Skoči na vsebino

 

Odnos trgovin do kupcev (Mercator, Spar, Lidl, Tus, Hofer, Eurospin itn...)

* * * * * 1 glasov

 • Prijavi se za objavo odgovora
102 odgovorov v temi
Zmago
Zmago

  Novinec

 • Uporabnik
 • Sporočil: 649
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: VW Passat CC

#21

Osebno gledam samo na izdelke. Pokovka v Lidlu

tudi jest, da best pokovka  (ta že narejena ne una za mikrovalovko....)


Bolje biti bogat in mlad kot pa star in reven.
Prikaži več možnosti


janezsko
janezsko

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 855
 • Lokacija: celje
 • Avtomobil: zvezda ..sam ni mercedes

#22

sicer moji bližnji ne delajo v raznih hoferjih,lidlih ,merkatorjih....ampak še enkrat si preberite kaj ste napisali..kdo je pol tu nestrpen ?????bi vas dal na blagajno za 8 ur pa da vas vidim..v lidlu baje ša na wc ne morejo...vi pa ja jamrate za par minut..lepo vas prosim..pri vsakem poklicu se moraš postaviti v njihovo kožo pol pa jamrati....navsezadnje je na blagajni ČLOVEK...eni so hitrejši eni počajsnejši.... pa prijetno čakanje pred blagajnami....upam da se malo zamislite ....


Prikaži več možnosti
  • Simon, bmw330cd, MajoR in 4 ostalim je všeč


Warden
Warden

  Big Brother

 • Uporabnik
 • Sporočil: 8 621
 • Lokacija: Pravljična dežela Fortunovo
 • Avtomobil: srebrni traktor

#23

Osebno gledam samo na izdelke. Pokovka v Lidlu, sestavine za pico Spar, kako orodje ali pa kaj praktičnega k v določenem času prodajajo Hofer itd.

 

Avtomatske blagajne so kul če kupuješ kondome in se izogneš določeni nerodnosti  :blush

 

EDIT: Se strinjam, na K mi gredo predvsem upokojenci s temi spar bonusi, merkator pikami itd... Jaoooo!!!

Izogibaj se prosim izjav o upokojencih.  Tudi ti boš enkrat star in odslužen z borno pokojnino. Pa še neučakana mladež ti ne bo šla na iztrošene živce...

 

Drugače pa kot napreden upokojenec hodim večinoma v trgovine s hitrimi blagajnami, nikogar ne oviram in uredim vse popuste, pike itd s kontrolorko pri hitri blagajni v momentu (Merkator, Spar, ...)Urejal Warden, 11.02.2017, 19:41.

Objavljena slika
BeMyWings
LP
Prikaži več možnosti
  • MajoR in zigi uporabnikom je všeč to sporočilo


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 694
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#24

To temo sem odprl zaradi zanimivega obnasanja trgovcev do strank. In pa seveda tudi kako sam vidim situacijo ter kako sem se tudi sam kot stranka spremenil.

Sicer nisem nic za ali proti komerkoli, tako da v vseh omenjenenih trgovinah se vedno nakupujem, v nekaterih raje v drugih manj, v tretjih zaradi specificnih izdelkov itn.

Razumem, da so ljudje ki ljubijo hiter nacin zivljenja in tempo resnicno ustrezajo. Sam nisem tak in zadnja stvar po napornem dnevu ki mi je na spisku zelja, da me pressirajo in forsira se trgovec na blagajni kamor sem prisel zapravljat.

Vse ima svoje meje, tako lenarjenje in sanjanje kot tudi pressing na kupce. Ampak konec dneva: trgovcev je resnicno veliko in vazno je da je kupec srecen. 90% zivil z bolj ali manj podobno ceno (ok morda je neprimerljiva le mercator-eurospin scena) lahko dobim v vecini trgovin.

No, da zakljucim. V Hofru in Lidlu mi veliko veselja do nakupa vzame ravno ta pritisk da moram hitro pospraviti, ali pa zmetati v vozicek, ali pa ti sugerirajo da se spokaj tam cez na pult. V obeh trgovinah imajo izdelke ki so mi vsec, a pri sebi opazam da hodim le se po te posamicne artikle docim sem prej velikokrat pustil tam po 100 eur na teden.

Me pa preseneca Mercator odkar so ga prevzeli drugi. Odnos, urejene police, in pa ce se vrnemo na blagajno. Sam nisem najhitrejsi, ampak sem kar hiter s pospravljanjem iz pulta. No, pozabil stehtati nekaj - uredili oni. Isces kaj, vprasas kje je pa te pospremijo tja..Se mi je v Ankaranu in Kopru ze veckrat zgodilo da je blagajnicarka videla da je poln pult pa da imam se otroke sabo, in mi se vedno pomagajo (pa ne ker bi bil prepocasen, to sem 1500%), sortirajo (cistila posebej, ali pa zmrznjeno posebej v locene vrecke itn). Res se pocutis ok, za razliko od kje kjer imas obcutek da ti delajo uslugo da lahko pospravljas iz njihove blagajne.Tudi parking imajo dober pred trgovinami, ceprav tu Hofer zmaga. In tako me je Mercator dobil nazaj, zaradi stvari ki je najbolj pomembna v vecini poslov in to je: customer service.

Vase izkusnje, mnenje?

 

Pepsi te sicer čisto razumem, kaj skušaš povedat. Bojim se le, da skušaš posploševati na podlagi lokalnega primera. Sam sem se pred kratkim preselil iz Postojne v Žabji dol (beri Ljubljano). In so si trgovine iste verige kot dan in noč različne med sabo. Še najbolj so si podobne prodajalne Lidla in Hofra. Koncept je vedno enak, razlikujejo se le v količini blaga na policah, saj je ta prilagojena velikosti kraja. Dobiš pa povsod isto ponudbo.

