi v ribarskem drustvu je recimo meni zelo zanimiva, ker verjamem da je tam hrana kljub socialisticnem ambientu sveza. In rajse jem svezo lokardo s pravim olivnim oljem, kot pa 4dni starega 2kg brancina iz ulova v ribogojnici na cresu :)
Prikaži več možnosti
    • Istrijan, LEO37 in MihaR uporabnikom je všeč to sporočilo


Meerkat
Meerkat
  • Uporabnik
  • Sporočil: 671
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: Bmw

#45

Jaz sem razumela temo kot spisek gostiln/restavracij/kioskov...kjer smo preizkušeno jedli in nam je bilo všeč, ne glede na finančni zalogaj in tako sem tudi opisala svojo zbirko. Ravno zato je ta tema fajn, da med 100 restavracij lažje izbereš pravo. Lahko ješ zelo dobro za 200€/osebo ali za 10€/osebo, vsak po svojih zmožnostih in okusih. Batelina, san rocco, johnson, itd so znane restavracije s tradicijo in odlično hrano...problem je najti dobro pizzerio, čevape, testenine, ribico.

Jaz sem žal pod vplivom moje pulske družbe in ne bom plačala 500kun/kg ribe-morje imajo za ovinkom in če še sardelic za 40 kun ne znajo spečt kot se spodobi, niso na spisku.

Če domačini tam ne jejo, potem nekaj ni ok...

Npr, nasledjič, ko grem v pulo, izvoz umag in na tisto pizzo s polnjenim robom :) vsak ima svoj okus in želje, picopek zboli, kelnarja punca vara....bom pa prej izbrala to pizzerijo v morju ostalih ;)

Urejal Meerkat, 11.02.2017, 08:15.

Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč


tomaž 320
tomaž 320

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 604
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E36 coupe & cinquecento

#46

Malo bolj konkretno bi se lahko razpisali..
To da so velike porcije in je poceni (Buffalo) za gurmana zal ni dovolj. Ce pa je cilj narediti spisek restavracij, pa se jih lahko 500 zalepi tukaj v to temo. Ampak dvomim, da bo to koristilo. Ker povprecnih restavracij je 85% in take najdes lahko sam za vsakim vogalom.

Aja- pa da ne bo kdo slabe volje. Tista- o svezi ribi v ribarskem drustvu je recimo meni zelo zanimiva, ker verjamem da je tam hrana kljub socialisticnem ambientu sveza. In rajse jem svezo lokardo s pravim olivnim oljem, kot pa 4dni starega 2kg brancina iz ulova v ribogojnici na cresu :)

Hvala za konstruktivno kritiko. :ok

 

Za slovenske razmere veliko konzumiram(o) po oštarijah (vsaj 1x tedensko) in glede tega imam kar nekaj izkušenj. Res pa je, da sem glede hrane velik tradicionalist in je moj izbor jedi zelo omejen na pizze, jedi z žara, kalamare, zrezke, zeleno solato, ipd. Eksperimentiram praktično nič. Tudi če grem v London ali Pariz zmeraj jem jedi, ki so čimbolj podobne naštetim.

Pravi gurman zna ponavadi tudi sam kaj skuhat, jaz pa v življenju nisem pogrel še niti hrenovke. Tudi pri pijači ob jedi sem omejen samo na pivo, odkar sem pred štirimi leti po 35-ih letih :eek prenehal s pitjem coca cole.

Torej, jaz znam samo iz izkušenj povedati, kje sem bil zadovoljen, a žal tega ne znam opisati z besedami. Vztrajam pa pri tem, da je večina gostinske ponudbe od Umaga do Reke en velik nateg in da je dobro, če se vmes najdejo izjeme. Buffalo in Birikin sta tipična primera dobre prakse, samo treba se je zapeljati malo ven iz Pule oz. Poreča.

Kot sem že v uvodu v temo zapisal, največji problem gostinstva v Istri so šiptarski klani, ki s svojo poslovno politiko dobesedno silijo osveščenega turista v Dalmacijo, kjer šiptarjev ni.