 

Ko začnem med sabo primerjat Sparove ali Mercatorjeve trgovine pa so razlike ogromne. Prvič že zato, ker imata Spar in Mercator več različnih tipov prodajalen - različna velikost in raznovrstnost ponudbe. Drug faktor je prodajno osebje. To se močno razlikuje od trgovine do trgovine. Po nekod so prijazni, drugje manj.

 

Zadnje čase večkrat zaidem v največji hipermarket najboljšega soseda. Mimogrede so bili izbrani med top 10 trgovin na svetu ki so vredne obiska. Zame žal eden najslabših hipermarketov. Založenost je res odlična, tudi police so lepo urejene in polne. Ko pa pogledam nivo storitev in osebja... pogrnejo totalno. Med prodajalci praktično ne slišiš slovenščine. Sem bil v še večjih hipermarketih na Češkem, Slovaškem, v Romuniji, Bolgariji, Nemčiji in še kje - povsod so prodajalci govorili svoj jezik, le pri nas smo izjema. Po tej logiki še dobro, da mi v Hofru in Lidlu ni treba govoriti nemško in v Sparu nizozemsko.

 

Na delikatesi lahko dobiš le tiste salame ki jih imajo v naprej pripravljene in jih le zapakirajo pred tabo. Mimogrede v nekajkrat manjšem Mercatorju v Postojni so samo zame večkrat odprli povsem nov kos mortadele (cca. 10kg), pa je bilo v vitrini že vsaj 5 ali 6 odprtih - le zato, ker sem si zaželel drugačnega okusa. Pri kruhu te prodajalec napol tika na pol vika z močnim južnim naglasom...

 

Da ne govorim o napačno označenih cenah na policah, ki sem jih do sedaj doživel le v Mercatorju. V Postojni so mi priznali oglaševano ceno kar na blagajni (šlo se je za plastenko Pepsi in razliko 15 ali 20 centov zaradi akcije ki se je iztekla prejšnji dan). Ko sem naslednjič to doživel v LJ je bil odgovor blagajničarke, da mi mora računati ceno ki jo ima v sistemu, ostalo pa naj urejam na informacijah - seveda za 50 centov ne bom zapravil še pol ure na informacijah. Iz principa pa izdelka nisem kupil.

 

Po drugi strani pa sem zadnjič kupoval šunko za pizzo in sem prodajalko prosil, če mi pokaže kako debelo je narezana. Ko sem pokomentiral, da so rezine malce debelejše (sploh ni bilo mišljeno slabo, bi enostavno naročil  par dag več, da prekrijem pizzo) pa se je sama ponudila da mi nareže tanjše rezine po mojem okusu.

 

V Hofru ali Lidlu se mi še ni zgodilo, da bi mi na blagajni dali vedeti, da sem prepočasi polnil vrečke. Kadar imam več izdelkov, jih enostavno zlagam v voziček in potem uredim po vrečkah. V večini primerov pa tam tako ali tako kupujem le omejen izbor in s tem nimam težav.

 

Avtomatske blagajne v Sparu se mi zdijo predvsem nepregledne, saj najprej zaračunajo polno ceno izdelkov (tudi tistih v akciji), šele ko izbereš plačilo, se popusti odštejejo, medtem ko Mercatorjeva sproti prikaže popuste in sešteva cene izdelkov z upoštevanimi popusti, akcijskimi cenami... Zato imam v Sparu vedno neprijeten občutek, da me pri cenah zavajajo (zaenkrat je občutek neutemeljen).

 

Na kratko. Vse je odvisno na kakšnega prodajalca naletiš in kakšen dan ima. Kot kupec, ki trošim svoj denar pri določenem trgovcu pričakujem, da dobim postrežbo na pričakovanem nivoju in izdelke pričakovane kakovosti. Konec koncev kupujem v Hofru, Lidlu, Tušu, Sparu in Mercatorju, imam pa do vsakega trgovca drugačna pričakovanja v skladu z mojim dojemanjem trgovine.

 

Kot kupca v Sparu, Tušu in Mercatorju me zmoti preurejanje polic, saj potem še nekaj mesecev zgubljeno tavam po trgovini in iščem izdelke kje se nahajajo. Če preuredijo delikateso me ne moti - saj mi bo morda zadišala kakšna salama ki bi jo drugače spregledal. Zmoti pa me, ko se odpravim po npr. testenine in so po prenovi na tisti polici ženski higienski pripomočki.

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti
  • zigi in ovseni_kosmiči uporabnikom je všeč to sporočilo


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 73 153
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#25

Sam sem se pred kratkim preselil iz Postojne v Žabji dol (beri Ljubljano). 

 

Zadnje čase večkrat zaidem v največji hipermarket najboljšega soseda. Mimogrede so bili izbrani med top 10 trgovin na svetu ki so vredne obiska. Zame žal eden najslabših hipermarketov. Založenost je res odlična, tudi police so lepo urejene in polne. Ko pa pogledam nivo storitev in osebja... pogrnejo totalno. Med prodajalci praktično ne slišiš slovenščine. Sem bil v še večjih hipermarketih na Češkem, Slovaškem, v Romuniji, Bolgariji, Nemčiji in še kje - povsod so prodajalci govorili svoj jezik, le pri nas smo izjema. Po tej logiki še dobro, da mi v Hofru in Lidlu ni treba govoriti nemško in v Sparu nizozemsko.

A jaz to prav berem? Si priseljenec v Ljubljani in praviš, da te moti jezik drugih priseljencev? Saj nisi resen, očitno se zajebavaš :hihi Če ti kaj ni všeč lahko brez problema pobereš nazaj v svojo prelepo (v resnici svinjsko mrzlo, vetrovno, dolgočasno in pozimi praktično neprevozno :blah) Postojno, Žabji dol pa prepustiš nam žabam, ki smo tu popolnoma zadovoljne. Papa :wave2 ;)

 

No, zdaj pa še moja izkušnja s trgovinami v Žabjem dolu. Jaz kupujem skoraj izključno v Mercatorju ki mi je najljubši, drugi je Leclerc in tretji Interspar. Zakaj? Ker nimam časa. Pravijo da je čas = denar, jaz sem pač revež in ga nimam, zato nimam časa letat po trgovinah in iskat tisto, kar je nekje za par centov cenejše. Kot ste v tej temi že ugotovili, ima Mercator (govorim predvsem o Mercator centru v Šiški) največjo izbiro raznoraznih artiklov, od prenovitve dalje imajo zelo dober oddelek s kruhom, mesnico (sveža in zapakirana hrana) in odlično ribarnico. Ta ja sicer druga najboljša (prva je v Leclercu), ji je pa tesno za petami, rekel bi da je razlike mogoče 5%. No, gremo dalje. Mercator center Šiška mi je všeč zato, ker imajo res bogato izbiro različnih artiklov in mi ni treba v pet trgovin, če želim kupit tisto kar mi je najbolj všeč. Od petih različnih vrst čokoladnega mleka recimo pijem le eno in tega imajo samo v Mercatorju (Vindija), od milijon različnih klobas jem samo eno in to imajo spet samo v Mercatorju (Bloška klobasa), od milijarde različnih kurjih bedrc jem samo eno sorto (ne vem kako se jim reče - zelena škatla, ne prevelika bedrca) in te spet ne dobim nikjer drugje, in tako dalje. Pred prenovo so imeli ogabno zelenjavo in sadje kar so zdaj popravili, jaz sicer tega skoraj ne jem ampak zdaj vsaj z veseljem prinesem to ženi domov, prej me je bilo sram nosit tisto uvelo in posušeno listje. Da ne govorim celo o tem da imajo Azijski kotiček, kjer dobim par stvari od azijske hrane, ki jo moja preferira in jo konzumirava oba. Mercator je kul tudi zato ker imajo WC (v raznih bednih trgovinah kot je Hofer ga receimo nimajo) in podzemno garažo, tako da tudi kadar dežuje ni treba lovit ravnotežja z marelo in vrečkami v roki. Skratka Top Of The Top, kar se kaže tudi po obisku, saj že čez teden težko najdeš prosto parkirno mesto tako na zunanjem parkingu kot tudi v garaži, kaj šele čez vikend. Narod Mercator center obožuje (razen prej omenjenega migranta in Postojne ampak nima veze, on je itak čuden).

 

Toliko o artiklih in o splošnem vtisu. Kar se tiče plačevanja pa ne vem kaj nekateri sploh sanjate o blagajnah, normalen človek tja že leta dolgo sploh več ne zahaja. Jaz vedno vse uredim na avtomatski blagajni, kar je tudi eden glavnih razlogov (oziroma bo kar prvi), da preferiram Mercator. Ta ima neskončno prednosti, par jih bom naštel. Prva prednost je ta, da na njej dobim brezplačne vrečke. Teh vedno nagrabim kolikor se da, če imam 20 artiklov jih bom porazporedil v tri vrečke, tudi če bi jih lahko zbasal v eno ali dve. Zakaj? Ker te vrečke doma potem vedno dobro izkoristim. Ne samo da vanje zlagamo smeti, po 5 ali 10 jih tudi vedno vozim s sabo v avtu in vanje zavijam razne avtomobilske dele, če so recimo premajhni da bi za njih rabil kartonsko škatlo (te zastonj dobim v Intersparu, ta je v tej kategoriji najboljši). To je ena stvar. Druga prednost je v tem, da se na avtomatskih blagajnah vedno vrhunsko natančno znebim drobiža, tako da imam denarnico kar se da malo obteženo. Pri prodajalki za trakom je včasih težko zmenjat drobiž ker te psihično pritiska folk ki stoji 20 cm za tabo (ne maram tega pritiska) ki ti gleda čez ramo in si misli, "daj, spokaj se že, idiot!" Pri avtomatski blagajni tega ni, tam si kot na enem tihomorskem otočku sredi oceana, samo še palme in valovi manjkajo in kak lahen vetrič, pa bi človek kar tam ostal... malo heca, lol. Skratka ko pridem na avtomatsko blagajno sem sam svoj gospod in si vzamem čas. To pomeni da zmrznjene stvari zložim posebej, sadje in zelenjavo posebej, trdo embalažo posebej, itd. - moje vrečke so v nulo poštimane in vse je natančno na svojem mestu, do milimetra. Potem pa tisto najboljše, ko je račun recimo 45,86 eura včasih vržem notri 3 dvajsetake (če jih imam preveč in mi debelijo denarnico), še pred tem pa 86 centov in sem dvakrat zmagal, prvič ker sem se rešil težkih kovancev in drugič ker dobim nazaj bankovca za 5 in 10 eur, ki jih krvavo rabim pri svojem poslu, za vrnit stranki drobiž. Tako si vsak dan pripravim točno določeno število drobnih bankovcev, ki jih drugi dan porabim in zvečer jovo na novo.