Pa, da mi ne bo kdo slučajno očital kakšne nacionalne oz. verske nestrpnosti. Že 25 let stalno jem(o) v Pizzeriji Aurora v Maredi, katere lastnik je Albanec, nekoč glavni kuhar hotela Delfin v Umagu. Njegovi gostje so večinoma Slovenci, ki se k njemu stalno vračajo in natega si res ne more privoščiti. Tudi postreže v slovenskem jeziku. Ocvrte kalamare pripravi tako okusne, da take celo v Dalmaciji težko najdeš. :ok


FIX IT AGAIN TOMORROW
Prikaži več možnosti


MajoR
MajoR

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 619
  • Lokacija: Lechaschau
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

#47

Se strinjam kar je _Jerch predlagal. Rajsi malo opisimo kaj pa kako. To lepljenje linkov se mi zdi brezveze, ker to lahko sam grem na tripadvisor pa iscem. Bom se malo bolj podrobno opisal ponudbo na Rabu in na Korculi, drugje pa ze nisem dolgo jedel na hrcaskem.

Kar se tice postrezbe..vidim da so na tripadvisoru marsikateri od predlaganih dobili slabe ocene ravno zaradi odnosa do gostov. Na takih mestih me vidijo prvic in zadnjic, pa da je ne vem kaka hrana..ko gres ven jest je vse del "stimunga", predvsem obnasanje osebja do gostov. Pripravljat si znam specialitete tudi doma, vem vedno kje je trznica in sveza seceda divja riba, potemtakem lahko bolj pocwbi jem doma. Odnos je pomemben! (takoj za hrano) :ok
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč


tomaž 320
tomaž 320

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 604
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E36 coupe & cinquecento

#48

Se strinjam kar je _Jerch predlagal. Rajsi malo opisimo kaj pa kako. To lepljenje linkov se mi zdi brezveze, ker to lahko sam grem na tripadvisor pa iscem. Bom se malo bolj podrobno opisal ponudbo na Rabu in na Korculi, drugje pa ze nisem dolgo jedel na hrcaskem.Kar se tice postrezbe..vidim da so na tripadvisoru marsikateri od predlaganih dobili slabe ocene ravno zaradi odnosa do gostov. Na takih mestih me vidijo prvic in zadnjic, pa da je ne vem kaka hrana..ko gres ven jest je vse del "stimunga", predvsem obnasanje osebja do gostov. Pripravljat si znam specialitete tudi doma, vem vedno kje je trznica in sveza seceda divja riba, potemtakem lahko bolj pocwbi jem doma. Odnos je pomemben! (takoj za hrano) :ok


Se popolnoma strinjam. Odnos je tudi zelo pomemben.:ok
V Istri se pogosto dogaja, da je Slovenec zapostavljen pred italijanskim gostom.
FIX IT AGAIN TOMORROW
Prikaži več možnosti


LEO37
LEO37

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 20 003
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: E39T, R19c, E36c

#49

Se popolnoma strinjam. Odnos je tudi zelo pomemben. :ok
V Istri se pogosto dogaja, da je Slovenec zapostavljen pred italijanskim gostom.

Kar si marsikateri nadutež tudi pošteno zasluži ;)

 

Še vedno obstajajo ljudje, ki se na dopustu obnašajo, kakor da so ne vem kaj :rolleyes... taki imajo tovrstne izkušnje... ostali jih nimamo, razen s kelnarji, ki imajo slab dan in to pokažejo vsem po spisku, brez da gledajo potne liste  :laugh


Objavljena slika
23+ Jahre Freude am fahren: E30 316i (1988), E34 518i (1991), E46 320dT (2003), E39 525dT (2001), E39 525dTA (2004)
Prikaži več možnosti


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 941
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: alpsko mleko, roces x35

#50

V Istri so se v zadnjih letih Hrvati s svojim obnašanjem kar zadovoljivo popravili. So ugotovili, da denar ne smrdi, pa četudi je od Janeza.  :-D


Prikaži več možnosti


tomaž 320
tomaž 320

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 604
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E36 coupe & cinquecento

#51

V Istri so se v zadnjih letih Hrvati s svojim obnašanjem kar zadovoljivo popravili. So ugotovili, da denar ne smrdi, pa četudi je od Janeza.  :-D


Bi pa lahko marsikje dali jedilne liste še v slovenščino, glede na velik procent slovenskih gostov.
FIX IT AGAIN TOMORROW
Prikaži več možnosti


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 941
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: alpsko mleko, roces x35

#52

Tu se pa strinjam, v slovenščini ni nikjer ničesar. Še v hotelih ne. Za spletne strani se še potrudijo, v realnosti pa tema. Potem se pa gledamo, ker se v tistem momentu ne spomnim, kako se reče pečene bučke v hrvaščini.  :-D


Prikaži več možnosti
    • LEO37 je všeč


LEO37
LEO37

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 20 003
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: E39T, R19c, E36c

#53

Sukošan: Konoba Kod Guste :mljask

 

https://www.tripadvi...y_Dalmatia.html

To je točka, kamor se vedno znova in znova rad vračam.

 

Družinsko vodena konoba, kjer je hrana vedno odlična, postrežba pa, ravno zaradi tega, ker dela cela družina, kdaj pa kdaj malo bolj "robata"... ampak nehote... kar opaziš, če ljudi dlje časa poznaš :)

 

Zakon je gradela... za ribe in za meso (stejki).

 

Da naštejem nekaj preverjenih jedi:

hobotnica v solati - samo hobotnica... ne tri kile krompirja in dva koščka hobotnice :ok2

črna rižota :mljask mi je pri njih daleč najboljša

neki domači svaljki z omako z morskimi sadeži: vrhunsko

stejki so ravno prav pečeni in meso vedno vrhunsko

ribe si pač sam izbereš iz pladnja, pečene so pa vedno odlično

 

Cene so nad povprečjem... se marsikje ceneje je... kaj vem... meni je pač dobro in sploh ne grem drugam, ko sem v bližini  :-D



Urejal LEO37, 11.02.2017, 14:18.

Objavljena slika
23+ Jahre Freude am fahren: E30 316i (1988), E34 518i (1991), E46 320dT (2003), E39 525dT (2001), E39 525dTA (2004)
Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 26 372
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#54

Hay!

Tu se pa strinjam, v slovenščini ni nikjer ničesar. Še v hotelih ne. Za spletne strani se še potrudijo, v realnosti pa tema. Potem se pa gledamo, ker se v tistem momentu ne spomnim, kako se reče pečene bučke v hrvaščini. :-D

...sestribjam, da bi MORALI imeti jedilnike v SLO.
...kar se pa zadnjega stavka tiče pa mal pretiravaš...ziher bi mu znala pokazati kako pa kaj če bi rada sexala :)
...za bučke mu pa drugič pokaži na glavo, pa da bi rada pečeno :)

lp

joda

Urejal joda, 11.02.2017, 14:34.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Istrijan
Istrijan

    The Computermeister

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 546
  • Lokacija: Sečovlje - Umag
  • Avtomobil: E60 525dA, Chevy Orlando

#55

danes me je drustvo vleklo na kosilo v Rustiko (Marija na Krasu). Ceprav sem tega nasprotoval so mi vseeno vlekli tam.

Narocil sem pizzo z tartufi (70kn). Kaj naj recem, to je bila NASLABSA pizza mojega zivljenja! dobesedno! Testo se vleklo kot cigumi, tartufe na pizzi nikjer (oz. namakali so nekaj tartufinega olja + naribani orehi = to so gostilnicarske finte za tartufe). Pojedel sem 2 kosa, ostalo pustil, ker se ni dalo jesti. Ko me je kelner vprasal ce sem zadovoljen sem iskreno povedal da NE. Placaj svoje in nikad vise!  

Drugace pa kelnerji super profesionalni, ambient zelo lep (se posebej po zadnji obnovi letos), gostilna nabita z gosti (vecinoma Triestini in janezi).

 

Sam res, lidlova pizza za 1€ je boljse od one danasnje spake z "kao" tartufi.



Urejal Istrijan, 11.02.2017, 16:36.

Prikaži več možnosti
    • LEO37 in tomaž 320 uporabnikom je všeč to sporočilo


tomaž 320
tomaž 320

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 604
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: E36 coupe & cinquecento

#56

Ružmarin v Opatiji je tudi trofejno kulinarično odkritje, samo nekaj metrov stran je treba zaviti z glavne ulice. :mljask  Tudi v tednih, ko je v Opatiji malo ljudi je tam zmeraj polno. Avto je dobro parkirati kje drugje, saj je njihovo parkirišče premajhno za toliko gostov.