 

Ni pa to še daleč ne vse, kar mi je všeč na avtomatu. Fajn je to ker ti ni treba gledat zdolgočasenih fac blagajničark in zateženih plešastih tipov, pravzaprav ti ni treba gledat nikogar. V vrsti ne čakaš dolgo ker je ponavadi ena sama vrsta, blagajne pa 4, sepravi si zelo hitro pri koritu. Dodaten plus je to da je okoli avtomatske blagajne OGROMNO prostora in nisi kot sardela tam za tekočim trakom, ampak si pravi gospod. Potem je tu še en (vsaj zame) velik plus in sicer ta da avtomat ni nikoli prehlajen, nisem še videl avtomata da kašlja kot zmešan in si briše nos preden šlata tvojo zelenjavo in flaše, medtem ko se pri navadnih blagajnah to vsakodnevno dogaja. Skratka avtomati so ena taka ogromna prednost in niti slučajno me ne moti to da si moram sam zložit robo v vrečke, to prav rad počnem. Zaradi tega z užitkom hodim v trgovino in ne z odporom, ženi tako sploh ni treba, ponavadi jaz vse postorim, ona pa je zadolžena da hrano potem pripravi doma - domačih gospodinjskih opravil se niti s prstom ne dotaknem. 

 

Sem še kaj pozabil? Verjetno sem, bom že še napisal  :ok Če še kdo hodi v Mercator center me lahko sreča tam, jaz si fac žal ne zapomnim in zato ne računajte da vas bom spoznal, vi pa mene kar pocukajte za rokav, če me boste srečali... mislim da me ni problem zgrešit :skrbast


IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك!

Prikaži več možnosti
  • Warden je všeč


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 694
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#26

A jaz to prav berem? Si priseljenec v Ljubljani in praviš, da te moti jezik drugih priseljencev? Saj nisi resen, očitno se zajebavaš :hihi Če ti kaj ni všeč lahko brez problema pobereš nazaj v svojo prelepo (v resnici svinjsko mrzlo, vetrovno, dolgočasno in pozimi praktično neprevozno :blah) Postojno, Žabji dol pa prepustiš nam žabam, ki smo tu popolnoma zadovoljne. Papa :wave2 ;)

Jerry, če sva že pri priseljencih - Postojna je le 50km izven LJ, po tvojih merilih morda izven tvojega sveta, vseeno pa še vedno v Sloveniji. In nisem se obregnil ob katerega izmed številnih dialektov slovenščine, temveč ob to, da skoraj nihče več v Mercatorju Šiška ne govori slovensko. Če si morda pozabil, Slovenija je od leta 91 samostojna država z uradnim jezikom slovenščino. Ne želim širiti nestrpnosti do priseljencev, tujcev... vseeno pa pričakujem, da bom lahko v svoji domovini govoril slovenski jezik. Nagovori v stilu: "Gospud a boš še kilo makedonskega pardajza?" po mojih merilih ne spadajo v tak trgovski center.

 

Postojna in pozimi neprevozna???? Samo za tiste ki nimajo zimske opreme ali pa občutka za vožnjo (v katero skupino spadaš presodi sam :ok2 ). Ko je LJ kolabirala zaradi par snežink, smo imeli v PO zimsko rajanje (kar nekaj RWD vozil je driftalo po mestu in pred shoping centri). Da se ne boš spet pritoževal nad neprevoznostjo tega konca, te naslednjič ko zapade sneg, povabim na trening varne vožnje čez planinske ride in proti Sveti trojici (udeležba možna samo z RWD, pogojno tudi kak FWD, AWD izjemoma le STI ali EVO). :beer

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti


Iztok Z.
Iztok Z.

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 22 009
 • Lokacija: EMONA
 • Avtomobil: BMW x

#27

Jaz sem veliko let hodil v Mečkator potem pa so zadeve reorganizirali (na hitrih self-blagajnah se je stalno zatikalo, asistentke pa nikjer nobene, mlečne izdelke so razdelili v dve skupini - ena na eni strani štacune, druga pa na čisto drugi, in so nas šetali kot ovce čez celo štacuno, če si hotel samo jogurt in mleko ali pa kot teličke pri Petrolu, ko moraš čez celo štacuno med ograjami in policami samo da plačaš natočeno gorivo) in sem šel k Šparu.

Tudi tukaj ni vse sijajno ... parkingi so res dovolj široki (prej je nekdo napisal da niso?) in lahko tam parkiraš same sedmice pa se ne butajo z vrati. Imajo svojo pekarno z res dobrimi izdelki, lepo pripravljene mesne zadeve in sproti narejene sladice in sadne napitke. Lepo je tudi vse označeno ter grupirano na lokacijah kje blago spada skupaj.

Minus pa so kupci, ki s polnimi vozički rinejo na hitre blagajne in delajo gužvo čeprav nad temi blagajnami lepo piše "Do 10 artiklov". Se pa za za razliko od Mečkatorja tam asistentke hitro odzovejo in jih napotijo na navadne blagajne, če so prepozne pa takim strankam tudi pomagajo pri skeniranju in hitremu praznjenju vozička.


Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 73 153
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#28

Jerry, če sva že pri priseljencih - Postojna je le 50km izven LJ, po tvojih merilih morda izven tvojega sveta, vseeno pa še vedno v Sloveniji. In nisem se obregnil ob katerega izmed številnih dialektov slovenščine, temveč ob to, da skoraj nihče več v Mercatorju Šiška ne govori slovensko. Če si morda pozabil, Slovenija je od leta 91 samostojna država z uradnim jezikom slovenščino. Ne želim širiti nestrpnosti do priseljencev, tujcev... vseeno pa pričakujem, da bom lahko v svoji domovini govoril slovenski jezik. Nagovori v stilu: "Gospud a boš še kilo makedonskega pardajza?" po mojih merilih ne spadajo v tak trgovski center.

 

Postojna in pozimi neprevozna???? Samo za tiste ki nimajo zimske opreme ali pa občutka za vožnjo (v katero skupino spadaš presodi sam :ok2 ). Ko je LJ kolabirala zaradi par snežink, smo imeli v PO zimsko rajanje (kar nekaj RWD vozil je driftalo po mestu in pred shoping centri). Da se ne boš spet pritoževal nad neprevoznostjo tega konca, te naslednjič ko zapade sneg, povabim na trening varne vožnje čez planinske ride in proti Sveti trojici (udeležba možna samo z RWD, pogojno tudi kak FWD, AWD izjemoma le STI ali EVO). :beer

 

LP Tristan01

Bodi toleranten do tujcev ki so se naučili slovensko ker če se nebi, nebi ti tistega mesarja oziroma zelenjavarja prav nič razumel. To pač niso doktorji znanosti, so preprosti ljudje in meni je pri njih bolj važno da dobim sočen zrezek kot to, da me pozdravi v perfektni slovenščini ;) Glede vožnje pa hvala ampak trening varne vožnje sem jaz imel zadnjih 24 let na cestah vsak dan, ne rabim za to rinit v neke hribe, niti nimam pravega avta za to... zame ne skrbi ker s svojim AWD pridem tudi pozimi kamorkoli, zatika se ostalim udeležencem v prometu, ne meni - za tiste je Postojna neprevozna  :-D


IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك!

Prikaži več možnosti


ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
 • Izključen
 • Sporočil: 2 119
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: bmw f20 2.0

#29

v največjem merkatorju v šiški so res sami južni zaposleni, ki ne znajo nič slovensko.

Jerry a ti veš koliko narečij je v slovenskem jeziku? Med njimi ni mešanice z državami južno od nas. :)

 

@tristan Špar? Velikokrat je na izdelku pisalo akcija in na računu vidim da ni akcija in sem moral na reklamacijo in mi dajo potem dobropis...brez veze. Sicer pa nimam pripombe niti za špar, lidl, merkator, itd. Vsi so v redu, kupiš-plačaš in nasvidenje.


Prikaži več možnosti


_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 698
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: Becikl

#30

Hodim v Merkator v 90%, ne vem sem navajen od majhnega in nerad spreminjam stvari. Sicer je res da kar se tiče hitrosti si delo v Mercatorju vzamejo bolj na izi ampak me ne moti. V Eurospin sem šel enkrat kar neke nove firme, ki jih ne poznam....ni to zame. V Hofer grem po grški jogurt 1l, ker je v taki fajn kantici pa glih prav je gost da ga mešam z banano(kupim v mercatorju) in pasirano skuto(kupim v mercatorju). 

 

Na živce mi gre, ko se naredi vrsta in se odpre še ena blagajna in namesto da bi se razporedili po vrsti, kot smo stali v vrsti na prvi blagajni se folk kot hijena zapodi na tisto drugo blagajno in potem se vsi neumne delajo. Matr sm kar živčen ratal ko tole pišem pizda a ni normalno da če nekdo čaka v prvi vrsti pred tabo, da ma prednost pred tabo tudi na drugi blagajni.....mater ej. Ma dobro isto sranje je na banki ali pa na pošti. 

 

Prav tako na živce mi gre ko spremenijo konfiguracijo trgovino, še 3 mesece kot idiot iščem stvari med regali. 

 

Pa ne maram da se prodajalke/prodajalci preveč pogovarjajo z mano. Sicer v večjih trgovinah najbrž to ni problem, ampak v teh majhnih. Prideš pa o živjo kako si, greš v nočno, si pršu po malo vitaminov itd. Baba smotana poračunej pa mi dej mir. Tle smo meli eno tako klepetuljo da sem potem začel hodit v drug mercator 20 min stran ali pa sem skoz šipo pogledal če ona dela al ne. 


sasasasa.jpg    Smrt feminizmu, svoboda zdravi pameti. 

Prikaži več možnosti


ovseni_kosmiči
ovseni_kosmiči
 • Izključen
 • Sporočil: 2 119
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: bmw f20 2.0

#31

Pa ne maram da se prodajalke/prodajalci preveč pogovarjajo z mano. Sicer v večjih trgovinah najbrž to ni problem, ampak v teh majhnih. Prideš pa o živjo kako si, greš v nočno, si pršu po malo vitaminov itd. Baba smotana poračunej pa mi dej mir. Tle smo meli eno tako klepetuljo da sem potem začel hodit v drug mercator 20 min stran ali pa sem skoz šipo pogledal če ona dela al ne. 

mogoče si ji bil pa všeč in te je malo osvajala. :ok2 


Prikaži več možnosti


prekov
prekov

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 626
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW

#32

Mene pa moti odnos v Merkurju, sploh takrat ko kaj reklamiraš se upirajo na vse mogoče načine! Pred časom sem kupil štemarco,ki se je naslednji dan ob prvi uporabi pokvarila. Jo nesem nazaj pa mi trgovec pravi da jo naj nesem na servis ali pa jo pri njih pustim in jo bojo oni poslali na servis!

O zamenjavi ali vračilu se ni dalo ničesar dogovoriti!

In tako sem si spet moral štemarico sposoditi čeprav sem svojo kupil prav z tem namenom da je pri roki kadar jo rabim!

Sploh ne vem zakaj v Merkurju niso na strani kupca ko nastane problem ampak ščitijo proizvajalca oziroma uvoznika! V trgovinah Obi,Bauhaus,Hofer sploh ne komplicirajo z zamenjavo ali vračilom denarja pri tehničnih predmetih!