Kljub temu, da tja zahajajo predvsem zahtevni "purgerji" so cene ugodnejše, kot pri njihovi bližnji nategovalski "konkurenci". :ok


FIX IT AGAIN TOMORROW
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 230
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#57

Ružmarin v Opatiji je tudi trofejno kulinarično odkritje, samo nekaj metrov stran je treba zaviti z glavne ulice. :mljask  Tudi v tednih, ko je v Opatiji malo ljudi je tam zmeraj polno. Avto je dobro parkirati kje drugje, saj je njihovo parkirišče premajhno za toliko gostov.
Kljub temu, da tja zahajajo predvsem zahtevni "purgerji" so cene ugodnejše, kot pri njihovi bližnji nategovalski "konkurenci". :ok


Evo ga, Tomaz- to sem zelel slisat :)
Bil pred kratkim tam in lahko popolnoma potrdim.
Dobro je ker imajo tudi svoj parking (sicer po sistemu da se v dveh kolonah lahko parkira 2x4 avte in zaparkiras nekoga, ampak so prijazni in ko kdo odhaja das samo kljuce pa premaknejo avto).
Hrana je pa tako; jedel biftek z jurcki (sami so predlagali, ker so ravno imeli sveze vrganje :) ), moja pa rizoto s skampi.
Biftek perfektno pecen, skampi pravi- jadranski, crno vino toceno bomba..
Cena pa kot bi sel v ljubljani na rizoto z atlantskimi skampi in zilav biftek. Skratka zelo korektna cena za to kar ponujajo.

Se to: v opatiji sem bil v zacetku decembra za podaljsan vikend in ker so dobri review-ji na netu smo se napotili tja. V petek popoldan pozno ni bilo proste mize! Pa sami domacini not. Ze to nekaj pove..
Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč


čare
čare

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 820
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: Marea JTD

#58

Glede na to,da naj za moje pojme riba ostane v morju rad pa pojem dobro pico in sem pavšalist v selcah,kjer pice pečejo sezonski šiponi sem kar lep čas rabil,da sem našel dobro picerijo...Pizzeria SAN Dramalj pred crikvenico je TOP za tisti konec.Je precej zabačena ampak se splača poiskat,Sem pa večkrat jedel v konobi Maslina v centru Crikvenice in je zame popolnoma OK glede na to,da je men point da se poceni nafutram.Se je pa lani namesto cocktail bara v Selcah odprla gostilna (saj sem pozabil ime) in je tud OK za jest pa po normalnih cenah.



Urejal čare, 12.02.2017, 18:57.

Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč


RobertH
RobertH

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 963
  • Lokacija: ...

#59

https://www.google.s...rd=cr&gws_rd=cr

Povprašajte za specialitete.
E21 316, E21 316, E21 323i, E30 316, E30 320i, E30 320i, E34 520i, E39 528i, E46 316i, E39 520iT, E39 523iT, E30 316, E36 318i, E39 528i, E24 630CS, E36/2 316i, E39 525dA, E39 530i, E38 728iA, E34 518iT, E39 523i, E36/2 316i, E46 323i, E39 525iT, F11 520dT, |{}| = 0
Prikaži več možnosti


alanq4
alanq4

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 434
  • Lokacija: ljubljana
  • Avtomobil: 156 V6 in 166 2.4jtd

#60

Ružmarin v Opatiji je tudi trofejno kulinarično odkritje, samo nekaj metrov stran je treba zaviti z glavne ulice. :mljask  Tudi v tednih, ko je v Opatiji malo ljudi je tam zmeraj polno. Avto je dobro parkirati kje drugje, saj je njihovo parkirišče premajhno za toliko gostov.

Kljub temu, da tja zahajajo predvsem zahtevni "purgerji" so cene ugodnejše, kot pri njihovi bližnji nategovalski "konkurenci". :ok

Ja tudi meni odlicna gostilna, zahvala gre pa Rajmondu (organizator grobnik track dayev) da je povabil tja in smo odkrili super gostilno. Pa pizzerija Roko v Opatiji tudi odlicna.

Dosti sem jedel na otoku Pag in mam tudi par priljubljenih lokacij. Na severu v Lun-u oz. tisto so ze Tovrnele je super gostilinca Haluga, odlicne pice, odlicna ribja juha in tudi ostalo. V Novalji konoba starac i more, je treba it mimo centra malo naprej (cimhitreje mimo moby dicka-sranje) odlicna morska hrana. V Caski gostilna Zal super morska hrana, odlicni stejki, pa zvecer lep pogled na zaliv.

V mestu Pag gostilna Na Tale, mmm top stejk :)



Urejal alanq4, 12.02.2017, 19:21.

Prikaži več možnosti
    • tomaž 320 je všeč