 

Seveda na servisu niso ničesar popravili ampak so me nategovali 45 dni nato pa mi pošljejo dopis da popravilo ni smotorno in naj se z računom obrnem na prodajalca ( Merkur ) kjer mi bojo vrnili kupnino!

In potem spet problem ko mi je želel prodajalec namesto vračila denarja napisati dobropis katerega lahko vnovčim pri naslednjem nakupu :napaka .


Prikaži več možnosti


_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 698
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: Becikl

#33

mogoče si ji bil pa všeč in te je malo osvajala. :ok2

Sem na začetku pomislil na to, ampak sem potem videl da je z vsemi taka  :crazy No sej morda je pa nekomu všeč small talk. Jebiga meni ni. 


sasasasa.jpg    Smrt feminizmu, svoboda zdravi pameti. 

Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 694
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#34

Bodi toleranten do tujcev ki so se naučili slovensko ker če se nebi, nebi ti tistega mesarja oziroma zelenjavarja prav nič razumel. To pač niso doktorji znanosti, so preprosti ljudje in meni je pri njih bolj važno da dobim sočen zrezek kot to, da me pozdravi v perfektni slovenščini ;) Glede vožnje pa hvala ampak trening varne vožnje sem jaz imel zadnjih 24 let na cestah vsak dan, ne rabim za to rinit v neke hribe, niti nimam pravega avta za to... zame ne skrbi ker s svojim AWD pridem tudi pozimi kamorkoli, zatika se ostalim udeležencem v prometu, ne meni - za tiste je Postojna neprevozna  :-D

 

Jerry sem toleranten. Me ne moti naglas... Vseeno pa mora obstajati nek minimalen nivo jezika, da lahko človek dela v prodaji. Če bi bil ta delavec zaposlen v DE, bi se moral naučiti toliko nemško, da se lahko normalno sporazumeva z Nemci. V Nemčiji so me stregli od Turkov, do Indijcev, priseljencev iz Afrike... in neverjetno vsi govorijo toliko dobro nemško da se lahko sporazumeš.  Pri nas pa je dovolj da pričamo malo po njihovo malo po naše. To je močno moteče, še posebej v najprestižnejšem trgovskem centru v državi. Človek ki ni sposoben osvojiti zadostnega nivoja jezika in sprejeti lokalnih običajev, pač ne more delati v prodaji s strankami, lahko pa zato preklada blago v skladišču ali kaj drugega kjer je komunikacija drugotnega pomena.

 

Konec koncev imaš cel kup športnikov, kjer je jezik čisto nepomemben, ki so se naučili izredno lepo govoriti slovensko. Da kakšnega Avdiča niti ne omenjam.

 

LP Tristan01Urejal tristan01, 12.02.2017, 01:18.

Prikaži več možnosti


krt
krt

  Alias Cavazza

 • Uporabnik
 • Sporočil: 18 665
 • Lokacija: Sevnica

#35

V Hoferju pac resis tako, da das vse v vozicek in potem v miru po vreckah. To me niti priblizno ne moti, price\performance pa je top. Lidl je podobna zgodba, poleg tega te npr. v Sevnici nihče ne bo teral k pospravljanju, ker imajo nove blagajne, kjer lahko zadnjo klancino razdelijo na 2 dela.
Ce se vedno kaj zmanjka, pa izkljucno le se v Spar.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


kralj45
kralj45

  Novinec

 • Uporabnik
 • Sporočil: 201
 • Lokacija: Kranjsterdam
 • Avtomobil: E46 330Ci Mtech II

#36

Jaz pa Lidl in Hofer zavijem že zaradi tega ker nimajo in mi ne silijo nekih kartic zvestobe, ter artiklov pred rokom uporabe...pa vse je skoz tam kot mora biti nikol ne preurejajo, izdelki ugodni in kolikor toliko kakovostni...da slučajno kdaj zavijem v Mečkator, obvezno na avtomatsko blagajno, pa še tam se gužvajo ljudje z raznimi kuponi in več kot 5timi izdelki :D


Prikaži več možnosti


Pepsi
Pepsi

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 16 808
 • Lokacija: 070504
 • Avtomobil: NeptūnuS™

#37

Pepsi te sicer čisto razumem, kaj skušaš povedat. Bojim se le, da skušaš posploševati na podlagi lokalnega primera.
LP Tristan01

Zato sem nalasc izpostavil lokacijo. Da je jasno, da ni nujno da je povsod isto. Je pa po mojih izkusnjah scena kar hudicevo podobna glede na znamko trgovine v Kopru, Ankaranu, Kranju, Brezicah in Krskim. Zdi se mi da v LJ vseeno zadeve potekajo hitreje, tudi v Mercatorjih (hiper al kaj je tisto v Siski).

Hitrost je porazna v tamalih Mercatorjih, kjer so vecinoma starejse blagajnicarke pred penzijo. Sam ce se mi mudi in rabim vecje zaloge pac ne grem v tak tip trgovine, kadar grem pa me pocasnost ne moti. Konec koncev smo tudi sami vsak dan starejsi in si najbrz ne zelimo da nas pritiskajo na normo ko se blizamo 60im, tako tudi njim ni fajn.

Se pa strinjam z marsicem kar ste dosedaj napisali.

Urejal Pepsi, 12.02.2017, 07:44.

“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti


Pepsi
Pepsi

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 16 808
 • Lokacija: 070504
 • Avtomobil: NeptūnuS™

#38

Jaz sem veliko let hodil v Mečkator potem pa so zadeve reorganizirali (na hitrih self-blagajnah se je stalno zatikalo, asistentke pa nikjer nobene, mlečne izdelke so razdelili v dve skupini - ena na eni strani štacune, druga pa na čisto drugi, in so nas šetali kot ovce čez celo štacuno, če si hotel samo jogurt in mleko ali pa kot teličke pri Petrolu, ko moraš čez celo štacuno med ograjami in policami samo da plačaš natočeno gorivo) in sem šel k Šparu.
Tudi tukaj ni vse sijajno ... parkingi so res dovolj široki (prej je nekdo napisal da niso?) in lahko tam parkiraš same sedmice pa se ne butajo z vrati. Imajo svojo pekarno z res dobrimi izdelki, lepo pripravljene mesne zadeve in sproti narejene sladice in sadne napitke. Lepo je tudi vse označeno ter grupirano na lokacijah kje blago spada s.


Re: parkingi pred Sparom. V Kopru velikokrat ne grem v Spar v Supernovo ravno zaradi preozkih parkingov. Pa ne ker bi imel z avtom ljubezensko afero in ga glancal, pac pa ker so boksi tako ozki da se vedno zajebavas, sploh z otroci. Sam ne prakticiram tega, sem pa ze veckrat videl in je edini parking kjer ta folk razumem, pride en sam stars s froci v shopping in parkira na mestu za invalide.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
 • Uporabnik
 • Sporočil: 73 153
 • Lokacija: močvirje
 • Avtomobil: E39 540i & E24 635CSI

#39

Človek ki ni sposoben osvojiti zadostnega nivoja jezika in sprejeti lokalnih običajev, pač ne more delati v prodaji s strankami, lahko pa zato preklada blago v skladišču ali kaj drugega kjer je komunikacija drugotnega pomena.

Pozabljaš da smo s temi "tujci" še pred kratkim živeli v isti državi, niso to neki arabci ali indijci, pa še s tistimi nisem imel pri sporazumevanju nobenih problemov ko sem bil v tujini, čeprav niso govorili tekoče angleško. Tu se nikakor ne strinjam s tabo, jaz imam dosti raje da je človek prijazen in da je mojster svojega poklica, kot pa da zna v nulo dobro slovensko in mi prodaja nek pofl. Tudi v gostilno grem zato da se napapam dobre hrane, ne zato da uživam v razgledu in poslušam perfektno slovenščino. Se strinjam da je jezik pomemben, na prvem mestu pa ni, vsaj v mesnici ne - za moje pojme.


IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك!

Prikaži več možnosti


jjjernej
jjjernej

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 219
 • Lokacija: Ljubljana

#40

A jaz to prav berem? Si priseljenec v Ljubljani in praviš, da te moti jezik drugih priseljencev? Saj nisi resen, očitno se zajebavaš :hihi Če ti kaj ni všeč lahko brez problema pobereš nazaj v svojo prelepo (v resnici svinjsko mrzlo, vetrovno, dolgočasno in pozimi praktično neprevozno :blah) Postojno, Žabji dol pa prepustiš nam žabam, ki smo tu popolnoma zadovoljne. Papa :wave2 ;)
 
No, zdaj pa še moja izkušnja s trgovinami v Žabjem dolu. Jaz kupujem skoraj izključno v Mercatorju ki mi je najljubši, drugi je Leclerc in tretji Interspar. Zakaj? Ker nimam časa. Pravijo da je čas = denar, jaz sem pač revež in ga nimam, zato nimam časa letat po trgovinah in iskat tisto, kar je nekje za par centov cenejše. Kot ste v tej temi že ugotovili, ima Mercator (govorim predvsem o Mercator centru v Šiški) največjo izbiro raznoraznih artiklov, od prenovitve dalje imajo zelo dober oddelek s kruhom, mesnico (sveža in zapakirana hrana) in odlično ribarnico. Ta ja sicer druga najboljša (prva je v Leclercu), ji je pa tesno za petami, rekel bi da je razlike mogoče 5%. No, gremo dalje. Mercator center Šiška mi je všeč zato, ker imajo res bogato izbiro različnih artiklov in mi ni treba v pet trgovin, če želim kupit tisto kar mi je najbolj všeč. Od petih različnih vrst čokoladnega mleka recimo pijem le eno in tega imajo samo v Mercatorju (Vindija), od milijon različnih klobas jem samo eno in to imajo spet samo v Mercatorju (Bloška klobasa), od milijarde različnih kurjih bedrc jem samo eno sorto (ne vem kako se jim reče - zelena škatla, ne prevelika bedrca) in te spet ne dobim nikjer drugje, in tako dalje. Pred prenovo so imeli ogabno zelenjavo in sadje kar so zdaj popravili, jaz sicer tega skoraj ne jem ampak zdaj vsaj z veseljem prinesem to ženi domov, prej me je bilo sram nosit tisto uvelo in posušeno listje. Da ne govorim celo o tem da imajo Azijski kotiček, kjer dobim par stvari od azijske hrane, ki jo moja preferira in jo konzumirava oba. Mercator je kul tudi zato ker imajo WC (v raznih bednih trgovinah kot je Hofer ga receimo nimajo) in podzemno garažo, tako da tudi kadar dežuje ni treba lovit ravnotežja z marelo in vrečkami v roki. Skratka Top Of The Top, kar se kaže tudi po obisku, saj že čez teden težko najdeš prosto parkirno mesto tako na zunanjem parkingu kot tudi v garaži, kaj šele čez vikend. Narod Mercator center obožuje (razen prej omenjenega migranta in Postojne ampak nima veze, on je itak čuden).
 
Toliko o artiklih in o splošnem vtisu. Kar se tiče plačevanja pa ne vem kaj nekateri sploh sanjate o blagajnah, normalen človek tja že leta dolgo sploh več ne zahaja. Jaz vedno vse uredim na avtomatski blagajni, kar je tudi eden glavnih razlogov (oziroma bo kar prvi), da preferiram Mercator. Ta ima neskončno prednosti, par jih bom naštel. Prva prednost je ta, da na njej dobim brezplačne vrečke. Teh vedno nagrabim kolikor se da, če imam 20 artiklov jih bom porazporedil v tri vrečke, tudi če bi jih lahko zbasal v eno ali dve. Zakaj? Ker te vrečke doma potem vedno dobro izkoristim. Ne samo da vanje zlagamo smeti, po 5 ali 10 jih tudi vedno vozim s sabo v avtu in vanje zavijam razne avtomobilske dele, če so recimo premajhni da bi za njih rabil kartonsko škatlo (te zastonj dobim v Intersparu, ta je v tej kategoriji najboljši). To je ena stvar. Druga prednost je v tem, da se na avtomatskih blagajnah vedno vrhunsko natančno znebim drobiža, tako da imam denarnico kar se da malo obteženo. Pri prodajalki za trakom je včasih težko zmenjat drobiž ker te psihično pritiska folk ki stoji 20 cm za tabo (ne maram tega pritiska) ki ti gleda čez ramo in si misli, "daj, spokaj se že, idiot!" Pri avtomatski blagajni tega ni, tam si kot na enem tihomorskem otočku sredi oceana, samo še palme in valovi manjkajo in kak lahen vetrič, pa bi človek kar tam ostal... malo heca, lol. Skratka ko pridem na avtomatsko blagajno sem sam svoj gospod in si vzamem čas. To pomeni da zmrznjene stvari zložim posebej, sadje in zelenjavo posebej, trdo embalažo posebej, itd. - moje vrečke so v nulo poštimane in vse je natančno na svojem mestu, do milimetra. Potem pa tisto najboljše, ko je račun recimo 45,86 eura včasih vržem notri 3 dvajsetake (če jih imam preveč in mi debelijo denarnico), še pred tem pa 86 centov in sem dvakrat zmagal, prvič ker sem se rešil težkih kovancev in drugič ker dobim nazaj bankovca za 5 in 10 eur, ki jih krvavo rabim pri svojem poslu, za vrnit stranki drobiž. Tako si vsak dan pripravim točno določeno število drobnih bankovcev, ki jih drugi dan porabim in zvečer jovo na novo.
 
Ni pa to še daleč ne vse, kar mi je všeč na avtomatu. Fajn je to ker ti ni treba gledat zdolgočasenih fac blagajničark in zateženih plešastih tipov, pravzaprav ti ni treba gledat nikogar. V vrsti ne čakaš dolgo ker je ponavadi ena sama vrsta, blagajne pa 4, sepravi si zelo hitro pri koritu. Dodaten plus je to da je okoli avtomatske blagajne OGROMNO prostora in nisi kot sardela tam za tekočim trakom, ampak si pravi gospod. Potem je tu še en (vsaj zame) velik plus in sicer ta da avtomat ni nikoli prehlajen, nisem še videl avtomata da kašlja kot zmešan in si briše nos preden šlata tvojo zelenjavo in flaše, medtem ko se pri navadnih blagajnah to vsakodnevno dogaja. Skratka avtomati so ena taka ogromna prednost in niti slučajno me ne moti to da si moram sam zložit robo v vrečke, to prav rad počnem. Zaradi tega z užitkom hodim v trgovino in ne z odporom, ženi tako sploh ni treba, ponavadi jaz vse postorim, ona pa je zadolžena da hrano potem pripravi doma - domačih gospodinjskih opravil se niti s prstom ne dotaknem. 
 
Sem še kaj pozabil? Verjetno sem, bom že še napisal  :ok Če še kdo hodi v Mercator center me lahko sreča tam, jaz si fac žal ne zapomnim in zato ne računajte da vas bom spoznal, vi pa mene kar pocukajte za rokav, če me boste srečali... mislim da me ni problem zgrešit :skrbast


Ker si ze toliko domacina bi lahko vedel DA NI MERCATOR CENTER SISKA PAC PA SO TAM DRAVLJE!!! Mercator center DRAVLJE! Na to sem pa tako alergicen! Kot bi rekel, da so fuzine na vicu ali grosuplje na dolenjskem!! Grrr

Pozabljaš da smo s temi "tujci" še pred kratkim živeli v isti državi, niso to neki arabci ali indijci, pa še s tistimi nisem imel pri sporazumevanju nobenih problemov ko sem bil v tujini, čeprav niso govorili tekoče angleško. Tu se nikakor ne strinjam s tabo, jaz imam dosti raje da je človek prijazen in da je mojster svojega poklica, kot pa da zna v nulo dobro slovensko in mi prodaja nek pofl. Tudi v gostilno grem zato da se napapam dobre hrane, ne zato da uživam v razgledu in poslušam perfektno slovenščino. Se strinjam da je jezik pomemben, na prvem mestu pa ni, vsaj v mesnici ne - za moje pojme.


Motis se!! Slovenscina je POGOJ!! za pogodbo o zaposlitvi! Ti si navadni hinavec. Hans v celovcu te niti priblizno ne bo zaposlil, ce ne govoris nemsko. Mi tukaj pa toleriramo vse! Sam sem 5 let nazaj izgubil siht, ker se nisem dal jebat bosancem na sihtu! Zato se speljite v bosno pa tam kokodakajte v slovenscini, ce imate jajca. Pa ne boste, ker tricetrt kretenskih slovencev se pri nas govori v srbohrvascini s priseljenci in so na to celo ponosni ceprav je to ogromna napaka!
Prikaži več možnosti
  • joda, MiranK, mitja155 in 6 ostalim je všeč
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.